JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1234
Return to list New
9383
View
98
Reply

29/11/18 Pesakit katil sebelah

[Copy link]

Author: RamonaFlower    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 30-11-2018 10:24 PM | Show all posts
RamonaFlower replied at 22-10-2017 10:09 PM
Kisah 1 : Budak tuition

Masa tu aku tingkatan 5, yang aku ingat benda ni jadi masa bulan 4 macam  ...

best nye cite ni

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2018 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
RamonaFlower replied at 30-11-2018 04:24 PM
Sambung :
Walaupun makcik kat sebelah aku ni tgh baca surah, aku tetap takut.
Aku tersedar diantar ...

Misterinya

Tu tgh proses nak pindah saka kot
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-12-2018 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Cerita 5 : Hantu Raya

Kejadian ni ketika tahun 2003 di Sabah ketika balik mengaji Quran. Masa ni aku darjah 5. Aku duduk flat di Kepayan Ridge. Anyone tau di mana?

Kawasan ni ada banyak sangat block. Aku tinggal di Block B4 dan tempat mengaji ni kat Block S( tak silap aku). Memang jauh sangat and kena naik tangga tinggi dan curam. Kawasan sekeliling memang hutan, agak seram jugak kawasan ni.
Aku selalu dengar orang nampak hantu kat kawasan ni tp selagi belum kena mana nak percaya.
Nak jadikan cerita masa aku nak balik mengaji ramai- ramai dalam 15 orang campur laki perempuan, ada sorang budak ni cakap dia nampak mcm ada orang kat pokok2 tu. Salah sorang kawan kami tegur 'hoi siapa disana main nyorok2?'
Memang selalu jugak budak2 mengaji kenakan kami. Buat kami terkejut so ingat memang ada budak yg nyorok
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-12-2018 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
xtahumenahu replied at 30-11-2018 09:19 AM
aiyohh...sape laaa ramai2 pelawat siap borak2

Tu lah mmg sejak tu kalau pergi hospital bawak quran terus hahha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-12-2018 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
xtahumenahu replied at 30-11-2018 09:20 AM
err...tt..best sgt...n sempoi...sila sambung

Tq, hehe. Dah sambunf
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-12-2018 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
C1k_J4h replied at 30-11-2018 09:33 AM
haha..koma rupenye auntie tu
ke yg ramai2 berborak tu roh2 sedara mara dia yg da mati
ajak p mat ...

Hahahha tak tahu lah roh siapa. Ke dia panggil aunt tu join dorang jd roh hahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-12-2018 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
matkpop replied at 30-11-2018 10:36 AM
suara sapa yang bising2 tu? seram betul.

Bila bgtau anak perempuan dia ttg ni, terus terkejut
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-12-2018 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Rapz replied at 30-11-2018 01:46 PM
Mak ai seram nya...anak tdo & mak koma tk bole ckp abis tu yg bising2 kuar bahasa siam,cantonese & m ...

Suara mcm ada 2 org sembang. Lain mcm sikit bahasa dia. Berbelit. Tu yg ingat dorang sembang berdua
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2018 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
RamonaFlower replied at 1-12-2018 08:35 PM
Bila bgtau anak perempuan dia ttg ni, terus terkejut

lagi lagi. sambung TT
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2018 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
RamonaFlower replied at 1-12-2018 08:35 PM
Suara mcm ada 2 org sembang. Lain mcm sikit bahasa dia. Berbelit. Tu yg ingat dorang sembang berdu ...

Agak2 tt dr kul bape sampai kul bape bunyi org sembang dlm tribahasa tu....?
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2018 10:19 PM | Show all posts
RamonaFlower replied at 1-12-2018 08:32 PM
Cerita 5 : Hantu Raya

Kejadian ni ketika tahun 2003 di Sabah ketika balik mengaji Quran. Masa ni  ...

Kepayan Ridge ni yang on the way ke giant tu kan? Lepas dr QE hospital.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Best cite tt.. Cite la lg
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 04:06 PM | Show all posts
RamonaFlower replied at 23-10-2017 09:18 AM
Sambungan kisah 2 : Rumah pertama & jiran misteri

Sebenarnya cerita aku ni tak seram cuma pelik k ...

humanggaaaihhh...
smp mcm tu sekali..
seram jugak tuh
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Best2..sambung2  tt
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
RamonaFlower replied at 30-11-2018 04:24 PM
Sambung :
Walaupun makcik kat sebelah aku ni tgh baca surah, aku tetap takut.
Aku tersedar diantar ...

Alahai... Sekali kena jerkah! Kalau akak, mau terpengsan kena gitu. Dan ketar lutut bila tahu nyonya tu coma & anaknya tidur..
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
xtahumenahu replied at 30-11-2018 05:19 PM
aiyohh...sape laaa ramai2 pelawat siap borak2

Sedara mara yg nak ajak ikut balik kot..
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 10:31 AM | Show all posts
RamonaFlower replied at 30-11-2018 12:04 AM
Kisah 4 : Pesakit sebelah katil

Aku ni memang dari kecil kerap ke hospital sebab ada hyperthyroi ...

seram cerita tt .. huhuhu. i nak tumpang bercerita boleh tak? dok baca cerita tt tetiba teringat lak pengalaman my aunt .my aunt kena warded kat hospital area selangor masa bulan posa tahun lepas . so i ngan my parents pi lah melawat . selepas lebih kurang seminggu lebih my aunty tu pun discharge . di sebabkan bulan posa maka i tak p tengok dia kat rumah .

masa raya , dia mai umah i . dia cerita : ada satu malam masa kat ward , dia dengar ada orang guna bilik air kat ward tu. katil my aunty sebelah pintu masuk ward. dia cakap kalau org dalam ward  nak g toilet mesti kena lalu kat katil dia . bunyi org tu berjalan mcam datang dari ward sebelah , padahal kat  kat ward sebelah tu ada toilet sendiri . bunyi tu macam org pakai selipar flip flop yg basah kalau berjalan , kat setiap ward ada 2 toilet , satu tuk mandi dan satu membuang . mula2 org tu pi  toilet tuk membuang pas tu dia pi mandi lak. masa dia mandi tu , mmg macam bunyi org mandi guna gayung , padhal toilet tuk mandi ada shower je.

non stop bunyi tu, nasib baik masa tu ada budak yg temankan mak dia kat ward sama ngan my aunty tu nak pi toilet . my aunty tu panggil lah , dik tolong akak jap, pi jengok sapa dalam toilet tu lama sangat mandi nya. so , budak ni pi  lah jengok , kak tak de org toilet sebab lantai toilet kering . cuak my aunty masa tu .
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
RamonaFlower replied at 24-10-2017 08:56 AM
Kisah 4 : Sekolah Part 1



Sekolah Anderson kah?? Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 01:38 PM | Show all posts
more more
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 05:16 PM | Show all posts
matkpop replied at 30-11-2018 06:36 PM
suara sapa yang bising2 tu? seram betul.

iols syak anak dia tgh layan online cite cina kt hp #tiberrr
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 11:49 AM | Show all posts
sambung lagi tt..best bace.. gaya penceritaan menarik dan mudah faham
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 07:54 AM | Show all posts
TT sambung la lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Eee baca mlm2 aje seram
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 11:13 PM | Show all posts
emmm cite student cina nak register tuition tu paling best
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Best2....lagi tt
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.042288s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list