Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
47302
View
2466
Reply

KPOP GROUP SURVIVAL SHOWS [PD101, The Unit, Mix9 etc] RANK 3

 Close [Copy link]

Author: syue86    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 4-2-2018 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
nisalee replied at 1-2-2018 10:33 PM
So confirm la dia dah eliminated last week. Tapi why Raehwan??? At least biarlah stay sampai con ...

Rasanya mmg dah xde harapan Bigstar nak buat comeback. Baram discharge, Raehwan plak masuk. Feeldog plak tentu2 mendonia nanti. Tinggal la si Jude & sunghak meratap dalam kesenduan
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2018 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
syue86 replied at 1-2-2018 05:38 PM
adei..xpe zhang jing pelan2 naik ye mcm dik woojin

Semalam kaka buat analysis lagu tema masa penutup ep2. nampak cam Zhangjing dah masuk kelas A, Justin downgrade kelas B. Ep 3 baru tengok sikit tapi xde subs. Justin nampak ada problem nak nyanyi, rap je mampu. Motip Justin pon pakai topi fisherman ala2 Daniel
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2018 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
azimodin replied at 4-2-2018 12:28 PM
Rasanya mmg dah xde harapan Bigstar nak buat comeback. Baram discharge, Raehwan plak masuk. Feeldo ...

Ingat Nuest/Hotshot tu dah paling tragis, tapi rasanya Bigstar ni lagi teruk kot.. Iols baru je nak jatuh cinta dgn diaorg, last2 Raehwan dh kena join military. Feeldog ni iols syak bakal jadi the next Hwang Gallyang, muka paling visual dapat Unit B (walaupon ketinggian x cukup) tapi berperangai Mat Sentul mcm Ong Variety skill dia pon not bad kalau tengok. Harap dapat join mana2 variety program.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2018 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Sabtu lepas Raehwan buat last performance sebelom join training, ramai jgk kawan2 dalam The Unit datang bg support..Iols suka tengok brotherhood diorg dalam The Unit. Xkisah sunbae ke hoobae, nampak diorg sgt2 close.

Raehwan n kawan2..

DVIjtsYVMAAGv4R.jpg DVKyLI5VoAERjVJ.jpg DVK6j4XU0AAhhly.jpg DVK6jb6VQAANCtx.jpg DVLi8ifVAAEm3Ke.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 08:55 AM | Show all posts
nisalee replied at 4-2-2018 02:29 AM
No bad jgk lagu ni.. Mcm ada element jpop sikit..eh dari jellyfish kan?? So x pelik la lagu diaorg ...

yup dari jellyfish. concept unik dah ok tapi pemilihan lagu tu bagi iols penting untuk girlgroups sebab diorang takde fandom yang besar cam boygroups.
last comeback pulak tetiba deyols buat lagu ala2 cute cam tak berapa sesuai sebab diorang muka matang except for 2-3 members lol
tulah sejeong terlalu femes sangat. mina yang placing dalam IOI pon still tenggelam habis ngan sheols, apatah lagi nayoung yang tak placing. nasib baik sejeong bukan jenis kekwat.
iols imagine benda ni akan jadi pada boygroups baru yang ada sorang dua member w1 nanti especially daniel/jihoon

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 09:01 AM | Show all posts
nisalee replied at 4-2-2018 02:51 AM
Bboom Bboom ni lagu feveret iols.. tapi bila part rap tu iols x Tau kenapa boleh bayangkan lagu Ka ...

iols pon asyik dengar lagu ni je
ok iols paham masuk chuolss hahahahaha. kelakar kan lagu rancak2 tetiba rap part ala2 gangsta gitu

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 09:30 AM | Show all posts
nisalee replied at 4-2-2018 02:07 AM
Latest ranking utk The Unit sebelum finale next week.. Im sooo emo

The Unit G

tepat sekali tekaan iols, ACE Jun ahh iols suka gak Kanto huhu
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 10:19 AM | Show all posts
RAINZ Shares Photo From Reunion With Produce 101 Season 2 Mentor BoA



The boy group shared the photo on their official Twitter account with the caption, It was emotional and thrilling to be able to meet BoA again as a debuted group, not trainees. We will never forget the warm support you gave us, and we will continue to work even harder as RAINZ. Thank you.

