Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
2517
View
39
Reply

brand apa bagus utk kerete import hatchback

[Copy link]

Author: zara78       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-10-2017 10:17 AM | Show all posts |Read mode
hi.. nk beli kerete import hatchback, brand apa yg ok? mcm mane nk compare quality ye? bole share advice..tq

Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2017 10:57 AM | Show all posts
Bajet berapa...so far yg best Golf GTi, Audi RS3 8V dan Scirocco version R kalo JDM Subaru WRX Sti ver. 10... hehe
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2017 11:02 AM | Show all posts
google spec 3 biji kete ni, then buat comparison...pasal harga, attraction..
kete ni ok la dari segi performance dan lain2...selain daripada ni aku tak rekmen
1.Honda Jazz GK5
2.Mazda 2 (1.5)
3.Volkswagen Polo 1.6 Hatchback
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-10-2017 11:11 AM | Show all posts
Edited by zara78 at 6-10-2017 11:13 AM
bajet 150k ke bwh je.. x nk yg 2 pintu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-10-2017 11:15 AM | Show all posts
zulka replied at 6-10-2017 11:02 AM
google spec 3 biji kete ni, then buat comparison...pasal harga, attraction..
kete ni ok la dari seg ...
apa beza volkswagen Polo 1.6 Hatchback n Volkswagen golf?
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2017 11:16 AM | Show all posts
VOLVO Porshe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-10-2017 11:59 AM | Show all posts
peugeot 208 puretech.. ok x?
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2017 12:10 PM | Show all posts
Merc A45 AMG.
BMW M135i/M140i
Audi RS3
Renault Megan Cup-S
if money no problem!

For Joking Joking
Satria Neo R3

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-10-2017 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Hatchback:
Antara mazda 2 vs volkswagen polo.. mane lg ok?

Antara mazda 3 vs volkswagen golf.. mane lg ok?
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2017 05:11 PM | Show all posts
zara78 replied at 7-10-2017 04:44 PM
Hatchback:
Antara mazda 2 vs volkswagen polo.. mane lg ok?

based on experience yang pernah guna vw & mazda, jawapannya adalah vw.
vw performance i like, tapi siap sedia la maintenance dia demanding especially bila nak dekat2 4-5 tahun penggunaan.bila dah habis warranty agak sakit la hahaa
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2017 05:13 PM | Show all posts
zara78 replied at 7-10-2017 04:44 PM
Hatchback:
Antara mazda 2 vs volkswagen polo.. mane lg ok?

and i pernah bawak mazda 2 & 3, rasanya bawak vios lagi puas hati in terms of handling yang mana jauh lebih murah.
sekian review dari seorang pengguna
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2017 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
KulitKayuManis replied at 7-10-2017 05:13 PM
and i pernah bawak mazda 2 & 3, rasanya bawak vios lagi puas hati in terms of handling yang mana j ...

Mmg vios sgt sng handle..maintenance pun rendah berbanding vw n mz.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2017 08:52 AM | Show all posts
Edited by zulka at 9-10-2017 08:54 AM
KulitKayuManis replied at 7-10-2017 05:13 PM
and i pernah bawak mazda 2 & 3, rasanya bawak vios lagi puas hati in terms of handling yang mana j ...

review dari seorang pengguna yg hanya tahu isi minyak dan memandu memang mcmni
aku nk tanya ko vios tu dlm kategori hatchback ke?

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2017 09:06 AM | Show all posts
zulka replied at 9-10-2017 08:52 AM
review dari seorang pengguna yg hanya tahu isi minyak dan memandu memang mcmni
aku nk tanya ko v ...

hahha ye mmg vios bukan category hatchback. Ini review dari seorang pengguna yang tahu isi minyak dan memandu dan sedang pakai 2 kerete hatchback yang tak boleh terima kualiti mazda hatchback sampai terus terkeluar kategori pilih vios..gituuuu

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2017 09:10 AM | Show all posts
KulitKayuManis replied at 9-10-2017 09:06 AM
hahha ye mmg vios bukan category hatchback. Ini review dari seorang pengguna yang tahu isi minyak  ...

kalau tak silap aku ad 7,8 org pelanggan aku pakai mazda2 ni...so far takde complain pasal performance ke handling ke...as u said...

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2017 09:16 AM | Show all posts
KulitKayuManis replied at 9-10-2017 09:06 AM
hahha ye mmg vios bukan category hatchback. Ini review dari seorang pengguna yang tahu isi minyak  ...

in fact aku sndiri pernah lenjan  mazda2 ni dari kl ke kangaq...aku tak nmpak pun apa kelemahan kete ni...
btw...mazda2 ni di design as semi sport (performance car)absober pendek dan keras...
jauh sungguh perbezaan dgn vios bro.....vios di design utk pemanduan santai, absober lembut, steering ringan....memang sesuai utk ahsoo2...atau uncle2 bawa cucu bersiar siar......
kalau nk buat perbezaan berpada pada la sikit.....ko bagi umpama langit dgn bumi.....
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2017 09:18 AM | Show all posts
KulitKayuManis replied at 9-10-2017 09:06 AM
hahha ye mmg vios bukan category hatchback. Ini review dari seorang pengguna yang tahu isi minyak  ...

dari dulu aku dh ckp.....aku takkan rekmen org beli kete tu kalau aku sendiri tak puas hati...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2017 11:39 AM | Show all posts
Edited by KulitKayuManis at 9-10-2017 11:42 AM
zulka replied at 9-10-2017 09:18 AM
dari dulu aku dh ckp.....aku takkan rekmen org beli kete tu kalau aku sendiri tak puas hati...

this is my personal opinion based on own experience.
if hatchback compare to hatchback mazda n hatchback vw (i own 1), i would choose vw based on experience.
i tak berapa keen on mazda (pernah guna mazda 2 & 3 and pernah sewa mazda 6 ye noted mazda 6 kereta uncle2 bukan hatchback) sebab i pernah guna n based on experience tu membuatkan i rasa i lagi prefer vios (ye pernah guna jugak vios) sampai terkeluar kateogori la cerita dia.

tak kesah la your customer 7-8 orang tak complain  maybe mazda tu meet dia punya expectation n previous cars dorang tak sebagus mazda, so tu la takde complaint.

i pernah have a talk with mazda salesman dia pun cakap kalau dah ada experience drive continental car, mmg perbandingan akan bias (ini masa kitorang discuss nak beli  mazda while at the same time i drive a vw).. rilek je salesman mazda tu cakap camtu tak hangin pun dia.

again this is my experience. my own my personal and might cannot be generalised.

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2017 11:57 AM | Show all posts
lagi satu nak tambah.
extra review dari pemandu dan experience from passenger seat; Nak banding hatchback vw polo/golf vs hatchback merc A class (i drove from london to scotland).

i nak sewa keta lain depa bagi free upgrade jadi merc A class. gila tahap keta sewa je dekat sana.

lagi prefer vw sebab merc A class tu tak rasa macam naik merc rasa macam naik kereta yang murah dari merc..i dont feel it..kalau  beli rasa tak berbaloi.

sekian, review picisan dari pemandu kereta sendiri dan kereta sewa.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2017 12:20 PM | Show all posts
KulitKayuManis replied at 9-10-2017 11:39 AM
this is my personal opinion based on own experience.
if hatchback compare to hatchback mazda n ha ...

aku bukan jual kete.....aku pomen
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.107338s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list