JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1234
Return to list New
1901
View
96
Reply

[Idea] ...Apa paling penting dalam hidup?...

[Copy link]

Author: seribulan       Show all posts   Read mode

Post time 8-1-2019 02:22 PM | Show all posts
iman adalah mutiara.

walau jauh mana pun tersasar..berdoalah sentiasa supaya dikuatkan  ditetapkan iman.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 02:28 PM | Show all posts
apa yang penting bagi aku skrg bahagia kot. rasa tenang. tu pulun kumpul duit bayar hutang. lg cepat habis lg rasa bahagia.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Dpt jaga kesihatan sampai ujung nyawa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua manusia hidup niat yg sama Dari zaman firaun dulu sampai skrg
Kesihatan kekayaan kelapangan kemudaan berfamili kemegahan kekuatan kepandaian

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 03:48 PM | Show all posts
Apa yang penting dalam kehidupan adalah mencari titik kesederhanaan. Bila kita paham konsep besederhana, kehidupan kita akan rasa cukup. rezeki kita cuku. bahagia kita cukup. Malah kalau konsep sederhana ini berjaya, bukan kita malah orang sekeliling kita juga akan turun merasainya.

Tapi memang susah nak redhakan hati dengan besederhana.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 04:16 PM | Show all posts
bagi aku pula apa yang penting sekarang ni of course la anak2 n my mama.
dapat happy kan dorang ni dah bahagia dah aku

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 11:17 AM | Show all posts
Apa yang penting : JIWA YANG BAHAGIA

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 12:10 PM | Show all posts
yang penting teguhkan iman, jaga kesihatan dan x payah fikir masalah sgt

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 05:19 PM | Show all posts
yang paling penting bahagia dan tenang n berbalik kepada agama islam

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang paling penting di usia ini...
Dekatkn diri dgn Allah swt
Cari kebahagiaan abadi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 06:28 PM | Show all posts
Amal makruf nahi mungkar!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 01:52 PM | Show all posts
apa yg paling penting dalam kehidupan.

actually banyak benda penting.tak boleh nak cakap pick yang mana satu.. cuma as a muslim, benda utama pegangan yg tinggi pada yg Esa.. sebab setiap kehidupan ada pengakhiran. pengakhiran manusia adalah akhirat.

elok pegangan,eloklah semuanya. insyallah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 07:59 PM | Show all posts
kesihatan dan bebas dari kerisauan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 09:30 AM From the mobile phone | Show all posts
1. Iman.. istiqomah pertingkatkan secara berterusan.. terapkan dlm diri anak2 hingga mantap.. supaya in future kat mana pun dorang pergi.. dgn sapa pun dorang berkawan.. insyaAllah x mudah terikut anasir yg negatif

2. Sihat.. jaga kebersihan & jaga apa yg masuk dlm mulut utk jadi darah daging.. bila sihat mudah utk beribadat & membantu org lain

3. Happy family.. peace of mind bila family saling menyayangi, menghargai, melindungi, mengasihani etc.. bila cukup kasih sayang & perhatian insyaAllah bila dtg ujian melanda kita x mudah melatah

4. Financial stability.. cukup utk segala keperluan duniawi.. boleh beli apa sahaha yg dihajati pd bila2 masa dan yg penting tanpa berhutang.. boleh keluar zakat, infaq, wakaf, sedeqah utk bekalan akaun akhirat

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
3K
1. Keluarga (keluarga yg bersatu)
2. Kegembiraan (mental & fizikal)
3. Kewangan yg stabil

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 11:47 AM | Show all posts
Pada aku apa yang penting is kegembiraan diri aku sendiri sebab dalam hidup banyak sangt pengkhianatan, so baik aku fikir and amek tau apa yang buat aku bahagia.

So bila aku bahagia baru kita ikhlas untuk bahagiakan orang lain. Mana ada zaman sekarang berkorban demi kebahagiaan orang lain nanti jadi depression.

One more thing untuk bahagia perlu sihat!! mari hidup sihat n get serious diet.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 04:23 PM | Show all posts
fikiran yang rasional dan selalu kembali kepada fitrah so everything will come and goes smoothly

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesihatan yang baik....supaya kita berupaya menjaga ibubapa, keluarga...suami dan anak-anak dengan baik.
Keluarga yang bahagia....biarlah sederhana ,asalkan suami Kita bertanggungjawab, anak-anak yang jaga solat dan tidak melakukan perkara-perkara yang melampaui batas, adik -beradik yang saling menghormati.
Harta dan duit simpanan.....rumah untuk tempat berteduh, tak perlu menumpang rumah orang lain , kereta untuk bergerak , duit simpanan untuk digunakan waktu kecemasan , duit sikit untuk Kita bersedekah....biarpun sikit tapi bermanfaat.
Jiran yang baik.....jiran yang baik adalah rezeki Kita tau. Sebab dalam doa kita ada bahagian untuk jiran kita dan begitulah sebaliknya.
Yang penting,Kita bersyukur dengan apa yang Kita miliki.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
apa yg penting

1. dekatkan diri ngan tuhan, cuba utk join majlis2 agama no more to huhahuha
2. spent time ngan family
3. settlekan hutang2 yg ada
4. baiki hubungan sesama insan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 10:07 AM | Show all posts
Yg paling penting bagi i,

- Kekuatan spiritual/ Allah
- Ilmu
- Sihat
- Positive mind

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cikkittydiva at 17-1-2019 03:09 PM

Yang penting dalam hidup ialah IMAN dan TAKWA... benda ni xde dlm hidup punah semua kehidupan kite sbb benda tu yang mengawal tindak tanduk perbuatan kita dan dgn itu kita hanya berharap pada Allah je yg satu2nya ada utk kita selepas kita berusaha..berdoa dan bertawakal.. tu utk kesihatan rohani..
Segi jasmani pulak.. jagalah kesihatan..jaga makan... bersederhana jgn berlebihan..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 11:23 AM | Show all posts
mama papa serta adik beradik

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047308s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list