Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
14150
View
862
Reply

[Tempatan] Update [Kecuaian Atau Takdir??] Mereka mati syahid C Pengetua tahfiz

[Copy link]

Author: kentel    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-9-2017 05:27 PM | Show all posts
Edited by kakiselit at 14-9-2017 05:29 PM

Dah mai dah pader pojaan hati depa. mesti byk kata-kata palsu yang akan difirman olehnya.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 05:27 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
kecimpret replied at 14-9-2017 05:26 PM
reaksi aku senyum sinis lg ada



Pointnya jgn kecam lebih2 sbb kita pon ada peranan jugak..
Gtew..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
kakiselit replied at 14-9-2017 05:24 PM
premis maksiat haram tak berlesen tak pun disuruh tutup, madrasah tahfiz institusi pengajian u ...

So sebab ada disko haram maka sekolah tahfiz pun boleh haram sekali?

Why not follow the proper channel? Shouldn't that be the 'right thing' to do???
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 05:29 PM | Show all posts
mommymonster82 replied at 14-9-2017 03:07 PM
Ramainya yang sibuk menghina dan menghukum je dalam ni.
Me xnak komenla bab ustaz2 dorg..hingga dah ...

terkorban sama sama sah sah la sebab tak boleh keluar bilik, kalau boleh keluar takde makna nya dok cikcur dalam bilik itu harap kan miracle dari elohim.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Pls for once bw org2 ni ke muka pengadilan. Pls. Cukup2 la bdk2 di msia ni dinafikan hak2 mereka. Cukup lah
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by noraidil_06 at 14-9-2017 05:34 PM
mommymonster82 replied at 14-9-2017 03:07 PM
Ramainya yang sibuk menghina dan menghukum je dalam ni.
Me xnak komenla bab ustaz2 dorg..hingga dah ...


I give thousand to them. If u really need to know. Sampai ke pakistan i derma. If u really need to know. But i promise myself fm now on i will not give them a single cent. No more!
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Vokuro replied at 14-9-2017 05:29 PM
terkorban sama sama sah sah la sebab tak boleh keluar bilik, kalau boleh keluar takde makna nya do ...

Me rasa sbg org dewasa boleh je nak blah redah api sis.. tapi kita xtahula situasi. Mcm mn boleh terperangkap gtu sekali.tmbh pulak ada yg kt ada tong gas depan pintu bilik tu..

Allah je yg tahu .
Kesian dorg..

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 05:33 PM | Show all posts
Selain dari mati shahid, Allah juga lebih menyayangi mereka.....

Wallahualam.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 14-9-2017 05:32 PM
I give thousand to them. If u really need to know. Sampai ke pakistan i derma. If u really need to ...

Me ulang2 cakap sis..
Bantuan ni bukan duit je..
Ilmu.
Education.
Tenaga..
Tu yg kdg2 kita lupa.
Me sebut ni sbb kes ni mcm tmpran gak kt me selalu igt derma bg duit je then setttle..tak terfikir pulak alat pemadam api ke apa..mmg buka mata me pasal ni betapa xsama fikiran manusia ni..so lepas ni kita leh gak fokus nk derma pemadam api.. yg kontraktor boleh sumbang bina sprinkler fire alarm ke..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
kecimpret replied at 14-9-2017 03:13 PM
ni apekeheyyyy suh dorang ajar fire drill bagai ni..tu kan tanggungjawab sekolah tahfiz utk pastik ...

Tah bodo punye statement mcm bgs
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
mommymonster82 replied at 14-9-2017 05:36 PM
Me ulang2 cakap sis..
Bantuan ni bukan duit je..
Ilmu.

U n i have life. Sape2 yg buke tahfiz ni spttnye fikir panjang. Betul2 panjang. Tggjwp itu besar. Tp i still blame the parents. How dare u send ur kids to this kind of place. How dare u?
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 05:40 PM | Show all posts
td kt ig explorer npk org post
ada 3 beradik yg terkorban sedih nya
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 14-9-2017 05:38 PM
U n i have life. Sape2 yg buke tahfiz ni spttnye fikir panjang. Betul2 panjang. Tggjwp itu besar.  ...

