JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1294
View
25
Reply

[Pelbagai] Mendalam...dont judge anyone from onesided story...

[Copy link]

Author: Clan204    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-12-2017 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by seribulan at 18-12-2017 05:24 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2017 06:25 PM | Show all posts
Bahaya tular tanpa usul periksa
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 11:24 AM | Show all posts
deep!!!  ni mmg penyakit yang semakin membarah dalam masyarakat kita.. tular.. dan judge tanpa

usul periksa..that y i always remind my self everthing between two party.. pasti bersebab dan

puncanya pasti di sumbang oleh dua2 pihak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2017 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Kena dgr dri dua dua pihak.dgr bole jgn percaya sepenuhnya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2017 01:45 PM | Show all posts
Macam kes video viral cina sembelih ayam belakang kedai dekat kuantan, pejabat islam daerah dah confirmkan kedai tu memang takda sijil halal and kedai cina pun. agak nya dah berbakul2 netizen menyumpah owner kedai ni without knowing tu sebenarnya kedai cina. orang skarang ni mmg batak viral gamak nya...

anyway iklan2 thailand ni memang creative dan deep sangat message2 nya.salute

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2017 09:23 AM | Show all posts
iklan thailand memang byk buat org sedar hakikat yg sllu kita buat.. kdg2 xdgr cerita dr dua2 pihat terus judge tnpa usul periksa.. kat sekeliling meols pn sme..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2017 12:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Good ad from Thailand as always. Mmg selalu kene dgr both side of stories. Sbb satu pihak mesti memburuk2 kan the other party n then the other pihak kene tuduh memacam. So conclusion is save comments/laharan sebelum dengar both sides nye stories.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2017 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Yess deff ad from siam ni mmg btl2 deep!!  Suka byk pengajaran bole diambil...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2017 10:53 AM | Show all posts
memang suka tgk vids from thailand, they make good vids.

manusia sekarang seronok gune teknologi tp kurang ilmu cara utk guna teknologi dgn berhemah. Sikit2 nak rekod, jumpa eksiden rekod, ular sawa eksiden rekod, selipar hilang rekod, ape je tak rekod? dekat kuburan pun bole selfie wefie, mmmmm utk peringatan katanya.

biar bijak la bila menggunakan sebarang teknologi, kadang2 signal kiri kanan kereta pun xreti bagi inikan pula tatacara guna internet.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2018 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Iklan, short movie dari thailand ni mmg bagus2 lah..  Banyak memberi pengajaran.  Me penah2 menangis2 tgk short movie dorang dekat fb,  smp opismate tegur,  igt me ada masalah kemurungan.

Bile me cakap tgk video,  dorang gelak gelak.. Hahahah..  Sekali me tunjuk tlsuruh tengok sendiri,  ha baru tau,  bjemaah kite nangis beramai2 kerumun kat meja me plak tu.

Oh video ru pasal yang budak lelaki mencuri utk bapa yang sakit xsilap.  Budak tu kantoi,  die di pukul di khalayak ramai. Sedih betul.   skali ada pakcik ni niaga makanan ke ye,  die yg tolong.  Walaupun sumbangan nye kecil tapi..  

Masa belalu,  pakcik u sakit.  Anak pompuan dia bw hospital tak mampu kos rawatan.  Tau2 dah setel.  Doctor tu yg bayar kan..

Rupanya tu la budak yg mencuri dl tu..  Betapa beliau mengenang jasa.. Xboleh kenang betul pakcik tu,  sbb dh tua..  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2018 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Boss dia baik sebenarnya, sian plak tak psl kena viral
Anyway x dpt dibayangkn kalau tetiba kena viral kerana benda yg x betul, camnelah nk hadap masyarakat
Anyway, enjoy this pic ya, its all about how we see things
96C94B85-4853-467B-8655-2D14118ED096.png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2018 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Mestilah kena dengar dari kedua2 pihak supaya jln penyelesaian dpt diambil.  Dgn ini tidak ada pihak yg teraniaya....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2018 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Indeed a very good story. Komuniti kita sekarang ni berada dalam keadaan yg sgt merisaukan. Mostly pengguna social media opt for " viral first, find out the truth later " . Selalunya bila kebenaran terserlah, damage is already done.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 01:28 PM | Show all posts
yes..true..orang suka menilai secara rambang without asking the real situation..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 10:20 PM | Show all posts
Kat tmpt keje dh pernah kne..mamat sorg ni mmg kepoci asyik dok cerite psl keburukkan partner dia..semua buruk situasi dia je nmpk teraniaya..walhal partner dia diamkan aje kmi pun dgr mcm pndg semacam jgk..last sekali partner quit x tahan dgn mamat ni.barulah tau cite sebenar yg mamat ni mmg suka menjaja cite biar nmpk havoq.sdangkan bende xde pape.

Membawang sekampung,semua oengurusan atasan diracuninya..bila nk insaf x tau la

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Too bad. Orang suka dengar/tengok sebelah pihak. Lepastu terus judge tanpa usul periksa. Ketuk kepala kang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 10:25 AM | Show all posts
iklan thailand mmg the best.
iols pun semakin tua ni semakin cuba nak memahami situasi orang lain
put my self into other people's shoes, so tak de lah nak judge sangat orang,
cuba nak bersangka baik,
risau jugak tiba-tiab aib kita pulak yg disebarkan padahal takde benda pun, tapi dah zaman viral ni apa benda sekali pun org nak viral..
tiba-tiab satu hari termengamuk marah anak, ada org viral, dah di cop nya kita ni mother from hell just because 5-10 saat org judge dari rakaman tu je.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 03:01 PM | Show all posts
jgn emo bila dgr one sided story being rational pls dgr dua2 br buat decision..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 03:40 PM | Show all posts
kepochi26 replied at 17-1-2019 02:01 PM
jgn emo bila dgr one sided story being rational pls dgr dua2 br buat decision..

Mendalamnya, darling
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 03:47 PM | Show all posts

hahhaha..indeed deep down from bottom of my heart
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058962s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list