Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4451
View
40
Reply

Calling all Book club members!

[Copy link]

Author: nurbaya    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 7-9-2017 09:14 AM | Show all posts
nurbaya replied at 6-9-2017 09:09 PM
Ah..dah takde ke..alahai ruginya..kalau ada translation kan bagus..boleh bagi budak2 luar bandar b ...

rasa macam takde lagi
tak nampak ...
huhu ..
kekadang nak menarik perhatian budak untuk baca ialah bahasa malaysia
janji dia baca ...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-9-2017 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
fly_in_d_sky replied at 7-9-2017 09:14 AM
rasa macam takde lagi
tak nampak ...
huhu ..

Yup..sayang tak buat terjemahan. Mcm kita dulu pun suka baca kan nancy drew lah, hardy boys tapi semua dah di melayukan..seronok baca adventures ni..asyik lain mcm masa kecik2 kan
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 11:16 AM | Show all posts
nurbaya replied at 7-9-2017 10:59 AM
Yup..sayang tak buat terjemahan. Mcm kita dulu pun suka baca kan nancy drew lah, hardy boys tapi s ...

OH GOD sounds very old ..
BM version for enid blyton, nancy drew, the hardy boys ...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-9-2017 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
fly_in_d_sky replied at 7-9-2017 11:16 AM
OH GOD sounds very old ..
BM version for enid blyton, nancy drew, the hardy boys ...

Lol iols mcm olskool sgt kan hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 11:41 AM | Show all posts
nurbaya replied at 7-9-2017 11:32 AM
Lol iols mcm olskool sgt kan hahahaha

ol skool .. hehehe
no say no say ...

Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 01:25 PM | Show all posts
hi, kalau yang berada di sekitar Bandar Baru Bangi atau Selangor atau yang berdekatan,nak buat book club tapi masih mencari tempat boleh buat di kedai saya: QReazant, kami pun selalu buat book club dan writing club

Fb: qreazant
IG: qreazant_bookrentalsell
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2018 04:53 PM | Show all posts
nurbaya replied at 1-9-2017 12:59 PM
Maybe boleh start with classic list..pastu boleh pilih tema lain

Popular Must Read Classics Books ...

Thanks sgt, i mmg minat buku..try utk cari buku dlm list awak...
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2018 04:54 PM | Show all posts
I kalau pegi kedai buku, prefer buku psl natural holistic or nutrition book ke..any health book...buku paling i suka baca eat right for your blood type..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-1-2018 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
nor_aini.s replied at 30-1-2018 04:53 PM
Thanks sgt, i mmg minat buku..try utk cari buku dlm list awak...

No prob, just sharing jer...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-1-2018 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
nor_aini.s replied at 30-1-2018 04:54 PM
I kalau pegi kedai buku, prefer buku psl natural holistic or nutrition book ke..any health book...bu ...

Oo yg eating ikut your blood type tu berkesan tak?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-1-2018 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Currently reads

P_20180131_114341.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2018 04:31 PM | Show all posts
nurbaya replied at 31-1-2018 11:45 AM
Oo yg eating ikut your blood type tu berkesan tak?

berkesan, sebab kadang2 xsemua darah sesuai dgn certain foods kan, mcm type O xsesuai makan byk wheat nt bdn susah turun, senang nak faham jugak..I ada jugak beli buku perubatan islam melalui pemakanan sunnah dari 3 doc kt malaysia ni.I mean sgt membantu..nt i share serba sikit.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-2-2018 08:35 AM From the mobile phone | Show all posts
nor_aini.s replied at 2-2-2018 04:31 PM
berkesan, sebab kadang2 xsemua darah sesuai dgn certain foods kan, mcm type O xsesuai makan byk wh ...

Oh...okay..nanti share ok...

Thanks..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 08:49 AM | Show all posts
Assalam..

Sesiapa ada member card Kinokuniya? Boleh ke nak pinjam untuk dapatkan harga diskaun beli online
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2018 08:44 PM | Show all posts
Hey there...hehe..good thread..
X tau pun ade thread ni kat Cari..... Nak join! count me in ok?.....



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2018 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
manjalara_01 replied at 21-11-2018 08:44 PM
Hey there...hehe..good thread..
X tau pun ade thread ni kat Cari..... Nak join! count m ...

Hi manja..i pun dah lama tak update sini.. Anyway u are most welcome to join in. Jgn malu2 yachh. Lama dah x baca buku, sibuk keroje ya ampunnn.. Hari tu beli colouring book, baru colour 2 helai daun dah ZzzZzzzzZz
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2018 07:19 PM | Show all posts
nurbaya replied at 21-11-2018 09:44 PM
Hi manja..i pun dah lama tak update sini.. Anyway u are most welcome to join in. Jgn malu2 yachh.  ...

hey2...yea ke?...

xpe la...asal jenguk sini...ok je kan?...

cume skrg x tau nk mulakan mcm mana...manja pun lame jgk x bc buku fiction....
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2019 03:22 AM | Show all posts
Yes, I love to read and read books in different genres. I really like Terry Pratchet, he really has an amazing universe that is so similar to our world and at the same time so different. This is just amazing. I read quite a lot, more than 7 books a month. Since I care about the environment, I always try to buy e-books on my Kindle. This https://booksrun.com/blog/legal- ... ad-literature-from/ is where I found a great article with tips on how to save on buying new books and how to download them from the legal site. If you also like books like me, this information will be useful to you.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Kasyro replied at 27-2-2019 03:22 AM
Yes, I love to read and read books in different genres. I really like Terry Pratchet, he really has  ...

Nice! Thanks for sharing the link. I have bookmarked the site.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-6-2019 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam semua... Maigadddd lama tak masuk sini bersawang berhabuk berkarat dahh rumah ni.

Okey currently buat cleaning so byk gakla buku yg i donate je masuk dalam box. Sebab i rasa mcm useless simpan kalau i tak nak baca. Lepas tu beli lagi buku baru. Adoi. Now ada 4 biji buku tgh beratur ya tunggu giliran...di sini menyesal!

IMG20190628002943.jpg IMG20190628002724.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.105323s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list