Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12
Return to list New
2979
View
39
Reply

Buluh Tumpat

[Copy link]

Author: nazrullah    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 4-7-2017 04:01 PM | Show all posts
kalau tak silap, arwah abah aku ada beli buluh ni, buat tongkat. Buluh ni panjang, lepas tu mlengkung kat hujung mcm tempat pemegang...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-7-2017 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Ipo replied at 4-7-2017 10:08 AM
Macam tebu rupa buluh tumpat ni
Memang kecik gini ke?

aah mmg rupa gitu...dia mampat xde ruang tengah2....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-7-2017 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
jiwakacau06 replied at 4-7-2017 11:02 AM
xla...si burung hantuk tu la...

hahah..ingat aku la tadi..baru nak nangis
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-7-2017 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
unoryah replied at 4-7-2017 12:16 PM
bukanlah haha
ngko forumer yg disayangi

haha,jgn nk amik hati sangat..dlm thread aku yg satu lg tu ade rmai jugak yg x suka
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2017 07:43 PM From the mobile phone | Show all posts
nazrullah replied at 4-7-2017 07:34 PM
haha,jgn nk amik hati sangat..dlm thread aku yg satu lg tu ade rmai jugak yg x suka


alah..chill la...gaduh kt thread lain...kt thread lain happy2..xmasuk lg bod isu semasa...nangis klau kna komen dgn bdk2 sna...
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2017 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
nazrullah replied at 4-7-2017 07:29 PM
aah mmg rupa gitu...dia mampat xde ruang tengah2....

Bukan buluh madu ke tu..rumah ai ada tanam..mmg husband potong 2,3 btg simpan dlm kereta..bt pthanan diri.buluh mmg padat..& kecik je.lurus.rebung dia pun manis je.
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2017 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Setahu aku pokok buuh ni tmpt fav hantu bersemayam
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2017 05:21 AM | Show all posts
burungantu replied at 4-7-2017 02:03 PM
Assallammualaikum warahmatullahi wabaraktuh
kalau sesiapa yg biasa singgah RNR kuala kangsar, kat s ...

ada lg ke uncle org asli tu jual?
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2017 12:48 PM | Show all posts
so takde yg special la pun pasal buluh tumpat ni? ada sesiapa tau lagi psl kelebihan buluh ni?
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2017 04:08 PM | Show all posts
zameyla replied at 4-7-2017 04:01 PM
kalau tak silap, arwah abah aku ada beli buluh ni, buat tongkat. Buluh ni panjang, lepas tu mlengkun ...

samelah bapak aku pun ade..kitorang dulu kecik2 main2 buat tongkat. takde pulak bapak aku ckp tu buluh tumpat ke ape.. balik kang aku nak tya bapak aku letak mana tongkat tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-7-2017 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
myakayina replied at 21-7-2017 11:48 AM
so takde yg special la pun pasal buluh tumpat ni? ada sesiapa tau lagi psl kelebihan buluh ni?

cik klau nak tau lebih banyk try google.bnyk page2 yg jual.jgak benda alah ni dan diberitahu khasiatnya sekali...sekadar baca boleh,tp percaya jgn haha
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2017 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa beza buluh tumpat ni dengan rotan buat kerusi dulu2 tu..i ingat kerusi rotan dulu tu tumpat gak
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2017 01:40 PM | Show all posts
oooo ini rupe buluh tumpat....aku rase ade kat umah aku.....tapi panjang rupe tongkat.....
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2017 02:09 PM | Show all posts
Buluh tumpat namanya mendealah ni yer.
Ada sangat kt rumah dulu2..tergantung elok di dinding tersenyum molek dia di situ dengan caption "siapa nakal, aku bantai"

Tapi tak penah ler sesape kene bantai dgn buluh ni. memasing takut nak over2 kelaku
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2017 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat umah iols ade satu bulub tumpat.. ntahlah apak iols nk buat ape ngan buluh tu sbb ktorg bia je tepi almari tu xde org usik..
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.042744s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list