Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
34766
View
2619
Reply

[VOL54] ALL ABOUT FATTAH AMIN *HarianMetro: Fattah Jadi Bersemangat utkTerus Baiki Mutu Lakonan(2#) *Final Week Shooting Coffee Prince *Wanita Terindah on Astrofirst 480 *Melodi Interview (3#)

 Close [Copy link]

Author: vous_me6    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-11-2017 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by vous_me6 at 7-11-2017 01:49 AM

All About Fattah Amin
Anugerah Skrin 2017: Presenter
Screenshot_2017-11-05-19-23-22.jpg
Screenshot_2017-11-05-19-23-46.jpg
Screenshot_2017-11-05-19-20-17.jpg


Wanita Terindah OST on Spotify and Itunes
Screenshot_2017-11-05-19-22-31.jpg
Screenshot_2017-11-07-01-48-39.jpg
Screenshot_2017-11-07-01-47-53.jpg

COMING SOON END of NOVEMBER
Coffee Prince
Screenshot_2017-11-07-01-23-50.jpg
Jemput ke benang Wanita Terindah:
https://mforum.cari.com.my/forum ... ead&tid=1057207



Ps: Mel masih bertukang utk next benang
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-11-2017 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by vous_me6 at 6-11-2017 05:33 PM



Articles+Interviews:


Wanita Terindah: Fattah Jadi Bersemangat
Harian Metro: Oleh Syanty Octavia Amry

Pelakon Fattah Amin gembira apabila ramai yang memuji lakonannya dalam filem TV (FTV), Wanita Terindah.

Baginya itu adalah satu semangat untuknya terus memperbaiki mutu lakonan supaya lebih baik lagi.

Wanita Terindah adalah gandingan keduanya bersama pelakon jelita, Nur Fazura selepas pertama kali dalam drama bersiri popular Hero Seorang Cinderella.

Fattah berkata, peranannya dalam Wanita Terindah sangat berbeza daripada apa yang pernah dilakonkan sebelum ini.

Rasa sangat bertuah kerana saya dikelilingi ramai pelakon dan produksi berpengalaman yang banyak membantu menghidupkan watak dalam cerita itu.

Tidak mudah untuk saya kerana watak sebagai Fahim adalah seorang lelaki yang panas baran. Pertama kali saya menjayakan watak seperti ini dan ia sangat mencabar kerana perlu mengekalkan momentum itu supaya ia tidak lari, katanya.


Dalam pada itu, berkongsi gandingan bersama Fazura buat kali kedua, Fattah berkata, tidak sukar mencari keserasian kerana sebelum ini mereka pernah bekerja bersama-sama.

Syukur kami tidak susah hendak mencari keserasian bersama. Pengalaman sebelum ini banyak mematangkan saya daripada segi teknik lakonan.

Berlakon di samping Fazura juga menjadi lebih mudah kerana kami sudah ada keserasian sebelum ini.

Apatah lagi sebagai pelakon yang mempunyai banyak pengalaman Fazura banyak membantu saya di set penggambaran, katanya.


Sementara itu, Fazura pula berkata, FTV Wanita Terindah memperlihatkan sisi matang Fattah sebagai pelakon.

Saya lihat banyak perubahan dalam lakonannya dan dia semakin matang serta tidak kayu seperti yang pernah diperkatakan sebelum ini, katanya.

Dalam pada itu, Wanita Terindah juga menampilkan pasangan itu berlakon bukan sebagai kekasih.

Kami tidak mahu penonton bosan jika asyik lihat kami berlakon sebagai pasangan kekasih saja. Ini adalah kelainan yang cuba kami tampilkan kepada peminat.

Peminat boleh melihat kami dalam watak dan situasi berbeza kali ini di mana kami bukannya sekadar menjual kisah cinta semata-mata, katanya.

Selain Fattah dan Fazura, Wanita Terindah turut menampilkan Sarah Hildebrand, Liza Othman, Adam Mika, Ridzuan Hashim dan Samantha Katie James.

