Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
1595
View
32
Reply

org dah cium Hajr Aswad , dah kena air liur . tak bau ke? auta sam ckp

[Copy link]

Author: Truth.8       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-9-2017 12:06 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Truth.8 at 13-9-2017 07:01 PM
auta sam:
org dah cium Hajr Aswad , dah kena air liur ... tak bau ke?  

Ini yg di tulis  muslim bernama  auta sam..oh ya,  auta sam boleh bohong utk melindungi  islam-
Taqiya This practice is emphasized in Shia Islam whereby adherents are permitted to conceal their religion when under threat of persecution or compulsion.[3][8] However, it is also permitted in Sunni Islam under certain circumstances.[9][10]

Adakah muslim   mcm sam ini membohong  menguna takti taqiya utk mempertahankan Islam atau lebih ringkas, melindungi  islam walaupun ia nya  salah?



1) Soalan pedas aka bom atom

Kenapa nak cium batu tersebut? kata sam auta, ia penjuru. kalau ia penjuru, ok lah...kenapa nak  berpusu-pusu  ke batu hitam yg bernama hajr aswad sehingga cium dan menyentuh? dlm islam , bentuk mcm batu dan apa jua di larang di islam tapi  bila saya melihat video , ia jauh berbeza ..dulu  saya pernah baca di fb seorang muslim pegi  pecah batu2 patung kepercayaan agama lain dan memanggil ia nya jinn... skg apa kurang muslim dgn perbuataan mcm ini???meludah ke langit terkena muka sendiri




menurut sam auta:
Ko lagi sekali dedah yg ko ni tak ada pelajaran. Kalo ramai org dah cium Hajr Aswad , dah kena air liur ... tak bau ke? Tu pasal kena minyak wangi & incense. Kurang lah bau dia

2) Soalan pedas aka bom atom:

kalau dah bau kerana air liur , cuci lah dgn sabun dgn air...saya ada batu cyrstal juga...sekali-sekala saya cuci dgn sea salt dan sabun cecari supaya ia x melekit....sebab saya suka sapu essential oil (minyak wangian) pada cyrstal tesebut so ia agar melekit selepas sebulan...jadi saya cuci dgn air dan cecair sabun utk menghilangkan benda yg lekit pada cyrstal tersebut...

jadi perbuatan orang  arab muslim yang sapu minyak dan kemenyam itu lagi membuat batu tersebut lekit...apa tujuan  tersebut??? utk puja 2?  wangian2  ini jinn suka dan duduk dkt batu/cyrstal tersebut ....yg pelik muslim menyentuh dan cium batu tersebut..


Kalau benar ia penjuru, tanggalkan batu tersebut dan gantikan dgn tanda X utk memberitahu umat muslims perjalanan permulaan dan akhir dan x perlu batu2 ini....adakah arab berani tanggal batu tersebut kalau muslim anggap batu itu nothing??? tapi yg nothing itu lah membuat muslims berpusu-pusu- cium batu hitam di mana ia syrik ...betul x???

ini video sebagai bukti:







soalan bermain di kepala saya: ada kah orang2 arab muslim ini cuba nak sembunyi sesatu misteri batu hitam ini???


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2017 12:15 PM | Show all posts
Edited by Truth.8 at 13-9-2017 04:21 PM

Cuba lihat video; cara orang2 muslim cium berapa kali batu hitam tersebut seolah -olah dah  taksub dgn benda ini...bukan aja taksub...malah pusu-pusu janji dpt  sentuh( touching2) ....tidak kah ini satu perbuataan khurafat??

ada yg menangis bila melihat kabah....apa ini semua??
ada yg buat sumpah dpn kabah, sila google, sumpah depan kabbah pasal diri nya di liwat? apa ini semua? ada kah penjuru ini jadi satu puja2-berkuasa-hikmah ???

jawap jgn x jawap

ini lagi dasyat ...pegawai kerjaan arab sanggup bagi orang tua ini cium...cuba lihat


akan datang kebenaran, maka hilang lah kekufuran.
soalan pedas aka bom atom: adakah muslims selama ini memang pun dlm kekufuran???
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 03:22 PM | Show all posts
Truth.8 replied at 13-9-2017 12:15 PM
Cuba lihat video; cara orang2 muslim cium berapa kali batu hitam tersebut seolah -olah dah  taksub d ...

