Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
61343
View
2466
Reply

KPOP GROUP SURVIVAL SHOWS [PD101, The Unit, Mix9 etc] RANK 3

 Close [Copy link]

Author: syue86    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 8-2-2018 05:19 PM | Show all posts
nisalee replied at 6-2-2018 02:54 PM
Sila contohi Mr Rhymer ye.. Dia tau Kanto ni tengah top, terus nak buat fanmeeting n album. Siap p ...

Idol Producer is a cheap-ass show. banyak performance yang dorang cut sebab x nak bayar copyright chuols. sakit pulak hati kita.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Yehyun graduate jugak ropenye namun disebabkan kesenduan xde coverage. Maklumlah, semua focus kat jeojang
Screenshot_2018-02-08-20-01-15.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2018 02:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Sempena The Unit Finale hari Sabtu ni iols nak buat appreciation utk final contestants.. Ala2 imbas kembali zaman kegemilangan/debut theyolss. Kita mulakan dengan Unit B dulu sbb iols agak familiar dgn lagu2 BG je.. GG iols kenal lagu spica jah


1. Ukiss Jun - Quit Playing


2. Bigflo Euijin - Stardom


3. Hotshot Timo/Hojung - Step by Step (Jap single)

lagu Jap lagi sedap dari Korean???

4. Bigstar Feeldog - Moonlight Sonata


5. Newkidd Ji Hansol -  Will You Be Ma


6. Boyfriend Donghyun - Witch


7. Myname Seyong - Day by Day


8. Madtown LeeGeon / Daewon - Emptiness


9. IM Kijoong / Hangyul - Sad Story


10. Impact Jeup - Feel So Good


11. 100% Rockhyun - Better Day


12. MAS0094 Dongmyeong - Starlight


13. ACE Chan - Callin'


14. H.B.Y Marco - Make It Ride


15. Boys Republic Suwoong - The Real One
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2018 08:47 AM | Show all posts
azimodin replied at 8-2-2018 08:02 PM
Yehyun graduate jugak ropenye namun disebabkan kesenduan xde coverage. Maklumlah, semua focus kat je ...

trgat die beria rearrange lagu tu..hahaha
di saat kwn2 lain blur xtau nk buat ape
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2018 09:05 AM | Show all posts
syue86 replied at 9-2-2018 08:47 AM
trgat die beria rearrange lagu tu..hahaha
di saat kwn2 lain blur xtau nk buat ape

kalau xde dia mesti Longgou duduk terperuk jadi patung cendana kat belakang. bagus betul dia, buat arrangement pastu siap puji2 lagi kawan-kawan. xde la pentingkan diri walaupon heouls kesenduan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2018 09:09 AM | Show all posts
azimodin replied at 9-2-2018 09:05 AM
kalau xde dia mesti Longgou duduk terperuk jadi patung cendana kat belakang. bagus betul dia, buat ...

haah die ni mcm budak baik
siap bg smgat kt kwn2 jgn down
bila kwn2 nyanyi, puji kwn2..bagus sgt
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2018 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
azimodin replied at 8-2-2018 05:19 PM
Idol Producer is a cheap-ass show. banyak performance yang dorang cut sebab x nak bayar copyright  ...

Iols lagi sakit hati bila baca komen dekat AKP tu. Semua kata KBS nak bg bad reputation dekat Idol Producer. Mentang2 la ada oppas dalam tu n contestants pon boleh tahan rembes, semua pejam mata je isu copyright ni. Bila choreo/outfit/lagu lebih kurang sama dgn group pujaan hati, tau pulak meroyan isu plagiarism
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2018 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Disebabkan xda berita lagi pasal abam Wanna One, kita sambung balik zaman ngetop/debut utk Unit G pulaks.

