Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12
Return to list New
901
View
48
Reply

Face Serum

[Copy link]

Author: kakiseboksebok       Show all posts   Read mode

Post time 13-9-2017 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
kakiseboksebok replied at 13-9-2017 09:58 AM
24K gold tu. Kering lah kulit. End up tersadai je semua tak pakai.

yeke uols..iols hampir terbeli tu dulu

sayang nya kan kalau tak sesuai ngan skin kita..bazir jadi nya
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 13-9-2017 10:22 AM
i think u should treat dulu your skin. I suggest clinelle, sgt bagus utk skin treatment. Kulit I per ...

clinelle yang mana tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 13-9-2017 02:59 AM
clinelle yang mana tu

google je u, underated product mybe sbb chinese yg byk guna, malay jarang, dkt drugstore jual.

mcm jenis ada, pilihan based on skin types. i dulu pakai yg utk sensitive/oily skin type
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 13-9-2017 11:56 AM
google je u, underated product mybe sbb chinese yg byk guna, malay jarang, dkt drugstore jual.

...

clinelle underated ke

iols penah guna zaman sekolah dulu la, trial pack je..dah lupa camne effect dia..so uols kata elok macam nak try balik
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 12:39 PM | Show all posts
MeghanK replied at 13-9-2017 04:10 AM
clinelle underated ke  

iols penah guna zaman sekolah dulu la, trial pack je..dah lupa camne  ...

undertated sbb ramai tak tahu & tak pernah try..

I start pakai masa zaman sekolah tu pun lps pharmacist suruh I try kulit teruk sgt katanys, 6 7 tahun I pakai until tukar produk lain sbb kenaikan harga melampau
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 13-9-2017 12:39 PM
undertated sbb ramai tak tahu & tak pernah try..

I start pakai masa zaman sekolah tu pun lps ph ...

owh, lama jugak uols pakai tu..kadang2 hormon kita kan yang jadi keluar macam2 kat skin ni
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 01:21 PM | Show all posts
MeghanK replied at 13-9-2017 04:56 AM
owh, lama jugak uols pakai tu..kadang2 hormon kita kan yang jadi keluar macam2 kat skin ni

aah, masa tu muda lagi kan, hormon pun baru tengah splurge. I suka clinelle sbb dia treat dari dlm, if luar tak nmpk perubahan sgt. now i maintain pakai yogurt mask 2hari skali to moisturize
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 13-9-2017 01:21 PM
aah, masa tu muda lagi kan, hormon pun baru tengah splurge. I suka clinelle sbb dia treat dari dlm ...

nanti boleh usha2 clinelle pulak..nak cari mask jugak
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 01:54 PM | Show all posts
Serum i pakai argan oil... kulit jadi lembut je... recommended!
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 02:56 PM | Show all posts
kakiseboksebok replied at 13-9-2017 10:00 AM
Yup! I pakai confidence in a cream. Serious best lah you dah lah bau dia sedap. I pun the first tw ...

selalu if i pakai moisturizer muka i mmg akan bertambah oily
but suprisingly bila pakai cream ni as moisturizer and also as night cream, tak buatkan my skin lagi oily
love this cream cuma takde bajet lagi nak beli full size







Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 04:07 PM | Show all posts
hotmak replied at 8-9-2017 10:12 AM
pakai dua2, mula2 serum baru minyak, kalau siang guna the ordinary niacinamide & ascorbyl glucoside  ...

banyaknye u. akak confuse apa nk pakai
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 04:14 PM | Show all posts
Budak92 replied at 8-9-2017 10:48 PM
Saya guna dua jenis serum.

For day:

mesti mahal kan?
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 04:28 PM | Show all posts
uols letak la harga sekali.

skrg i tgh pakai 1 product korea beli kat hermo.si @juliez rekemen. so far so good.tp lupe plak namanye.jap cr gmbr
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 04:30 PM | Show all posts
i used this for now.pakai  malam je.sbb try pakai siang jd oily. harga dlm rm98,, tp hermo less dpt dlm rm68.00.now tgh x de stok.
4204_guerisson-9-complex-essence-130ml_440_280_1448158428.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 04:39 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 13-9-2017 04:30 PM
i used this for now.pakai  malam je.sbb try pakai siang jd oily. harga dlm rm98,, tp hermo less dpt  ...

kak...saya pun pakai jenama guerisson ni tp xpakai yg ni...saya pakai cream dia...cuma xleh pakai siang sbb mmg akan oily muka..pakai mlm je lepas pakai night serum..
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 05:44 PM | Show all posts
wanta replied at 13-9-2017 04:39 PM
kak...saya pun pakai jenama guerisson ni tp xpakai yg ni...saya pakai cream dia...cuma xleh pakai  ...

thats what Juls tell me.dia pun x leh pakai siang.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 13-9-2017 04:07 PM
banyaknye u. akak confuse apa nk pakai

tak byklah kak, siang lain mlm lain, sebab dia cuma repair satu2 masalah je tu yg nampak byk tu, try lah kak best jgk
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 08:36 PM | Show all posts
i have freckles. so serum ape nak pakai eh?
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 09:29 PM | Show all posts
i loveeee face serum...    
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Untuk muka berminyak dan berparut, nak pakai serum apa nye..muka jenis sensitif, silap pakai produk naik jerawat..sejak pakai retin a selang dua malam, jerawat dah takde..ni nak carik tuk hilang parut pulak
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 11:26 PM | Show all posts
Sesiapa boleh recommend serum utk mengatasi masalah kulit kering?
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 07:36 AM From the mobile phone | Show all posts
kakiseboksebok replied at 13-9-2017 09:58 AM
Makteh, iols dah beli dah Olay serum ni ada 50% haha. Dah few days pakai mcm okay tp rasa nak beli ...

Mak teh Masa kena chicken pox haritu stop guna set Olay ni dlm 2 minggu lebih. Naik jerawat Dan ruam halus halus lah sikit time tu...sbb mak teh Tak sentuh kulit langsung, cuci muka pun  tidak..just apply calamine lotion aje utk kurangkan gatal Dan bisa chicken pox.

Bila dah start balik guna Olay ni(microsculpting serum+microsculpting cream) kulit dah jadi glowing balik, jerawat kecik kecik beransur hilang...even parut chicken pox pun dah nampak pudar
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:53 AM | Show all posts
gem15 replied at 13-9-2017 02:56 PM
selalu if i pakai moisturizer muka i mmg akan bertambah oily
but suprisingly bila pakai cream  ...
bli kt mane cream ni?
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 09:50 AM | Show all posts

Kat sephora
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047997s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list