Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
3629
View
20
Reply

MOHON BANTUAN: TINTED KERETA

[Copy link]

Author: AraBellaJuan87       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-12-2017 12:03 PM | Show all posts |Read mode
Salam Otai sekalian, nak tanya.. Saya baru beli kereta second hand saga flx. So nk tinted tapi betul-betul zero knowledge pasal tinted semua ni. Risau gak pergi terjah je kedai kang kena kencing nak2 plak perempuan pergi sorang.

So mohon bantuan tinted apa yang elok dengan harga bawah 500 and kereta bakal berjemur bawah matahari sbb tnggal kt rmh tnggi.

Mohon bantuan. Thanks in advance.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2018 09:38 AM | Show all posts
utk bajet 500 boleh survey jenama ni:-
cooltint
eco tint
coold world
Ray Tech
solar gard

byk lagi, yg penting pastikan tahap ketelusan cahaya mematuhi undang2 jpj....kalau tak jenuh nti..

Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2018 04:12 PM | Show all posts
tt, iols tinted yg murah aje RM25 utk 4 pintu.

kereta satu lg iols lupa jenama ape, dekat RM400 jugaklah.

so far, murah ke mahal ke, dua2 kereta iols nyaman2 je naik biarpun seharia n berjemur di tgh panas.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-1-2018 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
chinta89 replied at 2-1-2018 04:12 PM
tt, iols tinted yg murah aje RM25 utk 4 pintu.

kereta satu lg iols lupa jenama ape, dekat R ...

Wau! Murah nya.. Rm25?? Haba okay dak?
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2018 04:33 PM | Show all posts
AraBellaJuan87 replied at 2-1-2018 04:24 PM
Wau! Murah nya.. Rm25?? Haba okay dak?

kedai2 byk tawarkan RM25 utk 4 pintu.

Ade yg bagi harga RM30-RM50. Tp ni tinted biasa lah, bukan berjenama2 punya.

kalau tanya psl haba, iols rse biasa2 je. tinted mahal mcm mne pun tp kalau dh seharian jemur tgh panas, takdenya nk jd sejuk dlm tu mcm takde panas langsung.

iols lbh kepada tepuk handbag tanya poket. rase panas, buka tingkap buka aircond, mana pilihan hati.

uols nk yg tiptop kena keluarkan duit ratus2 juga lah. iols jenis x kisah tinted murah atau mahal, haba panas atau tak panas, sb ending dia buka air cond jua
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2018 08:50 AM | Show all posts
chinta89 replied at 2-1-2018 04:33 PM
kedai2 byk tawarkan RM25 utk 4 pintu.

Ade yg bagi harga RM30-RM50. Tp ni tinted biasa lah, buka ...

lain dik, sama sekali tak sama....rugila org byr tinted ribu2 kalau sama.....tinted berjenama yg mahal tu ada yg bagi waranty sampai 5 tahun...siap dgn UV protection dan mcm2 lagi...tinted murah memang byk...besepah ada tapi kualiti kelaut, setakat pakai 5,6 bulan je lepas tu jadi putih mcm plastik biasa buat apa...  



Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2018 08:52 AM | Show all posts
chinta89 replied at 2-1-2018 04:33 PM
kedai2 byk tawarkan RM25 utk 4 pintu.

Ade yg bagi harga RM30-RM50. Tp ni tinted biasa lah, buka ...

tt dah mention dah pun bajet dia dlm 500 kebawah..
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2018 10:57 AM | Show all posts
zulka replied at 3-1-2018 08:50 AM
lain dik, sama sekali tak sama....rugila org byr tinted ribu2 kalau sama.....tinted berjenama yg m ...

saya bg pendapat 'bagi sy' je bam zulka.

btw sy pakai dh bbrapa tahun, still gelap lagi. takpe la bajet iols murah2 aje. yg kaya raya pakai mahal ribu raban ade la beza ngn rm25 hengget iols.

iols compare yg iols je, rm25 dan rm300 tu. bukan rege 3000

balik kije buka tgkap kjp, angin2 lalu, baru buka ekon so jalannnnn so mmg la iols tak rse beza panas ke tak panas ke haba menghurung diriku sb ekon kan.


Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2018 11:02 AM | Show all posts
zulka replied at 3-1-2018 08:52 AM
tt dah mention dah pun bajet dia dlm 500 kebawah..

ye bam.                 
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2018 11:20 AM | Show all posts
chinta89 replied at 3-1-2018 10:57 AM
saya bg pendapat 'bagi sy' je bam zulka.

btw sy pakai dh bbrapa tahun, still gelap lagi. takpe  ...

hehe... jom gi lunch
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2018 11:25 AM | Show all posts

awal bam zulka ajak lunch.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2018 11:38 AM | Show all posts
saya pakai tinted rm90 je
buat 2 tahun lepas, sekarang dah drop sampai rm30 je
elok tahan sampai sekarang berhujan berpanas
tak panas sangat tak cerah sgt
kalo ada bajet lebih, apa salahnya pakai yg lagi berkualiti
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2018 11:41 AM | Show all posts
murahnya kome buat....dulu mak aku duk tinted kancil je pon dah makan ratus2....
kene kencing ka tuh?

aku pon nak pasang yg baru kt kete viva...kete tuh dah dekat 10 tahun kot...tinted asal pon dah koyak2....sedih betoi
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2018 12:41 PM | Show all posts
merrissa replied at 9-1-2018 11:41 AM
murahnya kome buat....dulu mak aku duk tinted kancil je pon dah makan ratus2....
kene kencing ka tu ...

kalau ikutkan lagi mahal tiinted tu lagi berkualiti....
nak tau kualiti ke tak kalau dah lebih dari 5 tahun, masih elok, tak pudar,tak tanggal...maka elok la tu..
aku pun pernah juga tinted yg murah2 tak berapa bulan dah pudar.....mcm plastik kosong je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2018 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
chinta89 replied at 2-1-2018 04:33 PM
kedai2 byk tawarkan RM25 utk 4 pintu.

Ade yg bagi harga RM30-RM50. Tp ni tinted biasa lah, buka ...

Btl gak kn? Ni next week nk g tinted insyaAllah. Rm280 whole tingkap. Ok la tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2018 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 3-1-2018 08:50 AM
lain dik, sama sekali tak sama....rugila org byr tinted ribu2 kalau sama.....tinted berjenama yg m ...

Terima kasih daun keladi.. Hebat tu tp nnt la bila dh kaya.. Terima kasih sekali lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2018 01:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Assalamualaikum semua. Saya nak bertanya. Saya baru beli kereta second, bru pasang tinted. Kalau kereta kita berjemur sepnjg masa takde pape jadi ke kat tinted baru tu? Sbb saya dduk umah kg. Kereta trpaksa park dkt dpn rumah
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2018 08:57 AM | Show all posts
machasyraf replied at 4-3-2018 01:36 AM
Assalamualaikum semua. Saya nak bertanya. Saya baru beli kereta second, bru pasang tinted. Kalau ker ...

W'salam wbt, bergantung pada jenis tinted sebenarnya, kalau jenis tinted tu berkualiti maka tahan la ia utk beberapa tahun, sebaliknya kalau tinted tu jenis murah maka ianya hanya bertahan beberapa bulan sahaja, lepastu warna tinted akan hilang...dan akan jadi plastik biasa ibarat plastik tapau air minuman. wallahualam   
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-3-2018 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah buat tinted dh. Kt cheras. Dlm bulan 1 haritu. Harga rm300. Smlm xtau makhluk apa langgar. Cermin blkng retak seribu. I is sad.
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2018 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
saviour_09 replied at 5-1-2018 11:38 AM
saya pakai tinted rm90 je
buat 2 tahun lepas, sekarang dah drop sampai rm30 je
elok tahan sa ...

bro...
bleh bgtau kat mane tinted rm30 tu...?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086285s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list