Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
50992
View
2466
Reply

KPOP GROUP SURVIVAL SHOWS [PD101, The Unit, Mix9 etc] RANK 3

 Close [Copy link]

Author: syue86    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 12-2-2018 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
aleesyasofia replied at 12-2-2018 12:59 PM
chuolss jgn lupa sign petition utk bt 2nd group yg tersingkir.. rmai xpuas hti..

Iols smlm pi sign petition ni..hahahhaa..dah lama dibuat kerja2 mcm ni.. Tapi mungkin harapan jela kot.. Rockhyun lepas final Ari tu terus balik Jepun buat konsert.. Dia still busy dgn schedule dekat jepon. IMFACT pon maybe buat comeback.  Tapi nampak la eliminated ni ramai orang support sebenarnya.. Eh chuols sign x petition tu??
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 01:34 PM | Show all posts
nisalee replied at 12-2-2018 01:29 PM
Uih,ganas betol kaka  tapi Feeldog tu Daddy material sgt..tengok fans pon dah start panggil Feel ...

BBNU je anggap heouls daddy. For peminat lama, Baram is more daddy type..Feeldog kanak2 riang je
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
azimodin replied at 12-2-2018 01:34 PM
BBNU je anggap heouls daddy. For peminat lama, Baram is more daddy type..Feeldog kanak2 riang je

Baram tu kdg tengok mcm abah2 je perangai dia.layan je perangai gila anak2 esp Sunghak dgn Feeldog. Tapi bila Feeldog join The Unit, dia pulak yg jadi abah.. Abah yg comel gituu
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
DV0MepyUMAEXUlr.jpg

Pic utk konsert ni mengecam jiwa betol.. Semua nampak hot!!! Baekho yaaaaaa ~
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Teaser utk ICSYV S5

DV0FPS1U0AACaWR.jpg DV0FPS4VoAAhbZK.jpg DV0MYr2V4AEoKFs.jpg DV0VCohU0AAoaX-.jpg DV0Rq4iVAAAsmCm.jpg DV0RskgVAAA8dCH.jpg DV0FPS3VMAAlbi2.jpg DV0FPS3U8AAAg1H.jpg DV0FBseU8AAssiU.jpg DV0EyosU8AA8UHM.jpg

Nampak mcm meriah je ep ni..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
nisalee replied at 12-2-2018 01:34 PM
Iols smlm pi sign petition ni..hahahhaa..dah lama dibuat kerja2 mcm ni.. Tapi mungkin harapan jela ...

iolss dah bt.. sje mgedik wlaupon hakikatnya xde hrpn kot.. kalo xde group yg eliminated nie hrp diorg bt comeback dgn lagu yg best2 la..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
IMG_20180213_123102.jpg DV4D-PwUMAAV-P9.jpg
Ingatkan keluar dr Jelly terus nak jadi engineer.. Adoi dik.. Course hang dahla susah, ni nak jadi idol bila tahun hang nak grad.


IMG_20180213_123124.jpg
Katanya rumors tapi kalau betol, mmg xpatotla pakcik YG buat mcm ni.. Taula tetiba Winner n Ikon dah mendunia dekat kuria, terus dia buat2 lupa dekat Mix9..


IMG_20180213_123042.jpg
Sasaeng fans dah upgrade skill boleh jadi spy.. Adoilaaa sikit lagi boleh sebaris dgn fandom bermasalah tu..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 03:08 PM | Show all posts
Edited by azimodin at 13-2-2018 03:10 PM
nisalee replied at 13-2-2018 12:40 PM
Ingatkan keluar dr Jelly terus nak jadi engineer.. Adoi dik.. Course hang dahla susah, ni nak jadi ...

Ulasan kaka untuk kes adik yoon heesok
1. Duulu kaka pernah bincangkan tentang jellyfish & their plan to release/tranfer male trainee to other agency. mungkin masa separation tu adik heeseok mmg nak focus on studying tapi dapat offer from ONO yang kena dengan keinginan heouls
2. ONO bukan major label so kebarangkalian untuk busy yang hamat agak rendah. So, boleh la HS study in between. Sebagai Engineer kaka rasa ini x mustahil. Tapi kalau bebudak W1 tetiba nak study engineering, itu macam impossible sikit.
3. ONO did a a great job on promoting MBXHW walaupon idok le se-glamor JBJ or Sonho. Styling HW pon dah x nampak macam handsom YG.
4. Mohon ONO tukar sikit imej flower boy & release lagu R&B yang sexy yach!

Ranting for YMC vs Wannabol - Adik wannable mengikuti jejak fangirl delulu yang sibuk nak melekat kat oppa macam chewed gum. Cadangan kaka - get yourselves real oppa.

