Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
47127
View
2466
Reply

KPOP GROUP SURVIVAL SHOWS [PD101, The Unit, Mix9 etc] RANK 3

 Close [Copy link]

Author: syue86       Show all posts   Read mode

Post time 6-2-2018 04:05 PM | Show all posts
nisalee replied at 6-2-2018 04:03 PM
Amboi kaka,sanggup tolak adik baejin demi adik2 nct..

Salah tu, sanggup tolak adik baejin & kangdan sebab nak Taeil Ahjusshi (+ sikit winiwinie)
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2018 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Telolet replied at 6-2-2018 03:31 PM
time diorang berpecah tu iols siap masuk group hapebenda tah kat fb, kekonon buat petition kat S ...

Memula baca kes tu pon pening gak sampai xtau nak pihak pada sapa.. Tapi mcm kesian pon ada sebab dari sama2 training sampai dah popular tetiba pulak berpecah.. yg kesian yunhoo dgn changmin sbb agak lost mula2 sbb main vocals dah X da. JYJ pulak kena start dari bawah balik lepas majority cassie boikot diaorg.. Kalau la diaorg x pecah n yoochun pon xda kes merepek tu, iols rasa diaorg mmg jadi group legend lepas Shinhwa.

Confirm kah???dah jadi mcm2 pon ymc boleh amik diaorg jadi organizer???GILAAAA!!!! iols bye bye kan saja concert diaorg.. Dgn safety x terjaga, Lepas tu organizer pon jenis makan duit baik x yah datang.. Iols rasa ramai je nanti ummah luar yg dtg mcm Ari tu ..
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2018 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Telolet replied at 6-2-2018 03:36 PM
bloodbath incoming~~ curious betul apa plan nct ni. betul2 nak letak ot18 dalam 1 stage ke propah  ...

OT18 ni iols rasa mcm impossible jah.. Sedangkan OT5 pon ada yg tenggelam, ni kan pulak group yg penuh satu padang bola. SM mmg kali go hard or go home..harap xde kes serang menyerang antara akgaes.

Setakat ni Shinhwa confirm utk concert dlam bulan 3 ni..kalau tetiba diaorg cakap confirm ada CB sekali, yg ni iols boleh kata bloodbath versi GOT mmg confirm punya... Kings of 1st gens vs kings of 2nd gens vs current Nation's Boy band.. Iols harap Nuest W push diaorg punya CB and RM sila rehat puas2.. Buat CB lepas Nuest W pon xpa..hahahhaha
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2018 05:11 PM | Show all posts
nisalee replied at 6-2-2018 03:13 PM
Memula baca kes tu pon pening gak sampai xtau nak pihak pada sapa.. Tapi mcm kesian pon ada sebab  ...

eh, ramai gila cassies side dengan JYJ kot lepas kes tu sebab semua kecam SM evil buat slave contract. stock SM jatuh merudum n ramai boikot SM time tu sebab semua kesian dengan JYJ kena block dengan SM bagai.
iols gila2 punya berbelah bahagi, kalau tak kerana bias ke yunho memang dah tak support langsung tvxq time tu. level netizen benci ke 2tvxq sampai diorang cakap 2tvxq ni traitor just because diorang tak join JYJ punya lawsuit tu.
rumah parents yunho kat kampung siap kena baling batu lagi dek fans JYJ sebab heols dituduh gagal mainkan peranan sebagai leader. iols sikittt je nak give up ngan heols, rasa nak jerit2 je abammm tinggalkan jela SM yang evil tu n join JYJ cepat2 (over ngat )
even dalam group yang iols join tu pon diorang dok pursue supaya 2tvxq tinggalkan SM n join JYJ tapi knowing betapa setianya yunho, iols agak heols takkan buat gitu.
tup2 2011 diorang buat comeback n iols pon terus terlupa resolusi taknak sokong product SM sebab rindu tvxq punya pasal lol. lepastu terkantoi dengan group fb iols tu (group leader nampak iols like page TVXQ kalau xsilap) so iols kena kick dari group tu n diorang siap warning group tu hanya support JYJ n akan support 2TVXQ only if they join JYJ. sekian cerita ringkas dari side iols
iols pon paham perasaan JYJ, SM punya contract memang unfair pon tapi tulah... jalan yang diorang pilih memang susah... harini pon keluar berita TVXQ sambung kontrak dengan SM lagi huhu.
tapi kudos to JYJ jugak sebab lepas kes diorang, gomen sana sampai campur tangan n suruh semua companies revise balik idol contract diorang.

Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2018 05:19 PM | Show all posts
nisalee replied at 6-2-2018 03:25 PM
OT18 ni iols rasa mcm impossible jah.. Sedangkan OT5 pon ada yg tenggelam, ni kan pulak group yg p ...

tulah iols pon rasa SM ni propah je. kalau tengok kat news "a large scale project with all 18 members" tapi taktau la kan cemana deme nak susun.
tambah pulak bila mention "multiple different variation shown throughout 6 mvs" tu. gila ahhh.

selalu kalau ada concert means ada comeback kan? uuuuuu

Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2018 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Telolet replied at 6-2-2018 05:11 PM
eh, ramai gila cassies side dengan JYJ kot lepas kes tu sebab semua kecam SM evil buat slave contr ...

Maybe iols antara SM stans yg xnak terima kenyataan kot masa tu iols masa tU bukan takat stans TVXQ je, SuJu dgn SnSD pon iols stans jgk ala2 YG stans sekarang ni.. Dok pikir diaorg ni x kenang jasa sedangkan SM la yg naikkan nama diaorg walaupn bila pikir balik kontrak diaorg mmg x masok dek akal. Masa tu asyik dok pikir kenapa JYJ x bincang sama2 dgn leader n maknae lepas tu pi tinggalkan diaorg buat group baru. Kesian sgt dgn Yunhoo time tu sbb dok harung dgn haters n nak carry balik nama TVXQ lepas JYJ dok ulang alik pi court psl kes saman tu. Yg kelakar iols dok pikir mcm mana Yunhoo nak nyanyi live sedangkan suara dia x stable sgt mcm Junsu n Jaejong..Nama JYJ pon masa tu iols x peduli sbb sayang dgn brand TVXQ punya pasal. Tapi bila Yoochun keluar drama Sungkhunkwan Scandal, iols la dok depan tv dulu masa tu.. Kahkahkahh.. Sepanjang kes tu, rasa mcm zaman gelap la bg iols tapi x setragik chuols sampai kena kickout dr group.. bila baca luahan hari chuols ni, rasanya ramai fans rindu dekat OT5 tapi x boleh nak luahkan.. Mcm kita ni laa...
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2018 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Telolet replied at 6-2-2018 05:19 PM
tulah iols pon rasa SM ni propah je. kalau tengok kat news "a large scale project with all 18 memb ...

Khennn..macam matematik dah SM buat NCT ni.. Tapi tengok ramai x sabar nak tengok project SM ni lepas RV betol2 naik. Kira fans dah percaya balik dekat SM..kita wait n see je dulu..

Haaaa..itulah pasal.Setakat ni concert utk anniversary jah..belom cakap apa2 lagi.. Kalaulaa betol CB bulan 3, iols mampu makan popcorn je nanti.. N wannables, tolong jgn panggil Shinhwa tu uncles hokey!! Diorg semua tu still OPPA~~
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2018 11:19 AM | Show all posts
nisalee replied at 6-2-2018 04:52 PM
Maybe iols antara SM stans yg xnak terima kenyataan kot masa tu  iols masa tU bukan takat stans  ...

iols pon tanak terima kenyataan time tu tapi terpaksa sebab geng2 semua sokong JYJ so iols senyap jela kakakakakaka.
kelakor plak bila teringat balik time kena kick out tu. semua kawan baru yang iols buat dalam group tu block iols kat fb n takleh blah lagi semua bukan malaysian   cemana iols boleh terpikir nak join group tu tah
tu la bila dah matang sikit ni rasa cam amendaaa aku buat dulu2 ni n mampu senyum sinis tengok BBNU fans kpop yang over ni. lagi 3-4 tahun mesti korang menyesali perbuatan ini

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2018 11:41 AM | Show all posts
Wanna Ones Kang Daniel, Ong Seong Woo, And Park Woo Jin To Appear On Radio Star

On February 7, a source from MBCs Radio Star confirmed, Wanna Ones Kang Daniel, Ong Seong Woo, and Park Woo Jin are appearing as guests.

Their episode of Radio Star will be recorded soon, and it is set to air on March 7 at 11:10 p.m. KST.

Meanwhile, Wanna One is gearing up for their upcoming comeback aimed for March.


https://www.soompi.com/2018/02/06/wanna-ones-kang-daniel-ong-sung-woo-park-woo-jin-appear-radio-star/

tercapai hasrat Ong nak guest kat radio star n yesss woojin first variety appearance! risau jugak sebab ada pacik kim gura yang suka fire idols. hopefully diorang reti la nak balas cemana.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2018 11:59 AM | Show all posts
Telolet replied at 6-2-2018 03:31 PM
time diorang berpecah tu iols siap masuk group hapebenda tah kat fb, kekonon buat petition kat S ...

siyes ah 21 july?IME jgn buat hal ok!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2018 12:09 PM | Show all posts
Telolet replied at 7-2-2018 11:41 AM
Wanna Ones Kang Daniel, Ong Seong Woo, And Park Woo Jin To Appear On Radio Star

ai yakin woojin mampu attack balik
die tu kekdg unpredictable
tp ai suke tgk jisung bcakap
ayat tersusun je mcm scripted pn hade
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2018 12:16 PM | Show all posts
syue86 replied at 7-2-2018 10:59 AM
siyes ah 21 july?IME jgn buat hal ok!

