JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
71261
View
2241
Reply

ALL ABOUT SOUTH KOREA PART 20

  [Copy link]

Author: KimchiMen       Show all posts   Read mode

Post time 28-8-2017 01:52 PM | Show all posts
Lilyane401 replied at 15-8-2017 12:21 AM
tq sharing, komunikasi ok tak? english tak ada prob? 6 tahun lalu, kawan saya pergi, tak blh berkomu ...

okay je.
No worries. Masa dulu2 cuak gak.
tapi diorg sngt membantu.
guna body language pon boleh.
Ihiks
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2017 01:52 PM | Show all posts
Geng!

Ada tak sesapa dkt sini dah cuba pergi MBC tour?
Sebab ada noticed ni dia promote Mbc tour with guide.

https://www.trazy.com/experience ... u-k-wave-theme-park

If anyone pernah pergi, nak tanya whether worth it pakai tour or better pi sendiri pon
boleh?

Thank you!
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2017 01:54 PM | Show all posts
syue86 replied at 17-8-2017 11:26 AM
better g sdri je tp make sure study dulu info2
klu ikut agen bkn ape, timing x mcukupi kekdg
mel ...

True.
Bila ada agent 1 je yg tak best.
masa mmg kena control.
Unless agent tu mmg specific utk kita or small group.
dan boleh cater dgn permintaan/ad hoc yg kita nak.
Then its fine la.

Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2017 01:58 PM | Show all posts
azradiza replied at 22-8-2017 10:30 AM
late november dah kompom winter u
3rd week/4th week of november tu dah start turun snow dah kat c ...

Last year pergi jeju.Awal nov.
Tapi bila sampai malam tu terus drop suhu to 0 C.
Bawak dah la autumn jacket je...ahaha
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2017 02:00 PM | Show all posts
ichi replied at 23-8-2017 08:23 AM
plan nak repeat kali ke-3 ke seoul tp kali ni nak merase winter... spring dgn otem dah merase
...

boleh jadi gak tu mahal sbnrnya.

sebab demand tinggi utk winter olympic.

Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2017 02:03 PM | Show all posts
tengah_bosan replied at 28-8-2017 01:58 PM
Last year pergi jeju.Awal nov.
Tapi bila sampai malam tu terus drop suhu to 0 C.
Bawak dah la au ...

ohh last year exceptional kes
aku pun ada kat sane dari last week oct until first week nov
mmg sejuk gaban tahap winter dah
seb baik dah prepare winter jaket
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2017 02:03 PM | Show all posts
sukisukusuka replied at 26-8-2017 09:13 PM
dpt grab final call kl-busan 410/pax
seoul-kl 511/pax untuk minggu cuti sekolah depavali, 12 ari ka ...

Murah kot!
Tapi pi korea mmg kena lama2.
Sbb xbosan la duk sana.
Ada je nak berjalan...
kalini cover jeju skali tak?
hehhee.

Dont worry. kitorang last year festime gak pi korea.
berdua.
and xde agent. Okay je.
Sesat tu mesti

Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2017 02:06 PM | Show all posts
azradiza replied at 28-8-2017 02:03 PM
ohh last year exceptional kes
aku pun ada kat sane dari last week oct until first week nov
mmg s ...

sebab masa tu forecast weather kata dalam 16 17 je
so kitorang yg rs lemak tebal ni pk bawak autumn jacket je la
pakai winter kang poyo plak. haha
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2017 02:14 PM | Show all posts
Mama@2017 replied at 28-8-2017 12:22 PM
makdik, kite masuk tadik..RM107 + Rm22 for adult. so total jadik 129 dahhhh

haah td iols pon ada gak jalan2 11street tu..
saje nak cek ada lg x promo tix murah..
mmg dia buat 107..bila tambah adult jd harga 129..

Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2017 02:15 PM | Show all posts
gekkou replied at 23-8-2017 02:16 PM
mohon suggest guesthouse kat Busan
yang sesuai utk family yang ada budak kecil
dan dekat dgn subw ...

https://www.airbnb.com/rooms/8312418

Last time kami duk dkt sini.
Berdua.
Sangat selesa and besar.
Katil queen ada 2, dapur peti semua complete.
Toilet dia pon okay, siap ada almari.

