Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
4859
View
309
Reply

[Tempatan] Malaysia Bantu Perkukuh Ekonomi AS - Najib

[Copy link]

Author: pendeta       Show all posts   Read mode

Post time 13-9-2017 03:00 PM | Show all posts
wahahaha... april fool kah nie?

btw, kukuhkan dulu ekonomi msia nie jibun..

p/s pas tak bising kata najib agen yahudi ker?
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 03:19 PM | Show all posts
Nasib baik kita bantu.. USD dh jatuh teruk.. RM1.00 = USD 4.21 ko. X giler!
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 03:30 PM | Show all posts
JoyahSepoting replied at 13-9-2017 03:19 PM
Nasib baik kita bantu.. USD dh jatuh teruk.. RM1.00 = USD 4.21 ko. X giler!

dgn pembelian jet boeing lepas ni mungkin akan jadi 1USD = RM5


terima kasih m'sia bantu amereka









Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 03:36 PM | Show all posts
leylapple replied at 13-9-2017 03:00 PM
wahahaha... april fool kah nie?

btw, kukuhkan dulu ekonomi msia nie jibun..

Ekonomi kita kukuh, kajian dari penarafan ekonomi dunia pun menunjukkan ekonomi kita di landasan yg baik..
sebab itu kita membeli untuk mengukuhkan dan mengembangkan lagi ekonomi negara kita.

Pembangkang aje yg kata ekonomi kita teruk...
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia dah jadi negeri ke-52 Amerika. Jadah hapa nak bantu kukuhkan ekonomi Amerika yang kaya raya lak? Siap pakai duit KWSP etc. Ko ada pujuk Trump melabur kat Malaysia x Jibby kukuhkan ekonomi Malaysia? Siap nak pujuk AirAsia beli barang US lak tuh. Desperate sangat ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 03:53 PM | Show all posts
rashiman replied at 13-9-2017 03:36 PM
Ekonomi kita kukuh, kajian dari penarafan ekonomi dunia pun menunjukkan ekonomi kita di landasan y ...

kajian mana pulak yang kata ekonomi makin kukuh?

pakman, cuba tgk sekeliling sikit.. harga barang makin naik. minyak pun tiap2 minggu naik.. dijangka minyak utk esok pun trend menaik walaupun harga minyak dunia tgh stabil bawah 50 usd per drum

itu maksudnya matawang negara makin merosot.. matawang negara merosot sebab apa? ekonomi msia makin teruk la.. nak import brg perlu more injection.

kilang2 skrg byk tutup. kalau jalan2 kat mall, byk kedai2 tutup...

ekonomi makin bagus?

LHDN pun skrg gh target kompeni kecik jugak instead yang besar2.. even they go after enterprising areas...

kuasa membeli pulak mcm mana? pernah niaga ker pakman? ker duduk goyang kaki dalam opis tunggu gaji bulan2 masuk jer?
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Mengingat pengakuan najib al razaki ...saya sekarang yakin setelah menjadi kuasa sukan dunia setelah menjadi juars di sukan SEA 2017...sekaranglah waktunya untuk menyaatskan malaysia juga adalah juga kuasa baru dunia selevel dgn kuasa dunia lainnya seperyi AS, China, Russia ....

Dengan semua prestasi besar dan mengagumkan ini ..X salahlah jika banyak umat indon pprt akan semakin benci dan dengki kepada malaysia...
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 05:34 PM | Show all posts


alhamdulillah lobai jumud bangga msia tolong ekonomi amereka
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Speechlessness,  apa nak jadi dgn kita ni.  Duit epf tu..duit kita semua
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 05:44 PM | Show all posts
leylapple replied at 13-9-2017 03:53 PM
kajian mana pulak yang kata ekonomi makin kukuh?

pakman, cuba tgk sekeliling sikit.. harga bara ...

dengan pakman jgn serious sgt
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Bantu yahudi, terbaik
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 05:56 PM | Show all posts
Dasar tutup2 pintu Trump nampak nyerrr ada U-turn lagi sikit...
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 06:09 PM | Show all posts
Nak beli dari airbus, gomen France pulak nak main ugut2 isu Minyak sawit kat Europe sejak kiterrr khabar nyerrr tak nak pilih jet fighter Rafale mereka untuk program mrca kiterrrr....Boeing ambil peluang laaaa kot dari situasi ni.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 06:20 PM From the mobile phone | Show all posts
dcruins replied at 13-9-2017 05:56 PM
Dasar tutup2 pintu Trump nampak nyerrr ada U-turn lagi sikit...