rasanya macam kompem je dah tarikh tu, kalau diorang tukar pon august la. awat nak pegi memana ke time tu?
lepas ni IME handle concert incubus kat sini, iols nak tengok cemana diorang buat hoho

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2018 12:19 PM | Show all posts
syue86 replied at 7-2-2018 11:09 AM
ai yakin woojin mampu attack balik
die tu kekdg unpredictable
tp ai suke tgk jisung bcakap

jisung memang pandai bercakap kot. time dalam return of superman pon pandai layan budak2 tu, reti nak pujuk diorang kemas balik sepah2 baju tu. adakah kerna kematangan umur heols
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2018 12:21 PM | Show all posts
Telolet replied at 7-2-2018 12:16 PM
rasanya macam kompem je dah tarikh tu, kalau diorang tukar pon august la. awat nak pegi memana ke  ...

setakat ni xde pape urusan lg
tp takut IME buat hal lg la
klu bley buat la kuota foreigner tu
ko dh giler duit sgt, ko up tiket diorg
incubus ok je rasanya konsert
yg pelik konsert w1 je jd pelik2
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2018 01:46 PM | Show all posts
syue86 replied at 7-2-2018 11:21 AM
setakat ni xde pape urusan lg
tp takut IME buat hal lg la
klu bley buat la kuota foreigner tu


hopefully diorang improve la apa yang patut. jangan dok bawah tempurung kaut duit je. ni email dari fan union pasal FM haritu pon senyap tak berjawab, tak pro langsung.
kalau kat jepun ni agaknya dah commit seppuku dah yang bertanggungjawab tu.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2018 02:26 PM | Show all posts
Telolet replied at 7-2-2018 12:19 PM
jisung memang pandai bercakap kot. time dalam return of superman pon pandai layan budak2 tu, reti  ...

tu lah..suke tgk die pndai melayan budak2
pastu rmai gak komen ckp die pandai bcakap
memula igtkan die cm lembut2, skali abg2 gak
ade gak yg umur matang tp xreti melayan org
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2018 02:26 PM | Show all posts
Telolet replied at 7-2-2018 01:46 PM
hopefully diorang improve la apa yang patut. jangan dok bawah tempurung kaut duit je. ni email d ...

wah ade email ke?nk bacaaaaaa
IME muke tebal seyhh ape diorg peduli
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2018 04:28 PM | Show all posts
syue86 replied at 7-2-2018 01:26 PM
wah ade email ke?nk bacaaaaaa
IME muke tebal seyhh ape diorg peduli

fan union tu tak disclose apa isi emailnya. tapi diorang compile segala fan project kat twitter n mintak explanation apa jadi dengan fan project diorang. kat twitter  ada bukti diorang prepare macam2 untuk w1 n bday daehwi tapi tak tau apa jadi dengan barang2 tu since cake daehwi pon diorang tak bawak ke backstage. diorang nak tanya barang2 tu semua pi manaaa.
lepas tu ada jugak email yang compile bukti2 banyak fans injured malam tu since IME deny kat reporter ada injuries n tak takde sesiapa kena trampled malam tu.

iols cuma harap (harap je yang mampu lol) kot2 IME amik pengajaran macam organizer kat JKT tu. diorang pon ada isu dengan concert seventeen kot sebelum tu, in fact lagi worse tapi bila diorang organize FM W1 smooth je sebab diorang belajar dari kesilapan sampai dipuji2 sekarang.
terus fans indo lupa dosa2 lama organizer tu



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2018 04:55 PM | Show all posts
Telolet replied at 7-2-2018 04:28 PM
fan union tu tak disclose apa isi emailnya. tapi diorang compile segala fan project kat twitter n  ...

ai pn bharap yg sama
wahhh bagus la yg compile tu
xperasan ade yg injured gak mlm tu
pengsan pn xnmpk since ai dh blkg2 kan
lari slmtkan diri sdri jek..kekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 05:17 PM | Show all posts
Happy Graduation Day Woori sausages!!! Adik Daehwi pon nampaknya dah sarung uniform kuning
Screenshot_2018-02-08-17-01-49.jpg Screenshot_2018-02-08-17-00-53.jpg Screenshot_2018-02-08-16-59-26.jpg Screenshot_2018-02-08-16-59-51.jpg

Son Domyeong (PD101/The Unit), Doyeon ioi & NCT Mark pon graduated from SOPA, alongside Jihoon
Dongmyeong-XPN.jpg

Note Kaki: Bestnya la masuk SOPA ni. Antara bebudak BRODUCE lain yang kaka notice pernah pakai baju SOPA are minhyun (graduated in 2014?), Yehyun, Hwanwoong - Ace of Practical Dance Major)


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.106636s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list