aik
cium batu pun salah ke
kalau dok puja batu tu salah le
cam dok puja yg lain2 nya termasuk puja ayat2 Tuhan
menyentuh atau mencium Hajr Aswad
sanggup berpusu-pusu (merendahkan diri) utk sentuh/cium
sebagaimana Muhammad cium/sentuh dgn tongkatnya
KATA MUHAMMAD: SEMUA AMAL ANAK2 ADAM DISTEMPEL DAN DILETAK PADANYA



peluk cium dr saya utk seluruh penganut agama kristian
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2017 04:15 PM | Show all posts
Edited by Truth.8 at 13-9-2017 04:18 PM
orangbesi replied at 13-9-2017 03:22 PM
aik
cium batu pun salah ke
kalau dok puja batu tu salah le
aik
cium batu pun salah ke
kalau dok puja batu tu salah le

cium batu itu niat apa???sebab? kalau ckp penjuru premulaan dan akhir, kenapa hendak cium batu itu?? jawab jgn x jawab

cam dok puja yg lain2 nya termasuk puja ayat2 Tuhan
menyentuh atau mencium Hajr Aswad

kalau ke tahap sapu minyak wangi dan bakar kemenyam ke atas batu itu , apa tujuan?  tidak kah jinn2 suka benda2 ini???

sanggup berpusu-pusu (merendahkan diri) utk sentuh/cium
sebagaimana Muhammad cium/sentuh dgn tongkatnya
KATA MUHAMMAD: SEMUA AMAL ANAK2 ADAM DISTEMPEL DAN DILETAK PADANYA

itu saya tanya , apa niat dan sebab hingga cium batu hajr aswad ini???
kalau muahmmad kata x apa batu itu, cuba tanggal batu itu dan ganti dengan panggal X supaya umat muslims tahu penjuru tersebut...bila dah tanda X, adakah umat akan cium2 dan sentuh X? x mungkin



peluk cium dr saya utk seluruh penganut agama kristian

peluk cium pada manusia tanda sayang...adakah batu ini di cium kerana  sayang ??kalau gitu, kenapa hendak cium tanda sayang?? tidakah Allah yg kamu sembah sebagai  kasih sayang????? jawab jgn x jawab
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 07:17 PM | Show all posts
Ha ha .. ko betul2 buktikan yg ko ni kureng cerdik

Ini yg di tulis  muslim bernama  auta sam..oh ya,  auta sam boleh bohong utk melindungi  islam-
Taqiya This practice is emphasized in Shia Islam whereby adherents are permitted to conceal their religion when under threat of persecution or compulsion.[3][8] However, it is also permitted in Sunni Islam under certain circumstances.[9][10]

Adakah muslim   mcm sam ini membohong  menguna takti taqiya utk mempertahankan Islam atau lebih ringkas, melindugi islam walaupun ia nya  salah?
LOL , argumen bangang ko hanyalah atas andaian ko & tak bersandarkan fakta atau rujukkan. Skg ko kata takiya pasal aku kata ko ni dah gila pasal skg ko kata Hajr Aswad tu tempat jin & syaitan dok pasal letak minyak wangi & kena asap.
Tak ke gila punya pemikiran

) Soalan pedas aka bom atom

Kenapa nak cium batu tersebut? kata sam auta, ia penjuru. kalau ia penjuru, ok lah...kenapa nak  berpusu-pusu  ke batu hitam yg bernama hajr aswad sehingga cium dan menyentuh? dlm islam , bentuk mcm batu dan apa jua di larang di islam tapi  bila saya melihat video , ia jauh berbeza ..dulu ada saya baca di fb seorang muslim pegi  pecah batu2 patung kepercayaan agama lain dan memanggil ia nya jinn... skg apa kurang muslim dgn perbuataan mcm ini???meludah ke langit terkena muka sendiri




menurut sam auta:
Tak tau berapa kali pekara ini telah dijelaskan. Cium Hajr Aswad adalah sunat pasal Nabi Muhammad(saw) pernah cium batu tersebut. Dlm muslim haji , kalo satu org dapat cium , ko tau tak berapa ramai yg tak dapat cium? Ok , Hajr Aswad ni patung macamana? Patung macam ni ke?


