Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
7390
View
131
Reply

Saya Rasa Seperti Dianiaya Dan Disabotaj - Shaheizy Sam

[Copy link]

Author: CARI-MAMS       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-8-2017 01:48 PM | Show all posts |Read mode


"Membayar cukai menjadi tanggungjawab, malah saya ada rekod mengenainya. Saya rasa seperti dianiaya dan disabotaj."


Wow, memang panas! Nampaknya pelakon Shaheizy Sam meluahkan rasa kesalnya dengan tindakan LHDN yang telah menyiarkan notis muflis di akhbar tempatan.


Bukan itu sahaja, ia turut memaparkan data peribadinya menerusi media cetak itu. Bercakap tentang hal ini, Sam berkata alasan yang diberikan oleh LHDN adalah tidak munasabah dan menganggap dirinya dianiaya pihak tersebut.


"Tiada istilah mereka tak boleh cari saya. Saya bukan kerja pejabat dari jam 9 pagi sampai 5 petang. Saya berlakon tak tentu masa dan ada hari saya tiada di rumah.

"Saya tak pasti apa motif mereka. Mungkin juga ini cara mereka menggunakan orang berpengaruh seperti saya untuk menyedarkan masyarakat supaya membayar cukai.

"Sejak mula berlakon lagi, saya sudah melaksanakannya. Tak perlu risau. Kali terakhir mereka datang ke rumah pada 9 Mei lalu ketika anak sulung dilahirkan dan saya berada di hospital. Saya umumkan hal itu di laman sosial.





"Dua tiga minggu sebelum notis itu dikeluarkan, beberapa wakil LHDN datang ke rumah dan menyerahkan borang CP 500. Kenapa mereka tak maklumkan hal berbangkit? Kenapa pilih guna surat khabar pula?," katanya kepada Berita Harian.


Sam juga berkata sehingga hari ini dia dan ejen cukainya masih menunggu penjelasan sebenar berhubung notis muflis tersebut. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Bayr je la.. pastu ko saman lhdn.. biar diaorg ternganga
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian sam..
Mmg ada kawan pon kena..
Dah bayar pon dtg lg serbu rumah..
So me caya je  kes sam ni klu  dia kata dia teraniaya.. sabarla sam..

Org xtahu citer jer duk igt naik nama ni sbb xbayar lansung...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul ke ni shezy sengggg
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya tak pasti apa motif mereka. Mungkin juga ini cara mereka menggunakan orang berpengaruh seperti saya untuk menyedarkan masyarakat supaya membayar cukai  {:smile {:smile {:smile
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Hm....jelah.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Igt lg kwn keje bhgn lhdn...time meting cam tk caya je target yg ketua tuk kutip cukai thn ni...mmg naik melampau2....kena buat jgklah smpai tercapai jumlah yg diminta sbb tu thn ni kaw2 mrk jlnkan usaha tuk dptkan cukai ngan lebih byk..termasuklah ngan i...setiap bulan dh tolak gaji tuk cukai..dan2 smpi surat kena byr  lagi cukai...maksudnya tk cukup cukai yg i byr sblm ni....kena redha lah...huhu
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh kau ni Sam. Nak persoalkan kerja lhdn pulak. Diorg follow sop. Kalau diorg mmg dah dpt cari kau, mmg la takde keluar notis tu. Of course la diorg dah hantar surat banyak kali tp takde respon. Bukannya main keluar notis kat newspaper mcm tu je. Nak tagih simpati pulak dia ni. Bayar je la drpd duk keluar statement bodo je memanjang.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 03:39 PM | Show all posts
Sam sudah kantoi

so Sam ko bayar jer lh hutang


ikut mcm RCW & DSV
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 03:41 PM | Show all posts
Ade duit byr

tadak duit kasi tido lokap

tak yah byk bunyik
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Huntong org bpengaruh... x bayo cukai blh pkiaq mybe org nk guna nma dia utk publisiti... huntong la ko dik... siap org cukai mai umh serah borang.. kami ni dolod sdrik jah kt tenet.. mujur kami celik IT diknon...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dah plakon khanzzz..kimak sangt si cendawan ini
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 04:06 PM | Show all posts
Nk byr cukai takkan perlu publisiti..ni bukan mintak derma..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak masuk akal la alasan ko shaheizy samdol...whoareyus sampai lhdn kena dtg htr borang kat ko  sampai rumah.kura kura dalam perahu sangat..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Nk bersihkn namalah, nnt org igt sengaja xmo bayar. So lps ni byr jelah yee..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Baik la mu ckp no komen je or dlm perbincangan ke apa.... motif nk mention bg statement kt ig pasal anak lahir ko kt spital? Igt org lhdn kesah??dorg pn ntah2 x follow ko pn
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 05:00 PM | Show all posts
Eh hello..LHDN tak nyer nak sabotaj..kalu tak bayar ngaku jer la.. Tak Yah nak cover salah org lain..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Kau fikir kau siapa. Fikir kau siapa. Fikir kau siapa. Boleh Blah Kau fikir kau siapa
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 05:13 PM | Show all posts
bayar jelah..
takyah nak menjawab2 bagai..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Smp dtg umh ehh..hebat kau samdol..sbb ko x respons laa dorang letak nama ko kt surat kbr..ko dh tau x byr ko dtg laa lhdn..cam good2 nak kena dtg umh bgai?
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Tax agent sam tu bertauliah ke tidok? Bebetul buat keje ke??
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 05:38 PM | Show all posts
bayar jelah..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Hek eleh.

Paparkan maklumat peribadi konon. Tu prosedur keluar notis lah. Ko ingat ko retis org kena padam no ic alamat ko segala ke.

Perasan bagus betol cendawan butang ni.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Ingt lhdn kerja main letak je ke nama nkoo kt surat khabar tanpa ikut sop
Rajin pulak oeg lhdn bertandang umah dia
Ingt hari raya ke
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Abis..klu ckp lhdn dtg tme ko kt hosp tgk bini bersalin. .

Yg tme tilla kt tmpt confinement center yg mhl ya amat tu..nper ko x g setelkn..

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056421s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list