Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3458
View
50
Reply

FK8 Honda Civic Type dilancarkan di Malaysia secara rasmi , harga dari RM320k je

[Copy link]

Author: chacon       Show all posts   Read mode

Post time 10-11-2017 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Ahh mmg nanti aku hantar civic kat ah beng workshop clone sebijik mcm ni. Jimat byk.
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 04:59 PM | Show all posts
Edited by cocorex at 10-11-2017 05:03 PM



Iols lg berkenan dgn type r 2015 nie..tp kena tarik blk kt malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 05:15 PM | Show all posts
cocorex replied at 10-11-2017 04:59 PM
Iols lg berkenan dgn type r 2015 nie..tp kena tarik blk kt malaysia

Tapi macam selalu nampak je model ni
Ade je kan
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
kivio replied at 10-11-2017 05:15 PM
Tapi macam selalu nampak je model ni
Ade je kan


Luaran sama dalaman tak sama. Performance wise jauh berbeza tapi tetap tak boleh justify harga tu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg pasti ramai hanya mampu tampal sticker merah tu kereta masing-masing.
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Aiyoo civic type R ni kete idamanku..tapi harga mahal nak mamppuihhh..mampu dlm mimpi aje la
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by bro_kr at 10-11-2017 05:42 PM

FK8 Civic 2.0 turbocharged vtec type-R ni market utk peminat Honda dan racer.

Engine: 2.0 litre turbocharged VTEC engine with 310 PS at 6,500 rpm and 400 Nm of torque from 2,500 to 4,500 rpm.

Transmission: six-speed manual gearbox transfers drive to the front wheels.

Type-R body luaran nampak cam sama dengan Civic biasa, tapi sebenarnya sudah diperkukuhkan sejajar dgn badge type-R. R for racing.

Harga yg dicadangkan rm320k without insurance.

Tambah lagi rm100k boleh dapat Nissan GTR 3.7 recond tahun 2012 / 2013.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
spiderman80 replied at 10-11-2017 04:38 PM
Bro, tapi kan dengan harga RM300k untuk sebuah Honda Civic macam tak berbaloi no matter how good i ...

Target market lain spidey. Ni bukan untuk show-off sangat, lebih kpd kepuasan terutama peminat tegar Honda.

Zaman kegemilangan Honda A Senna vs A Prost.
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
xcantik pun.. baik bli crv je
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
ada duit beli la..minat masing2
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 05:59 PM | Show all posts
Aku tadi dapat mengase bawak gi PUSPAKOM... berani letak mode sport je mode R tak berani takut teghebang...
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
I believe dr performance mmg tip top like Nissan Gtr or higher. Race car type sbb tu manual. Maybe KL-JB just 2 jam saja. Ade extra money mmg sy beli..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
kivio replied at 10-11-2017 05:15 PM
Tapi macam selalu nampak je model ni
Ade je kan

Jarang skali nmpak..sbb dgr citer ada problem
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 07:47 PM | Show all posts
tukar spokrim, tambah jaring reban ayam sket. bleh naik harga, mudahnya penggemar honda tertipu.


Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Buruk nya sister rupa bentuk nya, banyak pula lekuk heshe
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Walaupun kete ni mmg badass..hanya kt track je dpt bwk full performance..men jln biasa kena kecam plak. Paling best main tauge kete ni.
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Huduh je aku tgk.. yang mana rembes nya Keta ni..
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
buragazz replied at 10-11-2017 05:59 PM
Aku tadi dapat mengase bawak gi PUSPAKOM... berani letak mode sport je mode R tak berani takut teghe ...

Best tak pandu kereta ni?
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Design Honda tak pernah mengecewakan
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 08:38 PM | Show all posts
bro_kr replied at 10-11-2017 05:46 PM
Target market lain spidey. Ni bukan untuk show-off sangat, lebih kpd kepuasan terutama peminat teg ...

Haha....faham cuma rasa tak berbaloi membeli kereta C segmen Jepun pada harga RM320 ribu.
Rupa bentuk dia pun tak mengancam atau ada ciri-ciri luaran kereta yang garang.

Anyway, ia pandangan masing-masing kan? Peminat Type R mungkin tak kisah harga camtu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.491822s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list