Cuba ko jelaskan macamana ko boleh pikir yg hajr Aswad ni patung yg disembah bersertakan bukti & rujukkan

2) Soalan pedas aka bom atom:

kalau dah bau kerana air liur , cuci lah dgn sabun dgn air...saya ada batu cyrstal juga...sekali-sekala saya cuci dgn sea salt dan sabun cecari supaya ia x melekit....sebab saya suka sapu essential oil (minyak wangian) pada cyrstal tesebut so ia agar melekit selepas sebulan...jadi saya cuci dgn air dan cecair sabun utk menghilangkan benda yg lekit pada cyrstal tersebut...

jadi perbuatan orang  arab muslim yang sapu minyak dan kemenyam itu lagi membuat batu tersebut lekit...apa tujuan  tersebut??? utk puja 2?  wangian2  ini jinn suka dan duduk dkt batu/cyrstal tersebut ....yg pelik muslim menyentuh dan cium batu tersebut..


Kalau benar ia penjuru, tanggalkan batu tersebut dan gantikan dgn tanda X utk memberitahu umat muslims perjalanan permulaan dan akhir dan x perlu batu2 ini....adakah arab berani tanggal batu tersebut kalau muslim anggap batu itu nothing??? tapi yg nothing itu lah membuat muslims berpusu-pusu- cium batu hitam di mana ia syrik ...betul x???

ini video sebagai bukti:
LOL , konfom yg ko ni kurang cerdik. Tengok video ttg pembersihan Hajr Aswad pon setengah jalan

Lepas tu kecoh satu kampung pasal ko hanya buat andaian ko sendiri. Macamana skg dgn pembersihan Hajr Aswad?
Laaa , ko dok puja crystals lah & sambil puja jin & syaitan yg ko klaim suka duduk kat tempat wangi .. lepas tu mengaku diri tu kristian. Something is very wrong with you.
Jadik kalo kita letak air freshner kat rumah , jin & syaitan datang lah pasal tempat tersebut wangi .... lu sudah gila ka?

Tanggalkan batu tersebut? Dlm sejarah , Hajr Aswad pernah dicuri ... sama aje tawaf keliling kaabah.
The Stone has suffered desecrations and significant damage over the course of time. It is said to have been struck and smashed to pieces by a stone fired from a catapult during the Umayyad siege of Mecca in 683. The fragments were rejoined by Abd Allah ibn Zubayr using a silver ligament. In January 930, it was stolen by the Qarmatians, who carried the Black Stone away to their base in Hajar (modern Bahrain). According to Ottoman historian Qutb al-Din, writing in 1857, Qarmatian leader Abu Tahir al-Qarmati set the Black Stone up in his own mosque, the Masjid al-Dirar, with the intention of redirecting the hajj away from Mecca. However, this failed, and pilgrims continued to venerate the spot where the Black Stone had been.

According to historian Al-Juwayni, the Stone was returned twenty-three years later, in 952. The Qarmatians held the Black Stone for ransom, and forced the Abbasids to pay a huge sum for its return. It was wrapped in a sack and thrown into the Friday Mosque of Kufa, accompanied by a note saying By command we took it, and by command we have brought it back. Its abduction and removal caused further damage, breaking the stone into seven pieces. Its abductor, Abu Tahir, is said to have met a terrible fate; according to Qutb al-Din, the filthy Abu Tahir was afflicted with a gangrenous sore, his flesh was eaten away by worms, and he died a most terrible death.
Apa yg ko dok canang , semua dah terjadi .. tak ada problem pon kalo tak ada Hajr Aswad ... tawaf tetap jalan spt biasa

Boleh tak ko jelaskan pasal apa ko kata cium Hajr Aswad adalah syrik? Oops .. don't tell me pada ko cium seauatu bermakna kita sembah benda tu. Jadik kalo ko cium mak ko .. ko sembah mak ko lah ye ... ko betul2 tak ada otak

soalan bermain di kepala saya: ada kah orang2 arab muslim ini cuba nak sembunyi sesatu misteri batu hitam ini???

Kah kah kah .. bukti & rujukkan tadak .. hanya spekulasi bangang ... macam klaim ko lah nak hantar kononnya benda halus kat aku. Haaa .. mana dia benda tersebut? Sebelum ni dok ye ye cakap pasal nak hantar geng ko makhluk halus tu ... ko kena jumpa doktor mintak tolong

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 07:20 PM | Show all posts
Truth.8 replied at 13-9-2017 12:15 PM
Cuba lihat video; cara orang2 muslim cium berapa kali batu hitam tersebut seolah -olah dah  taksub d ...

Ha ha .. apa problem kalo cium Hajr Aswad?