They added a cheeky hashtag that read, Sung Hyuk doesnt need to pack his shampoo and conditioner anymore. This referred back to the first round of eliminations on Produce 101 Season 2 when member Seo Sung Hyuk was talking about thinking he was going to be eliminated and BoA asked him, Did you pack your shampoo and conditioner?

All of the members of RAINZ were once trainees who appeared on Mnets Produce 101 Season 2 in 2017. BoA was not only the MC of the show, but she was also a mentor to the trainees and shared her own experiences as an idol singer.


lol hashtag tak menahan
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 10:28 AM | Show all posts
nisalee replied at 4-2-2018 11:16 PM
Ingat Nuest/Hotshot tu dah paling tragis, tapi rasanya Bigstar ni lagi teruk kot..  Iols baru je ...

yes, bigstart punya tragis level air mata darah. ingatkan lepas dah masuk The Unit ada la harapan nak revive namun nan hado. Feeldog walaupon secoet namun sangat athletic & pandai berceloteh. patut buat la spin-off kelab budak pendek Infinity Challenge & masukkan feeldog sekali.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 10:39 AM | Show all posts
IP Yuehua angels update as at ep3
1. Jungjung kena jeling manja sebab x hafal step
2. Justin nyanyi level concert tadika sambil bersembunyi disebalik topi pemancing tegar inspired by Baejin & dipopularkan kangdan
3. Jungjung membuktikan kemahiran heouls sebagai dance king & passed level assessment dengan jaya & disambut baik oleh semua. rise my boy, rise
4. Justin kecundangan & ditendang keluar ke Kelas B seperti yang kaka speku menyebabkan Jungjung kesedihan again

Info tambahan
1. Anak ayam malaysia Jing-jing (Zhangjing) berjaya masuk kelas A. Kebangga meouls. nampaknya banyak jugak ifans non-malaysian yang recognise kebolehan heouls. tangahan pula heouls sangat baik & suka mengunyah epal dengan comel.
2. Chen Linong & Zhanghou wildhorse juga kecundang turun kelas
3. Bila Yixing/Lay pakai spek bulat old school nampak cam teacher seokhoon
4. Teacher vocal IP garang gak tapi x selahar Seokhoon. Dia lahar budak yang talented tapi malas je tapi yg mengaku siap2 xpandai heouls guide step by step.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2018 10:58 AM | Show all posts
Telolet replied at 5-2-2018 08:55 AM
yup dari jellyfish. concept unik dah ok tapi pemilihan lagu tu bagi iols penting untuk girlgroups  ...

cuma sejong ni kekdg aku tgk mcm ade benda die fikir dlm kepala..
pastu smpai die senyum cm awkward dek ape die fikir tu
tp suka la die ngn prgai ahjussi tu..haha
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 11:46 AM | Show all posts
syue86 replied at 5-2-2018 09:58 AM
cuma sejong ni kekdg aku tgk mcm ade benda die fikir dlm kepala..
pastu smpai die senyum cm awkwa ...

sejeong penah cakap dia banyak pendam perasaan dia dalam hati especially perasaan sedih so dia akan cover dengan senyum. dia cakap tu cara dia nak stay positive dari kecik sebab background family dia ala2 sinetron indon gituh.
iols rasa ada betullah dia banyak benda pikir dalam kepala so muka dia kekadang unreadable n senyum agak awkward.
ha tulah suka dia sebab perangai ahjusshi tu n dia bagus dalam produce. tapi dia penah kena bash time IOI datang knowing brothers kan sebab prank nayeon tu huhu

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2018 12:13 PM | Show all posts
Telolet replied at 5-2-2018 11:46 AM
sejeong penah cakap dia banyak pendam perasaan dia dalam hati especially perasaan sedih so dia aka ...

