Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
603
View
1
Reply

kereta tak boleh start

[Copy link]

Author: Angah_Klg       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-8-2017 12:10 PM | Show all posts |Read mode
Hai..
Nak tanya kereta aku satria 1.3 tak boleh start..cite dia semalam nak panaskan enjin..bila masuk kunci, pusing kunci, lampu check engine kat dashboard menyala..Tapi bila pusing nak start, dia jadi macam shot..lepastu terus tak menyala apa dah..bunyik 'tak' 'tak' pon takde..bateri ke, starter ke atau wiring??
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2017 04:27 PM | Show all posts
Benda ni baru jadi kat aku last week. Mungkin fius 80A/100A kat bateri terbakar, dan menyebabkan ada lintar pintas atau cable cair atau longgar, menyebabkan kereta tak boleh start.
Lampu check engine tu mungkin menunjukkan voltage tak cukup (sekali lagi, mungkin disebabkan fius).
Cuba ketatkan cable kat bateri tu, kalau enjin ada bunyi start, start enjin, jalan sampai bengkel kereta..
Good luck

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092047s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list