JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
74025
View
2288
Reply

ALL ABOUT SOUTH KOREA PART 20

  [Copy link]

Author: KimchiMen    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 24-10-2018 02:43 PM | Show all posts
syue86 replied at 24-10-2018 11:04 AM
1) tak try pun masat dia  tapi jgn pitam plak kalau tnampak hutan amazon, hallasan, gunung evere ...

you org ke-2 ni bgtau nampak hutan amazon hutan melintang everest sumer segala. nampaknya i shud just give a pass.
dulu dkt turkey we tried cleopatra ancient bath or hammam...hutan melintang mt hallasan apa sumer dier bagi kain tutup...itu daku rela lah lagi. wakakaka


you....dkt mana nak shopping high boots, winter jaket lawo2 for mother and daughter? bukan apa...kalau beli dkt IG tu sumenyer kater item post from korea kan....ni dah alang2 sampei.....nak carik sdirik ah harapnya. appreciate your input bebeh


Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2018 02:47 PM | Show all posts
KimchiMen replied at 24-10-2018 12:16 PM
cube tgk time2 lain..klau time2 lain tu still ade yg seated pnye
mksudnye time yg awk nak tu mmg  ...

so........
another option kalau ITX dah sold out ialah beli ajek shuttle bus tiket yg mcm dijual dkt klook tu. harga yg di quote dlm RM40 return. ok la kan?
ke ada option yg lain lagi?





Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2018 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
syue86 replied at 24-10-2018 01:46 PM
ofcourse lah ada..waktu peak salji tu..hehe..

Yay!!! Malas nak pergi gunung-ganang sekadar nak main snow sebab pergi solo. Kalau ada kat Seoul, bolehlah buat orang salji tepi jalan
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2018 03:06 PM | Show all posts
tina^^ replied at 24-10-2018 02:43 PM
you org ke-2 ni bgtau nampak hutan amazon hutan melintang everest sumer segala. nampaknya i shud j ...

hahaha..nmpk dlm drama mcm best je kan..padahal!
yg ni masuk2 je dh ade yg boygel pdhal baru kt loker kot
wah trgin gak try hammam tu if g turki..

biasa yg murmur kt namdaemun
diorg lelong je tgh2 tu..some say bundle
tp mmg nmpak baru la kbykannya
dongdaemun pn byk..plg senang stiap stesen subway ade mjual2 dlm tu
kdg2 terlupa nk naik train sbb duk belek brg bawah tu..hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2018 03:08 PM | Show all posts
fairy_fairy replied at 24-10-2018 03:04 PM
Yay!!! Malas nak pergi gunung-ganang sekadar nak main snow sebab pergi solo. Kalau ada kat Seoul,  ...

hrpnya tak dipijak2..hehehe..biasa la kt bandar kan ramai org
kalau keluar lambat kekdg salji ghaib dh, dah disodok mesin
saya pn g solo lah g gunung ganang, g ski resort sorg2..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2018 03:57 PM | Show all posts
Edited by azradiza at 24-10-2018 04:02 PM
tina^^ replied at 24-10-2018 02:47 PM
so........
another option kalau ITX dah sold out ialah beli ajek shuttle bus tiket yg mcm dijual  ...

you, nak pegi nami island yakni ke Gapyeong station, takyah naik ITX pun boleh sampai yer
naik subway + normal train saje
pakai T-money saje takyah beli tiket2 segala

u kene sampai ke Sangbong station, pastu amik Gyeongchun line menghala ke Chuncheon, stop kat Gapyeong station
ni train biasa je

weols mmg naik yg ni je, tak penah naik ITX
total tambang dari Myeongdong ke Gapyeong 2250 won saje one way
cuma travel time lama sikit la, around 2 hours total
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2018 06:59 AM | Show all posts
morning uols...nak tanya kat mana nk beli kain cotton & silk yg lawa kat seoul?

sesiapa yg tau blh inform yaaa...tengsss
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2018 07:08 AM From the mobile phone | Show all posts
misy replied at 24-10-2018 02:33 PM
hi i pergi between 12-16 April.... rezeki terkena cherry blossoms

Bestnya.... Saya rancang 12-18 april thn depan.. Harap2 secantik ni juga
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2018 08:23 AM From the mobile phone | Show all posts
MsAjai replied at 25-10-2018 06:59 AM
morning uols...nak tanya kat mana nk beli kain cotton & silk yg lawa kat seoul?

sesiapa yg tau bl ...

