JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
63083
View
2164
Reply

ALL ABOUT SOUTH KOREA PART 20

  [Copy link]

Author: KimchiMen       Show all posts   Read mode

Post time 22-8-2017 08:35 AM | Show all posts
Gadis_sarawak replied at 22-8-2017 08:26 AM
Agak2 kalau pegi tahun depan bulan oktober/november tak masuk winter lagi kan?

haah belum..winter start dec-feb
spring mac-may
summer june-aug
autumn sept-nov
tp depends on mother nature
nowadays dh caca marba
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 10:00 AM | Show all posts
syue86 replied at 22-8-2017 08:35 AM
haah belum..winter start dec-feb
spring mac-may
summer june-aug

Tula tengok kat blog2 dorang cakap kena tengok 1st winter dan forecast..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 10:30 AM | Show all posts
Gadis_sarawak replied at 22-8-2017 10:00 AM
Tula tengok kat blog2 dorang cakap kena tengok 1st winter dan forecast..

late november dah kompom winter u
3rd week/4th week of november tu dah start turun snow dah kat certain places
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 10:41 AM | Show all posts
miss south korea.....nak kena repeat balik lah nie
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 11:41 AM | Show all posts
azradiza replied at 22-8-2017 10:30 AM
late november dah kompom winter u
3rd week/4th week of november tu dah start turun snow dah kat c ...

Thank you bg info..so better la pegi bulan 10 kan..Lotte world dgn everland mana best?

Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 11:47 AM | Show all posts
Gadis_sarawak replied at 22-8-2017 11:41 AM
Thank you bg info..so better la pegi bulan 10 kan..Lotte world dgn everland mana best?

kalau nak layan autumn, late october early nov masa yg paling cun

Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 12:07 PM | Show all posts
azradiza replied at 22-8-2017 11:47 AM
kalau nak layan autumn, late october early nov masa yg paling cun

ok tq yunk..moga dipanjangkan usia dan diberi kesihatan yang baik2 nak ke korea tahun depan...
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 04:30 PM | Show all posts
Gadis_sarawak replied at 22-8-2017 10:41 AM
Thank you bg info..so better la pegi bulan 10 kan..Lotte world dgn everland mana best?

kalau pegi ngan budak2 lotte world, kalau tak everland. everland ni lebih adventurous rides dia.i suggest kalau pi everland naiklah roller coaster kayu tu. in face forumers sini pon suggest terus pegi beratur untuk ride ni waktu mula2 sampai.
time i pegi i kena beratur dalam 2.5 hours gak la
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2017 08:23 AM | Show all posts
plan nak repeat kali ke-3 ke seoul tp kali ni nak merase winter... spring dgn otem dah merase

winter olympic start feb rase2 crowded tak eh kalo pi hujung jan.. arge GH blh jd mahal ker..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2017 02:15 PM | Show all posts
Telolet replied at 22-8-2017 04:30 PM
kalau pegi ngan budak2 lotte world, kalau tak everland. everland ni lebih adventurous rides dia.i  ...

mak aih jenuh 2.5 jam beratur nk naik benda tu saja
mujur x so far x penah lak kena sampai berejam2 nak naik t-express ni
tapi mmg rides wajib naik kalau pegi everland
pegi time weekend kot jadi ramai
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2017 02:16 PM | Show all posts
mohon suggest guesthouse kat Busan
yang sesuai utk family yang ada budak kecil
dan dekat dgn subway
thank you otaiss
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2017 03:50 PM | Show all posts
gekkou replied at 23-8-2017 01:15 PM
mak aih jenuh 2.5 jam beratur nk naik benda tu saja
mujur x so far x penah lak kena sampai bereja ...

kitorang pegi hari rabu memang tak sangka langsung ramai gila orang. masuk2 je waktu dia open tu nampak banyak rombongan sekolah buat field trip kot
tapi kitorang beratur kat ride tu dah petang2, tu pasal lama beratur kot.
pasni kalau nak pegi lagi dah tau dah kena beratur awal2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-8-2017 03:59 PM | Show all posts
chikuyotei replied at 21-8-2017 12:16 PM
Tumpang tanya, kat mana boleh beli/dpt tmoney dan kupon diskaun everland kat klang valley ni?? Nov n ...

klau stay area myeongdong time dtg seoul bleh je nk jual tix everland murah..35k won sorg xkire besor ke kecik..harge asal 32k won..sy amek untg 1 tix 3k won (aci x gtau siap2 amek untg)..klau bminat sile gtau la..tp sile survey dlu kot2 bleh dpt murah lg kt mn2..kang ttibe everland bg discount 50% kang n bli tix sm sy..rugi plak kt org yg mbeli tu..so better survey dlu k..da dkt nk smpi nnti n xde tix everland murah..bleh whatsapp sy 0123564894..yg pntg kene agree sm T&C 3k keuntungan tu..hehehehe

Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2017 08:57 AM | Show all posts
Telolet replied at 22-8-2017 04:30 PM
kalau pegi ngan budak2 lotte world, kalau tak everland. everland ni lebih adventurous rides dia.i  ...

