Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
11405
View
37
Reply

New honda jazz vs Volkswagen Polo

[Copy link]

Author: rarazira    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-7-2017 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hi semua

Actually i dlm proses nak beli kereta baru since kerja i sekarang memerlukan i travel hampir setiap hari. I travel almost 250km/day everyday. So i perlukan kereta yg ok sikit. I tgh dilema nak pilih antara new jazz dgn volkswagen polo. Sebelum ni i ada tengok honda city tapi i kurang minat. So anyone kat sini yg boleh bagi pendapat and ada pengalaman dgn dua kereta ni. Which one better? Dari segi fuel consumption,susah tak nak dpt sparepart utk polo tu and etc. Mana lagi best drive
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2017 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
bg i polo mmg best dari jazz,tp service,spare part susah nk dpt bila ada rosak apa.tp performance lg better dari jazz.tp honda ni kat mesia mmg top,service dan sparepart senang.
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2017 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols pernah terbaca somewhere, instalment polo memang ok, tapi first service je dah kena RM1600++
Belum major service lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2017 07:21 PM | Show all posts
cuba tanya budak vw pasal gearbox problem, nak sedap vw,nak mudah honda ( spartpart , halfcut mudah dapat berbanding vw)

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-7-2017 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Themilo replied at 14-7-2017 07:11 PM
Iols pernah terbaca somewhere, instalment polo memang ok, tapi first service je dah kena RM1600++
B ...

Itu laa..i pun tak pasti pasal ni..i duk baca review2 jugak nih..tapi jatuh cinta betul dgn polo..calling anyone yg ada pengalaman utk bg review sikit
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 08:28 AM | Show all posts
Vios

Jimat segala
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 08:55 AM | Show all posts
polo apa
polo sedan ke or hatchback enjin tsi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2017 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
renko replied at 15-7-2017 08:55 AM
polo apa
polo sedan ke or hatchback enjin tsi

Polo hatchback..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 10:16 AM | Show all posts

silap model
polo hatchback 1.6 mpi
xde enjin tsi
jazz 1.5 i-vtec
kalau untuk gaya mungkin jazz nampk bergaya sikit
tapi untuk kepuasan pemanduan polo lagi best dr jazz
jazz guna cvt
polo guna 6speed auto
ape g ye
hahaha

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2017 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
renko replied at 15-7-2017 10:16 AM
silap model
polo hatchback 1.6 mpi
xde enjin tsi

Betul..polo pakai enjin mpi..dari segi fuel consumption jimat tak?
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 10:39 AM | Show all posts
rarazira replied at 15-7-2017 10:23 AM
Betul..polo pakai enjin mpi..dari segi fuel consumption jimat tak?

atas kertas
jazz jimat banding polo
or u bole cuba test jazz hybrid baru
lagi jimat katanya
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2017 08:56 AM | Show all posts
ikut kata hati, nk beli kete ni mcm nk menikah...
kalau tak cinta tapi beli juga nti menyesal....pedulikan la org kata sebis mahal ka..g bok problem ka...mnyak mahai ka..dah suka beli aja....semua brand kete ada risiko, lagipun awak beli kete baru apa...nk risau apa.... btw dah takde dh isu pasal gbok kat VW ni....lama dah solve
kalau tanya aku...go for VW
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2017 12:21 PM | Show all posts

ni kos servis untuk jetta...harga tak jauh polo or vento
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2017 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
I vote for polo.. nnt ada duit extra make up la sikit.. cuma interior x lawa.. tp enjin kalo nak tekan,dijamin puas hati
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-7-2017 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
redapple10 replied at 18-7-2017 08:16 PM
I vote for polo.. nnt ada duit extra make up la sikit.. cuma interior x lawa.. tp enjin kalo nak tek ...

Update sikit..i dah amik polo.jatuh cinta sungguh dgn polo.alhamdulillah loan dah approve.tq all pada yg bg pendapat
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2017 09:03 AM | Show all posts
rarazira replied at 18-7-2017 08:21 PM
Update sikit..i dah amik polo.jatuh cinta sungguh dgn polo.alhamdulillah loan dah approve.tq all p ...

tahniah
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2017 03:33 PM | Show all posts
POLO CANTIK
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2017 09:01 AM | Show all posts
kalau i jadi u travel jauh2 everyday i pilih yg fuel efficient n servis murah sikit.minat i tolak tepi sbb komitmen tggi situasi u ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2017 11:05 AM | Show all posts
polo the best,,jimat minyak jika jalan jauh kerana ada 6 transmisi,,.bawak pun rasa sedap je,smooth,langgar lopak lubang semua xrasa apa2..servis dia pun milage panjang iaitu 15 ribu km sekali servis tidak macam kereta biasa 5ribu dah kena servis..
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2017 11:06 AM | Show all posts
rarazira replied at 18-7-2017 08:21 PM
Update sikit..i dah amik polo.jatuh cinta sungguh dgn polo.alhamdulillah loan dah approve.tq all p ...

tahniah.tell us what do u feel?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088528s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list