JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
28626
View
2640
Reply

Tennis Vol. 5 - From Grass Season 2017 Onward

[Copy link]

Author: Mulan       Show all posts   Read mode

Post time 26-6-2017 12:02 AM | Show all posts
Edited by cyclops_psycho at 26-6-2017 12:05 AM
Mulan replied at 25-6-2017 08:54 AM
Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir Batin
Taqabbal Allahu Minna Wa Minkum

Selamat Hari Raya Aidilfitri kpd forumers tegar benang tennis ni especially @Mulan @kikiharris  @ashburn @sore_itam  @Alvida dan @harisbee  yg dah lama tak kelihatan di sini.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2017 12:07 AM | Show all posts
Mulan replied at 25-6-2017 11:29 PM
Roger menang 9th Halle title ehh.. next year la decima halle la pulop

Menang mudah Roger, tahu2 dah match dah habis sbb duk tengok match hoki Malaysia vs England tadi.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2017 12:10 AM | Show all posts
Edited by cyclops_psycho at 26-6-2017 12:13 AM

Federer: "I rather play Halle than the French Open"

Federer: "I don't like it when the Grand Slams get hyped too much. The ranking gives them too much value today. It wasn't just about the big events in the past. It was normal to skip them. Borg only played the Australian Open two times, Agassi skipped it ten times. Moya did not participate often in Wimbledon. I rather play on grass in Stuttgart and Halle than the French Open. Thats why I skipped it this year."


My opinion: I have to disagree with Federer here. I totally understand that he loves to play on grass and shits on clay, which is fine by me. But he needs to accept that the only valuable tournament on grass is Wimbledon.

Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2017 12:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cyclops_psycho at 26-6-2017 12:21 AM

Wow akhirnya Feliciano Lopez menang title at the Queens! What an amazing win, it is impossible to dislike Feliciano on grass. He really deserved a big title like this.

Satu fakta yg agak pelik ialah most of spanish players is a natural claycourter but not for Feli! His games on grass sangat memukau.  

One of the most impressive 500 runs.

Wins over:

Wawrinka
Berdych
Dimitrov
Cilic
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2017 12:29 AM From the mobile phone | Show all posts

Another tennis player fails doping control test.

Player name: Dan Evans
Country: Great Britain
Current Ranking: #50 (British #3 after Murray & Kyle Edmund)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2017 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
cyclops_psycho replied at 26-6-2017 12:10 AM
Federer: "I rather play Halle than the French Open"

Federer: "I don't like it when the Grand Slam ...

Yup.. klu sebut psl warm up tournament utk wimbledon ni.. mmg rasa x familiar je..

Semua kat england kan..

Pastu bukan masters 1000 series pun.. paling2 atp 500..  

Fed nk downplay RG pun tak kisahlah.. personal opinion dia saja.. sapa je yg agree dgn dia.. RG tunggal dia tu klu dia kata x berharga cer ckp suruh pulangkan.. ada brannn??    
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2017 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
cyclops_psycho replied at 26-6-2017 12:29 AM
Another tennis player fails doping control test.

Player name: Dan Evans

Tinggi jugak ranking tu.. dah selesa cari mkn main tennis w/out doping.... apsal doping? Lps Masha deme2 ni extra vigilant la please... haiyoo..
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2017 04:08 PM | Show all posts
Fed needs to calm down
just admit you're shit on clay,as simple as that
kalau nak skip mana2 tourney pon is up to you.choice is yours tapi nak buat comparison between this tourney bla bla bla..come on Fed! you can do better than this
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2017 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cyclops_psycho at 26-6-2017 09:56 PM
Mulan replied at 26-6-2017 02:49 PM
Yup.. klu sebut psl warm up tournament utk wimbledon ni.. mmg rasa x familiar je..

Semua kat e ...


Kannn..kalau brann pulangkan la trophy tu and bagi aje kat Soderling yg sangat la nervous time final RG 2009 tu.

@mulan i agreed with you, patut ada Master 1000 on grass...and yes most of warm up tournament kat England tp ada 2 grass tournament kat Germany (both for ATP), satu kat Holland (WTA) dan satu lagi kat Mallorca (WTA).
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2017 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Mulan replied at 26-6-2017 02:51 PM
Tinggi jugak ranking tu.. dah selesa cari mkn main tennis w/out doping.... apsal doping? Lps Masha ...

Adakah kes dia ni lebih kurang mcm Gasquet yg kononnya kantoi doping sbb bercium mulut dgn pompuan kat kelab malam. Hahaha

Kerana si Evans ni, British media is in ruins.Tak sabar nk tgk reaksi from Murray pasal rakan senegara dia ni..hari tu puas ko kutuk Masha kan.     
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2017 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
cyclops_psycho replied at 26-6-2017 09:53 PM
Adakah kes dia ni lebih kurang mcm Gasquet yg kononnya kantoi doping sbb bercium mulut dgn pompuan ...

