Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1434
View
97
Reply

[Pelbagai] Sayangi Haiwan

[Copy link]

Author: Burong_Hantuk    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-9-2017 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 11-9-2017 09:39 AM
ehhhhh bangang la

Eh kau,, xtau citer jgn nk bangang2 kan orang,,
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2017 01:54 PM | Show all posts
Bangangabadi replied at 11-9-2017 01:14 PM
Eh kau,, xtau citer jgn nk bangang2 kan orang,,

ehh aku panggil kau la bangang....kau kan bangang...xkan nak panggil abadi plak
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2017 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Btw @missinpiece , u bela kucing ape. Berbaka ke kg... i bela kucing kampung je...
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2017 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 11-9-2017 11:53 AM
Missin kat kl ek..  siap kena pasang cip bagai... boleh la fly anak2 bulus @missinpiece   {:mlfly: ...

Haah kl area..dieorg xnk tanggung risiko pe2 jadi kalo meow dikasi tanpa vaksin. Meow skarang ni byk sgt dapat penyakit pelik2. Ni yg saya perasan jadi pada meow gebu gebas. Kalau meow kampung elok je heal sendiri sakitnya. Meow jantan senang skit proses kasi kan. Proses yg betina naik seriau dibuatnya bila tgk.
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2017 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 11-9-2017 03:29 PM
Btw @missinpiece , u bela kucing ape. Berbaka ke kg... i bela kucing kampung je...

Kucing kampung je..memula bg makan stray cat. Pastu dia jmput diri sendiri berkampung kt umah. Start dari situ anaknya gebu gebas belaka. Ni yg dah kurang comey 20170717_100036.jpg
Ni yg bg kt org
20170610_221327.jpg
20170610_220227.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-9-2017 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
.         
FB_IMG_1505121045300.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-9-2017 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
missinpiece replied at 11-9-2017 04:29 PM
Kucing kampung je..memula bg makan stray cat. Pastu dia jmput diri sendiri berkampung kt umah. Sta ...

semuanya comel.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-9-2017 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
sayangi haiwan.
CYMERA_20170911_172204.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2017 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak2 bulu Kat rumah iols ni nak marah pun Tak sampai Hati...tengok diaorg lapar sekejap pun dah rasa kesian....dah mcm raja Kat rumah ni tido atas katil, atas peti ais, atas sofa...tapi walaupun tgh tido lena bila dipanggil menyahut pulak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2017 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
missinpiece replied at 11-9-2017 04:24 PM
Haah kl area..dieorg xnk tanggung risiko pe2 jadi kalo meow dikasi tanpa vaksin. Meow skarang ni b ...

Meow gebu gebas ni memang mahal maintenance dia... bukan setakat beli je mahal... org yg nak beli tu kena tau yg makanan dia... ubt dia semua tu mahal... nak kena sikat lagi bulu2 dia... kang bergumpal2 takpun dah berlambak2 bergumpal dalam perut dia tu nak kena keluarkan... ade yg bela sebab comel buat sebagai toy... dah bosan buang je...

Senang kucing kg la... tahan lasak dan comelll khennn

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2017 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
missinpiece replied at 11-9-2017 04:29 PM
Kucing kampung je..memula bg makan stray cat. Pastu dia jmput diri sendiri berkampung kt umah. Sta ...

Comel2 semuanya

Yg hidung pink sekali dgn telinga dia pink. Mesti tapak kaki dia pun pink kan...

Yg kelabu tu hidung pun sama kelabu
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2017 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
KelisaOren replied at 11-9-2017 05:52 PM
Anak2 bulu Kat rumah iols ni nak marah pun Tak sampai Hati...tengok diaorg lapar sekejap pun dah ras ...

Macam mana dia bunyi masa tido... bunyi malas2 ke nyaring ke sambil menguap mengiau tu... ngade2kan meow2 tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 11-9-2017 10:45 PM
Meow gebu gebas ni memang mahal maintenance dia... bukan setakat beli je mahal... org yg nak beli  ...

