JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
71263
View
2241
Reply

ALL ABOUT SOUTH KOREA PART 20

  [Copy link]

Author: KimchiMen       Show all posts   Read mode

Post time 18-8-2017 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
daunungu7 replied at 18-8-2017 11:31 AM
Tumpang tanya, Seoul forest dengan seoul grand park dua tempat yg berbeza ke? Saya pergi dlu yg ad z ...

Tempat yg berbeza. Yg ada zoo tu seoul grand park. Itu pon cantik. Seoul forest ni pon cantik.. Olympic park pon cantik.. Nak pilih yg mn pon tatau dah ni.. Org tamak slalu rugi.. Wahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2017 06:29 PM | Show all posts
aiejuliana replied at 18-8-2017 12:44 PM
Tempat yg berbeza. Yg ada zoo tu seoul grand park. Itu pon cantik. Seoul forest ni pon cantik.. Ol ...

Wah, terima kasih aiejuliana. aduhai, berapa banyak nak masukkan dlm list tmpat nak gi nnt ni? Tamak2 klu fuluss ad xpe. tapi hakikatnya...hehe
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2017 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
daunungu7 replied at 18-8-2017 06:29 PM
Wah, terima kasih aiejuliana. aduhai, berapa banyak nak masukkan dlm list tmpat nak gi nnt ni? Tam ...

Pegi bile? Saya november nnt pegi.. Kot laa pegi nov jgk... Bley jln same!!
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2017 05:17 PM | Show all posts
aiejuliana replied at 18-8-2017 07:14 PM
Pegi bile? Saya november nnt pegi.. Kot laa pegi nov jgk... Bley jln same!!

haha bercita-cita nak gi tahun depan waktu spring atau autumn. Sibuk plan awal, survey2 kot ad tiket murah klu beli dari sekarang.
November kira tengah2 musim luruh la kan? Wah, mesti cantik!! boleh feeling2 autumn in my heart gitu..

Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2017 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Tumpang tanya, kat mana boleh beli/dpt tmoney dan kupon diskaun everland kat klang valley ni?? Nov ni nk bw kwn2 kl boleh nk beli sini je..sana topup tmoney je.. Kl kat matta fair nnt ada ke?
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2017 03:17 PM | Show all posts
chikuyotei replied at 21-8-2017 12:16 PM
Tumpang tanya, kat mana boleh beli/dpt tmoney dan kupon diskaun everland kat klang valley ni?? Nov n ...

tak pernah tgk lg jual tix everland kt matta
compare dgn negara2 lain ade jual tix disneyland segala
cer tgk 11street atau klook atau cosmojin tour
xsilap dlm buku diskaun KTO ade rasanya diskaun

Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2017 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
chikuyotei replied at 21-8-2017 12:16 PM
Tumpang tanya, kat mana boleh beli/dpt tmoney dan kupon diskaun everland kat klang valley ni?? Nov n ...

Wahh.. Ade jgk yg gi november!! Tarikh pegi bile? Cover mane?
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2017 08:43 PM | Show all posts
chikuyotei replied at 21-8-2017 12:16 PM
Tumpang tanya, kat mana boleh beli/dpt tmoney dan kupon diskaun everland kat klang valley ni?? Nov n ...

Register ahli KTO klub lps tu jawab survey kat visitkorea.com.my
Nanti dpt survey code.
Pegi pikup kat KTO opis di menara hap seng.
Tp kena ade tiket, depa mintak copy.
Coupun booklet tu untuk sorang jer.
So each of travel member kena redeem sorang 1.
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 08:17 AM | Show all posts
daunungu7 replied at 19-8-2017 05:17 PM
haha bercita-cita nak gi tahun depan waktu spring atau autumn. Sibuk plan awal, survey2 kot ad tik ...

samala..plan nak ke korea dalam tahun depan jugak target musim spring or autumn jugak..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 08:26 AM | Show all posts
syue86 replied at 21-8-2017 03:17 PM
tak pernah tgk lg jual tix everland kt matta
compare dgn negara2 lain ade jual tix disneyland seg ...

Agak2 kalau pegi tahun depan bulan oktober/november tak masuk winter lagi kan?
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 08:35 AM | Show all posts
Gadis_sarawak replied at 22-8-2017 08:26 AM
Agak2 kalau pegi tahun depan bulan oktober/november tak masuk winter lagi kan?

haah belum..winter start dec-feb
spring mac-may
summer june-aug
autumn sept-nov
tp depends on mother nature
nowadays dh caca marba
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 10:00 AM | Show all posts
syue86 replied at 22-8-2017 08:35 AM
haah belum..winter start dec-feb
spring mac-may
summer june-aug

Tula tengok kat blog2 dorang cakap kena tengok 1st winter dan forecast..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 10:30 AM | Show all posts
Gadis_sarawak replied at 22-8-2017 10:00 AM
Tula tengok kat blog2 dorang cakap kena tengok 1st winter dan forecast..

late november dah kompom winter u
3rd week/4th week of november tu dah start turun snow dah kat certain places
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 10:41 AM | Show all posts
miss south korea.....nak kena repeat balik lah nie
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 11:41 AM | Show all posts
azradiza replied at 22-8-2017 10:30 AM
late november dah kompom winter u
3rd week/4th week of november tu dah start turun snow dah kat c ...

Thank you bg info..so better la pegi bulan 10 kan..Lotte world dgn everland mana best?

Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 11:47 AM | Show all posts
Gadis_sarawak replied at 22-8-2017 11:41 AM
Thank you bg info..so better la pegi bulan 10 kan..Lotte world dgn everland mana best?

kalau nak layan autumn, late october early nov masa yg paling cun

Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 12:07 PM | Show all posts
azradiza replied at 22-8-2017 11:47 AM
kalau nak layan autumn, late october early nov masa yg paling cun

ok tq yunk..moga dipanjangkan usia dan diberi kesihatan yang baik2 nak ke korea tahun depan...
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 04:30 PM | Show all posts
Gadis_sarawak replied at 22-8-2017 10:41 AM
Thank you bg info..so better la pegi bulan 10 kan..Lotte world dgn everland mana best?

kalau pegi ngan budak2 lotte world, kalau tak everland. everland ni lebih adventurous rides dia.i suggest kalau pi everland naiklah roller coaster kayu tu. in face forumers sini pon suggest terus pegi beratur untuk ride ni waktu mula2 sampai.
time i pegi i kena beratur dalam 2.5 hours gak la
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2017 08:23 AM | Show all posts
plan nak repeat kali ke-3 ke seoul tp kali ni nak merase winter... spring dgn otem dah merase

winter olympic start feb rase2 crowded tak eh kalo pi hujung jan.. arge GH blh jd mahal ker..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2017 02:15 PM | Show all posts
Telolet replied at 22-8-2017 04:30 PM
kalau pegi ngan budak2 lotte world, kalau tak everland. everland ni lebih adventurous rides dia.i  ...

mak aih jenuh 2.5 jam beratur nk naik benda tu saja
mujur x so far x penah lak kena sampai berejam2 nak naik t-express ni
tapi mmg rides wajib naik kalau pegi everland
pegi time weekend kot jadi ramai
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.041924s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list