1. Sonamoo Eujin -  Deja Vu.


2. Matilda Semmi / Dana - Summer Again


3. DIA Yebin / Somyi - On The Road


4. NC.A - Oh My God


5. The Ark Euna Kim / Lee Suji - The Light


6. Good Day Jiwoon - Rolly


7. Spica Yang Jiwoon - Russian Roulette


8. Dalshabet Woohee - B.B.Bi


9. April (ex) Lee Hyunjoo - Muah


10. Laboum ZN - Journey to Atlantis


11. HelloVenus (ex) Yoonjo - Venus


12. Melody Day Yeoeun / Chahee - Color


13. Shin Jihoon - Right There


14. Lee Borim - model katanya. So xda video
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2018 05:14 PM | Show all posts
nisalee replied at 9-2-2018 02:49 PM
Iols lagi sakit hati bila baca komen dekat AKP tu. Semua kata KBS nak bg bad reputation dekat Idol ...

haha, mmg la oppa x bersalah tapi the production team mmg kaki cilok secara terang2an. satu je kaka nak puji kat IP Team, setakat ni no evil editing yang kaka nampak. jangan nanti tetiba Xukun buat daniel signature thigh grab sudah. Harus la wannable naik hantu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2018 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Heol!!!!



Xsabar nak tengok diorg jadi super extra esp OngNiel..
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2018 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Nuest W Love Record B.Side Ep1



Nu'Babies as Petrosains Ambassador.. patotla Aron pakai atas sampai bwh KLCC, rupanya xdapat join sekali..tapi mcm syok pulak tengok diorg main2 dalam tu.. Last iols jejak sana pon masa sekolah rendah berbelas-belas tahun yg lalu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2018 01:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Ramai jgk artis yg support The Unit termasokla ex-Pd101.. Debar2 nak tau sapa jadi Top9.

RAINZ Seonglee
DVm52yiV4AEaQug.jpg

Samuel
DVmwnhxU0AYA-as.jpg

Nuest W
DVmsGGRUQAAJzB6.jpg DVm3cGFVoAEJ4ta.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2018 09:25 PM | Show all posts
Edited by Telolet at 10-2-2018 08:33 PM
azimodin replied at 8-2-2018 04:17 PM
Happy Graduation Day Woori sausages!!! Adik Daehwi pon nampaknya dah sarung uniform kuning

ramai gak retis dari SOPA ni ek. NCT pon mostly dari SOPA. Hanlim pon ramai retis. kali ni dik haknyeon kesayangan ummah pon grad jugak selain WJSN/IOI Yeonjung. Euiwoong pulak siap jadi MC lagi, tapi tak jumpa dah gamba heols.


idols lain ada RV yeri, CLC, DIA, Momoland (siap perform lagi), SF9, Golden Child etc

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2018 09:55 PM | Show all posts
nisalee replied at 10-2-2018 12:28 AM
Ramai jgk artis yg support The Unit termasokla ex-Pd101.. Debar2 nak tau sapa jadi Top9.

RAINZ ...

jejalan kat twitter nampak ren & aron pegi final the unit

DVrXH-BVAAEJdGE.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2018 12:38 AM From the mobile phone | Show all posts
sblm nie iolss byk jd sr jer.. iolss xpuas hti psal top 9 the unit.. knape jeup tak terpilih..?? tp syukur timoteo out..

kredit to owner
Screenshot_2018-02-11-00-34-50-49.png Screenshot_2018-02-11-00-35-57-08.png
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2018 12:47 AM | Show all posts
aleesyasofia replied at 10-2-2018 11:38 PM
sblm nie iolss byk jd sr jer.. iolss xpuas hti psal top 9 the unit.. knape jeup tak terpilih..?? tp  ...

unexpected gak bagi iols si tomato tak placing top 9 hohoho..... overall result tak berapa menepati tekaan iols pon. ingatkan jeup boleh survive, n iols tak expect marco/hansol dapat masuk. girls pulak hmm... ada a few members yang iols tak berapa minat sangat.
tapi tengok la cemana KBS nak market diorang ni. kompem muka diorang je semedang kat KBS punya variety show pasni.

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2018 01:36 AM From the mobile phone | Show all posts
History repeat itself

DVsB-PtUQAATssJ.jpg DVsB6xaVAAAgsOG.jpg

MARCO?????HANSOL???????HOJUNG????





