JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9958
View
98
Reply

29/11/18 Pesakit katil sebelah

[Copy link]

Author: RamonaFlower    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 30-11-2018 07:01 AM From the mobile phone | Show all posts
habis tu ...yang bising2 tu apa?
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 11:20 AM | Show all posts
lahh serious setahun tunggu uodate thread ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 01:30 PM | Show all posts
RamonaFlower replied at 22-10-2017 10:09 PM
Kisah 1 : Budak tuition

Masa tu aku tingkatan 5, yang aku ingat benda ni jadi masa bulan 4 macam  ...

ohoii,,x terbayang perasaan terkejut dia masa tu.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 01:35 PM | Show all posts
RamonaFlower replied at 30-11-2018 12:04 AM
Kisah 4 : Pesakit sebelah katil

Aku ni memang dari kecil kerap ke hospital sebab ada hyperthyroi ...

nasib baik masa anak masuk wad dulu tak kena apa2...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2018 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Sambung :
Walaupun makcik kat sebelah aku ni tgh baca surah, aku tetap takut.
Aku tersedar diantara pukul 3'30-4pg cmtu. Tak sedar bila aku tertidur. Katil cina tu masih bising tapi tak sekuat td. Memandangkan aku ni faham Mandarin & Cantonise, aku ingat aku nak curi dengar dia sembang apa. Tapi aku tak faham bahasa dia cakap. Macam slang cina pun ada, slang siam pun ada, india pun ada. Berbelit2 gitu.
Tetiba suara perempuan yg sembang non stop dari katil cina tu
naikkan suara 'ni yao ting wo men shuo, dui ma!?' (Awak nak dengar kami sembang kan)
Tersentak aku. tetiba dengar pulak suara perempuan jerit2 panggil nurse. Rupanya anak cina tua tu. Semua pesakit dlm bilik aku tu pun jd busybody nak tgk apa jd.
Doc dan nurse dtg ramai2. cina tua tu dah meninggal. Nurse suruh anak perempuan cina tua tu call keluarga uruskan mana patut.

Dalam kelam kabut tu, makcik sebelah katil aku menyibuk tanya anak cina tu 'semalam sampai pg mak u ckp dgn u okay je. Boleh sembang lama. Tiba2 jd mcm ni. Sudah sampai masanya. Sabar ya'

Anak cina tu terkejut, 'i smlm tidur lah aunt. Mak i koma mana boleh cakap'
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2018 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
VirginLady replied at 30-11-2018 03:20 AM
lahh serious setahun tunggu uodate thread ni

Haha takut masa tu. Dah update
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2018 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
ladyone replied at 30-11-2018 05:35 AM
nasib baik masa anak masuk wad dulu tak kena apa2...

Alhamduillah tak kena apa. Bdk2 kalau kena lemah sikit kan
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 05:19 PM | Show all posts
RamonaFlower replied at 30-11-2018 04:24 PM
Sambung :
Walaupun makcik kat sebelah aku ni tgh baca surah, aku tetap takut.
Aku tersedar diantar ...

aiyohh...sape laaa ramai2 pelawat siap borak2
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 05:20 PM | Show all posts
err...tt..best sgt...n sempoi...sila sambung
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 05:33 PM | Show all posts
RamonaFlower replied at 30-11-2018 04:24 PM
Sambung :
Walaupun makcik kat sebelah aku ni tgh baca surah, aku tetap takut.
Aku tersedar diantar ...

haha..koma rupenye auntie tu
ke yg ramai2 berborak tu roh2 sedara mara dia yg da mati
ajak p mati?
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 05:56 PM | Show all posts
RamonaFlower replied at 30-11-2018 04:25 PM
Alhamduillah tak kena apa. Bdk2 kalau kena lemah sikit kan

tula..alhamdulillah..xde apa
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
suara sapa yang bising2 tu? seram betul.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak ai seram nya...anak tdo & mak koma tk bole ckp abis tu yg bising2 kuar bahasa siam,cantonese & mandarin tu sape?pelik tapi benar...
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
sebelah katil lak tu,hnya dipisahkan oleh langsir,,meremang bulu roma
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 10:24 PM | Show all posts
RamonaFlower replied at 22-10-2017 10:09 PM
Kisah 1 : Budak tuition

Masa tu aku tingkatan 5, yang aku ingat benda ni jadi masa bulan 4 macam  ...

best nye cite ni

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2018 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
RamonaFlower replied at 30-11-2018 04:24 PM
Sambung :
Walaupun makcik kat sebelah aku ni tgh baca surah, aku tetap takut.
Aku tersedar diantar ...

Misterinya

Tu tgh proses nak pindah saka kot
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-12-2018 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Cerita 5 : Hantu Raya

Kejadian ni ketika tahun 2003 di Sabah ketika balik mengaji Quran. Masa ni aku darjah 5. Aku duduk flat di Kepayan Ridge. Anyone tau di mana?

Kawasan ni ada banyak sangat block. Aku tinggal di Block B4 dan tempat mengaji ni kat Block S( tak silap aku). Memang jauh sangat and kena naik tangga tinggi dan curam. Kawasan sekeliling memang hutan, agak seram jugak kawasan ni.
Aku selalu dengar orang nampak hantu kat kawasan ni tp selagi belum kena mana nak percaya.
Nak jadikan cerita masa aku nak balik mengaji ramai- ramai dalam 15 orang campur laki perempuan, ada sorang budak ni cakap dia nampak mcm ada orang kat pokok2 tu. Salah sorang kawan kami tegur 'hoi siapa disana main nyorok2?'
Memang selalu jugak budak2 mengaji kenakan kami. Buat kami terkejut so ingat memang ada budak yg nyorok
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-12-2018 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
xtahumenahu replied at 30-11-2018 09:19 AM
aiyohh...sape laaa ramai2 pelawat siap borak2

Tu lah mmg sejak tu kalau pergi hospital bawak quran terus hahha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-12-2018 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
xtahumenahu replied at 30-11-2018 09:20 AM
err...tt..best sgt...n sempoi...sila sambung

Tq, hehe. Dah sambunf
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-12-2018 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
C1k_J4h replied at 30-11-2018 09:33 AM
haha..koma rupenye auntie tu
ke yg ramai2 berborak tu roh2 sedara mara dia yg da mati
ajak p mat ...

Hahahha tak tahu lah roh siapa. Ke dia panggil aunt tu join dorang jd roh hahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.042859s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list