Subway pon dekat je.
7 11 pon dkt.
Not bad la tmpt ni.

Owner dia pon sngt friendly.
Ada issue je message je dia.
Sekejap je dia reply
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2017 02:21 PM | Show all posts
tengah_bosan replied at 28-8-2017 01:52 PM
Geng!

Ada tak sesapa dkt sini dah cuba pergi MBC tour?

i penah g!
beli direct kt kaunter time tu
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2017 03:07 PM | Show all posts
ichi replied at 23-8-2017 08:23 AM
plan nak repeat kali ke-3 ke seoul tp kali ni nak merase winter... spring dgn otem dah merase
...

dgrnya mmg harga naik..
in fact winter n summer time mahal di korea kata sstgh org
g mid jan mmg peak sejuk beku n bley g ice fishing
compare hjg dec ice xbeku so ice fishing dibatalkan
terus i nages tepi tgkap subway
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2017 03:07 PM | Show all posts
gekkou replied at 23-8-2017 02:16 PM
mohon suggest guesthouse kat Busan
yang sesuai utk family yang ada budak kecil
dan dekat dgn subw ...

busan inn ok n xjauh dr stesen busan
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2017 03:10 PM | Show all posts
KimchiMen replied at 23-8-2017 03:59 PM
klau stay area myeongdong time dtg seoul bleh je nk jual tix everland murah..35k won sorg xkire be ...

bagus n telus ko mention keuntungan
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2017 03:12 PM | Show all posts
sukisukusuka replied at 26-8-2017 09:13 PM
dpt grab final call kl-busan 410/pax
seoul-kl 511/pax untuk minggu cuti sekolah depavali, 12 ari ka ...

jgn risau..korea antara yg ok nk g tnpa agen
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2017 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
tengah_bosan replied at 28-8-2017 01:52 PM
Geng!

Ada tak sesapa dkt sini dah cuba pergi MBC tour?

Saya dah pernah buat.. Terus beli kat kaunter je. Tour tu 90min .. Pusing la kat situ dan ambik la gmbr byk2. Dan palong bes masa tu ada konsert hologram big bang dan kitaorg hanya ada 4 org je dlm tu!! Merasa mcm kat konsert btol2!! Hahahaha meroyan jap dlm hall tu hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2017 12:08 PM | Show all posts
syue86 replied at 28-8-2017 02:21 PM
i penah g!
beli direct kt kaunter time tu

ticket admission tu mmg inclusive tour ke?
Ke you masuk and explore sendiri je?
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2017 12:10 PM | Show all posts
aiejuliana replied at 28-8-2017 09:02 PM
Saya dah pernah buat.. Terus beli kat kaunter je. Tour tu 90min .. Pusing la kat situ dan ambik la ...

Serious ahhh...
you mmg peminat big bang ke mmg xde bias mana2?

dlu masa festime pergi tak sempat nak buat kpop tour.
So this time mmg nak buat jugak.
Plan nak g SM town, YG, cube, KBS, SBS and MBC.
Tapi xsure whether semua tmpt tu berdekatan atau jauh..

Sis masih belum buat plan ni.. padehal nak g 21 sept dah..-___-
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2017 12:47 PM | Show all posts
Edited by syue86 at 30-8-2017 12:49 PM
tengah_bosan replied at 30-8-2017 12:08 PM
ticket admission tu mmg inclusive tour ke?
Ke you masuk and explore sendiri je?

explore senirik jek tp die ade time frame utk satu tour tu
yg konsert hologram tu ade schedule artis2 die
klu rajin tggu lama2 tp kena alert timing
yg lawak kt part menari ngn APink
segan akuuuu..hahaha wpn staff puji ckp terer menari

Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2017 12:49 PM | Show all posts
aiejuliana replied at 28-8-2017 09:02 PM
Saya dah pernah buat.. Terus beli kat kaunter je. Tour tu 90min .. Pusing la kat situ dan ambik la ...

best giler kan hologram tu
tp die sama mcm kt everland
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044056s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list