Sampai skg ko tak mampu bagi alasan yg rasional. Yg ko bagi hanya lah spekilasi bangang .. kalo cium bermakna sembah Hajr Aswad.

Macam tu , kalo ko cium mak ko , ko sembah lah mak ko

Kah kah kah .. cerdik sikit boleh tak? Aku tau lah nak jadik cerdik mungkin terlampau susah utk ko

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2017 08:45 PM | Show all posts
sam1528 replied at 13-9-2017 07:20 PM
Ha ha .. apa problem kalo cium Hajr Aswad?

Sampai skg ko tak mampu bagi alasan yg rasional. Yg  ...
Ha ha .. apa problem kalo cium Hajr Aswad?
tujuan cium hajr aswad ? niat???
tujuan saya cium orang tua saya kerana sayang niat pun sayang..bukan sembah
yg ini tujuan apa ? niat apa??
Sampai skg ko tak mampu bagi alasan yg rasional. Yg ko bagi hanya lah spekilasi bangang .
jadi kau pegi lah cium hajr aswad itu nanti boleh? niat kau cium ?? sehingga sentuh2 banyak kali...apa maksud ini semua??

jawab jgn x jawab...dan penting jgn putar alam ok







Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2017 09:01 PM | Show all posts
sam1528 replied at 13-9-2017 07:17 PM
Ha ha .. ko betul2 buktikan yg ko ni kureng cerdik

LOL , argumen bangang ko hanyalah atas andaian ...
LOL , argumen bangang ko hanyalah atas andaian ko & tak bersandarkan fakta atau rujukkan. Skg ko kata takiya pasal aku kata ko ni dah gila pasal skg ko kata Hajr Aswad tu tempat jin & syaitan dok pasal letak minyak wangi & kena asap.
Tak ke gila punya pemikiran



alasan utk sabu minyak wangian dan kemenyam pada batu tersebut??? air liur?? siapa yg ckp? orang2 jaga kabbah??

Tak tau berapa kali pekara ini telah dijelaskan. Cium Hajr Aswad adalah sunat pasal Nabi Muhammad(saw) pernah cium batu tersebut. Dlm muslim haji , kalo satu org dapat cium , ko tau tak berapa ramai yg tak dapat cium? Ok , Hajr Aswad ni patung macamana? Patung macam ni ke?

kenapa ia di cium??? alasan? niat??sunat?? sebab ia penjuru awal dan akhir sebab itu nak cium??

Cuba ko jelaskan macamana ko boleh pikir yg hajr Aswad ni patung yg disembah bersertakan bukti & rujukkan
samada patung atau bentuk apa jual ...paham??? so now you says the kissing of an object is ok??? not haram??


LOL , konfom yg ko ni kurang cerdik. Tengok video ttg pembersihan Hajr Aswad pon setengah jalan

x ada tengah jalan....sampai minyak wangian hingga lah kemenyam...something is misteri punya

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2017 09:05 PM | Show all posts
Edited by Truth.8 at 13-9-2017 09:14 PM
sam1528 replied at 13-9-2017 07:17 PM
Ha ha .. ko betul2 buktikan yg ko ni kureng cerdik

LOL , argumen bangang ko hanyalah atas andaian ...
Lepas tu kecoh satu kampung pasal ko hanya buat andaian ko sendiri. Macamana skg dgn pembersihan Hajr Aswad?
Laaa , ko dok puja crystals lah & sambil puja jin & syaitan yg ko klaim suka duduk kat tempat wangi .. lepas tu mengaku diri tu kristian. Something is very wrong with you.
Jadik kalo kita letak air freshner kat rumah , jin & syaitan datang lah pasal tempat tersebut wangi .... lu sudah gila ka?

aku adalah cyrstal malah batu hitam metroid...letak minyak wangi...x lah sampai cium2 and  puja2.
letak minyak wangi kasi   shine sikit...so i ini gila ..

muslims yg ckp bakar kemenyam dan letak minyak attar mcm arab itu jinn suka...cuba u google..
yg air freshner jiin x suka sebab not pure


Ini batu hitam nama lingam beza nama lingam yg kau punya hajjr aswad dlm arab...not image idol but pure stone black..also kissing..also got sapu minyak ...can u kiss this black sam??

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 09:14 PM | Show all posts
Truth.8 replied at 13-9-2017 08:45 PM
tujuan cium hajr aswad ? niat???
tujuan saya cium orang tua saya kerana sayang niat pun sayang..b ...

