JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
2972
View
2
Reply

[Edisi Kejuruteraan] PROGRAMMABLE LOGIC CONTROLLER,TIMERS DAN LATCHING UNTUK FRESHIE

[Copy link]

Author: KILL_NANCY    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-8-2017 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by KILL_NANCY at 18-8-2017 02:58 PM

PLC LADDER LOGIC = CONVEYOR BELTS

Bagaimana set sistem PLC selepas reboot atau selepas pemasangan baru pada 3 set Conveyor Belts mengikut spesifikasi yang ditetapkan?

Spesifikasi Bagi 3 Set Conveyor Belts (berfungsi mengikut urutan) yang berlainan motor kawalan :

1. Kali Pertama Push Button Ditekan (starting)

- Motor akan berfungsi mengikut urutan katakan M3, M2 dan M1 sebagai indikator pada motor.
- M3 akan mula berfungsi dengan kadar segera selepas Push Button ditekan.
- Selepas 30 saat delay untuk daya fluks M2 pula akan mula beroperasi.
- Selepas 30 saat delay untuk daya fluks M1 pula akan bermula operasi dan proses ini akan terus berulang.

2. Kali Kedua Push Button ditekan (stopping)

- M3, M2 dan M1 akan menghentikan operasi reverse order (boleh rujuk silibus pada star delta-forward reverse pada motor) untuk membenarkan produk atau material dikeluarkan dari Conveyor Belts.
- Selepas Push Button ditekan untuk kali kedua M1 akan berhenti dengan kadar segera.
- Selepas 40 saat delay, M2 pula akan berhenti.
- Selepas 40 saat delay, M3 juga akan berhenti.

Rumusan untuk formula operasi ini adalah :

X0 - Start Button , X1 - Stop Button
Y0 - M1, Y1 - M2, Y3 - M3

Jadi untuk menjawab soalan itu sistem PLC diset dengan berpandukan Timer and Latching Outputs.

TIMER

Meh kita lihat bagaimana timer berfungsi. Seperti mana yang kita tahu, pelbagai jenis timer dicipta dengan ciri-ciri yang berbeza mengikut pengeluaran. Berikut adalah sebahagian besar daripada mereka :

ON Delay Timer - Timer jenis ini adalah jenis "Delay Turning ON". Dengan kata lain, selepas sensor (input) kita bertukar, kita tunggu x-seconds untuk ia aktifkan injap solenoid (output). Ini timer biasa (regular timer). Ia juga sering dipanggil TON (Timer ON Delay), TIM (Timer) atau TMR (Timer).

OFF Delay Timer - Timer jenis ini adalah bertentangan dengan ON Delay Timer yang disenaraikan di atas. Pemasa ini hanya sebagai "Delay Turning OFF". Selepas sensor (input) kita kelihatan pada sasaran atau TARGET, solenoid (output) kita hidupkan. Apabila sensor tidak lagi melihat sasaran kita HOLD solenoid untuk x-seconds sebelum mematikan taliannya. Proses ini dipanggil TOF (Timer OFF Delay) dan sistem timer ini lebih kurang dengan sistem yang disenaraikan di atas. (dibezakan dari segi pembuatan, fungsi dan pengeluaran).

Retentive or Accumulating Timer - Timer jenis ini memerlukan 2 input. Satu input bermula dengan timing event (iaitu jam mula berdetik) dan yang lain akan direset semula. Timer ON/OFF Delay di atas akan ditetapkan semula jika sensor input tidak hidup/mati untuk tempoh timer yang lengkap(Timer Cycle Duration). Timer ini berfungsi untuk menetap dan mengekalkan masa yang berlalu semasa sensor dimatikan di tengah aliran(Mid Stream). Sebagai contoh, kita ingin tahu berapa lama sensor berada ketika tempoh 1 jam. Sekiranya kita menggunakan salah satu timer di atas, timer akan tetap kekal seperti yang disetkan ketika sensor dimatikan/dihidupkan. Timer ini jenis ini juga amat berguna dan efisyen kerana ia akan memberikan kita jumlah atau masa yang terkumpul. Timer ini sering dipanggil RTO (Retentive Timer) atau TMRA (Accumulating Timer).

