JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
15074
View
547
Reply

jom kongsi gambar tanaman sekeliling rumah

[Copy link]

Author: annabellaruz2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-7-2017 02:22 AM | Show all posts
Bunga kantan ni mmg sengaja biarkan besar sbb nk tgk buah. Nanti nk snap gmbr. Insya-Allah.



Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2017 02:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Hari tu kurus skg dh gemoks. Tunas berbunga banyak tumbuh. Masih belum berkesempatan nk cabut rumput rumpai.



Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2017 02:49 AM From the mobile phone | Show all posts
alisa21 replied at 17-7-2017 10:20 PM
Takpelah kalau org benci asalkan yg mencipta org tu sayang kan

ye btul..yg mencipta tu dh cipta makhluknye dgn cukup sempurna..U berdua klu nk berborak-borak kosong n ot  sila mereput n buka thread sndr n bermadu asmaralah smp abang jamil mampus yach! xpyh nk kesian sgt dgn mn yg gunakan id palsu nk fitnah org sana sini smp dituduhnye org tu ade hubungan sumbang mahram. NAWUZUBILLAH la yer

cc: Burong_Hantuk

smod @AceHand @seribulan mod @mnaa please do something with this forumer.. dh la menipu ambk gmbr google tp kate gmbr sndr without any credit to the real owner. and one more, this forumer siburonghantuk nilah yg byk buat kcu dkt semua thread cari ni..TIA
IMG_20170713_200220_edit.png
IMG_20170713_141657_edit.png
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2017 02:53 AM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 17-7-2017 07:54 PM
Ahahaa....anak aku buat experimen, punya la suka tengok biji kacang ijau tu tumbuh jd taugeh..   ...

aah.. tp mmg exited klu benih tu jd.. mcm nk try gardening plak.. klu hasil mnjd mmg nk nangis tgk effort kite selama ni berbaloi..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-7-2017 07:55 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 18-7-2017 03:22 AM
Bunga kantan ni mmg sengaja biarkan besar sbb nk tgk buah. Nanti nk snap gmbr. Insya-Allah.


Babe...buah kantan ni sedap tau...lebih kurangvrasa buah markisa cuma dia keras sikit...
Mak aku suka kopek byk2 buh dlm mangkuk..pastu tumbuk cili belacan ikan bilis..gaul dan masukkan sedikit air suam supaya rasa tu blend...sedappppp...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-7-2017 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 18-7-2017 03:29 AM
Hari tu kurus skg dh gemoks. Tunas berbunga banyak tumbuh. Masih belum berkesempatan nk cabut rumput ...

Bestnya babe....rumah MIL baru start berbunga lepas dh tanam 3 tahun..hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-7-2017 07:58 AM From the mobile phone | Show all posts
hanisbunny replied at 18-7-2017 03:53 AM
aah.. tp mmg exited klu benih tu jd.. mcm nk try gardening plak.. klu hasil mnjd mmg nk nangis tgk ...

Try mula dgn beli pokok cili hiasan kat tesco nok..atau pun bunga...klu berjodohan, insha allah..bauah dan bunga takkan putus keluar...
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2017 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 18-7-2017 07:58 AM
Try mula dgn beli pokok cili hiasan kat tesco nok..atau pun bunga...klu berjodohan, insha allah..b ...

pokok cili tu dh siap tumbuh or benih je n kite kene semai sndr?? iols teringin jgk..lg satu iols teringin nk tnm limau mandrin yg mini mcm ni..klu tgk dkt rumah chinese byk diorg tanam kan..iols geram ja nk pg petik.. rsnye tanam sebab ong kot..sebab sllu tgk mcm lebat je buah die tp theyols xkutip pon.

IMG_20170718_125245_edit.png
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2017 02:59 PM | Show all posts
Burong_Hantuk replied at 17-7-2017 10:43 PM
betol.disini sumua kuat tindas warga emas seperti sya.yang utama sekali siapa kita nih disisi alla ...

senyap boleh tak tok wan???
semak la kau ni!!!!
org tgh syok2 baca info nak berkebun bagai
ko sibuk nak troll la apa la
collect points eh???
for fuck sake somebody tlg la ban or whatever tok wan ni
too much la!!!
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2017 07:27 PM From the mobile phone | Show all posts
saviour_09 replied at 18-7-2017 02:59 PM
senyap boleh tak tok wan???
semak la kau ni!!!!
org tgh syok2 baca info nak berkebun bagai

nawuzubilla bahasa awak nih amat lah kasar.apa salah sya dalam forom.com nih yer?
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2017 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
saviour_09 replied at 18-7-2017 02:59 PM
senyap boleh tak tok wan???
semak la kau ni!!!!
org tgh syok2 baca info nak berkebun bagai

sya nih warga emas.usah lah beri layanan saperti nih kepada sya.
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2017 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
hanisbunny replied at 18-7-2017 02:49 AM
ye btul..yg mencipta tu dh cipta makhluknye dgn cukup sempurna..U berdua klu nk berborak-borak kos ...

nawuzubilla apa nih?satiap orang punya hak untok forom.kalau sya ada buat silap perohal eli dan bapanya,maap lah.lagi pun sya tak pernah berkasar semasa dalam forom sejak markah satu ribu dipotong oleh pihak pengurosan forom.com
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2017 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Burong_Hantuk replied at 18-7-2017 07:31 PM
nawuzubilla apa nih?satiap orang punya hak untok forom.kalau sya ada buat silap perohal eli dan ba ...

