Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2661
View
46
Reply

Pregnancy tips to reduce your morning sickness

[Copy link]

Author: noraidil_06    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 23-1-2018 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
NurAlia14 replied at 23-1-2018 03:09 PM
xde ke petua loya tekak pahit...aku rase teruk dh ni

tnye @masmelon
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2018 11:55 AM | Show all posts
NurAlia14 replied at 23-1-2018 03:09 PM
xde ke petua loya tekak pahit...aku rase teruk dh ni

mkn epal hijau tpi jgn bnyak,  asam masin pon boleh.

Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2018 11:57 AM | Show all posts
skinskin replied at 22-1-2018 11:34 PM
air 100 plus ok x minum sbb asyik muntah je.. takut badan kurang air

mak kata jgn minum, sesetengah org dia lemah, so tkut effect kt kandungan

Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2018 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
masmelon replied at 24-1-2018 11:57 AM
mak kata jgn minum, sesetengah org dia lemah, so tkut effect kt kandungan

sbb gas ke.. cmner kalo tekak tu da cm rasa perit &  tawar jek.. minum air kosong cm tekak tu rasa tawar jek.. kalo 100 plus yg xde gas tu pon x bleh erkk
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2018 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
masmelon replied at 24-1-2018 11:55 AM
mkn epal hijau tpi jgn bnyak,  asam masin pon boleh.

epal ijau jek ke.. merah x leh?
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2018 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
bnyk lak soalan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-1-2018 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
masmelon replied at 24-1-2018 11:55 AM
mkn epal hijau tpi jgn bnyak,  asam masin pon boleh.

Akk cannot epal.esp merah.angin
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2018 05:23 PM | Show all posts
skinskin replied at 24-1-2018 12:08 PM
sbb gas ke.. cmner kalo tekak tu da cm rasa perit &  tawar jek.. minum air kosong cm tekak tu rasa ...

aah sbb gas,, kalau yg xde gas tu x sure lah plk akak.. tpi tu semua bergantung jgklah,, kalau kuat blh lah.. tpi kalau kandungan baru lagi better xyah lah kot..

Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2018 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
masmelon replied at 24-1-2018 05:23 PM
aah sbb gas,, kalau yg xde gas tu x sure lah plk akak.. tpi tu semua bergantung jgklah,, kalau kua ...

nape erkk.. sbb minuman isotonik ke.. air twister oren tu bleh kn?.. air ape yg sesuai kak
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2018 05:46 PM | Show all posts
skinskin replied at 24-1-2018 12:08 PM
epal ijau jek ke.. merah x leh?

boleh, tpi kalau akk xsure kondisi badan akk mcm mna, akk jgn mkn bnyk. mkn sikit2 sepotong ke.. buah epal, buah ,mempelam, plum or apa2 jek buah yg rse sweetsour gitu... contoh sy bg kat akk: ada kakak kepada kawan sy ni, dia sblm kawin mmg dah ada kencing manis, so lepas kwin waktu dia pregnant 2 bulan, nurse suruh dia minum air lemon (lemon dekat luar dia acid, masuk dalam perut dia jadi alkali) kalau xslap dalam sesudu mcm tu sbb nurse kata boleh xde apa2 n x mudarat kat baby, tpi alih2 kandungan dia x than so dia gugur... so apa2 pon di awal pregnancy ni, kalau ank 1, kena hati2 dgn mknan masam, asid sbb dia tajam.

Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2018 05:50 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 24-1-2018 12:45 PM
Akk cannot epal.esp merah.angin

ohh yeke, keluarga sy xleh minum air teh sbb angin... buah2 semua ok hehe
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2018 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
masmelon replied at 24-1-2018 05:46 PM
boleh, tpi kalau akk xsure kondisi badan akk mcm mna, akk jgn mkn bnyk. mkn sikit2 sepotong ke.. b ...

ohh buah masam2 x leh la erkk.. kalo buah yg lain2 cmner lak.. bleh bg contoh x buah apa yg sesuai?..
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2018 06:04 PM | Show all posts
buah yg ptut dielakkan mkan ketika awal pregnancy:

-durian (panas)
-limau (tajam)
-kelapa (tajam)
-nenas (tajam)

p/s : bergantung kpd tahap kekuatan badan setiap individu.. sesetengah org kalah dgn buah2 ni,, tpi sesetengah org kalau mkn sikit2 blh jek.. utk air kelapa awal2 mmg kena elak mkan sbb sngat tajam, tpi bila dah bnyak bulan biasanya 8 bln keatas digalakan minum utk bg baby segar..
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2018 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau buah mangga bleh x? @masmelon
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2018 06:12 PM | Show all posts
skinskin replied at 24-1-2018 06:04 PM
kalau buah mangga bleh x? @masmelon

boleh jek buah yg lain2 tu xde masalah, mangga pon boleh ..

Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2018 06:17 PM From the mobile phone | Show all posts
oo okey @masmelon.. cmner lak ngan makanan?.. ayam daging ikan seafood sayur bagai?.. bnyk lak soalan haha
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2018 12:46 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-1-2018 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 25-1-2018 12:46 PM

Hehehheheeh
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2018 12:50 PM | Show all posts

Tahniah...dah jadi momod skang...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-1-2018 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 25-1-2018 12:50 PM
Tahniah...dah jadi momod skang...

Tq en zulka
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.075248s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list