Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
123Next
Return to list New
3003
View
62
Reply

Dari mata kanak-kanak

[Copy link]

Author: greantea       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-7-2017 04:56 AM | Show all posts |Read mode
tak tahu la thread macam ni dah ada ke belum. kalo ada mod tolong merge je la ye. nak menumpang cerita kat thread org tp mcm x jumpa tajuk y bersesuaian. i ada bberapa cerita. uols pon jom kongsi cerita.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-7-2017 05:02 AM | Show all posts
anak i umur nak masuk 3 tahun. kejadian ni berlaku baru ni. masa balik kg raya di pantai timur. ktorg tido kat rumah tua ayah i.  sebelum ni memang dah selalu balik. cuma kali ni lain mcm pulak

umah tu umah kayu. cuaca panas. malam2 pon panas. nak tido husband suruh bukak jek tingkap. i takut tp husband ckp xpe. so bukak jek. letak kepala terus tido.

esok husband tanya, kat kg ni ada x bidan y rumah dia belah sana (husband tunjuk ke arah barat). i ckp ada. tanya dia kenapa dia x nak cakap. dah paksa2 baru dia ckp mlm td ada y dtg melawat. dia cakap benda tu dtg dekat tingkap tepi tempat i tido. pgl anak i, ajak main. anak i pulak boleh nak ikut.

dia pgl dr tingkap, anak i nak turun katil pg dekat tingkap, husband i marah. anak i patah balik pg dekat husband. benda tu lak y masuk. siap langkah i sbb nak pg dekat tepi katil dekat anak i. tp husband i cakap muka dia elok.

i dah naik seram

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-7-2017 05:09 AM | Show all posts
petang sebelum balik kuantan i tunjuk kat husband rumah arwah bidan tu. husband tanya bidan tu ada bawak tongkat x? i cakap x igt. lgpon bidan tu dah meninggal dari i sekolah lg. i ckp y pasti dia selalu selempang kain kat bahu.

petang tu ktorg gerak balik ke kuantan ikut jalan lama. gerak dah lambat, sampai pon dah malam. tp alhamdulillah la xde ape2 berlaku. anak i pon ok jek.

esok malam, mak i ajak dinner kat luar. makan ikan bakar. balik dinner i naik keta parent i, husband i naik dgn 2 adik i. mula2 anak i ok lg. sampai 1 tempat dia ckap takut. dia peluk lengan i pastu ttp muka. i tanya dia namapk apa. dia kata ada tu kat luar. i pulak y cuak.  ye la, sbb x nmpk apa y dia takutkan.

i cakap kat dia, kakak halau dia. cakap kat dia papa x bagi kawan. kalo dia kaco kakak, kakak babap dia. n anak i betul2 buat mcm tu. pastu dia cakap, mama dah xde dah. lega sekejap. x lama lepas tu dia buat lagi. i cakap benda y sama. nasib baik jugak kuat semangat dia ni.

sampai rumah i cerita kat husband. dia kata nnt dia tgkkan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-7-2017 05:15 AM | Show all posts
habis cuti raya, ktorg pon kembali ke pangkal jalan.

cut story short, 1 malam ni mertua buat makan2. abis makan2 dah malam. husband cakap nak pg jumpa kawan keja kat pekan. husband parking dekat pasar. tengah dok tunggu2 tu anak i buat lg. dia tunjuk kat pasar pastu cakap, mama ape tu. i risau dia nmpk lg. i suruh dia tgk tempat lain. dia tgk tmpat lain sekejap pastu tgk balik ke pasar tu. pastu dia pg seat belakang n terus tenung pasar tu.

bila husband datang, i cerita la. husband tanya anak dia tgk apa. anak cuma cakap, tuuu....
husband ckp dia tgk lampu jek. ok xpe. husband ckp nak ke rumah kawan dia kejap, amik barang.

depan rumah kawan dia ada dia bt mcm taman dengan pokok2 menjalar jd bumbung. anak i tunjuk ke arah taman tu pulak. x boleh jd nih. i ckp kat husband tolong buat sesuatu. sebab i dah takut. huhuhu....
husband kata nnt dia mtk sesapa tgkkan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-7-2017 05:20 AM | Show all posts
ada 1 petang ni i marah anak i sebab dia kaco adik dia. dia menangis. dia pg kat sliding door pastu bercakap2. macam mengadu. i tanya la, cakap ngan sapa tu. dia tunjuk ke depan pastu mengomel benda y i x paham. 2,3 kali i tanya, 2,3 kali dia jawab mcm tu. last2 i diamkan jek.