SIDE NOTE MENGUNDANG OT: NCT dah kluar tease with Winwin talking. my boy better have decent lines this time.
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 03:46 PM | Show all posts
Sedikit update on IP ranking adik2 Yuehue + ex-kpop idol sejuk beku + Malaysian boy

EP2
4. Justin/Broduce
5. Zhu Zhengting/Broduce

13. Qin Fen/The Legend (guna nama ROI)
36. Liang Hui /24K
50. Yubin /M4M
69. You Zhangjing/Malaysian Boy

EP3
4. Justin (=)
5. Jungjung (=)

10. Qinfen (+3)
13. You Zhangjing (+56)
48. Lianghui (-12)
49. Yubin (+1)

EP4. Live Audience Vote
2. Jungjung (+3)
7. Justin (-3)

18. Lianghui ((+38)
33. You Zhangjing (-20)
58. Qinfen (-40)
85. Yubin (-36)
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2018 01:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nisalee at 14-2-2018 02:46 AM
azimodin replied at 13-2-2018 03:08 PM
Ulasan kaka untuk kes adik yoon heesok
1. Duulu kaka pernah bincangkan tentang jellyfish & their  ...


Harap x ganggu le kelas dia. Course dia pon bukan senang pulak tu..Walaupon suara dia sedap, rugi sgt kalau dia dok tangguh belajar. Tapi kalau W1, mmg iols setuju jah diaorg extend belajar. Schedule pack sgt sampai rehat pon x sempat.
Kalau Teadong pon dapat lepaskan diri dari agency hampeh dia tu n join ONO pon best jgk..dapatla join JBJ.. Entah bila JBJ nak jadi OT7 pon xtaulah

Pasal NCT, tadi tengok teaser Boss, rasa mcm tengok zaman kegemilangan EXO+TVXQ pulak.. Takot betol nak letak harapan tinggi2..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2018 02:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Unit B Trivia
DV4FEU-WsAAQ9d8.jpg


97liners.. Comel sgt masing2.. x sangka Jun sebaya dgn Chan
DV7dTF9VwAA2oqP.jpg DV7dT3cUQAAn1pH.jpg 1518484926.jpg
I miss jeup


Small hyungs
DV6RB-kWAAEaz7m.jpg DV6RBOdWAAA1RFM.jpg


The original trio , EuijinFeeldogSeyong
DP_6Ua9U8AAPY-P.jpg tumblr_p3nzwmWT1D1u73xsoo2_540.gif
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2018 11:32 AM | Show all posts
mini rant: penatnya jadi seorang kang daniel

1. guanlin fans marah sebab D cakap diorang pilih roomate based on siapa yang diorang rasa selesa. Guanlin got a room all by himself so his fans logic -> he must be outcasted and D shouldn't worded what he says that way. basically they said D alluded that guanlin is outcasted and nobody likes our bb guanlin ermahgerhh must protect!!!1

2. D's sexuality. group A claim heols gay (coz Ongniel is real!!!!1) but group B claim heols straight (he checks out girls a lot in music shows/awards bla bla bla) dan kemudian mereka berperang

3. certain akgae fans of W1 members accusing Ong of riding D's coattails (buy 1 get 1 free package deal sebab Ong dapat job MC music core which is ridiculous since D didn't even get the job??)

4. The Yook Jidam mess (like k, D takde taste rupanya lol)

now benda ni blow up kat korea with so many comments saying this is the downfall of kang daniel and so many haters celebrating this "news"


semoga dik niel sentiasa bertabah, jangan risau noona ni tak de gi mana2. ko nak ngedate sesapa sukati ko la dikkk.
iols malas nak link segala tweet yang terbabit tapi kalau jalan2 kat twitter boleh nampak all the tweets related.


ok dah end of rant
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2018 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Telolet replied at 14-2-2018 11:32 AM
mini rant: penatnya jadi seorang kang daniel

1. guanlin fans marah sebab D cakap diorang pilih ro ...

Omg diorang still dating lagi ke???
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2018 12:03 PM | Show all posts
Telolet replied at 14-2-2018 11:32 AM
mini rant: penatnya jadi seorang kang daniel

1. guanlin fans marah sebab D cakap diorang pilih ro ...

Kaka takes on your ranting a.k.a ranting 2.0


1. Issu roomate Guanlin. OMG, Guanlin was known for being shy-shy-shy (cue Sana Twice). Even dalam W1G pon boleh nampak yang dia enjoy his ME time. WHat's the point of blaming Daniel. Lol, sensitive much betul Guanlin stan. Lagi pon dorang duduk serumah kot, bukan tinggal Lin2 sensorang.
2. D's sexuality. Ni pon lawak. He's straight for now. 100% gayday x berdenting.

