Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
123Next
Return to list New
2413
View
64
Reply

Nota cinta semalam (part 11 & 12 update.) Jemput baca.

[Copy link]

Author: Sigadiskidal    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-9-2017 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Sigadiskidal at 28-9-2017 06:10 PM

Disclaimer : Cerita ini tiada kaitan dengan yang hidup dan yang mati.Hanyalah imaginasi penulis semata-mata.

Part 1

     Jam menunjukkan hampir jam 12.40 pagi. Aku masih belum dapat melelapkan mata. Sesekali terdengar suara tua ayah batuk yang agak kuat membelah sunyi malam.

      Sesekali aku bangkit dari tempat tidur , mengintai dari pintu bilik ayah,melihat ayah dan ibu sedang lena tidur, aku kembali ke kamar tidur ku.

      Dalam sunyi malam, aku mengeluh kecil , teringat memori luka putus tunang yang menyebabkan hubungan aku dan kedua-dua orang tua ku menjadi tegang.Lama juga ibu ku hanya bercakap dengan ku bila perlu sahaja. Sepatah aku tanya sepatah ibu jawab . Ayah pula lebih tenang ;hanya berdiam diri  ,marah tidak, menyokong pun tidak.   

        Hanya selepas ayah terlantar 2 minggu di hospital, ibu mula bercakap dengan ku seperti biasa. Syukur ku panjatkan pada Allah saat itu.

  
      Handphone Huawei ku tiba tiba "vibrate " kuat menghentikan lamunan ku.

"Argh, siapalah yang text malam2 buta2 ni,  rugut hati kecilku.Ku capai hp dan tertera nama Amsyar.
"Selamat malam awak , "sweetdreams.

Aku tak rasa nak membalas mesej itu, ku off kan hp dan kembali cuba tidur.

Teringat saat Amsyar dan kawan-kawan sekerja ku datang melawat ayah tempoh hari. Ketika masing-masing sibuk menjamu selera di dapur , Amsyar cuba berkias-kias memberitahu ibu ingin berkawan rapat dengan ku, Aku dengan spontan mengangkat buku lima isyarat penumbuk kepadanya.

Amsyar hanya tersengih lalu menukar topik.

Aku dan Amsyar masing-masing ada sejarah cinta luka. Tapi dia cepat saja move on dan melupakan cinta lama.Sedang aku masih belum terbuka hati untuk menerima mana-mana lelaki.

Bersambung




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-9-2017 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada ke yang baca ni.ke ai syok sendiri menulis
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2017 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya baca!! Jgn gatal2 nak stop!!! Lepukkk kang!!!
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2017 10:45 PM | Show all posts
kita baca...
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2017 10:46 PM | Show all posts
tapi ada rasa boring sikit dgn tema sbb lately kat forom dah byk sgt  baca kes putus tunang...hehe..tapi penulisan tt menarik so  buat  kita tertunggu2 juga sambungannya...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-9-2017 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
epis replied at 3-9-2017 07:56 PM
Saya baca!! Jgn gatal2 nak stop!!! Lepukkk kang!!!

Haha.bagi pendapat please.dah sambung part 3
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-9-2017 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Elle_mujigae replied at 3-9-2017 10:46 PM
tapi ada rasa boring sikit dgn tema sbb lately kat forom dah byk sgt  baca kes putus tunang...hehe.. ...

Aah kan.alahai sorry.nt sy kurangkan cerita part putus tunang tu ya. Part 3 dah siap.sila baca n komen ye.hihi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-9-2017 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ada yang baca komen please.kalau ada kekurangan saya sedia menerima teguran n improve kan.thanks..
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2017 05:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Sigadiskidal replied at 3-9-2017 11:31 PM
Haha.bagi pendapat please.dah sambung part 3

Penulisan menarik.. saya x kisah part putus tunang tu, maybe tt blh sentuh gak nape nia putus tunang dan sape tunang die tu.. so perwatakan nia tu akan lebih mendalam.. begitu gak dgn kisah aid dan amsyar..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2017 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
epis replied at 4-9-2017 05:02 AM
Penulisan menarik.. saya x kisah part putus tunang tu, maybe tt blh sentuh gak nape nia putus tuna ...

Thanks bagi ideas. Nanti sy tulis lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2017 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Menarik citer TT. .TT ada bakat menulis.ke memang penulis?

Sambung la lagi plssss
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2017 10:01 PM | Show all posts
okay dah semakin syok baca......
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2017 10:02 PM | Show all posts
sakacak..hahaha...poyonya Aid tu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2017 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Sitisifir7 replied at 4-9-2017 08:52 PM
Menarik citer TT. .TT ada bakat menulis.ke memang penulis?

Sambung la lagi plssss

Haha.bukan penulis .saja cuba2 menulis. Tq sudi baca.mohon komen apa yang boleh di improve kan ye.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2017 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Elle_mujigae replied at 4-9-2017 10:01 PM
okay dah semakin syok baca......

Jemput baca part 6.hihi.
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Suka cara penulisan TT. Good job
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Move out ler bro
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Move out ler bro
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 07:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Kuat_makan replied at 5-9-2017 12:20 AM
Suka cara penulisan TT. Good job

SAUDARA KUAT_MAKAN DAH MAKAN KE?
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2017 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Sitisifir7 replied at 5-9-2017 07:22 AM
SAUDARA KUAT_MAKAN DAH MAKAN KE?

Dah cik CTsipir,,.Sorry jarang bkk forum.
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2017 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
TT, kalau update tag saya ya, thankss
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2017 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Kuat_makan replied at 6-9-2017 11:12 AM
TT, kalau update tag saya ya, thankss


Belum sempat tulis lagi.
Idea ada cuma kekangan masa.
Petang ni insyaallah sy up lagi.
Lagipun saya xpasti ada org baca x.huhu.
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2017 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Sigadiskidal replied at 6-9-2017 11:18 AM
Belum sempat tulis lagi.
Idea ada cuma kekangan masa.
Petang ni insyaallah sy up lagi.

Tag saya jugak
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 08:46 AM | Show all posts

dah baca... seronok ye Aid..dapat peluang teman Nia..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-9-2017 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
@epis @Kuat_makan @Sitisifir7 jemput baca n komen ya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055437s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list