yeke?xpenah baca psl fmly die..betul plak tekaan ai
laaa..kena bash ke die?pdhal rmai2 kot prank nayeon tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 02:25 PM | Show all posts
syue86 replied at 5-2-2018 11:13 AM
yeke?xpenah baca psl fmly die..betul plak tekaan ai
laaa..kena bash ke die?pdhal rmai2 kot prank  ...

sejeong dari broken family yang miskin. maknya sorang2 besarkan dia, tak pasti la kalau dia ada siblings ke tak. dia ada cite mak dia kena kerja macam2 n kena tumpang rumah makcik dia yang kecik bagai. bapaknya pon dah berapa tahun lost contact sampai la dia masuk middle school baru dapat jumpa balik.

kena bash time tu sebab dia mastermind prank tu tapi time prank tu berlangsung members lain semua dok meluahkan tak puas hati kat nayoung (maaf tersalah type nayeon tadi, sebab tengah dengar lagu twice kekkekeke) tu tapi dia g defend nayoung plak.
so orang cakap dia macam fake gitu, kekonon nak tunjuk members lain tak berterima kasih kat nayoung sebagai leader. bagi iols logic je dia berlakon defend nayoung sebab sesapa yang follow produce mesti tau perangai sheols memang baik n pendamai gitu, kalau tetiba sheols ikut mencerca nayoung time tu tak ke nampak sangat tengah prank
tapi entahla, tu pendapat iols jah. n time tu pon orang memang tengah galak nak bash dia sebab dia join gugudan so orang memang tak bagi can kat dia time tu, salah sikit je kena bash hoho

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Telolet replied at 5-2-2018 08:55 AM
yup dari jellyfish. concept unik dah ok tapi pemilihan lagu tu bagi iols penting untuk girlgroups  ...

Tapi confirm future group utk Daniel/jihoon ni akan meletup sbb diaorg ni dah ada stable fandom walaupon x smpai tahap Wanna One. Lepas ni mmg agency diorg betol2 kena cari member yg ada hype mcm Daniel /Jihoon jgk mcm The Boyz tu.. Creker betol2 letak bdk2 yg betol2 sedap sampai tenggelam Haknyeon
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2018 02:49 PM | Show all posts
Telolet replied at 5-2-2018 02:25 PM
sejeong dari broken family yang miskin. maknya sorang2 besarkan dia, tak pasti la kalau dia ada si ...

die ade adik xsilap..tu lah baru gugel td..kang klu sejong ikut bash dh xjadi la prank tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Telolet replied at 5-2-2018 09:01 AM
iols pon asyik dengar lagu ni je
ok iols paham masuk chuolss hahahahaha. kelakar kan lagu ranc ...

Tau xpa.. Dah la muka comel lepastu nak rap.. Rasa mcm what the heck???? Nasib lagu boleh layan..
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Telolet replied at 5-2-2018 09:30 AM
tepat sekali tekaan iols, ACE Jun  ahh iols suka gak Kanto huhu

Iols sedih betol tengok Kanto.. Sebelah kaki je nak masok final.. belom jumpa lagi rapper mcm Kanto utk idol. RM tu rasa mcm exergrate sgt org cakap pasal dia.. Kanto mmg rare n ada identity sendiri n suara dia sgt2 la manly.. Harap Rhymer cepat2 market kan bdk ni sementara tengah popular.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
azimodin replied at 5-2-2018 10:28 AM
yes, bigstart punya tragis level air mata darah. ingatkan lepas dah masuk The Unit ada la harapan  ...

Feeldog dah jadi President utk bdk2 pendek dalam The Unit.. ahli pon boleh tahan ramai.. Hahahhaa..
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
DVPzOwdV4AAgPsO.jpg

Ahli kelab bdk2 comel versi The Unit.. Yg tertinggal Seyong,Euijin dgn Sungjun..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.081840s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list