Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1993
View
3
Reply

Saman mahkamah kenderaan persendirian bawa barang perdagangan

[Copy link]

Author: suarahati786       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-6-2017 06:05 PM | Show all posts |Read mode
Edited by suarahati786 at 14-6-2017 06:06 PM

Salam semua.
Ada sesiapa boleh share tak kalau kena saman naik mahkamah atas dakwaan van persendirian bawa barang perdagangan.

Tadi call mahkamah majistret katanya minimum denda rm1000 maksimum rm10000.

Sesiapa ada pengalaman?
Cuak juga ni. Padahal staff aku tu bawa barang2 elektrik je.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2017 07:45 PM | Show all posts
wasalam,

sama juga konsep homestay dan banner iklan..

tarik elektrik untuk rumah sewa, homestay ikut komersial rate.. dah terkena..

banner iklan walau depan pagar rumah sekalipun boleh kena saman kena dapat lesen..  along2 tak de lesen selamba je banner merata..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2017 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau hilux persendirian bawa barang pun kena ke?
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2017 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua nak saman skrg ni. Gomen dah semakin nazak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.319329s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list