Wanita Terindah sudah pun ditayangkan menerusi saluran Astro First Eksklusif sejak 2 November lalu.

Artikel ini disiarkan pada : Isnin, 6 November 2017 @ 9:57am

Wanita Terindah: Bukti Fattah Amin Bukan Kayu
Suria.com.my
Telfilem terbaru lakonan Fattah Amin iaitu Wanita Terindah yang disiarkan di Astro First Ekslusif telah membuktikan bahawa dia sebenarnya bukan kayu.

Fattah telah mempamerkan lakonan yang berkesan membawakan watak seorang jurugambar yang panas baran.
Watak kali ini agak berlainan dengan karektor yang sering dibawakan bekas Hero Remaja ini.

Fattah sewaktu ditemui di sidang media tayangan perdana Wanita Terindah berkata, dia bersyukur melihat hasil telefilem ini.

Apa yang saya persembahkan dalam Wanita terindah ini bukan saya seorang, saya dibantu oleh Fazura, pengarah, Kak Liza dan pelakon-pelakon yang lain.

Alhamdulillah kalau cakap lakonan saya dah bagus, tetapi saya sendiri tak berani nak katakan yang lakonan saya dah bagus. Tetapi apa yang fazura dan kak Liza cakap lakonan saya dah bertambah baik saya rasa bersyukur, jelasnya.

Melihat kepada wataknya yang begitu berlainan dengan watak yang pernah dibawa sebelum ini, kata Fattah dia tidak mahu membawa watak yang tipikal.

Wajah saya sering menghiasi Astro bermula dengan drama Suri Hati Mr Pilot, kemudiannya Hero Seorang Cinderella, sekarang Coffee Prince jadi kalau boleh setiap watak tu saya tak nak nampak tipikal, ujarnya.
Lakonan Fattah dalam Wanita terindah turut mendapat pujian dari Fazura yang mengatakan Fattah kini bukan lagi kayu seperti yang sering diperkatakan.

Dalam telefilem Wanita Terindahh, Fattah membawakan watak sebagai Fahim yang merupakan seorang jurugambar yang panas baran. Fahim tinggal bersama ibunya yang merupakan seorang sukarelawan. Satu ibunya telah membawa pulang seorang budak lelaki bernama Fikri yang menghidap penyakit lukemia. Kehadiran Fikri tidak disukai oleh Fahim yang disifatkannya sebagai membebankan. Namun Fahim tidak tahu bahawa Fikri sebenarnya adalah adik kandungnya. Kehadiran Fazura yang membawa watak sebagai wartawan bernama Nuryn begitu disenangi oleh ibunya dan Fikri. Pada masa yang sama anak kepada bos Fahim iaitu Reena menyimpan perasan kepadanya.

Dapatkah Fahim keluar dari segala kemelut yang melanda dirinya? Siapakah sebenarnya wanita terindah di dalam hidup Fahim? Jangan lupa untuk melanggan drama Wanita Terindah hanya di Astro First Eksklusif.

Melodi interview, 5 Nov 2017
https://m.youtube.com/watch?v=0TXBQpCeD3I


Oppo F5 Launching Ceremony
Screenshot_2017-11-05-19-21-38.jpg Screenshot_2017-11-05-19-21-49.jpg Screenshot_2017-11-05-19-22-04.jpg Screenshot_2017-11-05-19-21-26.jpg Screenshot_2017-11-05-19-21-13.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-11-2017 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by vous_me6 at 7-11-2017 01:21 AM

BTS Photoshoot COFFEE PRINCE

  

  

  