Ha ha .. cakap pasal niat pulak ye. Jadik ko mengaku kalo kita cium tapi niat bukan sembah tak apa

Bukan kah ini telah dijelaskan banyak kali. Pasal apa ko ni slow sgt tak paham2 sampai skg?
One of the Hadith shattered these all whims and false impressions if the people refer back to it and scrutinize its true meanings. Hazrat Umar (RA) saying defies all allegations as quoted in Hadith:

    By Allah! I know that you are a stone and can neither benefit nor harm. Had I not seen the Prophet touching (and kissing) you, I would never have touched (and kissed) you. Then he kissed it and said, There is no reason for us to do Ramal (in Tawaf) except that we wanted to show off before the pagans, and now Allah has destroyed them. Umar added, (Nevertheless), the Prophet did that and we do not want to leave it (i.e. Ramal).

Pertaining to the above Hadith it is clear that Muslim do not touch or kiss Blackstone in pursuit of worshipping but to commemorate the rituals of the Prophets been done in their eras.
Macamana yg ko mati2 kalim geng muslim sembah Hajr Aswad?

Mana bukti & rujukkan ko ... setakat ini hanyalah andaian bangang ko aje

Kah kah kah ... 'truth.8' yg tak habis2 dgn andaian kureng cerdik

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2017 09:15 PM | Show all posts
Edited by Truth.8 at 13-9-2017 09:20 PM
sam1528 replied at 13-9-2017 09:14 PM
Ha ha .. cakap pasal niat pulak ye. Jadik ko mengaku kalo kita cium tapi niat bukan sembah tak apa ...

Ini batu hitam nama lingam beza nama aja u punya  hajjr aswad dlm arab...not image idol but pure stone black..also kissing..also got sapu minyak ...can u kiss this black sam??



semua ini batu lingam ..hitam juga


Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 09:21 PM | Show all posts
Truth.8 replied at 13-9-2017 09:01 PM
alasan utk sabu minyak wangian dan kemenyam pada batu tersebut??? air liur?? siapa yg ckp? o ...

Ha ha .. kalo ramai org dah cium , tak ke ada kesan air liur?

Sekali sekala ko kena cuba pakai otak ... hmmm .. otak ko pon dah karat

kenapa ia di cium??? alasan? niat??sunat?? sebab ia penjuru awal dan akhir sebab itu nak cium??
Bukan kah soalan ni dah dijawab banyak kali over the course of years. Ko masih tak paham ke? Tang mana yg ko tak paham

Pemahaman ko terlampau lemah

samada patung atau bentuk apa jual ...paham??? so now you says the kissing of an object is ok??? not haram??
Skg bentuk apa juga? Tapi Hajr Aswad bentuk original dia , ketulan batu.

Ko jugak yg mengaku kalo niat tak sembah , tak apa. Ko kontradik diri sendiri .... apa punya mentality ko ni

Dok berpusing kejar backside sendiri

x ada tengah jalan....sampai minyak wangian hingga lah kemenyam...something is misteri punya
Pada pengamatan bangang ko minyak wangi & kemayan ada problem

Billions of others dlm duni ani tak ada problem pon. Jadik ko hanya argue dgn andaian ko aje

This is so silly

Kah kah kah .. mana bukti atau rujukkan tambi? Andaian ko hanyalah andaian bangang

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2017 09:24 PM | Show all posts
sam1528 replied at 13-9-2017 09:21 PM
Ha ha .. kalo ramai org dah cium , tak ke ada kesan air liur?

Sekali sekala ko kena cuba pakai  ...

so the batu hitam nothing?? but kissing juga hahahahahhahah thanks for not accepting islam...bye sam

lain u pegi kiss aswad and says batu hitam is nothing but kissing2 juga...
sometime wrong with u peoples not me

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 09:58 PM | Show all posts
Truth.8 replied at 13-9-2017 09:05 PM
aku adalah cyrstal malah batu hitam metroid...letak minyak wangi...x lah sampai cium2 and  puja2 ...

Ha ha .. sapa yg cium2 & puja2

Yg aku tau hanyalah cium sekali aje dlm umur hidup .. macamana yg ko boleh buat andaian bangang iaitu puja

LOL , bakar kemeyan & letak minyak atar (ye ke minyak atar) makna puja lah ... mana ko belajar kebodohan ini?

