Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1100
View
13
Reply

kereta mana yang paling sesuai untuk saya

[Copy link]

Author: deekhan       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-9-2017 06:27 PM | Show all posts |Read mode
salam semua....saya nak tanya pendapat semua forumer...saya nak beli kereta baru... denngan agji 1900++ gaji bersih... jadi saya nak tanya pendapat semua kereta apa yang paling sesuai untuk saya. btw im girl...

saya da survey iriz.. almaklumla saya girl jadi ilmu tentang kereta kurang... harap semua boleh bagi pendapat yer...tq... my first car...jadi nak yang terbaikkk....

tq uolsssss
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
TT kena bajet bpe TT blh byr bln2. Pastu tgok mna lg jimat minyak. Since hrga minyak skrg bkn calang2, kejap naik naik naik.

Klau ai, ai suka tgok myvi dr iriz. Tp iriz pn not bad jugak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-9-2017 08:18 PM | Show all posts
AJ88 replied at 15-9-2017 08:10 PM
TT kena bajet bpe TT blh byr bln2. Pastu tgok mna lg jimat minyak. Since hrga minyak skrg bkn calang ...

komitmen i 450 beloww
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
deekhan replied at 15-9-2017 08:18 PM
komitmen i 450 beloww

TT dah try survey2 ke?

Dlu pnah teman kwn gi tgok2 keta baru.

Pi test drive dlu, pastu tnya seller tu bpe bln2 klau byr depo 0% ke, 10% ke.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2017 08:55 AM | Show all posts
kalau kete baru mana2pun ok, pilih je mana2 bekenan proton ke produa ke....dua2pun boleh..

Iriz 1.3 kalau tak silap aku harga OTR dlm 41K, so kalau nak bayaran bulanan dlm 450, tt kena byr downpayment dlm 10-11K....
kalau nk amik Myvi tak dpt la monthly 450 sebulan...unless downpayment tiinggi

nak murah amik Axia la....axia pun ok sama besar je dgn Iriz tu

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-9-2017 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 18-9-2017 08:55 AM
kalau kete baru mana2pun ok, pilih je mana2 bekenan proton ke produa ke....dua2pun boleh..

Iriz 1 ...

Kalo dp 3k dapat ke iriz tu. Awat mcm byk sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2017 02:27 PM | Show all posts
deekhan replied at 18-9-2017 12:12 PM
Kalo dp 3k dapat ke iriz tu. Awat mcm byk sgt.

"awat mcm byk sgt"???
sebab awak nak bulanan rendah so kena downpayment tinggi ler...
downpayment 3K moto boleh la dik...

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2017 02:27 PM | Show all posts
Edited by zulka at 18-9-2017 02:34 PM

harga kete = 41,314min d/payment = 10% (4,131)
intrest = 3.7%
loan tenure = 7 taun
monthly = 557

------------------

kalau nk kurangkan monthly boleh...amik
loan tenure = 9 taun
monthly = 459

kalau jenis pandai jaga kete boleh la amik 9 taun tu, kalau jenis main lenjan ja...hutang tak abis lagi kete dah barai

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 08:47 AM | Show all posts
proton saga atau perodua bezza bagus juga
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 10:31 AM | Show all posts
kalo ikut gaji adik...axia jek jadi patut jadi pilihan..
kete kecik kos mentenen kecik...roadtax pun rendah sbb cc 1.0 jek...
insurans belum tau pasal skrg dh guna sistem baru...

yg penting jgn nyesal kedian ari kena tanggung kos kereta jek...
kete murah cepat abis bayar nanti usia 30an dh boleh save duit utk beli hartanah ker..kawen ker..

lagipun kete power2 nak kemana sgt..
org malaysia ni slow terutama kt traffik light..
ko bwk kete nanti ko tau la
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-9-2017 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
palmolive replied at 19-9-2017 10:31 AM
kalo ikut gaji adik...axia jek jadi patut jadi pilihan..
kete kecik kos mentenen kecik...roadtax pu ...

Axia yer. Nantilah pikir balik. Tq atas pandangan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-9-2017 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
palmolive replied at 19-9-2017 10:31 AM
kalo ikut gaji adik...axia jek jadi patut jadi pilihan..
kete kecik kos mentenen kecik...roadtax pu ...

Axia yer. Nantilah pikir balik. Tq atas pandangan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-9-2017 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 19-9-2017 08:47 AM
proton saga atau perodua bezza bagus juga

Xberape berkenan bezza. Saga boleh dipertimbangkan
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2017 12:52 PM | Show all posts
Boleh whatapps sy 0137179818
Zek.Proton
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083366s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list