Meow gebu gebas pemalas..tido je keje
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 03:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pernah nampak kt kedai makan, kucing datang minta makanan..lalu sorang budak kecik ni nampak macam umur 3 4 tahun macam tu ambik makanan dalam pinggan dia dan bagi kucing tu. Yang tak best nya ada sorang laki dewasa dok tolak2 kucing tu guna kaki dia, nak suruh kucing tu Pegi jauh mungkin. Berkelip mata budak laki ni tengok. Apa punya contoh daaaa..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 07:32 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 11:46 AM | Show all posts
sayangi haiwan dan jaga haiwan dengan kasih sayang, mereka juga punya perasaan seperti kita

      
   

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 02:41 PM | Show all posts
I bukan tak sayang binatang... tapi i geli dgn binatang yg berbulu...

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Catpaw at 13-9-2017 06:45 PM
Minami2013 replied at 13-9-2017 02:41 PM
I bukan tak sayang binatang... tapi i geli dgn binatang yg berbulu...


Ada jenis kucing tak berbulu... spyhnx namanya

Meowwwww  
20170913_185049.png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu saya pelihara kucing abt 50ekor, obses ya amat tapi now tinggal seekor.
Saya bidan my cats beranak,  ada yang bila nak beranak minta saya temankan,  kena usap dan bercakap,  ada yang nak kita sambut baby kucing,  lap kering n potong tali pusat.  Kerenah kucing berbagai.  Yg suka merajuk,  yg sombong yang pendendam pun ada.  Having a pets di rumah adalah terapi minda.  Kalau stress dukung lah kucing,  stress akan hilang..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagubestbest replied at 13-9-2017 07:32 AM



Comelnya kucing oren lagubestbest

Pandai ambil gambar. Sudut yg menarik.  
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
marla69 replied at 13-9-2017 07:04 PM
Dulu saya pelihara kucing abt 50ekor, obses ya amat tapi now tinggal seekor.
Saya bidan my cats be ...

Banyaknya     rajin bela banyak2. Seronok kan kalau ada banyak kucing. Sekor2 macam2 feel perangai. Semua lain2. Memang terapi yang berkesan main kucing ni.

Kalau stres ke sedih ke kucing ni tau2 je... lepas tu datang pulak kat kita mengiau2 macam pujuk kita


Hilang stres kena pujuk dek kucing    

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 13-9-2017 09:23 PM
Banyaknya     rajin bela banyak2. Seronok kan kalau ada banyak kucing. Sekor2 macam2 feel  ...

Saya suka time mereka baby,  dah reti nak berbini,  spray here n there, time tu lah jiwa ku terseksa. Huhuhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
marla69 replied at 13-9-2017 09:27 PM
Saya suka time mereka baby,  dah reti nak berbini,  spray here n there, time tu lah jiwa ku tersek ...

kena mandulkan sebelum dia pndai pancut... kalau idok memang habis la... tgl bela sekor tu bela jantan ke betina

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 03:55 PM | Show all posts
Ktorg pun selalu bagi makan kucing jalanan ni, dekat rumah sampai keluar notis "jangan bagi makan kucing liar" lol mesti kes jiran-jiran buat report. Tak kesian ke kucing tu kelaparan bukan dia ganggu kita pun, najis dia ada cleaner dah dibayar gaji untuk bersihkan. Tak tau apa salah kucing tu.. tapi kami laki bini bagi makan gak hehe..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 09:22 AM | Show all posts
sy ada 15 ekor kucing...ada yang ditinggalkan depan pintu rumah sy...ada yg sy kutip di tempat sampah...sume sy rawat..vaksin..dan telah dikembirikan...alhamdulillah...rezeki x putus nak tanggung anak2 bulus ni..

bela haiwan kesayangan ni...satu tanggungjawab...xkan waktu comel je kita nak sayang dan timang2..waktu da tua..buruk..sakit...kita buang...waktu sakit mmg kene rawat....paling susah hati kalo anak2 ni sakit...da la cakap x pandai kan..kahkahkahkah....

ada waktu haiwan2 ni mmg akan cabar kesabaran kita....jangan la terus buang...ingt la saat2 kita ambik dia dulu...dari hidup dia selesa..kene hidup jalanan....kasihani la mereka...berapa lama sgt la mereka ni nak tumpang hidup kita

kalo rasa x mampu nak bela banyak2..kembirikan ..hukummnya harus...x kan la kita nak biar dia beranak pinak...tp akhirnya kita x mampu... kita buang plak...a big no no no...they end up suffering living on the streets....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.069224s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list