Khenn.. Murray mesti malu giler..
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2017 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cyclops_psycho at 28-6-2017 06:31 PM

Seedings utk Wimbledon dah announced and as usual they messing around with the rankings! This seeding sangat la tak adil utk Nadal & Wawrinka. Aku harap Andy dan Novak tersingkir awal.

Sometimes aku rasa this new seedings just to protect their home favourite, si Mugray itu. :
FYI  @Mulan @kikiharris
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-6-2017 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Belum baca lagi psl seedings utk wimbledon.. masih cuti2 raya.

Baca bab tennis pun psl mektam punya love story n photo bugil kat vanity fair.. kemainnnnn mektam..
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2017 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Mulan replied at 28-6-2017 07:08 PM
Belum baca lagi psl seedings utk wimbledon.. masih cuti2 raya.

Baca bab tennis pun psl mektam pu ...

Hebat mektam skrg! Amik photo bugil semata2 nk tunjuk perut yg membesar itu. At the same time, her bff si Wozniacki pun gigih amik photoshoot bugil.
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2017 08:24 PM | Show all posts
cyclops_psycho replied at 28-6-2017 10:29 AM
Seedings utk Wimbledon dah announced and as usual they messing around with the rankings! This seedin ...

wimbledon je kot yang memang suka hati,do as they wish
memang tak adil pon psl seedings tu utk wawa & Rafa
wimbledon memang manipulate the seedings especially bila Murray doesn't win anything
Roland Garros gave no advantage to Rafa masa dia merudum.

tapi bila pikir2 balik..biar Andy lagi tertekan.
sorry mate you can't handle the pressure. No 1 tu mmg takda ong

Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2017 08:28 PM | Show all posts
Mulan replied at 28-6-2017 11:08 AM
Belum baca lagi psl seedings utk wimbledon.. masih cuti2 raya.

Baca bab tennis pun psl mektam pu ...

7 months pregnant ke dia perut kecik,takda besar sangat
her ass is still bigger than her bump
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2017 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
kikiharris replied at 28-6-2017 08:24 PM
wimbledon je kot yang memang suka hati,do as they wish
memang tak adil pon psl seedings tu utk wa ...


Kann..yes we all know Rafa performance in Wimbledon for the past few years tak bagus sgt pun, always terkandas di pusingan awal tapi meletakkan Novak as #2 seed dengan performance yg tak memberangsangkan pada tahun ni adalah tidak wajar. Moreover, bukan ke dia terkandas awal last year? Kalah dgn Sam Querry di pusingan ketiga.

If organiser nk guna alasaan yg Novak is a former champion, Rafa pun is a former champ! Argghh still sakit hati the way they placement the seedings.

Aku berdoa supaya Rafa menang Wimby kali ni.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2017 01:42 AM | Show all posts
cyclops_psycho replied at 28-6-2017 02:50 PM
Kann..yes we all know Rafa performance in Wimbledon for the past few years tak bagus sgt pun, al ...

tau takpe..menyirap plak masa baca news ni aritu
dua ketul ni dah sah2 la tgh zaman kejatuhan
respect please dgn players lain yg jauh lagi bagus dari dua ketul ni,ikut current performance la.
matilanak kalau 'title' former champion supersede other conditions

harap Rafa pegi jauh kali ni.bosan tgk Nole or Murray yg menang.
esp Murray la..i don't care..home soil tak home soil.yg penting kau bungkus tourney kali ni
sebab nyampah nak dgr Sam Smith, Sue Barker jadi commentator.bias giler.


Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2017 01:57 AM From the mobile phone | Show all posts
kikiharris replied at 29-6-2017 01:42 AM
tau takpe..menyirap plak masa baca news ni aritu
dua ketul ni dah sah2 la tgh zaman kejatuhan
re ...

2 commentators tu #silameninggal !  

Btw, since u kat UK lagi, why not take this opportunity tgk few matches kat Wimbledon..ermm tapi tu la harga tiket mesti mahal giler kan..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2017 02:15 AM | Show all posts
cyclops_psycho replied at 28-6-2017 05:57 PM
2 commentators tu #silameninggal !   

Btw, since u kat UK lagi, why not take this opportun ...

duit iols dah abes pi renew season ticket..next yr i nak try pegi la. 1k pound kena asing siap2
turun london dua hari pi embassy pon dah 200 abes,apatah lagi Wimbledon.



yg penting baru tau Nadal tadi ada exhibition match , dah kalah dah pon
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044386s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list