3. 2 in one combo. Ni pon lawak sebab both Ongniel are highly demanded for their own talents.

4. The Yook Jidam mess - Whatever, it's over before we even know daniel. Macam gossip Thrashchun bercinta dengan Kahi, kaka don't care. (on side note, Dik Daniel sila cari awek yang berjenis sikit. Red velvet pon OK). Kaka x berkenan sangat dengan YJD sebab sheouls berlagak acah2 baddest rapper.



Overall: it's too early for him to suddenly fall terjebuk sebab kes ni x seberat Park Shihoo/Trashchun or jantan-x-guna-joong (dorang ni pon masih ada kipoas susah mati)
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2018 12:05 PM | Show all posts
Screenshot_2018-02-14-11-50-16.jpg

Hyunwoo & moobok welcoming the arrival of their latest sibling.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2018 12:53 PM | Show all posts
Teringin la nak p konsert wanna one tp kejap aje sold out. and plus mahal kot
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2018 01:01 PM | Show all posts
EhhEtonLahh replied at 14-2-2018 10:40 AM
Omg diorang still dating lagi ke???

nope, Kasper yang introduce diorang berdua cakap that was 2 years ago n explain actually diorang just keep in touch gitu je bukan dating beria pon. before p101 dah tak contact each other.
si jidam tingtong baca banyak sangat fanfic kot sampai betul2 percaya diorang date seriously.

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2018 01:10 PM | Show all posts
azimodin replied at 14-2-2018 11:03 AM
Kaka takes on your ranting a.k.a ranting 2.0


kakaaaa my fellow ramyeona~~ iols nak buat kerja pon tak tenang memikirkan isu bodo ni. terpaksa masuk jap nak rant kat sini  
pasni iols dah tanak kisah dah amenda yang akgae fans/hater cakap pasal heols. heols dah survive macam2 dah pon so no use la kita nak sakit hati tengok akgae/haters ni.
tula in the future Niel please, takyah la ko buat baik sangat ngan mana2 minah, kekgi depa kata korang penah ngedate delusional bagai
if anything fans yang tinggalkan heols over this issue bukan peminat sebenar heols pon, tak ikhlas. so better la bye2 kat heols sekarang lol
(and kaka, pergaduhan pasal sexuality heols tu start sebab Ongniel shipper gaduh ngan joyniel shipper )

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2018 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Telolet replied at 14-2-2018 11:32 AM
mini rant: penatnya jadi seorang kang daniel

1. guanlin fans marah sebab D cakap diorang pilih ro ...

Ulasan iols

1. Linlin fans xtengok Wanna One Go/ Zero Base ker??Bukan LinLin tu jenis suka dok sorang2 ke?? Lagi ramai je hyung yg dia ada..bukan Daniel sorang..

2. Daniel tU den tengok lurus je.. Kang bila Daniel kena gosip mana2 retis pompuan,korang jgk yg melenting.. Oppa is mine konon.. Kosseerrr

3. Sekali lagi, diaorg tengok ke idak PD101?Dari situ dah nampak bakat dia jd MC. N dia pon penah jadi MC jemputan sekali dgn Minhyun dekat MCD. Patot pergi meroyan dekat YMC pasal Jisung omma tu .. Jisung sgt berbakat utk jadi MC.  Pening den.. Bila semua jobless korang bising, bila dapat job pon korang meroyan

4. Psl Jidam, iols baca kes ni pukul 3pagi n terpaksa baca 3kali nak hadam.. Iols syak dia jenis attention seeker sbb boleh cakap dia dah call Daniel tapi x pickup. Dah mcm jenis BBNU delulu terlampau..

5. YMC silalaaaaa amik tindakan yg patut.. Jgn diam je tapi bila bab duit ko kerah budak2 tu sampai x cukup rehat..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2018 01:23 PM | Show all posts
beeeee replied at 14-2-2018 11:53 AM
Teringin la nak p konsert wanna one tp kejap aje sold out. and plus mahal kot

uols kalau kpop concert ni kena cari mana2 pihak yang boleh belikan tiket tu, that's the safest bet.
before tix launch diorang ni akan cari sape nak beli tix n mintak upah. in a way macam business la, kita bayar upah diorang beratur kat venue beli tix tu.
upah pulak ikut orang tu, ada certain kpop store yang cas murah, ada yang sampai beratus2 so ikut bajet uols la.
yang cas mahal2 ni sebab diorang yang awal2 gi beratur so boleh beli tix yang seat number cantik. selalunya yang ni diorang aim foreigners, diorang akan tanya dulu kita ni local or foreigners baru dioang letak harga berapa.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.092570s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list