Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
6074
View
52
Reply

“Hari-Hari Mak Aku Suap Aku Makan”. Meremang Bulu Roma Dapat Tahu Sebenarn

[Copy link]

Author: black-shirt       Show all posts   Read mode

Post time 10-7-2017 02:56 PM | Show all posts
Ipo replied at 10-7-2017 12:46 PM
ya??
patutlah kawan saya dulu, jugak radiographer
dia cakap, nampak macm jarum kecik kat dagu d ...

yup kaka ipo, mmg die nmpk jarum halus and pendek je. mostly radiographers yg ade pengalaman diorg dah tau tu susuk, tapi ade jugak yg tanye sekadar nk confirmkan, yela yg dtg buat xray tu of cos ade sakit kat tmpt yg berkenaan kan. utk elakkan ade sebarang foreign bodies (unidentified material) dlm badan, tu yg diorg tanye. tapi diakui, yg pakai susuk kat muke, mmg org akan tertarik je nk tgk muka die , pengakuan radiograpgher sebelum susuk dijumpai melalui xray
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2017 03:16 PM | Show all posts
"dia cucuk tang mana.? dia cucuk tang sini..tang sini.... "
teringat citer bujang lapok...
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2017 04:27 PM | Show all posts
seeri_7843 replied at 7-7-2017 09:02 PM
Sampai ke sudah aku tak jumpa pun cerita hantu mak yg suapkan anak nye makan tu

.same
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 01:15 PM | Show all posts
CardiGans85 replied at 10-7-2017 09:54 AM
Yes..blaku dlm my circle of family. Mesti kena buang dl dgn perawat islam yg bkaliber or klu bole  ...

boleh tolong cerita ilmu sireh pinang tu apa?
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
minahsenget replied at 11-7-2017 01:15 PM
boleh tolong cerita ilmu sireh pinang tu apa?

Maaf la..kurg pasti ttg ilmu ni cuma setahu sy biasanya di ambil utk kkuatan diri utk lwn makhluk2 ghaib gak.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 06:45 PM | Show all posts
Susuk ni selagi ada permintaan, selagi tulah ada amalkan
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2017 11:39 AM | Show all posts
betul2 misteri ni...
makan bersuap tu xde dlm citer...
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2017 11:43 AM | Show all posts
sekel replied at 10-7-2017 01:27 PM
pernah juga ngk kekawan pakai susuk

biasa tang muka lh dia org masukkan susuk tu

eeee..berani nya
setakat nk nmpk lawa utk apa..
boleh ke mana pun...
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2017 02:25 PM | Show all posts
so, mne cter suap mkn tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2017 11:58 AM | Show all posts
sekel replied at 7-7-2017 02:09 PM
susuk waktu x-ray boleh nampak tak ?

boleh weh
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2017 12:49 PM | Show all posts
nipskacang replied at 10-7-2017 02:56 PM
yup kaka ipo, mmg die nmpk jarum halus and pendek je. mostly radiographers yg ade pengalaman diorg ...

curious ni nak tahu
lepas radiographer nampak jarum aka susuk tu
kena buang ke tak?
ke biar je...tak effect prosedur scan, x-ray
macam kawan akak tu, dia just ambik x-ray je
then beritahu doktor for the next step/procedure

Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 01:42 AM | Show all posts
seeri_7843 replied at 7-7-2017 01:02 PM
Sampai ke sudah aku tak jumpa pun cerita hantu mak yg suapkan anak nye makan tu

Samalahhhh.. Scroll 2nd time pon tetap tak jumpa.

I masuk sebab tajuk menarik. Ala2 cerita 'Mama' gituuu
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2017 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Een teringin nak tau.. sape2 yg terbukak hijabnye ni.. kalau dia nampak pemakai susuk ni.. dia akan nampak muka yang cantik ke @ yg asal? Ada siapa2 tau ke?
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2017 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
tajuk tu buat pelaris jer...
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2017 03:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku ada sedara ni..katanya dia ada pakai ilmu kebal..tu susuk jugak ke? Dia ckp benda tu mcm dibalut dgn kulit rimau..ambik drp org kat sempadsn siam. Dia kata sejak dia sakit parkinson, dia tetjumpa ada seseorg kat spital yg tau dia ada guna ilmu kebal ni..so org tu nasihatkan supaya dia buang benda tu. bila buang, org yg tlg ubatkan dia sudah belot..sampul kulit rimau tu diambiknya..isi konon dah buang..jd sekrg dia diganggu dgn makhluk2 ni..aku masa dengo dia bercerita tu, terus peluh jantan tina merecik..rasa bdn seram sejuk panas dingin semcm je
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2017 07:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila di google..ilmu sirih pinang ni ilmu pengasih..
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2017 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
sekel replied at 7-7-2017 02:09 PM
susuk waktu x-ray boleh nampak tak ?