dulu anak i ni suka main sorg2. bercakap sorg2. tp bukan dekat i. kalo i kat depan dia main kat dapur. tp mcm main berteman. bila panggil dia datang pastu buat mcm biasa jek.

pernah 1 malam dia nyanyi lagu nenek bongkok 3. i saja tanya, mana nenek. selamba dia jawab ada kat luar. bila i cerita kat husband, dia cakap padan muka, sapa suruh tanya. huhuhuhu.......

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-7-2017 05:22 AM | Show all posts
Edited by greantea at 11-7-2017 05:24 AM

cerita member A. dia keluar ngan anak malam. lalu kawasan kubur anak dia tegur, amboi pakai cantik2 malam2 ni nak pergi mana

cerita member B. kat kawasan gelap anak dia tegur, ramainya orang
anak saudara suami i, masa dia kecik dulu selalu cakap kat luar rumah ada nenek kemayan (kebayan). masa tu dok rumah lama y agak menyeramkan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 07:32 AM | Show all posts
Sis, budak2 ni mmg hijab diorang terbuka sampai ke umur 5 tahun kot kalau x salah iols la. Iols sorang kawan ofis yg hijab dia mmg terbuka sampai ke besar. Dia dah biasa dah. Selalu dok bgtau kat ofis benda tu ada kat toilet la kat cubicle la. Seram kalau balik keje lambat

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 07:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku ingat dalam cerita hantu melayu ja orang tido bukak tingkap malam2.kalau boleh jgn bukak la.takut binatang bebisa masuk.burung ka masuk.kelawar pun boleh masuk pastu gigit sebar penyakit.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-7-2017 07:50 AM From the mobile phone | Show all posts
iwan007 replied at 11-7-2017 07:32 AM
Sis, budak2 ni mmg hijab diorang terbuka sampai ke umur 5 tahun kot kalau x salah iols la. Iols sora ...

Betul tu. Biasa hijab akan tutup bila makin besar. Ada y kekal sampai besar.

Dalam famili ada y hijab terbuka. Hrp2 anak x kekal hijab terbuka smpai besar
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-7-2017 07:51 AM From the mobile phone | Show all posts
nikola.tesla replied at 11-7-2017 07:43 AM
Aku ingat dalam cerita hantu melayu ja orang tido bukak tingkap malam2.kalau boleh jgn bukak la.taku ...

Ada jaring. Tu y berani bukak
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 08:05 AM From the mobile phone | Show all posts
greantea replied at 11-7-2017 07:51 AM
Ada jaring. Tu y berani bukak

Ow.ok la kalau ada jaring.hantu pun tak boleh masuk.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 12:01 PM | Show all posts
ada anak staff kat sini
setiap kali masuk opis ni...nanti dia tutup muka
pastu dia tunjuk kat mak dia...
"bu...ramainyaa abang-abang tgh buat kerja"
sambil tunjuk dalam bilik kebal yang gelap dan xde org dalam tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 12:05 PM | Show all posts
so, mcmne u berubat anak u?
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
nikola.tesla replied at 11-7-2017 08:05 AM
Ow.ok la kalau ada jaring.hantu pun tak boleh masuk.

Hantu bole masuk la... Tu kat atas kan TT cite hantu masuk sbb nak ajak anak TT main... Siap langkah TT lagik
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
seeri_7843 replied at 11-7-2017 12:17 PM
Hantu bole masuk la... Tu kat atas kan TT cite hantu masuk sbb nak ajak anak TT main... Siap langk ...

