JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12
Return to list New
3757
View
40
Reply

rice cooker boleh bawak naik kabin?

[Copy link]

Author: lilin99       Show all posts   Read mode

Post time 11-11-2017 11:30 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 11-11-2017 09:57 PM
Mak mentua aku pun suka travel. Dia ckp, klu travel pun kena masak sokmo, baik tak yah melancong.  ...

uih..mak mertua u, stail tai tai tu. lain.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2017 03:12 PM | Show all posts
Hana replied at 11-11-2017 11:30 PM
uih..mak mertua u, stail tai tai tu. lain.

Idaklah stail tai tai. Masih cr hotel biasa biasa je bukan yg berbintang bintang. Cuma dia mmg tak gemor nak masak2 klu berjalan. Kekekeke!! Dia kata, aku penat penat kerja cari duit. Nak holiday mmg tujuan nak abiskan duit. So, apa salahnya makan kat luar. Kemain lg org tua tu. Kita org ok je, mkn luar blh, mkn masak blh. Klu berjalan dgn dia, jgn lah ko harap ada sesi masak memasak. Tp klu aku dgn wife berjalan, klu dok hostel mmg kami masak. Tp masak dinner saja. Klu dok hotel, takdelah nak memasak sebab takde dapur psl kami tak bawa periuk belanga bagai. Beg kami bawa ringan sebab most of the time kami travel light. Supaya senang bergerak kejar train,bus atau naik tangga turun tangga
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-11-2017 11:50 AM | Show all posts
Hana replied at 11-11-2017 06:02 PM
uihh..jgn le bagi remark mcm ni.tak semua orang mampu makan luar ketika bercuti.
ada kolik aku (d ...

hii..betul tu..kes sy nie, sy ke maldives then duk kat private island..nk mkn kat buffet hotel charge sgt2 x berbaloi lunch (35usd p/p) dinner (45usd p/p)
ok kalau ada yg kata pergi maldives mampu tp nak bayar utk makanan x mampu..semua tahu kn maldives nak pegi memang kos nye nak nages..tp allhamdullilah sy jumpa promo yg sgt2 gilerrssss...1k per person utk flight+hotel..
so utk org yg kedekut chipmore mcm sy nie grab la cpt2 asal kn dpt smpai..pastu tu x masuk aktiviti bagai so nak jimat tang situ spend utk aktiviti..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-11-2017 12:10 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 11-11-2017 09:57 PM
Mak mentua aku pun suka travel. Dia ckp, klu travel pun kena masak sokmo, baik tak yah melancong.  ...

ya betul sis kalau tempat tu senang dpt makanan and kena dgn tekak kita..tp skang byk jer mkn ready made..tinggal panaskn jer xyah susah nk tunggu lama..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2017 03:03 PM | Show all posts
lilin99 replied at 24-11-2017 11:50 AM
hii..betul tu..kes sy nie, sy ke maldives then duk kat private island..nk mkn kat buffet hotel cha ...

sis.....peduli lah orang nak kata apa.
bukan semua tempat kita mampu sepanjang masa makan di kedai.
dlm kes sis......memang menangis kalau lunch dgn dinner asyik nak tunjuk je.
yang penting kita boleh sampai tempat orang, tengok budaya mereka macam mana dan belajar dari pengalaman perjalanan.
akak pun tak larat nak makan 2x sehari di kedai walaupun cuma di HCM

btw....peterpan tu 'bro' bukan sis
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-11-2017 04:01 PM | Show all posts
dee556 replied at 24-11-2017 03:03 PM
sis.....peduli lah orang nak kata apa.
bukan semua tempat kita mampu sepanjang masa makan di keda ...

ya betul2 before nie travel pn amek pakej2 murah jer..
ah ha HCM nasi goreng nye harge pn leh dpt beli tudung 2helai..hehe
ala yerke sorry bro peterpen
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2017 09:58 PM | Show all posts
lilin99 replied at 24-11-2017 12:10 PM
ya betul sis kalau tempat tu senang dpt makanan and kena dgn tekak kita..tp skang byk jer mkn read ...

