JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
9388
View
98
Reply

29/11/18 Pesakit katil sebelah

[Copy link]

Author: RamonaFlower       Show all posts   Read mode

Post time 14-11-2017 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Bestnya citer tt
Tt skrg kat ipoh ke
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2017 03:21 PM | Show all posts
RamonaFlower replied at 22-10-2017 10:09 PM
Kisah 1 : Budak tuition

Masa tu aku tingkatan 5, yang aku ingat benda ni jadi masa bulan 4 macam  ...

best citer ni tt..seronok baca...
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2017 03:22 PM | Show all posts
RamonaFlower replied at 22-10-2017 10:47 PM
Kisah 2 : Rumah pertama & jiran misteri

Lokasinya di ipoh tapi rahsia lah area mana. Hehe. Masa n ...

hurmm, kesian mak tt..nasib baik semua selamat
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2017 03:23 PM | Show all posts
RamonaFlower replied at 23-10-2017 10:56 AM
Kisah ketiga : Hantu balan- balan

Masa aku darjah 2, family aku pindah ke Sabah ikut ayah kerja k ...

saya pun ada dengar balan2 ni keturunan, kesian kat keturunan dia yg x nk tp terpaksa tu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-11-2018 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Selepas setahun kemudian, anak pun dah besar sikit. Boleh kot sambung cerita seram hihi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2018 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by RamonaFlower at 29-11-2018 04:37 PM

Kisah 4 : Pesakit sebelah katil

Aku ni memang dari kecil kerap ke hospital sebab ada hyperthyroid, jantung selalu lemah. Aku ingat lagi masa aku tingkatan 3.
Aku dimasukkan ke hospital sebab demam panas and jantung laju.

Aku ditempatkan di sebuah wad yang dalamnya ada 4 orang pesakit. Aku katil tgh, sebelah kanan aku ni cina tua ; perempuan. Sebelah kiri yg dkt toilet tu makcik melayu. Pastu katil depan sekali belah depan ada sorang lagi.
Cina tua sebelah kanan katil aku ni pakai oxygen.
Masa hari first tidur takde apa-apa jadi melainkan doc practical tak reti ambil darah, 7 kali cucuk-- 'Eh sorry salah cucuk' 'eh silap lg' 'eh sy tak nampak urat awak'

Masa malam kedua ni yang ada perkara mistik sikit. Malam tu macam biasa tidur awal. Katil cina tua ni bising sikit. Yang aku tau masa tu anak perempuan dia sorang je teman. Ni suara cam ramai. Masa tu agak2 aku pukul 11 mlm. Katil cina tu tutup dgn langsir. Katil aku dan makcik melayu sebelah kiri tu pun tutup langsir kecuali langsir di antara aku dgn makcik ni. Kiranya aku boleh nampak dia lah.
Masa ni aku tak rasa apa. Masa aku tidur pun tak lena sangat sebab bising. Kan cina sembang macam nak gaduh. Pastu kdg2 bisik2. Sampai pukul 2 lbh, nurse nak ambil tekanan darah. Aku terjaga. Makcik sebelah katil kiri aku pun bagi hint yg katil cina tu bising. Makcik tu suruh nurse tegur cina tu jgn bising sgt, org lain nak tidur.

Tetiba nurse tu cakap 'puan, aunt cina tu memang tidur' Aku yang dengar ni pun terus takut. Yelah katil sebelah je. Pastu nurse tu cam faham je dia buka lampu bagi terang bilik ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2018 12:09 AM From the mobile phone | Show all posts
suatumasa replied at 14-11-2017 02:17 PM
Bestnya citer tt
Tt skrg kat ipoh ke

Dah pindah ke tempat lain. Hihi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2018 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Azana replied at 12-11-2017 04:52 AM
Semoga TT dan kandungan sihat sentiasa.. Sabar menanti sambungan story TT..

Alhamdulillah dah selamat beranak and dah besar pun hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2018 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
zeetacunn replied at 12-11-2017 02:05 AM
Nanti yg len2 tu sambung lar ye...