Yep..kita ada life .. sbb tu kurg2 klu xsempt nk bantu pon dah jd gini jgnla kita nak buat tuduhan melulu n kata2 yg mengguris perasaan..

Pasal mk bpk yg hntar tu xtaula me nk komen pe cuma maybe adalh sbbnya walu pon me sendiri takkanla hantar ank kt tempat sembarangan..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
kecimpret replied at 14-9-2017 03:16 PM
bagi aku bila ko tau dana masih x mencukupi tp masih nak bukak pusat tahfiz bagai, itu perbuatan yg  ...

Ye betul y not korang amik beberapa org n jaga betul2 ni sumbat brp ramai ,dgn bgnn x ikut spec x de kelulusan
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
jongos replied at 14-9-2017 05:38 PM
Tah bodo punye statement mcm bgs

Perhh..newbie beringus masuk komen..xpuas hati lgi..?

Saper pulak dah ni.. aman2 jelah share pendapat . Xyah nk butthurt sgt
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 05:43 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 14-9-2017 05:38 PM
U n i have life. Sape2 yg buke tahfiz ni spttnye fikir panjang. Betul2 panjang. Tggjwp itu besar.  ...



Bila parents n pemilik tafiz tlalu mengejar pahala..ini la jadi nya..

keselamatan anak2 diabaikan...xpe...if meninggal..masuk surga...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg seronok salahkn org..bila diri sendiri diajak untuk sedar diri meroyan sorg2..

Sedap kan?
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 05:46 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 14-9-2017 05:38 PM
U n i have life. Sape2 yg buke tahfiz ni spttnye fikir panjang. Betul2 panjang. Tggjwp itu besar.  ...

Apa tujuan buka tahfiz ni? Kalau betul lillah hitaala nak buat demi agama, sepatutnya tak boleh ambil jln pintas dan tergesa-gesa. Tambahan pula dlm aspek keselamatan. Tapi kalau buat selain utk agama, juga utk sbg sumber pendptan, derma dan yuran dari ibubapa... Penunggang agama?
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya harap pihak sekolah ni tidaklah diambil apa2 tindakan, dan kerajaan pula x perlu lah nak buat peraturan itu peraturan ini utk tempat2 sebegini.
Peraturan bomba lah, cf lah hapa lah ni keduniaan semata2. Sedangkan akhirat yg kekal abadi jua lah destinasi kita yg sebenar2nya.
Tahukah betapa besarnya ganjaran syahid?
Tahukah betapa besarnya ganjaran utk kita yg menyumbang kpd usaha jalan syahid?
Jika ada sebarang cadangan utk menghalang jalan syahid ini, kita sbg org islam wajib menentangnya.
Usah ditutup jalan syahid itu tuan tuan....bahkan kita suburrrrrkan lagi. Galakkan anak2 ini main mancis, masak tepi katil, nak tido pasang lilin banyak2....Bukankah ini matlamat kita yg plg terutama? Utk syahid? Kalu pun kita x terpilih utk syahid, dpt hantar org lain syahid pun sudah tentuuuu ganjarannya melimpah ruah juaaaaa....Insaflah tuan2 usahlah berbalah lagi, tapi marilah kita sama2 berazam utk menjadi spt mereka jua
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 05:51 PM | Show all posts
mommymonster82 replied at 14-9-2017 03:14 PM
Tiap kali ada isu ni tiap kali tulah macam2 hinaan yg keluar..

Kalau pandai dah kenapa tak ba ...

ABAIKAN JE ORG MCM TU MOMMY
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
hzln replied at 14-9-2017 05:47 PM
Saya harap pihak sekolah ni tidaklah diambil apa2 tindakan, dan kerajaan pula x perlu lah nak buat p ...

Baik lah.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
hzln replied at 14-9-2017 05:47 PM
Saya harap pihak sekolah ni tidaklah diambil apa2 tindakan, dan kerajaan pula x perlu lah nak buat p ...

???

Astaghfirullah
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Still x paham pesal plak keselamatan sekolah ni jadi tggjwb public

Pengetua atau pihak sekolah kena pastikan keselamatan mcm wat fire drille sume tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046320s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list