Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1899
View
22
Reply

Kereta proton saga auto secondhand 2008 dan ke atas

[Copy link]

Author: Pemilikhati91    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-1-2018 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Assalam n salam sejahtera semua.saya plan nk beli kereta proton saga auto cash..bajet dalam 10000 ke 11000 on the road.untuk bawak family jalan jauh sekali sekala.dan untuk ulang alik ke tempat kerja.so nak tnye smua,ok ke kalau beli kereta ni?agak2 maintenance tinggi tak?nak beli keta installment takut xmampu nk commit bulan2.mohon pendapat n pandangan kalian..
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2018 06:36 PM | Show all posts
akak seronok dengar beli kereta cash. setuju sangat , cuma minta tlg bawa mekanik check. akak pernah bawa saga 1.6 flx xsilap akak laju  sedap bawa cuma ada bunyi tu pelik sikit.

maintanance should be murah, joint kelab proton, boleh tahu DIY sikit2. beli je. nak beli jgn bayar apa2 selagi tak tengok kereta banyak scammer kt mudah.my. dah tengok kereta puas hati dengan pandangan mekanik baru beli.


ada bajet rezeki lebih nanti upgrade seat xpasti upgrade sarung atau pun tambah span, sbb ada naik kereta kawan punggung sakit sedikit. yang lain2 semua ok xde masalah tip top.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-1-2018 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 5-1-2018 06:36 PM
akak seronok dengar beli kereta cash. setuju sangat , cuma minta tlg bawa mekanik check. akak pernah ...

Tme ksih akk.wah..akk pon bli kete second k?akk dlu bwk mechanic jgk k sblm bli?bpe lme akk usha sblm bli kete?sy ade tnye ahli kt sni yg nme zulka.die blh tlg tgkkn.so tgh usha2 kt mudah..tula akk..sy mla2 nk bli ansuran.lpas tu tkr fkiran sbb nnti in future byk lgi nk pkai duit..cma tkt trkna kete yg xelol..
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2018 07:34 PM | Show all posts
Pemilikhati91 replied at 5-1-2018 07:02 PM
Tme ksih akk.wah..akk pon bli kete second k?akk dlu bwk mechanic jgk k sblm bli?bpe lme akk usha s ...

akak ada kereta cash kereta hutang bank. kereta cash masih elok. lg 3 tahun nak cat semula, top overhaul dan wiring. kereta dah masuk usia 20 tahun. powerkan? hihi. rahsianya  syg kereta tersebut. lantak orang kutuk ke apa jaga elok2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-1-2018 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 5-1-2018 07:34 PM
akak ada kereta cash kereta hutang bank. kereta cash masih elok. lg 3 tahun nak cat semula, top ov ...

Wah..powerla akk jga kete..sllu laki je yg top psal kete ni..hehee..nnti blh roger2 akk jgkla..akk pkao kete ape skrg?
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2018 10:32 PM | Show all posts
Pemilikhati91 replied at 5-1-2018 07:54 PM
Wah..powerla akk jga kete..sllu laki je yg top psal kete ni..hehee..nnti blh roger2 akk jgkla..akk ...

iswara,camry,f10.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-1-2018 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 5-1-2018 10:32 PM
iswara,camry,f10.

Smua ni akk bli cash k?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-1-2018 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 5-1-2018 10:32 PM
iswara,camry,f10.

Smua ni akk bli cash k?
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2018 12:00 AM | Show all posts

iswara je cash, camry dpt duit rumah lelong beli loan bank, f10 tahun ni jual sekadar merasa.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2018 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 6-1-2018 12:00 AM
iswara je cash, camry dpt duit rumah lelong beli loan bank, f10 tahun ni jual sekadar merasa.

Owh..hehee..okla tu..sy tgh mncri lg ni..arp2 smua brjln lncar..tme ksih akk sudi reply thread sy. ..akk je yg sudi komen.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2018 12:33 AM | Show all posts
Pemilikhati91 replied at 6-1-2018 12:14 AM
Owh..hehee..okla tu..sy tgh mncri lg ni..arp2 smua brjln lncar..tme ksih akk sudi reply thread sy. ...

kalau betul nak jimat ambil kereta saga iswara lama, tp kena buat wiring dik kos juga. baik ambil saga atau persona. persona hari tu ada nampak kat mudah RM 11 000 tahun 2011 reason jual murah suami isteri cerai. luas pun luas. minyak je lah standard proton enjin campro kuat minyak tp spare part murah .
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2018 12:47 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 6-1-2018 12:33 AM
kalau betul nak jimat ambil kereta saga iswara lama, tp kena buat wiring dik kos juga. baik ambil  ...

Persona ade jgk tgk kak..tp over budget sy pnye bjet 11k kbwh je.klau manual mgkin ade hrga mcm akk ckp tu.klau auto mhl sket..sbb tkt nnti ade maintenance laen.kot tyar nk kna tkar.timing belt.risau jgk tu sbb kete tu nnti klau bli akn gna utk long distance jgk..
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2018 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Beli wira.....sedap sikit bawak....saga ni mcm tak best je....lg pun wira tak byk songgeh....saga manja sikit, selalu mintak dibelai...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2018 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 6-1-2018 04:36 PM
Beli wira.....sedap sikit bawak....saga ni mcm tak best je....lg pun wira tak byk songgeh....saga ma ...

Ye k?so wira lgi ok k dari saga?sebabnya nak bawak pergi travel mne2 jgk..
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2018 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Pemilikhati91 replied at 6-1-2018 10:39 PM
Ye k?so wira lgi ok k dari saga?sebabnya nak bawak pergi travel mne2 jgk..

Iya...wira lg ok....

Tak byk kerenah pun....
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2018 08:46 AM | Show all posts
jgn la amik kete lama sgt... byk masa duduk kat bengkel dari duduk kat umah nti...
kalau pandai bela takpe la, kalau zero pengetahuan psl kete, semua harapkan pomen tak usah la.....buang duit je..
betul wira tu senang jaga......tapi pandai ke jaga?
aku ada kete wira taun 96....memang takde masalah pasal enjin...tapi karat naik sana sini, jenuh welding sana, tampal sini......sudahnya jual juga, sebab lantai dah nk roboh dek karat   
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2018 08:49 AM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 6-1-2018 12:33 AM
kalau betul nak jimat ambil kereta saga iswara lama, tp kena buat wiring dik kos juga. baik ambil  ...

iswara lama mentedarah minyak, karburator selalu sumbat, valve selalu rosak...asap naik kepul2....aku yg pomen ni pun tak rekmen amik
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2018 11:20 AM | Show all posts
zulka replied at 8-1-2018 08:49 AM
iswara lama mentedarah minyak, karburator selalu sumbat, valve selalu rosak...asap naik kepul2.... ...

urm pakai ok je lg zulka, dah tukar starter pajero, absorber, wiring, ye minyak kuat makan sebab bukan fuel injection xsilap. lepas tu tiada power steering tangan dah tumbuh biceps dah ni.

kalau enjin campro tahan ke zulka? bengkel kt mana?
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2018 08:48 AM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 8-1-2018 11:20 AM
urm pakai ok je lg zulka, dah tukar starter pajero, absorber, wiring, ye minyak kuat makan sebab b ...

abg sy pun ada pakai kete ni elok lg cuma tu la takde power steering manual pula tu, kalau jln jem bepeluh la juga
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2018 08:50 AM | Show all posts
abg @zulka dah ader bengkel? wow dah buat full time ke?  
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.100166s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list