Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3932
View
15
Reply

Nak tuka viva ke axia. Berbaloi tak?

[Copy link]

Author: molan       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-9-2017 03:41 PM | Show all posts |Read mode
Assalam n Selamat sejahtera warga cari sume..hrp sihat slalu. Nk mntk bantuan korang. Sy skng tgh pki viva auto 1.0. Plan nk tuka ke axia. viva ni so far ok. xde la major problem. So berbaloi tak nk tuka ke axia? mana tau kn ketahanan viva lg bagus dr axia. nnti tuka kang nyesal lak..dh la kne tmbh cost bulanan huhu. tp klu axia ni mmg lg berbaloi..so tenang la ati sket bile bayar lebih bln2 tu..hehe..Apa pendapat korang?
Terima Kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2017 03:45 PM | Show all posts
dari viva ke axia? kan sama je tu?

baik viva ke myvi...

Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2017 04:16 PM | Show all posts
kalau myvi consider ok la kot..
tapi kalau axia, besar sikit je dari viva dik..
& lain2 pun kurang lebih je..

Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2017 05:03 PM | Show all posts
kalau kereta masih ok, keadaan poket so so, tak payah la tukar dulu..
viva dengan axia tu takde beza mana pun..
yang penting, maintain kereta tu elok-elok..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-9-2017 05:57 PM | Show all posts
Oo Ok. sebab tgk axia tu features dlm ni cm menarik..pastu viva ni takut makin lama simpan makin drop harga dia..huhu..Mmg nk ganti kn sama level jek. klu ke myv tu dh kire upgrade.pstu cost dia makin beso..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2017 08:47 AM | Show all posts
molan replied at 25-9-2017 05:57 PM
Oo Ok. sebab tgk axia tu features dlm ni cm menarik..pastu viva ni takut makin lama simpan makin dro ...

jgn terpedaya dgn kecantikan semata mata.... enjin viva dgn axia sama je takde bezapun..ibarat salin kulit je...
kalau nk tukar kete, amik bezza ke alza ke...puas hati   


Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2017 09:11 AM | Show all posts
kwn aku keje kat perodua rawang tu. dia sbg staff pun x rekomen axia. tak elok katanya.
sbb body mostly plastik, tak tahan. sbb tu murah.

klu ko ada budget lebih, tggu bulan 10 ni. perodua kluar model baru. katanya sedan. design pun katanya cantik. tak tahu la, tgk selera masing2 laa

tp utk model bulan 10 ni, perodua rawang yg keluarkan. sbb perodua ada 2 kilang. kira main kilang yg buat. siap tubuhkan team baru, tak boleh bawak hp masuk sbb takut leak gambar kete. mmg diorang jaga betul2 keluaran baru kali ni.
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2017 09:57 AM | Show all posts
baik sis amek bezza je...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2017 05:39 PM | Show all posts
zulka replied at 26-9-2017 08:47 AM
jgn terpedaya dgn kecantikan semata mata.... enjin viva dgn axia sama je takde bezapun..ibarat sal ...

Tq for the info bro zulka. Bro mmg slalu membantu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2017 05:40 PM | Show all posts
makton replied at 26-9-2017 09:11 AM
kwn aku keje kat perodua rawang tu. dia sbg staff pun x rekomen axia. tak elok katanya.
sbb body mo ...

Oo Ok. Thanks for the info makton
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2017 05:41 PM | Show all posts

Bezza dh kire besa.. ni nk amik size cm viva tu jek..yg kecik2 comey..
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2017 07:45 AM | Show all posts
molan replied at 26-9-2017 05:40 PM
Oo Ok. Thanks for the info makton

welcome        
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2017 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Baik tuka ke myvi terus. Amik myvi seken, jgn lebih 5thn. Sbb axia dgn viva lebih kurg je. Dr buat hutang baru baik stay je utang lame tu.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2017 04:26 PM | Show all posts
axia pintu dia tebal sikit dri viva
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2017 09:47 AM | Show all posts
makton replied at 26-9-2017 09:11 AM
kwn aku keje kat perodua rawang tu. dia sbg staff pun x rekomen axia. tak elok katanya.
sbb body mo ...

makton, ari tu dh klr kat fb pen merah, katanya perodua nk klr kan myvi new version... ala2 mini cooper...tak sabar nya nk tggu...
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2017 10:01 AM | Show all posts
minahmanja replied at 11-10-2017 09:47 AM
makton, ari tu dh klr kat fb pen merah, katanya perodua nk klr kan myvi new version... ala2 mini c ...

aah, myvi.. design mcm Volkswagen Polo

ada autobreak utk myvi baru ni. yg bagusnya myvi baru ni buat kat kilang lama. kualiti lebih bagus katanya.
klu bezza, axia tu buat kat kilang baru.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087184s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list