Dah sambung selepas setahun haha
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 07:01 AM From the mobile phone | Show all posts
habis tu ...yang bising2 tu apa?
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 07:01 AM From the mobile phone | Show all posts
habis tu ...yang bising2 tu apa?
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 11:20 AM | Show all posts
lahh serious setahun tunggu uodate thread ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 01:30 PM | Show all posts
RamonaFlower replied at 22-10-2017 10:09 PM
Kisah 1 : Budak tuition

Masa tu aku tingkatan 5, yang aku ingat benda ni jadi masa bulan 4 macam  ...

ohoii,,x terbayang perasaan terkejut dia masa tu.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 01:35 PM | Show all posts
RamonaFlower replied at 30-11-2018 12:04 AM
Kisah 4 : Pesakit sebelah katil

Aku ni memang dari kecil kerap ke hospital sebab ada hyperthyroi ...

nasib baik masa anak masuk wad dulu tak kena apa2...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2018 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Sambung :
Walaupun makcik kat sebelah aku ni tgh baca surah, aku tetap takut.
Aku tersedar diantara pukul 3'30-4pg cmtu. Tak sedar bila aku tertidur. Katil cina tu masih bising tapi tak sekuat td. Memandangkan aku ni faham Mandarin & Cantonise, aku ingat aku nak curi dengar dia sembang apa. Tapi aku tak faham bahasa dia cakap. Macam slang cina pun ada, slang siam pun ada, india pun ada. Berbelit2 gitu.
Tetiba suara perempuan yg sembang non stop dari katil cina tu
naikkan suara 'ni yao ting wo men shuo, dui ma!?' (Awak nak dengar kami sembang kan)
Tersentak aku. tetiba dengar pulak suara perempuan jerit2 panggil nurse. Rupanya anak cina tua tu. Semua pesakit dlm bilik aku tu pun jd busybody nak tgk apa jd.
Doc dan nurse dtg ramai2. cina tua tu dah meninggal. Nurse suruh anak perempuan cina tua tu call keluarga uruskan mana patut.

Dalam kelam kabut tu, makcik sebelah katil aku menyibuk tanya anak cina tu 'semalam sampai pg mak u ckp dgn u okay je. Boleh sembang lama. Tiba2 jd mcm ni. Sudah sampai masanya. Sabar ya'

Anak cina tu terkejut, 'i smlm tidur lah aunt. Mak i koma mana boleh cakap'
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2018 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
VirginLady replied at 30-11-2018 03:20 AM
lahh serious setahun tunggu uodate thread ni

Haha takut masa tu. Dah update
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2018 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
ladyone replied at 30-11-2018 05:35 AM
nasib baik masa anak masuk wad dulu tak kena apa2...

Alhamduillah tak kena apa. Bdk2 kalau kena lemah sikit kan
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 05:19 PM | Show all posts
RamonaFlower replied at 30-11-2018 04:24 PM
Sambung :
Walaupun makcik kat sebelah aku ni tgh baca surah, aku tetap takut.
Aku tersedar diantar ...

aiyohh...sape laaa ramai2 pelawat siap borak2
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 05:20 PM | Show all posts
err...tt..best sgt...n sempoi...sila sambung
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 05:33 PM | Show all posts
RamonaFlower replied at 30-11-2018 04:24 PM
Sambung :
Walaupun makcik kat sebelah aku ni tgh baca surah, aku tetap takut.
Aku tersedar diantar ...

haha..koma rupenye auntie tu
ke yg ramai2 berborak tu roh2 sedara mara dia yg da mati
ajak p mati?
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 05:56 PM | Show all posts
RamonaFlower replied at 30-11-2018 04:25 PM
Alhamduillah tak kena apa. Bdk2 kalau kena lemah sikit kan

tula..alhamdulillah..xde apa
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
suara sapa yang bising2 tu? seram betul.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak ai seram nya...anak tdo & mak koma tk bole ckp abis tu yg bising2 kuar bahasa siam,cantonese & mandarin tu sape?pelik tapi benar...
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
sebelah katil lak tu,hnya dipisahkan oleh langsir,,meremang bulu roma
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 10:24 PM | Show all posts
RamonaFlower replied at 22-10-2017 10:09 PM
Kisah 1 : Budak tuition

Masa tu aku tingkatan 5, yang aku ingat benda ni jadi masa bulan 4 macam  ...

best nye cite ni

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044215s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list