Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1609
View
20
Reply

Accident kereta baru

[Copy link]

Author: Ryhanna       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-10-2017 01:15 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Ryhanna at 23-10-2017 01:16 PM

Siapa pernah , baru beli kereta baru, dpt kt tgn x sampai sebulan, then terlibat dlm accident?

Alkisahnye baru2 ni sy beli kereta baru, kononnye sbb stress la hari2 lambat smpai kerja sbb naik bas (lesen motor xde n x berani naik).. so dlm dua minggu ptama sy bawak kete ok je xde msalah, sampai laa satu hr ni (hari jumaat ptg) sy balik umh mcm biase.. sampai je rumah (kwsn flat) mse nk parking tu, kereta sy terbabas terlanggar kete depan yg dah sedia parking , x sempat brek. Habis dua biji kete sekaligus kne langgar. kelam kabut sy tnye jiran2 sape owner dua kete tu.. satu tu dh jumpe owner n alhamdulillah die cakap xyah bayar kerugian ape2 sbb tak teruk n satu lg kete tu rupanye kereta lama trsadai so xde sape tau sape owner. yg semua tau MDHS dh nk tarik kereta tu soon. Long short story, habis bumper depan kete sy kemek, dgn bracket ( xpasti nme die la) belah dalam tu sekali kemek ke dlm.. so dah tak rase kereta baru dh.. mujur repair haritu rm 200 je kne. n sampai skrg sy jadi takut2 nak bawak kereta, asyk teringat2 kejadian haritu. tunggu berani balik baru bwk.. rase sia2 pun ade baru pakai kereta baru sebulan loan baru start bayar dah kena macam tu. Sape ade pengalaman macam ni?
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2017 01:38 PM | Show all posts
penah..br pakai sebulan gak..tp bukan langgar kete org..tgh drive kat federal highway tetiba ada sebijik tayar + ngan rim ada tgh2 jalan..nk elak xleh sbb kiri kanan ada kete, nk tak nak langgar gak la..memula ok abislah bumper kete pecah segala..benti tepi tgk bumper patah sket tp oil sump pecah..kena tow bwk gi service centre kena la tukar oil sump baru dlm 600 lebih cmtu..
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2017 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sebu1 at 23-10-2017 01:47 PM

Takziah.  Pengalaman akak sebu melanggar mat motor tapi X pernah serik memandu.  Pelanggaran tu X de langsung kecederaan atau ganti rugi walau satu sen pun tp mcm roda motor tu X stabil.  Cuma takat minta maaf dan org tu blah mcm tu walau dia hampir terjatuh.  Dan pengalaman kedua terlanggar bontot kereta org depan dgn melanggar hentaman yg amat slow mase trafik light merah.  Org tu tepuk dahi dan ajak berhenti kat tepi jln tp tersengih akhirnye sb X de langsung cacat cela kereta dia mau pun kereta akak sebu yg buruk
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2017 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Pesanan dari org tersyg akak sebu,  tatkala memandu mesti dlm keadaan tenang dan selesa.  Tu kunci pemanduan katenya
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2017 01:56 PM | Show all posts
sebu1 replied at 23-10-2017 05:45 AM
Pesanan dari org tersyg akak sebu,  tatkala memandu mesti dlm keadaan tenang dan selesa.  Tu kunci p ...

ooo ye ke?


Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2017 01:56 PM | Show all posts
sebu1 replied at 23-10-2017 05:44 AM
Takziah.  Pengalaman akak sebu melanggar mat motor tapi X pernah serik memandu.  Pelanggaran tu X de ...

adakah @sebu1 memahami maksud sebenar "serik" ?


sebab tak pernah serik pon dalam perihal menuduh


ahakssss


#tanyajer



Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2017 02:30 PM | Show all posts
lor, nk tanya pengalaman je rupanya...ingatkan ader msalah kete..
rilek la tt, lain kali hati2 bawa......pengalaman mengajar erti kehidupan
bini aku bwa kete pergi kerja hari2, pernah sondol hilux kat jln kuching sebab mengantuk...
habis ranap kete kancil aku..... mujurla hilux takde apa2.......
nasib baik laki dia pomen, mlm tu juga aku baiki....esok pagi dia selamba bawa mcm biasa....
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2017 02:33 PM | Show all posts
pengalaman kereta baru sewa tak sampai 2 jam :

akak parking kereta. minum teh ais. akak nampak ada pakcik parking motor himpit kereta akak . akak ingat nak tunggu pakcik tu. sekali masuk kereta tak ingat ada motor pakcik tu. habis tabrak jatuh box motor keluar semua dokumen. sebab takut kawan akak cakap  buat xtahu je sebab  ikut law mmg salah pakcik tu parking kawasan kereta.  ada kes pau kereta sebegitu sengaja parking belakang kereta dan pau owner kereta.tak pasti pakcik tu nak pau atau mmg nak letak situ sekejap.

