Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
1986
View
45
Reply

Dituduh Gila Gara-Gara Tak Tun Tuang, Upiak Isil Diceraikan Suami

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-12-2017 03:43 PM | Show all posts |Read mode
Di sebalik personalitinya yang gila-gila, ramai yang tidak mengetahui kisah hidup Upiak Isil.

Penyanyi yang meletup dengan lagu Tak Tun Tuang ini sebenarnya berduka dengan episod kegagalan rumah tangganya.

Walaupun lagu tersebut menyebabkan namanya melonjak naik, namun disebabkannya jugalah Upiak diceraikan oleh suami.

Foto: Astro Gempak



Saya berkahwin pada tahun 2013 dan bercerai dua tahun selepas itu. Keluarga bekas suami kurang menggemari saya.

Selepas saya menghasilkan lagu Tak Tun Tuang, keadaan menjadi semakin tegang. Keluarga bekas suami menuduh saya gila dan kurang siuman kerana muncul dengan lagu dan konsep gila-gila seperti itu.

Akhirnya, bekas suami menceraikan saya dan tidak lama selepas itu, saya mendengar berita dia berkahwin dengah orang lain,
katanya kepada Astro Gempak.

Foto: mStar Online



Pemilik nama sebenar Silvia Nanda, 32, yang berasal dari Padang, Indonesia ini bagaimanapun bersyukur kerana segala kesusahan yang dialami mempunyai hikmah tersendiri.

Saya menangis selama tiga hari mengenangkan nasib ditinggalkan suami. Ketika itu, saya berdoa kepada Allah agar tunjukkan keajaiban kepada saya.

Siapa sangka, lagu Tak Tun Tuang yang orang anggap sebagai lagu kurang siuman menjadi viral. Biarpun hampir tiga tahun berlalu, secara tidak sengaja, lagu ini meraih populariti di Malaysia, Thailand dan beberapa negara lagi.

Saya anggap ini sebagai rezeki dan saya mahu berusaha dengan lebih kuat untuk mengukuhkan nama saya,
tambahnya.



Bertabahlah Upiak. Semoga semakin sukses dalam kerjaya dan hasilkan banyak lagi lagu-lagu yang meletup pada akan datang. -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni kalau tang muka tu kurus sikit msti cantik..
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
lagu ni mmg bodoh pn..netizen malaysia ni mudah sgt trhibur..nak2 dgn bnda bodoh
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
aku pon rasa lagu ni bodo
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 04:44 PM | Show all posts
tak tau aper yang best dengan lagu ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 04:46 PM | Show all posts
أستغفر الله
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
siyan nya kalau nak cerai cerai je lah
napa nak kata orang gila pulak
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 05:08 PM | Show all posts
apa maksud tak tun tuang tu..?
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 05:14 PM | Show all posts
tan tun tuang tu mcm bunyi gendang lol..
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Lahhhh... islam dia ni?
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 05:47 PM | Show all posts
patut laaa orang kata gila...  
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada iras Jeannie mai
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
myakayina replied at 5-12-2017 05:08 PM
apa maksud tak tun tuang tu..?

Tu mimik bunyi gendang... Huhu
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 06:56 PM | Show all posts
cantik dia ni walaopon pakai kain batik jek
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 08:07 PM | Show all posts
stupid punya lagu..melambangkan tahap mentaliti melayu
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa aku dgr lain masa tgk Motif Vieral? Mcm laki dia copy lagu dia ke apa. Pastu dia mintak duit nk buat lagu ni dr laki dia tp xdpt. Last2 deyols cerai. Nangis dia time tu. Ke aku yg tak paham bahasa indon dia
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
armin replied at 5-12-2017 08:13 PM
Kenapa aku dgr lain masa tgk Motif Vieral? Mcm laki dia copy lagu dia ke apa. Pastu dia mintak duit  ...

iols pon dgr sperti yg chuolss ckp jgk.. psal produce lagu nie kan.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2017 01:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Lagu merapu & mmg mcm org gila pun, maybe jane bkn yg jenis mudah terhibur kot
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2017 01:47 AM From the mobile phone | Show all posts
revenge body ala2 khloe kardashian..malah lebih hebat dari khloe.. jangan lah pulak teti e mak mentua ex laki cari balik si upiak ne.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2017 02:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni muka dia rabak teruk eh? Mcm berjerawat lepas tu ditepek dgn foundation bercapuk2. Risau aku tgk. Kalau aku depan2 dia mesti aku tak boleh focus dengar apa dia ckp.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2017 04:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada iras sikit cam amy mastura
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2017 04:16 AM From the mobile phone | Show all posts
tupaiterbang replied at 5-12-2017 08:07 PM
stupid punya lagu..melambangkan tahap mentaliti melayu

Sebab melayu bodoh ni kau masih dpt hidup di bun bertuah ni. Kalau di myanmar pasti dh lama kau kena rogol dan dibunuh haha.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2017 08:25 AM From the mobile phone | Show all posts
tupaiterbang replied at 5-12-2017 08:07 PM
stupid punya lagu..melambangkan tahap mentaliti melayu

Dgn lagu stupid ni dia femes kt Msia
Iols mula2 dgr lagu ni...minyak naik lagi taktuntuang..ingtkn mmg org troll utk pakjib
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2017 08:42 AM | Show all posts
nama asal dh sedap silvia nanda...tukar jd upiak isil... pelik ler  
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2017 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Lagu terjerit jerit..sah2 la org cakap gila {:freak
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055415s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list