Boleh..Awal tahun ni teman mak ke hospital lepastu trserempak adik ipar dengan biras mak,kebetulan.. Rupanya ayah mertua adik ipar mak ni accident jadi doktor nak xray tapi bila lpas xray ada jarum halus dekat kawasan kaki..Jadi doktor tu nasihat anak2 bawak bapak dorang pergi buang sbelum trlmbat.. Boleh pulak atuk tu kata dia lupa dia pakai susuk masa muda2 dulu.kalau tengok luaran pasti org tak percaya sbb nampak alim,muka pon suci je..Umrah/haji pon berkali2 pergi.. Tak tanya pulak apa motif susuk tu dekat kaki,mungkin dah terlalu lama jadi susuk tu berjalan dalam tubuh pemilik..Haha,pandai2 I je..
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2017 11:11 AM | Show all posts
nishikido replied at 24-10-2017 05:21 PM
Boleh..Awal tahun ni teman mak ke hospital lepastu trserempak adik ipar dengan biras mak,kebetulan ...

dekat kaki mungkin untuk kuat bekerja kot..
kalau orang dulu2..ada je yg xtau dorang ni ada susuk..
macam arwah nenek aku dlu..
dia xtau pon yg mak dia (moyang aku) ada tanam susuk kat dia..
sebab buat dari arwah nenek aku kecik2..

yg figure out benda ni arwah ibu aku..sebab bila nenek aku dah xberapa sihat ibu aku bawak berubat, perawat cakap ada benda kat badan nenek aku..
terus lah ibu aku ikhtiar dengan perawat untuk buang susuk tu..
alhamdulillah..dapat buang..

balik pada cerita org tu nampak alim gi haji smua, kes nenek aku, boleh je dia solat..n dia xpernah tinggal solat even dalam bdan dia ada susuk..
tapi xtau la.. nenek aku dlu mmg dia xtau lgsung dlm badan dia ada susuk..huu..wallahua'lam

Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2017 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 10-7-2017 11:36 AM
Betul ke org yg pakai susuk susah nak mengandung?

Ya,btl..Tiap kali mengandung,ank akn mati dlm kandungan..Makhluk yg 'm'diami' bdn si pemakai susuk tu akn 'mkn' janin yg b'ada dlm rahim si pemakai..Na'uzubillahhiminzaalik..
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2017 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Cerita pasal susuk..
Pemakaian susuk ni bergantung kepada kemahuan si pemakai. Ada yg nak cantik, ada yg nak kuat.

Cerita kawan aku yg pernah bela lembu di Batu Pahat, Johor. Dia mengaku pakai susuk. Katanya, tujuan pakai ni nak bagi tangan kuat.  Susuk tangan besi katanya. Gunanya masa nak tarik lembu naik lori dan nak tundukkan lembu yg bagak. Memang betul ada kesan colekan kat tangan kanan dan kiri. Masa aku jumpa tu, dia kata baru buang. Tak tahan nk ikut pantang larang pakai susuk. Lagi pun dia takut terlupa, main2 ampu2 anak buah yg kecik tu, sekali tertempias tangan..

Pasal x-ray.. memang radiographer boleh nampak. Tapi jgn dok sangka org Melayu je pakai susuk ni.. setakat ni, ramai radiographer yg aku jumpa dok cerita.. pompuan Cina la yg banyak pakai..Patut la ramai ah so bleh maintain susuk tubuh walaupun dah kertu.. kat buah dada, pinggang, punggung mmg bnyk
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2017 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
nipskacang replied at 10-7-2017 12:18 PM
visible you, member i radiographer bnyk kali jmpe, sbb diorg kene confirmkan image diorg tu xde fo ...

Pemain bola knapa?
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2017 06:33 PM | Show all posts
eenhemo2 replied at 17-7-2017 07:19 PM
Een teringin nak tau.. sape2 yg terbukak hijabnye ni.. kalau dia nampak pemakai susuk ni.. dia akan  ...

nampak both..memula cantik..lepas tu mcm muka tu split..yg muka cantik dlm bayang2 and then muka asal..tapi pastu tak berani tgk sebab dedua tenung mcm nak telan..
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 12:27 PM | Show all posts
aku rasa org pakai susuk ni bukan bertukar menjadi cantik tetapi org yang melihatnya akan tertarik dan suka untuk melihat tanpa mrk sedar

bila dah disukai maka laluan mudah la bagi si pemakai untuk melaksanakan impian nya
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 02:13 PM | Show all posts
Dah jadi thread susuk...sampai ke sudah citer mak suap anak makan tak muncul2
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 02:32 PM | Show all posts
aku seyes nak tahu sape pemain bola itu...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045403s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list