Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
46699
View
2229
Reply

[Tempatan] 20 Maut Sekolah Tahfiz Terbakar Di Keramat

  [Copy link]

Author: pendeta       Show all posts   Read mode

Post time 14-9-2017 09:03 AM | Show all posts
Allahuakbar..

sayunya hati.. tgk video marak nye lagi sayu.. bace plak berita katanya semua berimpit kat pintu keluar nak keluar...

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:08 AM | Show all posts
ni bkn kali pertama kot kebakaran yg melibatkan tahfiz ni.

bila kene komen psl isu keselamatan bangunan, puak2 kuat ugama ni selalu melenting. doktor dalam hospital pun bleh mati. pd pendpt aku, benda2 ni boleh dielakkan, jadi elakkan la. jgn letakkan pd takdir semata2

nk buat tahfiz pun, ikutla kemampuan diri sendiri. ni gigih bangunan sempit tp nak amek student seramai yg boleh. tido berhimpit2. atas alasan, jihad menyebarkan islam.

yg aku plg tak leh blah terbaca komen plak, org yg mati kebakaran ni mati dalam islam. ye mmg btul, tp takkan la nk biarkan je tahfiz2 ni berleluasa tanpa hiraukan keselamatan bangunan? benda boleh elak, maka elakkan la.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:09 AM | Show all posts
Allahu....sedihnya dengar berita2 macam nie....
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:10 AM | Show all posts
gujiwa replied at 14-9-2017 09:03 AM
Allahuakbar..

sayunya hati.. tgk video marak nye lagi sayu.. bace plak berita katanya semua beri ...

takut takde fire exit yang pintu bukak ada tangga nak turun ke bawah..  mungkin.. kita tak tau kan.. sebab bahagian atas je yg terbakar..disturbing betul pagi2 dengar berita ni..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Salam takziah. Nak tau apa punca.. Litar pintas ke?
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:11 AM | Show all posts
innalillah

takziah buat keluarga mangsa...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:13 AM | Show all posts
kecimpret replied at 14-9-2017 09:02 AM
kan aku tanya tu...tanyaaaaa paham dakkkk??



Bangunan di Madrasah Miftahul Ulum,Sri Petaling. pic 2013.


sendiri agak bangunan macam ada cert atau tidak?
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:13 AM | Show all posts
dah video kt wasap...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:13 AM | Show all posts
kat wasap group dah ada picture budak2x ni..
ada kat tingkap.. Allahuakbar..
ada yang terbaring kat pintu..
terbaring area katil pun ada..

rentung..

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:15 AM | Show all posts
cecite replied at 14-9-2017 09:13 AM
Bangunan di Madrasah Miftahul Ulum,Sri Petaling. pic 2013.


ko igt sume org pakar keselamatan bangunan ke dlm CI ni..kalau ada bomba cert, bgtau jer elok2 tak yah menggelupo tak tentu pasal..org bertanya bukan menuduh memfitnah
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:21 AM | Show all posts
yaAllah ya Allah kenapa biarkan benda jadi mcmni
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:21 AM | Show all posts
apdet: 25 mangsa maut.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:21 AM | Show all posts
ssedihhh rrasanya
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:22 AM | Show all posts
Takziah buat family mangsa.. semoga roh anak2 yg sedang belajar dan mendalami Al Quran  ni dicucuri rahmat..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
gujiwa replied at 14-9-2017 09:13 AM
kat wasap group dah ada picture budak2x ni..
ada kat tingkap.. Allahuakbar..
ada yang terbaring k ...

Letak la kat sini..  Akak takde orang pun share dalam whatsapp
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:23 AM | Show all posts
innalillahiwainnailahirojiun
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:23 AM | Show all posts
takziah.....
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannyaaa..  

Budak budak ni tak salah tapi siapa owner.  
Parents pun sanggup lihat anak tido himpit2 ramai2 macam tu.  Belum cerita pasal kebersihan tandas lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:25 AM | Show all posts
takziah buat family........................
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:26 AM | Show all posts
x sempat ke masih tido dh subuh tu
ya Allah kesian al fatihah

designer rizalman ada up kt ig heols anak heshe pn dulo belajar kt sini sblm tukar sekolah tahfiz tmpt lain.

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:26 AM | Show all posts
allah....
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:28 AM | Show all posts
gujiwa replied at 14-9-2017 09:13 AM
kat wasap group dah ada picture budak2x ni..
ada kat tingkap.. Allahuakbar..
ada yang terbaring k ...

x jumpa kunci gril ke
kesian nya anak2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:28 AM | Show all posts
Allah..semoga kesemua yg meninggal menjadi penghuni syurga..tuhan lebih sayang
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:29 AM | Show all posts
allahuakbar... takziah..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:29 AM | Show all posts
Takziah pd sume mangsa.

knp byk pusat Tahfiz terbakar. kesiannya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050869s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list