DVsD9hwVQAAoSCw.jpg DVsAJieXUAEkes4.jpg


DONGHYUN  GOT JRED
TIMO / EUNA KIM GOT SAMUELED
JEUP / SEMMI GOT SEWOONED
ROCKYUN GOT DONGHOED


AND SEYONG BABY GOT HAKNYEON


IM SOOOOO DONE!!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2018 01:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Telolet replied at 10-2-2018 09:55 PM
jejalan kat twitter nampak ren & aron pegi final the unit

Rasa mcm terharu je tngok diorg datang konsert final sbb The Unit ni inspired dari kisah diorg... And Yoonjo betol2 dapat support dr K-loves/pledis stans rasanya. Btw, Ren nampak sgt hensem n manly malam tadi.. Aron pon hensem jgk..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2018 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
nisalee replied at 11-2-2018 01:36 AM
History repeat itself



iolss okay jer dgn Marco.. tp, utk top 9 mcm hmmmm jer la.. marco dan chan xprnh top 9 alih2 final dpt plak.. tp kan rain suka bnor dgn Marco.. mata snyumnya tue..

iolss brsyukur yg timoteo xdpt top 9.. tp rse mcm kesian plak sbb dr awl smpai la sblm final heolss trmsk jer dlm top9..alih2 final jtuh trus..

final top 9 nie byk performer.. vokal xde.. sdih sbb jeup xdpt.. suara dah la sdap.. mentor pon byk jeup..

yg unit g ok la top 9.. tp semmi dgn euna kim xdpt plak.. yg lain2 ok la..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2018 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
aleesyasofia replied at 11-2-2018 09:31 AM
iolss okay jer dgn Marco.. tp, utk top 9 mcm hmmmm jer la.. marco dan chan xprnh top 9 alih2 final ...

Iols pon xda masalah dgn Marco plus dia jenis easy going dalam The Unit. Maybe sebab dia jenis 4D semalam maka ramai voters jenis last minit. Tapi kalau tengok Top9 utk UnitB sgtla kucar kacir.

Jun: main dancer/lead rapper/ lead vocal
Feeldog: main rapper/ main dancer
Euijin: main dancer / lead vocal
Marco:  rapper
Hansol:  rapper/ dancer
Hojung : Dancer / visual ( dia agak hensem semalam)
Chan : Lead vocal
Kijung : Lead vocal
Daewon : Dancer

Chan walaupn main vocal dalam ACE, tapi suara dia tenggelam sgt kalau nak compare dgn Jeup/Rockyun/Lee Geon. Kijung still lagi shacky n kalau perasan smlm quite deep n mendatar je suara dia. Kalau ikotkan vocal paling menyerlah semalam is Suwoong. Kalau Suwoong masok Top9 pon iols xda masalah tapi semalam dia mmg all out.

Kalau chuols tengok Wanna One, diorg jadi super duper popular disebabkan Daniel/Jihoon/Ong (paling popular) tapi yg buatkan Wanna One selamat iols rasa disebabkan Jaehwan/Hafairy/Minhyun. Kalau dgr lagu2 diorg sgt standout vocal 3org ni esp Nothing Without You. Kira wanna one ni bg iols personally sgt perfect combination. Unit b maybe xboleh lawan popularity wanna one, tapi iols takot diorg flop mcm Boys24


Tapi yg buat iols sakit kepala semalam is Semmi. Vocal Semmi kalau ikotkan performance yg lepas2 sgt menyerlah. Lagu Ting tu rasa mcm nak tampar orang n sgtla cringeworthy(sorry not sorry) n tenggelam habis suara diva dia. Iols bersyukur Yang Jiwoon xnampak mcm ahjumma semalam dalam lagu tu n she deserves to be in top9 tbh. Top9 UnitG xdak main rapper n iols rela Euna Kim dalam tu dari Hyunjoo. Iols xtau apa significant si Hyunjoo tu selain dari cute. Iols lagi rela tengok GD Jiwoon dari Hyunjoo yg mcm buat2 comel semalam

Iols sangka Timo akan masok top9 sbb connection dia agak kuat berbanding Hojung. Maybe disebabkan vote 1pick n voters pikir dia dalam Top9 n diorg try selamatkan Hojung. Kes yg sama dalam PD101 utk minhyun n jr.

Er, panjang pulak iols membebel. Semalam sampai sakit2 kepala iols tengok result. Kalau PD101 tu iols sedih melampau sebab bias iols x dapat join, kali ni iols sakit kepala sebab result yg cacar marba. Verrry the unexpected. Nasib baik contract 7bulan je.. Huh!!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099484s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list