Bagaimana cara kita nak gunakan timer untuk sistem PLC :

1. Apa yang timer boleh lakukan?. Kebiasaannya timer adalah salah satu input bagi sensor apabila dua komponen ni digabungkan pada kemasukan 0000 sebagai contoh.

2. Berapa lama kita nak tangguh sistem ini sebelum ianya bertindakbalas. Katakan kita tunggu selama 5 saat sebelum kita hidupkan solenoid, ini sebagai contoh. Apabila arahan sebelum simbol timer didapati "TRUE" timer akan mula "berdetik". Dan apabila "time elapse" timer akan memutuskan litar secara automatik. Ketika program atau sistem sudah run, plc program biasanya akan memaparkan masa berlalu(*lebih kurang macam history lah) atau "ACCUMULATED" pada kita supaya memudahkan kita melihat nilai semasa. Biasanya timer boleh berdetik dari 0 hingga 9999 atau 0 hingga 65535 kali.

Kenapa hanya nombor-nombor ganjil yang boleh disetkan?

Diingatkan kebanyakan PLC mempunyai 16-bit timers. Pada ahli rasanya boleh semak pada silibus pembelajaran kamu dahulu, buat masa ini cukup untuk aku rumuskan bahawa 0-9999 ialah 16-bit BCD(Binary Coded Decimal) dan 0 hingga 65535 adalah 16-bit binary. Setiap detik masa termaktub dengan nilai x-seconds. Kebiasaannya setiap pengeluar timer menawarkan beberapa detik/masa yang berbeza. Kebanyakan pengeluar timer menyediakan kenaikan masa bermula pada 10 dan 100 ms (detik jam). Rumusan untuk detik pada timer adalah satu "ms" adalah bersamaan satu juta saat atau 1/1000 yang satu saat. Wujud juga beberapa pengeluar yang mereka kenaikan detik bermula pada 1ms dan 1 saat. Walaupun timer mempunyai berbagai kenaikan detik namun fungsinya sama seperti diterangkan di atas tetapi harus diingatkan kadang-kadang timer juga datang dengan nama lain untuk membezakan timebase pada timer itu sendiri. Antara nama lainnya adalah TMH (High Speed Timer), TMS (Super High Speed Timer) dan TMRAF (Accumulating Fast Timer).

Rajah di bawah menunjukkan simbol panduan timer yang biasa kita gunapakai (bergantung kepada pengeluar/model yang kita pilih) dan cara menggunakannya. Ingatlah bahawa walaupun mereka mungkin agak berbeza, secara asasnya ia digunakan dengan matlamat yang sama. "If we can setup one we can setup any of them". "Kita buat dia".



Ini adalah timer jenis ON Delay dan dinamakan sebagai Txxx. Apabila input pada PLC mula berfungsi, ia membolehkan timer mula berdetik. Apabila ia mula berdetik pada yyyyy (nilai preset), ia akan menghidupkan "contact point" yang akan kita gunakan dalam program ini. Ingatlah bahawa setiap tempoh detik (increment) berbeza dengan vendor dan timebase yang digunakan. (detik mungkin bermula pada 1ms atau 1saat atau seterusnya).

Rajah di bawah menunjukkan simbol ladder diagram bagi timer dalam sistem PLC.



Dalam rajah ini situasinya adalah kita sedang menunggu input 0001 untuk dihidupkan. Apabila ia dihidupkan, timer T000 (kenaikan detik timer pada 100ms) mula berdetik. Ia akan berdetik sebanyak 100 kali. Setiap detik adalah 100ms, jadi masa terkumpul pada timer adalah 10000ms (iaitu 10 saat). 100detik X 100ms = 10,000ms. Apabila 10 saat berlalu, "contact point" pada T000 akan diputuskan(cut off/normally close)dan 500 lagi akan dihidupkan(normally open). Apabila input 0001 dimatikan (FALSE), timer T000 akan disetkan semula kepada 0 menyebabkan "contact point" diputuskan (BECOME FALSE) dengan itu input 500 berada dalam keadaan turn back.