Wah..tabahnye awak beratur..kalau saya tu memang dah tak beratur dah kalau lama camtu lagipun tak minat extreme ride ni..
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2017 10:23 AM | Show all posts
Gadis_sarawak replied at 25-8-2017 07:57 AM
Wah..tabahnye awak beratur..kalau saya tu memang dah tak beratur dah kalau lama camtu lagi ...

harus tabahh sebab tulah main reason i pegi everland
bila pikir balik macam gila gak tapi worth it sebab i memang suka thrill rides

Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2017 03:29 PM | Show all posts
ichi replied at 23-8-2017 08:23 AM
plan nak repeat kali ke-3 ke seoul tp kali ni nak merase winter... spring dgn otem dah merase
...

wow..hebatt la ko skg..asek jalan2 ke obersea je..
2 taun sekali eh jln2..kali nie ko nak g dgn sape weh?
g men salji lak tu..bestnyaaa

Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2017 03:30 PM | Show all posts
semalam beli tiket everland kat 11street
dapat harga rm107.50..
tiket tu nanti ke redeem kat KLIA
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-8-2017 04:55 PM | Show all posts
makdik2301 replied at 25-8-2017 03:30 PM
semalam beli tiket everland kat 11street
dapat harga rm107.50..
tiket tu nanti ke redeem kat KLIA

murah da tu..so bleh bleh ks link kt kwn2 dlm ni yg nk tix everland murah dlm ni..kt sne pn plg murah 32000won dlm rm120 gak klau convert duit msia

Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2017 08:42 PM | Show all posts
KimchiMen replied at 26-8-2017 04:55 PM
murah da tu..so bleh bleh ks link kt kwn2 dlm ni yg nk tix everland murah dlm ni..kt sne pn plg mu ...

http://www.11street.my/productde ... et-for-all-16806962

sye tolong paste kan link
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2017 08:42 PM | Show all posts
KimchiMen replied at 26-8-2017 04:55 PM
murah da tu..so bleh bleh ks link kt kwn2 dlm ni yg nk tix everland murah dlm ni..kt sne pn plg mu ...

http://www.11street.my/productde ... et-for-all-16806962

sye tolong paste kan link
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2017 09:13 PM | Show all posts
dpt grab final call kl-busan 410/pax
seoul-kl 511/pax untuk minggu cuti sekolah depavali, 12 ari kat south korea.
rancang utk cover busan,jeju dan seoul.
berdebar juga sbb pestime,tanpa agen
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2017 10:29 PM | Show all posts
makdik2301 replied at 25-8-2017 03:29 PM
wow..hebatt la ko skg..asek jalan2 ke obersea je..
2 taun sekali eh jln2..kali nie ko nak g dgn s ...

makdik tak eh.. aku dok belek2 kalender thn depan tgk hujung bln 1 ade 2 hari cuti am... mulelah gatal kaki nih kan..

aku ajak dak @ismaha tp dia tak kompem lagik... ckp dgn dia nak ajak ko tp ko mesti tak mo kot sbb ko nak gi oct ni kan.. kalo ko nak jom la
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2017 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
makdik2301 replied at 25-8-2017 03:30 PM
semalam beli tiket everland kat 11street
dapat harga rm107.50..
tiket tu nanti ke redeem kat KLIA

Waaaaa lagik murah. Aritu 115. Sebaik x beli lg aritu
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2017 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Sape ada tukar duit won best rate kt mana ek. So far kt ampang park mc antaraduit yg offer ok
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2017 09:07 AM | Show all posts
KimchiMen replied at 26-8-2017 04:55 PM
murah da tu..so bleh bleh ks link kt kwn2 dlm ni yg nk tix everland murah dlm ni..kt sne pn plg mu ...

tu dah ada org share link..mahal jugak tu kalo adult kena tambah rm22..
aku tiap2 hari bukak 11street tgok offer..
kebetulan rezeki kot haritu tgok tix rege 107.50 jer..
offer tu dia bg sehari jer..terus kol member mintak
tolong belikan pakai cc dia..


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.337917s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list