JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
63079
View
2164
Reply

ALL ABOUT SOUTH KOREA PART 20

  [Copy link]

Author: KimchiMen       Show all posts   Read mode

Post time 2-1-2019 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
iloveyou replied at 2-1-2019 10:32 AM
u xmo naik bas direct ke Nami island dr subway station Jonggak? sebelah Tapgol Park ade bas direct ...

Thank you tapi I dah ambil bus from Klook for Nami and Garden of morning calm.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Artemesiaa replied at 2-1-2019 03:53 PM
Bukak je macam biasa on xmas day siap snowing lagi

Thank you. Masih fikir-fikir sama ada nak pergi Everland atau DMZ tour...
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 08:01 AM From the mobile phone | Show all posts
af_1993 replied at 24-12-2018 06:49 PM
lamb plus ni dkt mana?

Ada a few branches.... Sinchon ada bupyeong ada... Leh try cari dalam kakao map
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Korang, tolong suggest tempat beli souvenirs best selain Arirang. Thank you
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
fairy_fairy replied at 7-1-2019 11:02 PM
Korang, tolong suggest tempat beli souvenirs best selain Arirang. Thank you

Namdaemun.... Insadong tempat standard....
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 01:51 PM | Show all posts
Iols nak g korea next week
nak tanya vivaldi park tu best ke
eveland tu cam taman tema kan
ape kelainan yg ada kat everland banding dgn taman tema kat genting?
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
anikarma replied at 8-1-2019 08:33 AM
Namdaemun.... Insadong tempat standard....

Thank you dear. Any particular shop?
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 03:27 PM | Show all posts
shania88 replied at 8-1-2019 01:51 PM
Iols nak g korea next week
nak tanya vivaldi park tu best ke
eveland tu cam taman tema kan


Buat tak tahu langsung main ski atau yang bukan pro skier atau snowborder gi vivaldi park dah cukup.  Sebab sekarang Vivaldi dah buka Snowland sebelah je dengan area ski slopenya tu.  Banyak aktiviti utk kids dan dewasa cam tubbing, sledge, rafting, gondola etc.  Everland ni taman tema yang lagi besar dari Genting yang dulu.  Ada area untuk taman tema dan ada area untuk zoo/safari.  So boleh layan taman tema dan zoo/safari sekali harung.  Kalau time winter ada area untuk sledding juga.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 05:11 PM | Show all posts

cantiknya gambar
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
fairy_fairy replied at 8-1-2019 02:16 PM
Thank you dear. Any particular shop?

Susah skit nak cakap pasal particular shop... Sebab namdaemun is like pasar.... Insadong is like small2 shop. Jalan jer mana yg mata terbekenan leh stop n beli...
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
anikarma replied at 8-1-2019 05:33 PM
Susah skit nak cakap pasal particular shop... Sebab namdaemun is like pasar.... Insadong is like s ...

Ahh okay.. any tips on bargaining? I jenis lemah sikit nak bargain especially kalau yang menjual tu makcik pakcik lol
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
fairy_fairy replied at 8-1-2019 08:41 PM
Ahh okay.. any tips on bargaining? I jenis lemah sikit nak bargain especially kalau yang menjual t ...

I find the rege quite OK la namdaemun n insadong. Susah sekarang nak bargain. Paling2 pun kalau fairy beli banyak barang mesti dorang selit sebarang dua sebagai service... Which is free stuffs la... Modus operandi dorang beli banyak barang mesti ada benda percuma. Tapi nasib2 la kalau adafairy beli barang mahal confirm yang enda free tu pun buka topik yg koman2 la.... Jgn jadi setengah org eh tshirt dah rege W10,000 lagi mau tawar jadi W6,000...confirm kena ngomel... Lagi2 la kalau beli satu dua jerrrrr.... Jgn cari penyakit wor... Pakcik makcik Korean kalau dah ngomel.... SERIAU!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
fairy_fairy replied at 8-1-2019 08:41 PM
Ahh okay.. any tips on bargaining? I jenis lemah sikit nak bargain especially kalau yang menjual t ...

Lupa lak... Lagi afdal kalau beli barang banyak... Fairy try jer tanya tokeh kedai 'seobiseu'... Kalau in English service... Tapi slang Korean jadi ler cam sorbiser... This apply everywhereeeeeee.... Kadang kat restaurant pun dapat service walaupun tak mintak... Gud luck..
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
anikarma replied at 9-1-2019 10:00 AM
Lupa lak... Lagi afdal kalau beli barang banyak... Fairy try jer tanya tokeh kedai 'seobiseu'... K ...

Thank you dear. Baru dapat buka forum. Dah beli pun tadi siang the small Korean purses for my aunties. Dapatlah 8000won for 5 pieces per pack. I beli 5 packs tadi. Bila that uncle knows I'm from Malaysia, he said, Malaysians like shopping! Hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
fairy_fairy replied at 9-1-2019 07:47 PM
Thank you dear. Baru dapat buka forum. Dah beli pun tadi siang the small Korean purses for my aunt ...

Abih the uncle ada kasi service tak? Heheheehehe.... Dat time me dapat free bag lepas angkut medium size Korean drawstring bag 5
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 10:06 AM | Show all posts
salam guys,

ada sesaper pernah cross pergi Udo Island dkt Jeju? i just found out rental car tidak dibenarkan pergi ke Udo Island, i wonder why?

we all rent car so ingat nak cross aje naik ferry with the car, then sampai Udo Island boleh meronda sendiri tp kalau kereta sewa tidak dibenarkan cross to Udo Island (tp dulu boleh), how to jalan jalan dkt sana?

from my reading, Udo Island tu mcm cantik sgt. ke indah khabar dr rupa and better skip aje?


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.041299s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list