Skg batu hitam nama lingam pulak . bila masa pulak geng hindu pernah datang kat kaabah ni

Kah kah kah ... ko tak mabuk ye

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 10:03 PM | Show all posts
Truth.8 replied at 13-9-2017 09:15 PM
Ini batu hitam nama lingam beza nama aja u punya  hajjr aswad dlm arab...not image idol but pure s ...

Ha ha .. tetiba Hajr Aswad adalah Lingam dlm bahasa India

Dey tambi .. Islam tak ada kena mengena dgn ugama Hindu daaa

Laaa , ko tengok baik2 , lingam yg ko dok cakap tu diukir jadik objek sembah & niat dia pon nak sembah batu tersebut

Ko jugak yg mengaku kalo tak niat sembah bermakna bukan puja patung ... skg ko nak kontradik diri sendiri?

BTW , Hajr Aswad hanya ketulan batu aje

Kah kah kah ... 'truth.8' dah pening ... dah mula kontradik diri sendiri

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 10:06 PM | Show all posts
Truth.8 replied at 13-9-2017 09:24 PM
so the batu hitam nothing?? but kissing juga hahahahahhahah thanks for not accepting islam...bye s ...

Ha ha .. kissing an object that is nothing in terms of worship

What is the big deal? Kan dah bagi rujukkan hadith ia hanya ikut sunnah Nabi

What is the issue? Problem dia you don't know what you are talking about

Kah kah kah ... 'truth.8' masih nak buat andaian bangang .... laaa tambi , kalo nak argue bagi lah bukti atau rujukkan bukan andaian bangang ko

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 10:11 PM | Show all posts
Truth.8 replied at 13-9-2017 09:24 PM
so the batu hitam nothing?? but kissing juga hahahahahhahah thanks for not accepting islam...bye s ...

Ha ha .. 'truth.8' dah malu , cuba alih ke topik lain

Ko cakap : (post #9)
special gift ini di turunkan pada siapa2 x kira bangsa dan agama...saya rasa mcm itu...boleh rasa ...boleh berkawan dgn benda2 halus...janji kita jaga tingkah laku ... kalau u nak, i boleh kasi test sama kamu ...htr makluk ke u ...kacau u ...nak ke???

(post#11)
Ok, i htr bendaitu dkt u.....sampai kau minta saya keluarkan  benda itu dari u dan tempat u.....saya x perlu nama-tempat tinggalu....I  can sense it...so, u wait for itok

Dah lama aku tunggu .. masih tak mai pon

Dasar ko ni kaki temberang .. percaya pulak pada benda2 khurafat ni

Kah kah kah ... kan dah malu .. you need professional help

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-9-2017 09:31 AM | Show all posts
Edited by Truth.8 at 14-9-2017 09:38 AM
sam1528 replied at 13-9-2017 10:11 PM
Ha ha .. 'truth.8' dah malu , cuba alih ke topik lain

Ko cakap : (post #9)

wow kononnya saya need proffesional help...aku tanya kau 'NIAT'  (intention) cium dan sentuh batu hitam itu

x perlu lah pusing konar sini dan sini...
jawab itu aja...

mcm saya ada batu kristal....saya sapu essential oil bagi wangi dan kilat sikit...itu niat saya...bukan cium ...kalau dah cium..niat dah lari lah mcm sayang batu itu


jadi perbuataan muslim yg cium dan sentuh berapa kali batu tersebut semestinya ada niat...


Auta Sam sila jawab , jgn pusing2

Ini pun batu hitam tanpa imeg...bukan patung tapi batu hitam nama lingam.... mcm batu hitam di kabbah nama      aswad...cuma nama aja beza...perbuataan cium  n sentuh ada juga...boleh ke india atau di malaysia ...sapu minyak juga termasuk kemenyam...sam u boleh cium batu ini x???sahaja tanya

lupa mula nanti auta sama ckp itu lingam di puja...ya betul dgn mantra2 ...yg beza aswad...minyak wangi dan incense...kononya bagi wangi sikit sebab air liur.....kalau air liur, bersih dgn cecair sabun lah..apa pasal minyak wangi dan kemenyam???



Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 11:12 AM | Show all posts
Truth.8 replied at 14-9-2017 09:31 AM
wow kononnya saya need proffesional help...aku tanya kau 'NIAT'  (intention) cium dan sentuh batu  ...

