Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
549
View
12
Reply

The Billionaire Soft Serve, Hanya Orang Kaya Sahaja Boleh Makan Ais Krim Ini

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-9-2017 04:24 PM | Show all posts |Read mode
Kalau rasa anda ada duit lebih dan tak tahu nak digunakan untuk apa, boleh rasanya nak cuba ais krim mewah Billionaire Soft Serve.


Jangan lupa singgah ke Snowflake Gelato di pusat membeli belah Selfridges kalau berkunjung ke London untuk cuba sendiri ais krim kon terbaharu ini.


Foto: IG Snowflakegelato


Nak tahu harganya? 99 atau lebih kurang RM548. Amboi, mahal betul! Ada emas ke dalam tu?


Ya tepat sekali! Memang ada emas di dalamnya dan ini adalah antara elemen-eleman lain yang menyebabkan ais krim seberat 350 gram ini mahal:



1. Gelato karamel masin.
2. Kon buatan tangan yang dicelup ke dalam coklat gelap Madagascar yang jarang ditemui.
3. Batang pipet dan sfera gelato yang diisi ekstrak buah mangga, halia dan markisa.
4. Truffle coklat putih Belgium yang diisi sos karamel masin.
5. Macaron raspberry yang dihiasi dengan coklat putih dan berlian tulen yang boleh dimakan.
6. Helaian dedaun emas 24 karat.
7. Batang coklat yang dibalut dengan daun emas.
8. Sudu coklat dengan emas.
9. Kacang pecan yang dikaramelkan.


Foto: IG Snowflakegelato


Masa yang diambil untuk menyiapkan kesemua elemen ini adalah selama empat jam, tapi jangan risau kerana semuanya sudah disediakan lebih awal lagi.


Bagi yang nak mencuba, anda hanya perlu menunggu selama 15 minit sebelum dapat menikmati ais krim 'orang kaya' ini.



Foto: IG Snowflakegelato



Kalau ada rezeki lebih bolehlah cuba, tapi jangan biarkannya sampai cair. Takut kalau menitik, rasa macam nak menangis pula mengenangkan harganya. -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 06:07 PM | Show all posts
lame dah x mkn ais-krim...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 07:01 AM From the mobile phone | Show all posts
manjalara_01: lame dah x mkn ais-krim...

Sama lah kita....since bersalin 3rd anak 10 yrs ago......ais kacang ke.....cool blog segala minuman berais tak rs teringin pun....
Rugi tak I....{:laugh
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 12:08 PM | Show all posts
mampu tgk n mampu  terliur je
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 12:38 PM | Show all posts
kalo hang org kaya xde la takot menitik ke apa....
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 12:49 PM | Show all posts
xla mahal pon, rakyat marhein biasa pon boleh beli
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 08:17 PM | Show all posts
Aku ada nampak Cik B anak Dato Seri Vida post kat Instagram dia aiskrim emas. Tapi jenis lain la.
Tak tahulah aiskrim tu pun mahal macam ni ke tak.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 07:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Ala rm500 je ke...ingatkan rm10000lebih. Oklg tu kalau ada yg nk berangan kaya haha
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 07:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Ala rm500 je ke...ingatkan rm10000lebih. Oklg tu kalau ada yg nk berangan kaya haha
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 10:18 AM | Show all posts
emas ni, tak bermampu
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2017 12:54 AM | Show all posts
Edited by sherry70 at 16-9-2017 12:55 AM

mampu n sempat  mkn  Godiva ice cream d Covent  Garden je to pun da happy sangat2
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2017 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Ice cream mampu tengok {:run
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2017 11:13 AM | Show all posts
meolls pernah makan gold leaf tu. saja nak test kalau berak, keluar tak gold leaf tu.. alih2 busuk juga.. cekelat mcm kaum tahi2 yang lain.. sekian terobek yg 18 sg
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050232s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list