JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9974
View
98
Reply

29/11/18 Pesakit katil sebelah

[Copy link]

Author: RamonaFlower    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 5-11-2017 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Sorry guys, i tgh pregnant. Takut sikit nk cerita sbb lps cerita tu ada mimpi pelik2. Terbawa2 pulak nnt insyaAllah i sambung ~
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2017 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
baru nak mintak cerita baru
laa tt tengah pregnant rupanya
ada masa sambung lagi ye
best2 semua cerita
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2017 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
RamonaFlower replied at 5-11-2017 10:28 AM
Haah awak. Sekolah lama. Mmg methodist pun

Hihi agak dah. I dulu MGS primary school, banyak urban legend cuma I tak pernah ada pengalaman apa2. Yelah sekolah rendah ada waktu sekolah jela
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2017 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
RamonaFlower replied at 5-11-2017 10:28 AM
Haah awak. Sekolah lama. Mmg methodist pun

Hihi agak dah. I dulu MGS primary school, banyak urban legend cuma I tak pernah ada pengalaman apa2. Yelah sekolah rendah ada waktu sekolah jela
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2017 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Best..seram..sambung lagi please..
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2017 09:05 PM | Show all posts
huhuhu...hilang 3 thn...

best2  kisah pengalaman  tt ni....tq for sharing
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2017 01:42 PM | Show all posts
seronok baca. plg lejen citer budak tuition tu la
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2017 03:30 PM | Show all posts
best citer2 seram dlm nie..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2017 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
RamonaFlower replied at 22-10-2017 10:09 PM
Kisah 1 : Budak tuition

Masa tu aku tingkatan 5, yang aku ingat benda ni jadi masa bulan 4 macam  ...

Mmg misteri sungguh kisah ni..
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2017 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Nanti yg len2 tu sambung lar ye...
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2017 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga TT dan kandungan sihat sentiasa.. Sabar menanti sambungan story TT..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Bestnya citer tt
Tt skrg kat ipoh ke
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2017 03:21 PM | Show all posts
RamonaFlower replied at 22-10-2017 10:09 PM
Kisah 1 : Budak tuition

Masa tu aku tingkatan 5, yang aku ingat benda ni jadi masa bulan 4 macam  ...

best citer ni tt..seronok baca...
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2017 03:22 PM | Show all posts
RamonaFlower replied at 22-10-2017 10:47 PM
Kisah 2 : Rumah pertama & jiran misteri

Lokasinya di ipoh tapi rahsia lah area mana. Hehe. Masa n ...

hurmm, kesian mak tt..nasib baik semua selamat
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2017 03:23 PM | Show all posts
RamonaFlower replied at 23-10-2017 10:56 AM
Kisah ketiga : Hantu balan- balan

Masa aku darjah 2, family aku pindah ke Sabah ikut ayah kerja k ...

saya pun ada dengar balan2 ni keturunan, kesian kat keturunan dia yg x nk tp terpaksa tu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-11-2018 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Selepas setahun kemudian, anak pun dah besar sikit. Boleh kot sambung cerita seram hihi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2018 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by RamonaFlower at 29-11-2018 04:37 PM

Kisah 4 : Pesakit sebelah katil

Aku ni memang dari kecil kerap ke hospital sebab ada hyperthyroid, jantung selalu lemah. Aku ingat lagi masa aku tingkatan 3.
Aku dimasukkan ke hospital sebab demam panas and jantung laju.

Aku ditempatkan di sebuah wad yang dalamnya ada 4 orang pesakit. Aku katil tgh, sebelah kanan aku ni cina tua ; perempuan. Sebelah kiri yg dkt toilet tu makcik melayu. Pastu katil depan sekali belah depan ada sorang lagi.
Cina tua sebelah kanan katil aku ni pakai oxygen.
Masa hari first tidur takde apa-apa jadi melainkan doc practical tak reti ambil darah, 7 kali cucuk-- 'Eh sorry salah cucuk' 'eh silap lg' 'eh sy tak nampak urat awak'

Masa malam kedua ni yang ada perkara mistik sikit. Malam tu macam biasa tidur awal. Katil cina tua ni bising sikit. Yang aku tau masa tu anak perempuan dia sorang je teman. Ni suara cam ramai. Masa tu agak2 aku pukul 11 mlm. Katil cina tu tutup dgn langsir. Katil aku dan makcik melayu sebelah kiri tu pun tutup langsir kecuali langsir di antara aku dgn makcik ni. Kiranya aku boleh nampak dia lah.
Masa ni aku tak rasa apa. Masa aku tidur pun tak lena sangat sebab bising. Kan cina sembang macam nak gaduh. Pastu kdg2 bisik2. Sampai pukul 2 lbh, nurse nak ambil tekanan darah. Aku terjaga. Makcik sebelah katil kiri aku pun bagi hint yg katil cina tu bising. Makcik tu suruh nurse tegur cina tu jgn bising sgt, org lain nak tidur.

Tetiba nurse tu cakap 'puan, aunt cina tu memang tidur' Aku yang dengar ni pun terus takut. Yelah katil sebelah je. Pastu nurse tu cam faham je dia buka lampu bagi terang bilik ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2018 12:09 AM From the mobile phone | Show all posts
suatumasa replied at 14-11-2017 02:17 PM
Bestnya citer tt
Tt skrg kat ipoh ke

Dah pindah ke tempat lain. Hihi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2018 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Azana replied at 12-11-2017 04:52 AM
Semoga TT dan kandungan sihat sentiasa.. Sabar menanti sambungan story TT..

Alhamdulillah dah selamat beranak and dah besar pun hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2018 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
zeetacunn replied at 12-11-2017 02:05 AM
Nanti yg len2 tu sambung lar ye...

Dah sambung selepas setahun haha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043164s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list