Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9017
View
207
Reply

Macam Mana Nak Naik Level?

[Copy link]

Author: whitelily97    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 12-2-2019 10:38 AM | Show all posts
Testing.
Saya newbie  kat sini. First time buat comment. Nak masuk thread itu x boleh, ini x boleh ... baru tau ada pagar.  still tak faham sgt macam mana nak  kutip point.   
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 10:49 PM | Show all posts
DataLady replied at 12-2-2019 02:38 AM
Testing.
Saya newbie  kat sini. First time buat comment. Nak masuk thread itu x boleh, ini x boleh ...

Aku bukan nak tunjuk pandai tapi memandangkan aku senior kat sini. *cuba kau tgok aku pangkat ap, PIONEER kau tau* Jenama radio.
Ehem... Kalau nak dpat point byk dan cepat kena la post yg bernas bernas mcm aku.  
Selalunya ada thread untuk budak budak junior mcm kau utk kumpul point. Contoh thread :-
"Luahkan perasaan anda" (yang mana tak ada sapa peduli klu kau muka baru)
"Kongsikan lagu kegemaran anda" dan mcm mcm lagi.
Pastikan thread tu diselenggara oleh mod yang bertauliah, ada setengah kes tu smpai seminggu tunggu kredit (banter :p ).
Itu je la beberapa tips yg aku boleh kongsi skrang. Aku busy. Bye




Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2019 12:10 AM | Show all posts
...sayang suma....

takperlu berpeluh jari jemari buat byk2 posting
semata2 nak dpt sebutir kredit.
singgah arr di...

>>bod lawak<<

bawa citer2 lawak, gambar, komik, atau video lawak.
kongsi di sana ye.
nati himun tabur kredit byk2



Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2019 01:48 AM | Show all posts
himun_hino replied at 15-2-2019 04:10 PM
...sayang suma....

takperlu berpeluh jari jemari buat byk2 posting

Eh... betul ke ni?
"Sign me up dad!"
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2019 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
ItisDD replied at 15-12-2018 09:14 AM
Gi board epistemologi, idea n pemikiran main quiz.

Sekali uols main quiz dpt 20 mata tacang

btl la. msk sana cpt jer dpt tacang. serbu2 sana cpt...
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2019 01:00 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2019 09:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Sy pun newbie jgk, smlm try komen kt epistemologi thread seribulan dlm kul 1 pg sbb x bleh nk tdr, pg2 trus seribulan reply n bg tacang, wwwuu pantas gilosss buat keja, lepas ni nk share movie2 lain yg best kt seribulan.

P/s: sy ikhlas recommend movie tu tau seribulan, serius best, mengalir air mata nengok movie2 tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak kumpul bnyk point
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku baru je nak tanya soklan ni.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku baru lagi kat forum ni. Blur blur lagi. Mohon tunjuk ajar bosskurr
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya pun new lg selalu jd sr je baca forum dlm nie
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 9-3-2019 01:00 PM
Mrh tolong jawab



Seribulan ni pemurah ngan kredit tau..  
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 05:11 AM From the mobile phone | Show all posts
AceHand replied at 9-3-2018 12:02 AM
[AceHand SPECTaceLAR]

Tak sama... Makeng banyak poing makeng jauh gab dia...

Banyak nyaa
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Indahrupawan replied at 2-4-2019 05:48 PM
Aku baru lagi kat forum ni. Blur blur lagi. Mohon tunjuk ajar bosskurr

cepatnye awk naik level..sya xlepas2 lg..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Kappa8990 replied at 2-4-2019 08:35 PM
Seribulan ni pemurah ngan kredit tau..


murahkan rezki jugak utk seribulan..permudahkan org lain..Allah mudahkan urusan awk wahai moderator murah hati..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
hanis6969 replied at 3-4-2019 03:18 PM
cepatnye awk naik level..sya xlepas2 lg..

Saya pi komen kat bod lawak hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Indahrupawan replied at 3-4-2019 03:19 PM
Saya pi komen kat bod lawak hahaha

yeke..hihi..nk join la..bleh mengubat duka lara ni..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
.            
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya baru masuk forum cari ni sebab nak lari dari semak FB. Penat dah tengok keserabutan orang di FB.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Samaaa.... Bru tau ada pagar2 ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.077083s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list