  
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2017 07:48 PM | Show all posts
kenapa rumah ni takda org
malam ni tak sabar nak tengok wanita terindah dgn husband..berdebar nak tunggu husband comment ape.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2017 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
berlari lari masuk ke rumah baru
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2017 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Check in...pastu nyelam balik
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2017 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Umah bru..mn mel?
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2017 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Tadi iglive fattah,  bila faz masuk kacau & alvin sibuk nak ber hai dkt YPM ..comel je fattah cakap "sibuk je YPB ni.. YPM takpela sibuk"
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2017 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Wah! Pindah rmh baru lg?! Mendonia bamtah.. femes naw naw
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2017 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Pakat2 sahut menyahut kt igs mata berdarah telinga menanah tgk Faz berlovey dovey kt iglive. Siap kta Faz buat clearence sale takut xlaku. Seriously depa on noti ig bamtah. Klu xsuka block ni tak nk jugak amik tau. Ai sumeeee ig LB ai block. Sapo je yg share walopon hnya tahik lalat lipe mmg ai blok xhengen nk amik tauuu
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2017 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by misscrazy at 5-11-2017 08:09 PM
love_warrior replied at 5-11-2017 08:04 PM
Pakat2 sahut menyahut kt igs mata berdarah telinga menanah tgk Faz berlovey dovey kt iglive. Siap kt ...


Boleh tak rumah baru ni , jangan bawak kisah lobenak ni..PLEASE...kalau hanya benda yg sama je diroyan...maaf NEXT!!
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2017 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Kemain bamtah skrg ala2 Beyonce upload ig tanpa caption
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2017 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Check in rumah baru sambil menanti 13112017..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2017 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Fattah look so hensem kat event maydan tuuu... anyone dpt tak ss gmbr kat maydan niii ...
Pastu pki jaket ypc lak tuuu...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2017 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
@Aduradura dear,klu free mntk jengah pm yer
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2017 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Classy14 replied at 5-11-2017 08:09 PM
Fattah look so hensem kat event maydan tuuu... anyone dpt tak ss gmbr kat maydan niii ...
Pastu pki ...

Fattah siap suka pakai jacket tu..fattah ni kalau happy boleh nampak sangat ye dia tengah happy..
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2017 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Iolsss tension tgk bdk kecik tu....kecik2 hadap retis...
Owner maydan tu nmpk cam syg gile ngn bamtah...dh mcm ank ..
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2017 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
love_warrior replied at 5-11-2017 08:04 PM
Pakat2 sahut menyahut kt igs mata berdarah telinga menanah tgk Faz berlovey dovey kt iglive. Siap kt ...

Flip hair je kaka no need to layan diaorg.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2017 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by shaun_bb at 5-11-2017 08:30 PM

Tq @vous_me6 bukak rumah baru. Memang rajin you bukak rumah bfftj ni.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2017 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts

IMG_1329.PNG
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2017 08:19 PM | Show all posts
gaya bamtah macam nak ke stalker cafe je jacket dah ok..tapi tshirt tu dah macam tshirt basahan..sila beli baju bamtah
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2017 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Penat joyah sorang 2 kt bng lama...
Suka naw baju peminat bg... mahein sungguh...

#Asaladayangpanas erk.. sbb dah lama tak sengih ke dorang tu.. so betul la kt paper kate ade org halang/dengki hub fattzura..
Kui kui kui iolls mula2 x caya stmnt ni.. but LB proove me wrong... kui kui kui

Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2017 08:21 PM | Show all posts
berusgigiaku replied at 5-11-2017 08:13 PM
Iolsss tension tgk bdk kecik tu....kecik2 hadap retis...
Owner maydan tu nmpk cam syg gile ngn bamt ...

khahkakha..iolss pun nampak budak kecik tu terus cakap ..SEMAK!
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2017 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
misscrazy replied at 5-11-2017 07:59 PM
Tadi iglive fattah,  bila faz masuk kacau & alvin sibuk nak ber hai dkt YPM  ..comel je fattah cak ...

Tu lah iols pun perasan Alvin joined live ig Fattah sambil hai kat YPM. Pastu Fattah cakap sibuk lah YPB ni. Alvin digelar YPB ke skrg? YPB tu apa pulak?
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2017 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
eely_shana replied at 5-11-2017 08:22 PM
Tu lah iols pun perasan Alvin joined live ig Fattah sambil hai kat YPM. Pastu Fattah cakap sibuk l ...

Alvin YPB .. yang paling busybody kot
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.163050s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list