JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
17236
View
559
Reply

jom kongsi gambar tanaman sekeliling rumah

[Copy link]

Author: annabellaruz2       Show all posts   Read mode

Post time 14-7-2017 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 14-7-2017 10:00 PM
Aah..mcm pokok rambutan...tp nak ambk buah senang jer..panjat pastu goncang dahan..klu buah jatuh  ...

Ooo....camtu ye
Xpernah tau cemana org harvest avokado
Beli pun xpernah
Kalau mkn kedai indon ada la oder ais teler...ank iols suka
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2017 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
JeepersCreepers replied at 14-7-2017 10:05 PM
Ni salah satu cactus iols tanam...terkejut pulak sbb tiba2 berbunga @sukacactus

Dia happy la tu sampai berbunga dah...cantik!
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2017 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 14-7-2017 10:02 PM
Tak nampak gambarnya JC..

Yeke..kita nampak je   ada yg sorok ke ni  
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2017 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 14-7-2017 10:16 PM
Dia happy la tu sampai berbunga dah...cantik!

Ada kwn chinese tu, dia ckp klu cactus bbunga byk ong, kena beli nombor ekor   iols suka cactus ni sbb klu lama kita tanam, kluar bunga la buah la yg kita x sangka
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2017 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 14-7-2017 09:29 PM
Pokok avocado ni dah selamat diangkut balik ke kampung...harapnya menjadilah yer...boleh merasa buah ...

Kat pasar mlm ada jual..katanya local avocado..besar2 mcm labu kundor pon ada. Tp iols x pernah beli. Avocado anna tanam  ni yg local ke cane?
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2017 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
JeepersCreepers replied at 14-7-2017 10:22 PM
Ada kwn chinese tu, dia ckp klu cactus bbunga byk ong, kena beli nombor ekor   iols suka cactus  ...

Ooo ye ke
Kalau camtu tokey jual cactus boleh selalu tikam nombor la
Betul tu JP...kalau keluar kudup tu pun dah happy sangat dah
Xsabar nak tunggu kembang
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2017 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 14-7-2017 10:26 PM
Ooo ye ke  
Kalau camtu tokey jual cactus boleh selalu tikam nombor la  
Betul tu JP.. ...

Hahaha...ada skali tu dia lalu dpn rumah, nmpk cactus berbunga. Dia ckp u kena beli loteri, mst nombor naik sbb cactus berbunga bawak byk ong   tp iols ckp x boleh sbb haram, dia ckp dia beli la jugak tumpang iols punya ong    lupa nak tanya dia menang ke x
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2017 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
JeepersCreepers replied at 14-7-2017 10:29 PM
Hahaha...ada skali tu dia lalu dpn rumah, nmpk cactus berbunga. Dia ckp u kena beli loteri, mst no ...

Hahahaha
Betul2 beli ya
Percaya betul la dia orang ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2017 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 14-7-2017 10:32 PM
Hahahaha  
Betul2 beli ya
Percaya betul la dia orang ni

Ni OT sikit..sorry tt   kwn iols ni mmg percaya psl fung shui bagai. Yg kelakar dia beli exercise machine, tp dia ckp dia x kurus2 sbb tiap2 kali kluar nombor yg ada ong, dia kena pegi beli nmbor ekor     dulu iols ada tanam kaktus kecik letak atas meja ofis, kaktus tu rajin berbunga kecik2 warna putih, jd stp kali bunga kecik dia beli nombor kecik. Satu hari kaktus tu kluar bunga besar mcm yg td tu tp warna pink, dia beli nombor besar   menang ribu2 la jugak
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2017 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
JeepersCreepers replied at 14-7-2017 10:39 PM
Ni OT sikit..sorry tt   kwn iols ni mmg percaya psl fung shui bagai. Yg kelakar dia beli exer ...

Wow...untung la jiran & opismate uols
Jiran2 iols semua melayu
Mesti xambik pot pun cactus kat umah ni berbunga ke tidak
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2017 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 14-7-2017 10:44 PM
Wow...untung la jiran & opismate uols
Jiran2 iols semua melayu
Mesti xambik pot pun cactus kat u ...

Tahyul semata2 tp stp kali bbunga teringat kawan tu   btw dulu iols rajin beli baja cecair utk cactus tu, tp skrg mahal so guna je baja organik + baja bunga, ok pulak nmpknya
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2017 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
JeepersCreepers replied at 14-7-2017 10:48 PM
Tahyul semata2 tp stp kali bbunga teringat kawan tu   btw dulu iols rajin beli baja cecair ut ...

Iols pokok2 lain je yg letak baja
Succulents iols control air dgn lighting je
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2017 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 14-7-2017 04:08 PM
Berapa ramai yang hobinya suka menanam pelbagai jenis tanaman disekeliling rumah??
Aku, wlupun dudu ...

Yeah, anna dah bukak benang baru. Baru tau sbb tgh beklok benang tok bun  
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 03:43 AM From the mobile phone | Show all posts
cek in lah yer
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 03:57 AM | Show all posts
ini coma nasehat sya lah yer.patotnya awak kena rajin bersehkan sumua pasu awak.susun lah pasu dengan ikot sais.sya bukan nyombong lah yer,sumua pasu bunga sya impot daripada luar negri.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 04:00 AM | Show all posts
sya kongsi gamba hasil cucuk kebun bunga sya.tapi maap sya tak boleh kongsi bahan dan baja rahsia yanv sya guna untok sumua bunga yang sya tanam'
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 04:01 AM | Show all posts
ini orked CYMERA_20170715_035023.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 04:02 AM | Show all posts
wah amat hebat lah bunga milik sya nih CYMERA_20170715_035119.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 04:06 AM | Show all posts
bunga bunga yang sya tanam.sya sedekah sumua bunga mawar kepada rumah sakit supaya suasana rumah sakit jadi berseri.

CYMERA_20170715_035150.jpg CYMERA_20170715_035210.jpg

Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 04:07 AM | Show all posts
orked hebat luar biasa yang sya tanam. CYMERA_20170715_035052.jpg
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045023s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list