sejak itu akak xtrauma cuma rasa bersalah kat pakcik itu sangat2. moga makin murah rezeki pakcik itu.
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2017 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku dulu pernah langgar monyet. Abeh bumper kete aku patah. Tp xserik2 lg ni. Jgn risau tt, tenang2 je mase drive tu. Eksiden ni sume utk asah skill memandu ko la tu.
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2017 04:43 PM | Show all posts
baru memandu memang la cmtu..
pernah masa kt bandar sunway terlanggar buntut amoi nak ke tempat kerja...
eh lupa nak tulis buntut kereta..bukan buntut fizikal amoi tu..alahai
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-10-2017 04:49 PM | Show all posts
harkktuih replied at 23-10-2017 01:38 PM
penah..br pakai sebulan gak..tp bukan langgar kete org..tgh drive kat federal highway tetiba ada seb ...

huhu.. bnd nk jd kn...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-10-2017 04:51 PM | Show all posts
sebu1 replied at 23-10-2017 01:45 PM
Pesanan dari org tersyg akak sebu,  tatkala memandu mesti dlm keadaan tenang dan selesa.  Tu kunci p ...

huhu baik2.. abg sy pn ckp bnd yg sme.. kena cool tenang2 bru blh drve.. lg satu elakkn drve mse ngantuk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-10-2017 04:52 PM | Show all posts
zulka replied at 23-10-2017 02:30 PM
lor, nk tanya pengalaman je rupanya...ingatkan ader msalah kete..
rilek la tt, lain kali hati2 ba ...

wahh untung laa boleh repair sndr.. jimat duitt..



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-10-2017 04:53 PM | Show all posts
netto_ replied at 23-10-2017 02:34 PM
Aku dulu pernah langgar monyet. Abeh bumper kete aku patah. Tp xserik2 lg ni. Jgn risau tt, tenang2  ...

ohh cmtuu. tp bru2 ni ade gugel2, tbce ade org ckp first time accident xde ape, kali kdua pn xde ape..tp klu kali ketiga accident trus padam .. smue tu mitos je kn kn.. huhuh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-10-2017 04:55 PM | Show all posts
palmolive replied at 23-10-2017 04:43 PM
baru memandu memang la cmtu..
pernah masa kt bandar sunway terlanggar buntut amoi nak ke tempat ker ...

hahhaha.. itu laa baru 2 minggu drive kete sndr, neves smcm.. mujur bkn kete org lain..klu x mau kne maki
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2017 04:57 PM | Show all posts
Ryhanna replied at 23-10-2017 04:55 PM
hahhaha.. itu laa baru 2 minggu drive kete sndr, neves smcm.. mujur bkn kete org lain..klu x mau k ...

dalam insurans register berapa org diver utk kereta tu?
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2017 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Ryhanna replied at 23-10-2017 04:53 PM
ohh cmtuu. tp bru2 ni ade gugel2, tbce ade org ckp first time accident xde ape, kali kdua pn xde a ...

Tu sume mitos je. Jgn tkt2 nk drive tu, tenang2 je. Tp aku yg paling latest br pas eksiden bln 7 ari tu patah kaki aku tt
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-10-2017 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
palmolive replied at 23-10-2017 04:57 PM
dalam insurans register berapa org diver utk kereta tu?

Sy dftr insurans hrtu dua org
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-10-2017 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
netto_ replied at 23-10-2017 05:03 PM
Tu sume mitos je. Jgn tkt2 nk drive tu, tenang2 je. Tp aku yg paling latest br pas eksiden bln 7 a ...

Hahh ni mst naik motor nie.. Simen ke
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2017 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Ryhanna replied at 23-10-2017 05:58 PM
Hahh ni mst naik motor nie.. Simen ke

Ye naik motor. Simen besi segala la. So hati2 drive tu
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.096165s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list