Dongdaemun Market Building A-D....mak dah lupa building apa jual apa...mak pun nak pegi lagi 2 minggu....best betul boleh borong kain, lace, tassels, etc....kalau boleh pegi pagi Cos lepas 1130 umat bukan main meriah....
Screenshot_20181025-081340.jpg Dongdaemunfabricmarket.jpg P1010213.JPG
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2018 10:27 AM | Show all posts
sukisukusuka replied at 25-10-2018 07:08 AM
Bestnya.... Saya rancang 12-18 april thn depan.. Harap2 secantik ni juga

InshaAllah ada.... memang perasaan dia lain sikit bila jalan dalam taman yang dipayungi bunga sakura nih...syahdu semacam hahah...even bukan kat taman pon u boleh nampak kat tepi2 bukit, pokok2 penuh kaler pink
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2018 10:28 AM | Show all posts
anikarma replied at 25-10-2018 08:23 AM
Dongdaemun Market Building A-D....mak dah lupa building apa jual apa...mak pun nak pegi lagi 2 min ...

dongdaemun market ni , pergi tempat yg buat /jual brooch kristal dia... mabuk gakle mata acik ni, walaupon jarang berbrroch bagai...cuma nya seller dia tak berapa frenly, kalau kita stakat nak tengok pegang2 dia tak bagi sangat
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2018 10:30 AM | Show all posts
MsAjai replied at 25-10-2018 06:59 AM
morning uols...nak tanya kat mana nk beli kain cotton & silk yg lawa kat seoul?

sesiapa yg tau bl ...

cotton banyak la kat dondaemun, silk tak banyak sangat ade dua tiga kedai je
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2018 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
MsAjai replied at 25-10-2018 06:59 AM
morning uols...nak tanya kat mana nk beli kain cotton & silk yg lawa kat seoul?

sesiapa yg tau bl ...

Hyun woo silk gwangjang market
Ramai Malaysian beli sini
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2018 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
2D16BF8D-B186-4297-AA5C-30DB0E09A561.png

I beli cotton n silk kat sini.. tak leh recall pulak nama tempat ni.. kena cari nota
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2018 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
bvsf06 replied at 25-10-2018 10:33 AM
Hyun woo silk gwangjang market
Ramai Malaysian beli sini

O yess
Gwanjang... dok jngat jang jang je
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2018 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
misy replied at 25-10-2018 10:47 AM
O yess
Gwanjang... dok jngat jang jang je

Fabric Gwangjang....tingkat 2...banyak kedai jual kain silk n baju hanbok
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2018 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
azradiza replied at 24-10-2018 03:57 PM
you, nak pegi nami island yakni ke Gapyeong station, takyah naik ITX pun boleh sampai yer
naik su ...

Azra maaf nak tanya. Kenapa ramai yg sunggest naik subway dari sangbong dan bukan nye dari cheongnyangni. Sbb aku aritu naik subway dari cheongnyangni. Train mula dari station ni. So mmg senang dapat tempat duduk. Faham2 jer la perjalanan jauh.  Aku tanya sbb rasa pelik. Kalau baca mana2 blog, semua cakap station sangbong atau mungu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-10-2018 07:36 PM | Show all posts
drivethru replied at 25-10-2018 04:04 PM
Azra maaf nak tanya. Kenapa ramai yg sunggest naik subway dari sangbong dan bukan nye dari cheongn ...

meh sy tlg jwb kn
yg dr sangbong tu jenis blog2 lame
sblm2 ni xde train dr cheongyangni direct to gapyeong
sejak thn lps da ade da train direct tu tp ade masa2 ttentu je
klau dr sangbong every 20minute akn ade train ke gapyeong tu
klau naek ITX bleh amek dr cheongyangni or yongsan

Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2018 10:52 PM | Show all posts
anikarma replied at 25-10-2018 12:16 PM
Fabric Gwangjang....tingkat 2...banyak kedai jual kain silk n baju hanbok

thankssssssss
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2018 11:12 PM | Show all posts
anikarma replied at 25-10-2018 08:23 AM
Dongdaemun Market Building A-D....mak dah lupa building apa jual apa...mak pun nak pegi lagi 2 min ...

jumpa di sanaaaaa ... ahhha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053129s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list