Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
16427
View
197
Reply


"Kau Ni Agama Apa, Dah Jadi Kafir?" -Netizen Kecam Eina Azman Sambut Deepavali

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-10-2017 01:34 PM | Show all posts |Read mode
Hari perayaan macam sambutan Deepavali baru-baru ini, memang meriah dengan dentuman bunyi bunga api dan cahaya yang berwarna-warni.


Bila jenguk ke laman Instagram artis macam Eina Azman, lagilah seronok bila tengok dia bersama suami dan anak-anak kembarnya turut meraikannya.



Bagi mereka yang tak tahu, pelakon ini telah berkahwin dengan suaminya, Datuk Paduka Kaiser Gurmeet Harden yang berketurunan Sikh.


Jadi tidak hairanlah jika mereka menyambut Deepavali sekali dengan keluarga belah suami.


Foto: IG Eina Azman




Tapi biasalah bila sampai sahaja ke pengetahuan netizen, habis semuanya dikutuk!


Paling sedih bila mereka mempersoalkan pegangan agama dan akidah Eina. Ada yang beranggapan tindakan Eina meraikannya adalah tidak patut sama sekali.


"Kau ni agama apa ya, kenapa nak sambut Deepavali pulak?"















Tak cukup dengan itu, siap mengata pasangan ini langsung tidak secocok, malah Eina Azman dianggap sebagai seorang yang materialistik.


"Kalau laki tu tak berduit meniaga kedai runcit kau ingat eina pandang kew."

Foto: IG


Banyak betul masa netizen mencari kesalahan orang lain ya. Apa salahnya jika meraikan perayaan bersama-sama. Adakah ianya berdosa?


Mohon sesiapa yang berpengetahuan dan mempunyai ilmu untuk berkongsi tentang isu ini. -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Ish3....tahpape tah netizan nih...
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 01:39 PM | Show all posts
ada je komplen dan komen..manusia--manusia...
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
kesian nye netizen yg kutuk2 tu..mesti idup dia org tak happy dan penuh this cannot that cannot..all cannot
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 01:42 PM | Show all posts
dahsyatnya melayu di meleisia
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
biarlah dia, dah pilihan dia. .org luar plak yg sibuk2. .
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 01:57 PM | Show all posts
"Kalau laki tu tak berduit meniaga kedai runcit kau ingat eina pandang kew."

hahahaha...

siapa punya komen ni?? abis tu, kalo ada org kaya ngorat ko, ko nak ke tak nak????
sengal!!
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Pliss lah..komen pasal akidah orang lain dah macam diri sdiri tu tuhan.. Nyampahsss
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 01:59 PM | Show all posts
mampoih pi kat dia..
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 02:01 PM | Show all posts
ummah meleis menuju kebodohan ke?
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 02:02 PM | Show all posts
sbb tu kalau aku tgk gmba artis aku selalu komen dalam  hati je..sbb aku sndiri pun xsempurna..

sibuk duk ngata org kita sndri pun xbetul.. yg netizen komen pasal agama tu msti racist punya org..xpernah bergaul dgn bangsa lain..
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodopiangnyaaa netizen ni......mmg dasar kampung punya acik kepam netizens ni....
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Tengok perangai netizen tak cukup akal ni buat iols kensel nk jadi retis
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
adoi....ksian plk kt dia..
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
x sambut nti kentua,ipaq duai sentap lg msalah...
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Budohnye netizen..
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Lah apalah salahnya meraikan mak mertua dan family mertua.. kahwin campur pun digalakkan dlm Islam...Klu pakai baju tradisional India pun bukan satu kesalahan..bukannya eina sembah tuhan Hindu tu pun... diorang takde life ke apa
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 02:14 PM | Show all posts
ucap deepavali pun tak boleh ye
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 02:15 PM | Show all posts
mentua dia india kan. sesungguhnya aku sgt benci pengomen2 di fb.. mcm bodoh2 alang je masing2. mcm xberdunia dgn org pun ye jugak
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
comey nya anak dia
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.107598s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list