Gila Trump nak jd protectionst.. tp agak ironik sebab Amerika yg gigih nak liberalisasikan ekonomi dunia. Hujung2 presiden dorg jgk nak tutup balik.. lolol
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 06:26 PM | Show all posts
Edited by dcruins at 13-9-2017 06:27 PM
finesse replied at 13-9-2017 06:20 PM
Gila Trump nak jd protectionst.. tp agak ironik sebab Amerika yg gigih nak liberalisasikan ekono ...

Sepatut nyerrr macam tu laaaa, tapi mungkin Trump dah kenal sikit apa benda politik Amerika ni sebenar nya, tak semua benda masa kempen dia dapat tunai kan tanpa halangan2 dari camp lawan dia, ada laporan hari tu 90% media amerika tak memihak dia sampai laaaa hari ni,macai2 media camp Clinton  kuat sangat, besar sangat dedak yg mereka dapat kot.....
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 07:35 PM | Show all posts
rashiman replied at 13-9-2017 02:45 PM
jangan risau, gomen tak mintak duit rakyat nak langsaikan hutang 1mdb...
bukan mcm rafiji..minta  ...

Kalau tak guna duit rakyat kenapa masih belum terangkan macamana hutang tu dibayar? Bukankah rakyat Malaysia ada hak untuk tahu macamana hutang negara sebanyak itu diselesaikan. Jumlahnya terlalu besar, boleh kasi cadangan mana Najib nak cekau duit utk bayar?
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 07:49 PM | Show all posts
Edited by aaz at 13-9-2017 07:50 PM

pening Tony Fernandez nanti nak kena pujuk untuk  beli enjin pesawat sebagaimana yang Dato nak..
Baca berita yang ni buat aku terasa hebatnya Malaysia, lebih hebat dari  US the sole superpower on earth. Tiba2 kurasa rambut bertukar blonde mata bertukar biru.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Azmin Ali gi sweden dpt tarik ikea labur billion2

Bijan gi amereka dpt kasi amereka billion2

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Bak kata pepatah kera di hutan di susukan

Anak di rumah mati kelaparan tak gitu?
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Kwsp + mh mmg lubuk duit depa
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Waaaaaaatttttttt
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
dcruins replied at 13-9-2017 01:09 PM
"Membangun prasarana"????....kiterrr nak invest projek infra apa kat Amerika ni???tak kan laaa negar ...

Nak tlg turap jln2 kt us yg berlubang sana sini leteww:p
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
rashiman replied at 13-9-2017 02:45 PM
jangan risau, gomen tak mintak duit rakyat nak langsaikan hutang 1mdb...
bukan mcm rafiji..minta  ...

Waklu.....caj gst tu us tlg byr ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 10:46 PM | Show all posts
Firenzza replied at 13-9-2017 10:37 PM
Nak tlg turap jln2 kt us yg berlubang sana sini leteww:p

Entah2 projek ala2 Battersea,London kot tapi versi kat America pulak....
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 10:50 PM | Show all posts
Kenapa statement najib sbb seorg perdana menteri sebuah negara kuasa kecil berbandinggg dgn US beryyy d disgrace, pprt n low classs sgtttt? Nmpk sgttt desperado kakiiii bodekkkk hadappp sgttt nak bercomolotttt sampaiiii nmpkkk bodohhh! Bangsatttt betulll najib ni!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.064216s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list