Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
46701
View
2229
Reply

[Tempatan] 20 Maut Sekolah Tahfiz Terbakar Di Keramat

  [Copy link]

Author: pendeta    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-9-2017 09:54 AM | Show all posts
innalillah...
sedihnya baca..
kecik lagi dah hantar ke asrama
kalau anak minat takpelah, ada yang tak minat tapi dipaksa
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Allahuakhbar . Salam takziah . Sedihnya
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts
   

sedihnyaa salam takziah buat keluarga mangsa yg terlibat.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:56 AM | Show all posts
baru tgk gmbr budak2 ni masa hayat mrk..
kecik2 je lagi....
ptt lah x pandai selamatkan diri...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:58 AM | Show all posts
mawar_pink replied at 14-9-2017 09:40 AM
innalillahiwainnailaihirajiun sedihnye...brape umur anak2 yg meninggal ni?

as per info i dapat, umur 13 ke 17
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Api sgt marak kat belah atas tu.Allahu.kesian org yg terperangkap
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Ya allah. ...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
cecite replied at 14-9-2017 08:59 AM
Tak tahu, jangan main cakap. Jadi fitnah nanti

Ayat last bukn merujuk ke sek ni k. Ni mngikut pndgn sy. Apa yg fitnahnye. Sy pun jrg post kat forum ni. Tak kose la nk fitnah2 ni.
Mcm ada forumer atas tnye, sek ni ada dpt tak bomba certificate. I pun wonder aspek keselamatan diorg.

Bila jd mcm ni,ada tak preventive action diambil. This is not first time happen across all sek tahfiz wlupun mngkn first time happen kat sek ni

Snpj buln pose setiap hr company sy akn panggil ustaz bg ceramah, and mostly ustaz2 ni sume ada sek tahfiz sndr.  Anyway, ni mngkn seperate issue.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:00 AM | Show all posts
gujiwa replied at 14-9-2017 09:31 AM
picture salah satu tu tunjuk macam memasing berpelukan.. tepi katil
ramai2x.. Allahuakbar sayu nye  ...

can't imagine macam mana their last moments.. hopefully diaorang pengsan/mati sebab asap .. sebelum api bakar badan.. macam mana la perasaan parents diaorang tgk mayat anak2..

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Electromagnet at 14-9-2017 06:47 PM

IMG-20170914-WA0001.jpg gmbr budak2 tu sambut berday sehari sebelum kejadian
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
sofiazara replied at 14-9-2017 09:01 AM
alfatihah

kecuaian dan tidak mengutamakan keselamatan. itulah yang sering meols utarakan setiap k ...

Saya setuju sgt
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
ms.engine replied at 14-9-2017 08:56 AM
Al fatihah.. kerap sgt pusat tahfiz terbakar

Yes ,exactly what i'm trying to say and wondering
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Allahuakhbar..
Seperti thread thread yg lepas lepas..dbell byk berpesan..jgn charge hp melebihi waktu..charge hp/pc atas tilam..alat mudah alih contoh charger hp flickering(berbunyi)..tanda alatan sudah rosak..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
ajiqah replied at 14-9-2017 09:10 AM
takut takde fire exit yang pintu bukak ada tangga nak turun ke bawah..  mungkin.. kita tak tau kan ...

Katanya td hanya ada satu je puntu keluar masuk kat situ.  Baru je dgr dr breaking news tibitigasuku.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 14-9-2017 09:08 AM
ni bkn kali pertama kot kebakaran yg melibatkan tahfiz ni.

bila kene komen psl isu keselamatan ba ...

Ni pon saya setuju
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:03 AM | Show all posts
monreyes replied at 14-9-2017 09:56 AM
baru tgk gmbr budak2 ni masa hayat mrk..
kecik2 je lagi....
ptt lah x pandai selamatkan diri...

ada satu news i baca sorang parent ni..anak dia yang besar sikit dapat lompat keluar tingkap. yg bongsu 13 tahun terperangkap.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:04 AM | Show all posts

bila google news ni tadi.. banyak betul case sekolah tahfiz terbakar..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Astagaaaa....Camna boleh terperangkap ramai2 gitu? Takziah buat semua keluarga mangsa.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Electromagnet replied at 14-9-2017 10:01 AM
Baca kat group wasap ,pintu di lock mangga dari luar.ni gmbr budak2 tu sambut berday sehari sebelum  ...

Laaaa..kena kunci dari luar ke.ingatkan terperangkap sbb api terlalu marak.harap si penjaga yg cuai dihadapkan ke pengadilan..peduli apa ustaz pon,sbb kelalaian penjaga berpuluh nyawa anak2 ini melayang..Kesiannya
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:07 AM | Show all posts
berita macamni paling aku takut..meruntun jiwa..kematian anak2 yg belum tahu kehidupan sebenarnya..tinggal diasrama segala kena buat sendiri..sedangkan anak dirumah pun belum tentu kita dapat monitor keselamatan mereka apatah lagi melibatkan faktor luaran..tak dapat aku bayangkan kesedihan tu mcmana.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:08 AM | Show all posts
Buritan replied at 14-9-2017 09:51 AM
Aku setujuk sek tahfiz tapi jd sekolah harian.. mak ayah antar pagi amik petang tak perlu bermalam.. ...

skolah yg ada ni buat satu sesi..
petang2 utk student tahfiz...

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
noradaniez replied at 14-9-2017 10:02 AM
Katanya td hanya ada satu je puntu keluar masuk kat situ.  Baru je dgr dr breaking news tibitigasu ...

ASTAGAAAAAA
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Electromagnet replied at 14-9-2017 10:01 AM
Baca kat group wasap ,pintu di lock mangga dari luar.ni gmbr budak2 tu sambut berday sehari sebelum  ...

HADOOOOOIIIII DAH LA SATU JA PINTU KUAR MASUK, KO PI LOCK GUNA MANGGA PULA! HADOOOOOIIII!!!
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada gmbr ank2 yang terperangkap kat depan pintu grill.rentung semua.boleh ke share sini.kot sensitif
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:11 AM | Show all posts
sangat-sangat sedih dengan berita ni...
salam takziah untuk kaum keluarga yang terlibat
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052511s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list