Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1128
View
18
Reply

The Billionaire Soft Serve, Hanya Orang Kaya Sahaja Boleh Makan Ais Krim Ini

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-9-2017 04:24 PM | Show all posts |Read mode
Kalau rasa anda ada duit lebih dan tak tahu nak digunakan untuk apa, boleh rasanya nak cuba ais krim mewah Billionaire Soft Serve.


Jangan lupa singgah ke Snowflake Gelato di pusat membeli belah Selfridges kalau berkunjung ke London untuk cuba sendiri ais krim kon terbaharu ini.


Foto: IG Snowflakegelato


Nak tahu harganya? 99 atau lebih kurang RM548. Amboi, mahal betul! Ada emas ke dalam tu?


Ya tepat sekali! Memang ada emas di dalamnya dan ini adalah antara elemen-eleman lain yang menyebabkan ais krim seberat 350 gram ini mahal:



1. Gelato karamel masin.
2. Kon buatan tangan yang dicelup ke dalam coklat gelap Madagascar yang jarang ditemui.
3. Batang pipet dan sfera gelato yang diisi ekstrak buah mangga, halia dan markisa.
4. Truffle coklat putih Belgium yang diisi sos karamel masin.
5. Macaron raspberry yang dihiasi dengan coklat putih dan berlian tulen yang boleh dimakan.
6. Helaian dedaun emas 24 karat.
7. Batang coklat yang dibalut dengan daun emas.
8. Sudu coklat dengan emas.
9. Kacang pecan yang dikaramelkan.


Foto: IG Snowflakegelato


Masa yang diambil untuk menyiapkan kesemua elemen ini adalah selama empat jam, tapi jangan risau kerana semuanya sudah disediakan lebih awal lagi.


Bagi yang nak mencuba, anda hanya perlu menunggu selama 15 minit sebelum dapat menikmati ais krim 'orang kaya' ini.



Foto: IG Snowflakegelato



Kalau ada rezeki lebih bolehlah cuba, tapi jangan biarkannya sampai cair. Takut kalau menitik, rasa macam nak menangis pula mengenangkan harganya. -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 06:07 PM | Show all posts
lame dah x mkn ais-krim...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 07:01 AM From the mobile phone | Show all posts
manjalara_01: lame dah x mkn ais-krim...

Sama lah kita....since bersalin 3rd anak 10 yrs ago......ais kacang ke.....cool blog segala minuman berais tak rs teringin pun....
Rugi tak I....{:laugh
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 12:08 PM | Show all posts
mampu tgk n mampu  terliur je
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 12:38 PM | Show all posts
kalo hang org kaya xde la takot menitik ke apa....
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 12:49 PM | Show all posts
xla mahal pon, rakyat marhein biasa pon boleh beli
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 08:17 PM | Show all posts
Aku ada nampak Cik B anak Dato Seri Vida post kat Instagram dia aiskrim emas. Tapi jenis lain la.
Tak tahulah aiskrim tu pun mahal macam ni ke tak.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 07:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Ala rm500 je ke...ingatkan rm10000lebih. Oklg tu kalau ada yg nk berangan kaya haha
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 07:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Ala rm500 je ke...ingatkan rm10000lebih. Oklg tu kalau ada yg nk berangan kaya haha
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 10:18 AM | Show all posts
emas ni, tak bermampu
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2017 12:54 AM | Show all posts
Edited by sherry70 at 16-9-2017 12:55 AM

mampu n sempat  mkn  Godiva ice cream d Covent  Garden je to pun da happy sangat2
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2017 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Ice cream mampu tengok {:run
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2017 11:13 AM | Show all posts
meolls pernah makan gold leaf tu. saja nak test kalau berak, keluar tak gold leaf tu.. alih2 busuk juga.. cekelat mcm kaum tahi2 yang lain.. sekian terobek yg 18 sg
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2017 06:15 AM From the mobile phone | Show all posts
{:cryrun wahhhhhhhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2017 07:11 PM | Show all posts
adoi mak
xpelah,
baik g bercuti  lol
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2017 12:01 PM | Show all posts
pandora charms
air max 2017
moncler jackets
superdry
polo ralph lauren
cheap ray ban sunglasses
yeezy boost 350
pandora outlet
coach outlet
coach outlet store
moncler jackets
adidas superstar
canada goose
moncler outlet
coach outlet
pandora jewelry
fitflops sale
ugg boots
canada goose jackets
polo ralph lauren outlet online
moncler jackets
christian louboutin outlet
kate spade bags
moncler
ugg boots
ugg boots
doudoune moncler
adidas yeezy
moncler uk
christian louboutin
adidas yeezy
rayban
ugg outlet
kate spade outlet
nmd adidas
canada goose jackets
michael kors outlet
canada goose
cheap ugg boots
adidas yeezy
nike shoes for men
coach outlet
adidas outlet
north face jackets
kate spade outlet store
canada goose jackets
coach canada
christian louboutin outlet
ugg outlet
moncler outlet
ugg boots
coach factory outlet
ray ban sunglasses discount
adidas yeezy boost
polo ralph lauren
coach handbags
valentino shoes
canada goose sale
uggs canada
coach outlet
moncler outlet
ugg australia
cheap jordans
nike huarache
canada goose
canada goose coats
polo ralph lauren outlet
ugg outlet
polo ralph lauren outlet online
canada goose uk
ralph lauren outlet
michael kors outlet store
ray ban sunglasses
pandora outlet
nike shoes
adidas yeezy boost
michael kors canada
uggs on sale
birkenstocks
nike outlet
kate spade handbag
michael kors outlet
pandora charms sale clearance
ugg boots
canada goose outlet
ugg ustralia
red bottoms
supreme clothing
michael kors outlet
longchamp uk
louis vuitton factory outlet
coach factory outlet
pandora charms
canada goose jackets
ralph lauren outlet
michael kors outlet store
canada goose coats
moncler
michael kors handbags
ugg boots
ugg outlet
coach outlet store
uggs
ugg boots for women
hermes birkin
cat boots
ugg uk
christian louboutin outlet
jordan retro 11
ugg boots outlet
ugg boots canada
ralph lauren uk
coach outlet online
coach outlet
canada goose clothing
canada goose jackets
canada goose outlet
red bottoms shoes
coach outlet
discount ray ban sunglasses
kate spade
171018yueqin
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 04:15 PM | Show all posts
Nampak sedap!!!
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Mampu tgok.jelah....
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2017 10:18 AM | Show all posts
I suka ice cream yg plain.Means tak de sangat benda-benda tambahan yg perlu dikunyah.
Mcm menggangu mood nak makan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051983s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list