Berdasarkan contoh di atas, apabila pengendali menolak butang 0001 timer akan mula berdetik. Apabila nilai terkumpul mencapai 0 "contact point" pada timer (T000) akan diputuskan dan output 0500 menjadi (TRUE). Apabila pengendali melepaskan butang (0001) nilai (masa) terkumpul akan berubah dan kembali kepada nilai preset(keadaan reset).

Accumulating Timer akan kelihatan seperti ini:



Beza pada Accumulating Timer adalah ia membolehkan input dimatikan sebelum kitaran timer menjadi lengkap dengan itu, nilai semasa sistem PLC beroperasi akan dikekalkan. Apabila input dihidupkan semula, timer akan berfungsi kembali pada detik ia berhenti. Satu-satunya cara untuk memaksa timer kembali ke nilai preset adalah dengan menghidupkan semula reset input.

Rajah di bawah menunjukkan simbol ladder diagram bagi timer dalam sistem PLC.



Dalam rajah ini situasinya adalah kita sedang menunggu input 0002 untuk dihidupkan. Apabila ia dihidupkan, timer T000 (kenaikan detik timer pada 10ms) mula berdetik. Ia akan berdetik sebanyak 100 kali. Setiap detik adalah 10ms, jadi masa terkumpul pada timer adalah 1000ms (iaitu 1 saat). 100detik X 10ms = 1000ms. Apabila 1saat berlalu, "contact point" pada T000 akan diputuskan(cut off/normally close)dan 500 lagi akan dihidupkan(normally open). Jika input 0002 kembali pada detik lalu, timer akan berfungsi pada detik di mana ianya berhenti. Apabila input 0001 dimatikan (FALSE), timer T000 akan disetkan semula kepada 0 menyebabkan "contact point" diputuskan (BECOME FALSE) dengan itu input 500 berada dalam keadaan turn back.



Berdasarkan contoh di atas, apabila pengendali menekan butang 0002 timer akan mula berdetik. Apabila nilai terkumpul mencapai 0 "contact point" pada timer (T000) akan dimatikan dan output 0500 menjadi (TRUE). Apabila pengendali melepaskan butang (0002) nilai (masa) terkumpul tidak akan berubah (iaitu dikekalkan/retained). Namun apabila pengendali menekan butang reset (0001), timer akan diset pada nilai yg asal.

LATCHING

Fungsi Latching adalah sebagai pembolehubah iaitu membolehkan kita menggunakan "momentary switches" ketika mengemudi sistem PLC. Sebagai contoh - apabila kita menekan satu output litar akan hidup dan apabila kita menekan satu lagi output litar akan diputuskan.

Latching pada sistem PLC sering disebut SET atau OTL (Output Latch) - Akan tertera pada skrin program. Bagi Unlatch pula ia dipanggil RES (Reset), OUT (Output Unlatch) atau RST (Reset). Rajah di bawah menunjukkan cara menggunakannya dalam satu program separa lengkap.



Apa yang kita lihat melalui diagram ini ialah tertera 2 "momentary push button switches". Satu disambungkan secara fizikal pada output 0000 manakala yang lagi satu disambungkan secara fizikal ke input 0001. Apabila pengendali menekan suis 0000 arahan akan menunjukkan "set 0500" menjadi (TRUE) dan input 0500 beralih secara fizikal. Walaupun pengendali berhenti menekan suis, input pada (0500) akan tetap dihidupkan. Ia dalam keadaan Latch . Satu-satunya cara untuk mematikan output 0500 adalah dengan menghidupkan input 0001. Ini akan menyebabkan arahan "RES 0500" diterima dan sistem menjadi (TRUE), dengan itu sistem kembali dalam keadaan Unlatch dan output 0500 direset.



Ladder Diagram bagi fungsi Latch dan Unlatch yang diterangkan di atas.



Ladder Diagram di atas menunjukkan sistem PLC dikawalselia oleh Timer dan Latching. Lihat bagaimana proses ini berlaku ketika motor beroperasi.

[HARAP MEMBANTU]...

KILL_NANCY


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2018 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
aiyoo gif dah timed out.penat je aku create gif.haih

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2018 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
            
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043318s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list