Mungkin hantu tu memang ada dalam rumah tu dari awal.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 01:22 PM | Show all posts
Edited by minahsenget at 11-7-2017 01:24 PM

kwn anak i pun boleh nampak,siap tunjuk ada sekor kat cikgu,n my son pulak setiap hari balik school cerita kat i,kwn dia nampak mcm ni,nampak mcm tu...bila malam jadi takut,i serba salah ,rasa mcm tak nak bagi kawan,sebab kejap2 cerita ada benda dok atas meja,ada atas kipas,my son jadi nak tgk kipas pun takut.

n my son slalu ngigau jugak,latest nampak ultraman dpn pintu toilet...i apa lagi kol my hubby,dia gelak dgrk ultraman,cissss ..yg kita ni kecut perut
anyway,TT mcm mana? dah ok ke tak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 02:49 PM | Show all posts
macam anak kawan saya

on d way nak balik rumah..boleh dia cakap kat mak dia
"ibu2, ada kakak tu nak ikut kita"
mak dia terdiam, dah seram dah..
pastu anak dia cakap lagi..
"ibu, kakak lari ikut kete kita"
terus pucat member saya tu...masa tu kwn sy tgh bawa keta..bayangkan mcm mana kakak tu lari ikut kete..

anak dia mmg terbuka hijab dari kecik..pemah skali tu dia kata kat mak dia..
"ibu, ada org atas almari"
kawan aku tarik anak dia terus keluar rumah..balik rumah mak dia..kebetulan suami dia xde masa tu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-7-2017 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
chinta89 replied at 11-7-2017 12:05 PM
so, mcmne u berubat anak u?

X berubat pon. Sbb husband ckp mmg bdk akan nmpk. Dan benda tu akan hilang bila dia makin besar. Lgpon anak i rilek jek. Cuma jgn bg dia ckp atau main sorg2 la
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-7-2017 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
nikola.tesla replied at 11-7-2017 01:02 PM
Mungkin hantu tu memang ada dalam rumah tu dari awal.

Menurut kata husband benda tu dr luar. Sbb mula2 dia dok kat tingkap. Pgl ank ajak main. Bila anak x dtg dia lak y dtg dekat.

Lupa nak ckp. Bila dah dtg dekat, husband pasang ayat al quran. Benda tu mcm marah. Tp husband ckp muka dia x menakutkan. Sbb tu anak berani nak dekat kot
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 03:32 PM | Show all posts
anak adik saya tengah baring depan tv hisap botol susu. masa tu umur lima tahun. tiba2 dia marah, "Hei kak limah ni tepilah sikit". mak dia tanya kenapa. dia jawab," ni hantu kak limah ni baring sebelah ayin". Menggelupur mak dia angkut anak naik atas masuk bilik.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 03:44 PM | Show all posts
Anak sy masa umur 3 tahun, balik dr hospital lepas lawat bapa sy admit, dia nampak 2 org budak kecik lintas jalan tp sy tak nampak apa2 pun.

Lepas tu ada sekali balik dari rumah mil, dia tanya, mummy ada perempuan rambut pjg kat atas pokok tu, apa lagi, dh lah mlm, aduii takut betul waktu tu,

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-7-2017 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
lindarafee replied at 11-7-2017 03:32 PM
anak adik saya tengah baring depan tv hisap botol susu. masa tu umur lima tahun. tiba2 dia marah, "H ...

  kalo sy pon menggelupur. Stkt ni y anak tunjuk semua jauh2. Tp walaopon jauh tetap seram
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2017 03:59 PM | Show all posts
tq momod...

kan bagus kalau ada yang boleh verify apa yg budak2 tu nampak

Comments

Sesamer... :3  Post time 13-7-2017 02:34 PM
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2017 05:02 PM | Show all posts
lindarafee replied at 11-7-2017 03:32 PM
anak adik saya tengah baring depan tv hisap botol susu. masa tu umur lima tahun. tiba2 dia marah, "H ...

haha kelakor pulak panggil kak limah

aku dedulu nyakat anak buah aku macam tu lah
ada kak limah kt situ
sekarang dah tuko nama, kalo nyakat ade wan peah pulak

Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2017 05:09 PM | Show all posts
anak kakak aku, ade 2 org mase seusia 2-3 tahun, menegur camtu
yg sulung tu, mase balik dari rumah atok sedara
memalam buta kawasan kampung, pukul 10 malam tu mmg dah gelita, senyap sunyi
mase tu kete penuh, tetibe anak buah menegur ke luar tingkap
'janganlah naik, kete dah tak muat'
maka ber krikk krikk lah kiteorg sambil mulut terkumat kamit bace mende2 yg patut

yg sorg lagi tuh, malam jugak, singgah kat satu kedai
dia xnak turun kete, dia cakap ade nenek muka buruk kt pintu kedai tu
padehal xde sape pun kt situ
tak lama tu, barulah dia nk turun kete, dia kata nenek dah xde

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.101918s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list