Ha ha .. 'truth.8' yg dok kejar backside sendiri

Auta Sam sila jawab , jgn pusing2

Ini pun batu hitam tanpa imeg...bukan patung tapi batu hitam nama lingam.... mcm batu hitam di kabbah nama      aswad...cuma nama aja beza...perbuataan cium  n sentuh ada juga...boleh ke india atau di malaysia ...sapu minyak juga termasuk kemenyam...sam u boleh cium batu ini x???sahaja tanya
LOL , what do you mean tanpa imej? Kalo batu tersebut dah diukir bermakna ukiran tersebut berlandaskan sesuatu imej. Jadik batu lingam tu diukir atau tidak? Macamana ko kata Hajr Aswad diukir?
Laaa , ko jugak dok mati2 cakap pasal niat? Skg ko sentuh / cium batu tersebut apa niat?
Berpusing ko pasal dah habis modal .. ko yg konfom ttg niat tau

lupa mula nanti auta sama ckp itu lingam di puja...ya betul dgn mantra2 ...yg beza aswad...minyak wangi dan incense...kononya bagi wangi sikit sebab air liur.....kalau air liur, bersih dgn cecair sabun lah..apa pasal minyak wangi dan kemenyam???
TQ , ko baru aje konfom apa yg aku kata. Kalo lingam di puja dgn niat (spt ko kata) & mantra , apa pulak niat cium Hajr Aswad & apa mantra yg diungkapkan semasa cium tersebut?
Guarantee ko tak mampu jawab .. lari lah
LOL , mana ko tau yg cecair tersebut tak ada sabun , ko dah check ke? Lagi sekali aku tanya apa problem kalo disudahkan dgn kemeyan & minyak wangi? So far tak ada bukti & rujukkan ia adalah untuk jinn & syaitan. Itu hanya andaian ko aje .. andaian org gila

Oops lagi satu , apa dah jadi dgn auta ko yg ko nak hantar kononnya makhluk halus? Ko baik jumpa doktor pakar jiwa

Kah kah kah .. dah malu buat dek aje

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 01:34 PM | Show all posts
Truth.8 replied at 13-9-2017 04:15 PM
cium batu itu niat apa???sebab? kalau ckp penjuru premulaan dan akhir, kenapa hendak cium batu i ...

cium batu itu niat apa???sebab? kalau ckp penjuru premulaan dan akhir, kenapa hendak cium batu itu?? jawab jgn x jawab

kalau ke tahap sapu minyak wangi dan bakar kemenyam ke atas batu itu , apa tujuan?  tidak kah jinn2 suka benda2 ini???

kalau muahmmad kata x apa batu itu, cuba tanggal batu itu dan ganti dengan panggal X supaya umat muslims tahu penjuru tersebut...bila dah tanda X, adakah umat akan cium2 dan sentuh X? x mungkin

peluk cium pada manusia tanda sayang...adakah batu ini di cium kerana  sayang ??kalau gitu, kenapa hendak cium tanda sayang?? tidakah Allah yg kamu sembah sebagai  kasih sayang????? jawab jgn x jawab






mencium atau menyentuh - hanya Sunnah Nabi
dari riwayat Muhammad mengatakan maka apabila telah diselesaikan setiap amalan2 anak2 adam maka distempel dan diletakkan pada hajr aswad tersebut
maka dipersaksikanlah bila cium/sentuh hajr tersebut
riwayat menyatakan hajr aswad dr syurga
dan riwayat mengatakan bahawa Muhammad tika naiki unta sekadar sentuh hajr aswad tersebut dgn tongkatnya


wangian tak salah kan atau sekadar membersihkannya selalu
bukan kemenyan tapi cendana/gaharu - utk wangian di tempat itu - arabian suka bau ni tauuuu
wangian atau bakar kemenyan tanpa PUJA - tarak pape lah kannnnnn

diletak dipenjuru kaabah oleh Ibrahim yg mendirikannya tanpa sebab kerana itulah batu terakhir utk siapkannya
dan sesuai di penjuru agar yg bertawaf tu tahu dr mana mereka bermula tawaf dan bila habisnya kali yg ketujuh

Kasih sayang juga dr Allah
ada baik juga cium/sentuh batu dr dok PUJA/SEMBAH batu/patung
kan di sekitar 4000 tahun dulu kebanyakan manusia adalah penyembah berhala2
manusialah katakan - berhawa nafsu

aku dok jawab
kamu jawablah juga, janganlah lari......tak elok tauuuu

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-9-2017 01:55 PM | Show all posts
Edited by Truth.8 at 14-9-2017 01:57 PM
sam1528 replied at 14-9-2017 11:12 AM
Ha ha .. 'truth.8' yg dok kejar backside sendiri