Kami ni sebenarnya org yg simple. Tak perlu makanan Msia pun blh survive. Ari tu kat Turki, 2 minggu mkn makanan turki. Smp London baru dpt merasa makanan Msia kat kantin di Kedutaan Msia. Masa kat Korea, ada satu tempat tu aku lupa nama tempat tu, tempat terpencil takde lah nak merasa makanan Msia. Kita org gi mkn vegetarian food. Dah itu saja yg kami blh mkn. Lain semua tak halal.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2017 10:00 PM | Show all posts
lilin99 replied at 24-11-2017 04:01 PM
ya betul2 before nie travel pn amek pakej2 murah jer..
ah ha HCM nasi goreng nye harge pn leh  ...

kekekek!! aku lelaki bukan pompuan. Kat HCM ada kakak yg naik motor jual nasi dgn kuih muih. Lbh murah dr korang mkn kat kedai merepek2 harga tu. Kakak tu charge kami RM70 saja tau. Nasi goreng 8 pack, Spring roll 15 biji. Kami mkn dlm bilik hotel. Pastu kami tanya kakak tu, boleh tak kami order lg utk lunch dan dinner esok?? Tp minta menu lain. Ok je dia blh buat. Tak semahal nak mampos mcm kat restoran merepek tu.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2017 09:09 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 24-11-2017 10:00 PM
kekekek!! aku lelaki bukan pompuan. Kat HCM ada kakak yg naik motor jual nasi dgn kuih muih. Lbh m ...

ambik nombor tak akak yang naik motor tu?
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2017 09:12 PM | Show all posts
dee556 replied at 24-11-2017 03:03 PM
sis.....peduli lah orang nak kata apa.
bukan semua tempat kita mampu sepanjang masa makan di keda ...

share boleh, u bawak apa food masa travel? @dee556

selain kicap manis. (i dah transfer dlm botol kecik daiso siap2)


Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2017 09:14 PM | Show all posts
lilin99 replied at 24-11-2017 11:50 AM
hii..betul tu..kes sy nie, sy ke maldives then duk kat private island..nk mkn kat buffet hotel cha ...

betul2. ada orang suka makan so, masa travel tu dia akan pilih makan kat situ.
tapi, kalau travelkan kita misti berjalan banyak-semua tempat nak jejak. tengok2 sampai kat bilik/tempat tinggal, lapar semula walhal dah makan tadi.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2017 08:02 PM | Show all posts
Hana replied at 25-11-2017 09:09 PM
ambik nombor tak akak yang naik motor tu?

Aku ada tempek nombor kakak tu dulu utk rujukan kawan2. Tp tak taulah klu momod ada tempek nombor kakak tu kat mukasurat depan thread Vietnam. Aku pergi dulu tahun 2014.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2017 09:06 AM | Show all posts
Hana replied at 25-11-2017 09:12 PM
share boleh, u bawak apa food masa travel? @dee556

selain kicap manis. (i dah transfer dlm bot ...

akak jarang bawa heavy food.
bawa macam bread, bun dan maggie je.
kami ni jenis tak ambik breakfast heavy, cukup makan bread je.
tengahari kena makan nasi.....malam memang jarang makan nasi...light je.
tapi kalau tempat senang makanan halal, memang tak bawa lah segala bekal tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 09:51 PM | Show all posts
Edited by sweetfasha at 5-12-2018 10:37 PM

aku pun baru nak tanya.. mini pot tu masuk kargo atau boleh hand carry?

so bungkus elok elok masuk kabinlah nampaknya

pi tempat org aku tak kisah sgt makan.. tapi kalau dah lebih seminggu jahanam juga bajet so masak nasi bawak sambal bolehlah lapik lapik perut. bukan nk masak beriya macam kat rumah

aku dok beijing sebulan.. huru hara juga makan sebab mahal gak makanan halal kat sana  jauh plak tu.. kalau pi makan kena siap tapau sebab naik subway 45 minit sampai hotel dh lapau balik.. kalau ada piuk boleh jugak tanak tanak megi ke
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
dee556 replied at 27-11-2017 09:06 AM
akak jarang bawa heavy food.
bawa macam bread, bun dan maggie je.
kami ni jenis tak ambik breakf ...

P jepun byk bekal tak dee ..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 03:07 PM | Show all posts
tukul replied at 12-1-2019 10:32 PM
P jepun byk bekal tak dee ..

tak berani nak cakap sebab tak sampai situ lagi.


Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.042978s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list