Betul apa yang @hanisbunny tu cakap..Kalau ikutkan tok segan nak serbu masuk umah TT kalau x dijemput weyy.Yang nenek ni plak serata thread nenek masuk sebab terdesak nak kumpul tacang.
Nenek ni memang dah jadi kebencian kat dalam forum.Helok ler tu bertag team dengan sparing yang sama perangai..
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2017 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Sorry TT @annabellaruz2 ,tok dah lama perhatikan samdol sekor ni buat perangai PPRT..sampai ke sini dia meroyan rupanya:
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2017 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Sorry TT @annabellaruz2 ,tok dah lama perhatikan samdol sekor ni buat perangai PPRT..sampai ke sini dia meroyan rupanya:
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2017 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Burong_Hantuk replied at 18-7-2017 07:31 PM
nawuzubilla apa nih?satiap orang punya hak untok forom.kalau sya ada buat silap perohal eli dan ba ...

Nenek ni dapat x undangan ke majlis perkahwinan princesss jelita Tunku Aminah nanti?Tok kagum sangat dengan kecantikan princess TTA..sweet sajork orangnya..X adanya terjumpa gambau2 princess TTA clubbing bagaiii.Patut ler TTA tu disayangi rakyat jelata..
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2017 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Buntatt replied at 18-7-2017 09:50 PM
Betul apa yang @hanisbunny tu cakap..Kalau ikutkan tok segan nak serbu masuk umah TT kalau x dijem ...

tu la pasal..klu x iols nk bergasak je dkt sini.tp kang iols cursing habis tercemar plak thread flora fauna ni.. mohon banhammer je forumer mcm ni..semua thread sibuk menyemak dgn gambar copy paste ala2 die pny gmbr..sorry tt anna, iols ot..
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2017 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
hanisbunny replied at 18-7-2017 10:01 PM
tu la pasal..klu x iols nk bergasak je dkt sini.tp kang iols cursing habis tercemar plak thread fl ...

Memang MN hanattt sangatt dalam forum ni.Thread perkahwinan puteri raja johor pun dia buat perangai acah2 baik kat sana.Kentut la ko :
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2017 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Buntatt replied at 18-7-2017 10:09 PM
Memang MN hanattt sangatt dalam forum ni.Thread perkahwinan puteri raja johor pun dia buat peranga ...

sebabtu iols srh smod or admin ban ja mn mcm ni..hbs semua thread dkt cari die troll n provoke..  :
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2017 08:10 AM From the mobile phone | Show all posts
hanisbunny replied at 18-7-2017 01:54 PM
pokok cili tu dh siap tumbuh or benih je n kite kene semai sndr?? iols teringin jgk..lg satu iols  ...

Pokok ni melambak kat kedai klu musim CNY nok...ko beli jer sepokok..pastu ko maintain jer..hehehe
Yg kat tesco tu pokok..taknyg semai benih..tinggal ko jaga jer.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2017 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Burong_Hantuk replied at 18-7-2017 08:28 PM
sya nih warga emas.usah lah beri layanan saperti nih kepada sya.

Selayaknyalah nenek diberi layanan sebegini..
Setaraf dgn perangai hamjad nenek yg suka troll benang sana sini semata2 nak collext point.
Supmod @AceHand boleh tak buat something dgn forumer ni? Mod@mnaa tolong...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2017 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Buntatt replied at 18-7-2017 10:50 PM
Betul apa yang @hanisbunny tu cakap..Kalau ikutkan tok segan nak serbu masuk umah TT kalau x dijem ...

Kannn..perangai hawau tp buat2 suci murni kekonon tak buat salah...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2017 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Buntatt replied at 18-7-2017 10:54 PM
Sorry TT @annabellaruz2 ,tok dah lama perhatikan samdol sekor ni buat perangai PPRT..sampai ke sini  ...

Takpe tok...terima kasih sbb sama2 bg sepatah dua kata buat hamlau yg sekor nih..
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2017 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Wah bestnya thread ni. Aku sejak dua menjak jd housewife tetap ni. Mmg suka naw2 tanam pokok bunga. Duduk teres corner lot. Sbb melaka ni panas hazab so aku nk tanam pokok2 dlm pasu supaya uma aku ni sejuk sikit. Laman aku dah selamat disimenkan oleh laki aku dulu. Sbb penyewa bising rumput asik tumbuh. So utk pecahkan simen tu x mgkn sbb tebal. Cuma nk decorate laman kasi sejuk mata memandang
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2017 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
samisfar replied at 14-7-2017 04:19 PM
Nanti bole lah share pokok apa bole halau nyamuk i stress nyamuk banyak pakai apa pun tak jln
Seje ...

Rasanya kat tesco ada jual pokok halau nyamuk ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.067469s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list