LOL , what do you mean tanpa imej? Kalo batu t ...
TQ , ko baru aje konfom apa yg aku kata. Kalo lingam di puja dgn niat (spt ko kata) & mantra , apa pulak niat cium Hajr Aswad & apa mantra yg diungkapkan semasa cium tersebut?
Guarantee ko tak mampu jawab .. lari lah
LOL , mana ko tau yg cecair tersebut tak ada sabun , ko dah check ke? Lagi sekali aku tanya apa problem kalo disudahkan dgn kemeyan & minyak wangi? So far tak ada bukti & rujukkan ia adalah untuk jinn & syaitan. Itu hanya andaian ko aje .. andaian org gila

Auta sam, all those done  is act of pagan..

here is


satu lagi



Oops lagi satu , apa dah jadi dgn auta ko yg ko nak hantar kononnya makhluk halus? Ko baik jumpa doktor pakar jiwa

ya ker??? belum buat lagi..... just matter of time..u vansihed from here
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-9-2017 01:57 PM | Show all posts
orangbesi replied at 14-9-2017 01:34 PM
cium batu itu niat apa???sebab? kalau ckp penjuru premulaan dan akhir, kenapa hendak cium batu itu ...
Kasih sayang juga dr Allah
ada baik juga cium/sentuh batu dr dok PUJA/SEMBAH batu/patung
kan di sekitar 4000 tahun dulu kebanyakan manusia adalah penyembah berhala2
manusialah katakan - berhawa nafsu

aku dok jawab
kamu jawablah juga, janganlah lari......tak elok tauuuu

kamu tau kenapa mereka2 sembah patung?? ada kaji atau sahaja ikut otak kau dari pak arab?

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 02:10 PM | Show all posts
Truth.8 replied at 14-9-2017 01:57 PM
kamu tau kenapa mereka2 sembah patung?? ada kaji atau sahaja ikut otak kau dari pak arab?

kenapa aku tak tahu pulakmereka MEMUJA patung/berhala seakan ianya Tuhan

sepertimana kamu juga sama - MEMUJA AYAT2 TUHAN

PUJA TUHAN lain sangat2 dr
PUJA TUHAN BERJASAD atau PUJA AYAT2NYA


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-9-2017 02:41 PM | Show all posts
Edited by Truth.8 at 14-9-2017 03:06 PM
orangbesi replied at 14-9-2017 02:10 PM
kenapa aku tak tahu pulakmereka MEMUJA patung/berhala seakan ianya Tuhan

sepertimana kamu  ...
kenapa aku tak tahu pulakmereka MEMUJA patung/berhala seakan ianya Tuhan

sepertimana kamu juga sama - MEMUJA AYAT2 TUHAN

PUJA TUHAN lain sangat2 dr
PUJA TUHAN BERJASAD atau PUJA AYAT2NYA

kamu tahu ke istilah memuja ? ayat 'puja" dtg dari sangkrit atau Pooja

kamu dah berguru dgn mereka yg pakar yg tahu maksud pooja ini atau nak berlaga mcm zakir naik seperti tin kosong berbising kuat??


Puja (Hinduism) ... Sometimes spelt phonetically as pooja or poojah, it may honour or celebrate the presence of special guest(s), or their memories after they die. The word pj (Devanagari: पूजा) comes from Sanskrit, and means reverence, honour, homage, adoration, and worship.

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 06:56 PM | Show all posts
Edited by sam1528 at 14-9-2017 06:59 PM
Truth.8 replied at 14-9-2017 01:55 PM
Auta sam, all those done  is act of pagan..

here is

Ha ha .. you are repeating the same BS argument over and over again

This has been addressed a couple of years ago with you in which you appealed to the bible to argue that prophet Ibrahim(as) did not build the Kaabah

The same bible was used to prove that he built the Kaabah and the Kaabah is mentioned being God's sanctuary

You should go back to the same thread and continue from there.

Macamana dgn kononnya ko hantar geng halus ko tu? Another one of your 'pull from the ass' things that you are famous for. Of course everyone will vanish in time .. it is called dying ... everybody does it

Kah kah kah .. 'truth.8' always chasing his own backside

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.060496s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list