Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
2112
View
34
Reply

Carousell vs Mudah.my vs CODdeal apps

[Copy link]

Author: Trendslink       Show all posts   Read mode

Post time 5-12-2018 01:13 PM | Show all posts
SajatFuhhh replied at 5-12-2018 01:09 PM
cth brg ape ye lbh murah? knp ia blh lbh murah ye??

i biasa beli baju kat sana, sbb kebanyakkan jual baju 2nd hand so harganya lbh murah
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 11:06 AM | Show all posts
sssmtsss replied at 5-12-2018 01:13 PM
i biasa beli baju kat sana, sbb kebanyakkan jual baju 2nd hand so harganya lbh murah

oh, begitu...selain harga brgnya lbh murah, ade lg ape keistimewaan Carousell??
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 11:10 AM | Show all posts
SajatFuhhh replied at 6-12-2018 11:06 AM
oh, begitu...selain harga brgnya lbh murah, ade lg ape keistimewaan Carousell??

ia blh terus chat dgn seller, blh terus tanye info dan blh nego harga dgn seller, tu aq rasa 1 keistimewaan Carousell
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 11:18 AM | Show all posts
sssmtsss replied at 6-12-2018 11:10 AM
ia blh terus chat dgn seller, blh terus tanye info dan blh nego harga dgn seller, tu aq rasa 1 kei ...

haha, aq 1st time dgr kat app pun blh nego price dgn seller, so special..
btw, u pernah berjaya nego price fgn seller ke??
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 04:33 PM | Show all posts
SajatFuhhh replied at 6-12-2018 11:06 AM
oh, begitu...selain harga brgnya lbh murah, ade lg ape keistimewaan Carousell??

kat carousell buyer blh bincang cara pembayaran dgn seller...duit tu blh byr masa diorg deliver brg kat ur doorstep klu u bimbang duit dah byr tapi brg x arrive...
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 04:39 PM | Show all posts
SajatFuhhh replied at 6-12-2018 11:18 AM
haha, aq 1st time dgr kat app pun blh nego price dgn seller, so special..
btw, u pernah berjaya n ...

i dah byk kali nego price dgn seller...setiap kali pun berjaya...potongan harga tertinggi yg i dpt adalah RM5...hehe
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 04:54 PM | Show all posts
sssmtsss replied at 5-12-2018 01:13 PM
i biasa beli baju kat sana, sbb kebanyakkan jual baju 2nd hand so harganya lbh murah

i pun kerap beli baju & beg tgn kat carousell...walaupun bukan baru punya, tapi kualiti brg tu semua ok jer...i rasa puas hati terhdp semua brg yg i beli kat sana...
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 05:00 PM | Show all posts
Edited by Elevynn at 6-12-2018 05:02 PM
SajatFuhhh replied at 6-12-2018 11:06 AM
oh, begitu...selain harga brgnya lbh murah, ade lg ape keistimewaan Carousell??

carousell ni safe to use...u tak perlu takut ada scammers kat sini sbb semua akaun adalah sah punya, x ada akaun palsu...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 11:01 AM | Show all posts
Akeela replied at 3-12-2018 04:09 PM
Carousell...senang dan mudah pki...ramai juga buyer Kat sana...

ya betul...carousell mmg mudah pki utk jual beli brg...sy berjaya jual brg sy dlm masa krg drpd 8 jam selepas masuk kat listing...tulah sbb sy suka jual kat carousell...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 11:10 AM | Show all posts
Umeko replied at 4-12-2018 01:13 PM
wa, mmg senang jer. Tapi blh tak kita org negotiate price dgn seller?

blhlah...dulu i pernah nego price dgn seller, dr RM45 turun hingga RM30, jimat RM15...hehe
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 11:42 AM | Show all posts
SajatFuhhh replied at 6-12-2018 11:18 AM
haha, aq 1st time dgr kat app pun blh nego price dgn seller, so special..
btw, u pernah berjaya n ...

yup, blh nego price kat web tu..
pernah2, walaupun 1 kali jer hehe
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 11:47 AM | Show all posts
Elevynn replied at 6-12-2018 05:00 PM
carousell ni safe to use...u tak perlu takut ada scammers kat sini sbb semua akaun adalah sah puny ...

Carousell mmg better drpd yg lain. Mudah.my susah nak detect scammers. Kat carousell mereka ada system utk detect scammers.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 11:50 AM | Show all posts
sssmtsss replied at 7-12-2018 11:42 AM
yup, blh nego price kat web tu..
pernah2, walaupun 1 kali jer hehe

oh, alright...
ape tips nya utk nego price kat Carousell, sbb sy x ade pengalaman
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 11:51 AM | Show all posts
sssmtsss replied at 7-12-2018 11:42 AM
yup, blh nego price kat web tu..
pernah2, walaupun 1 kali jer hehe

oh, alright...
ape tips nya utk nego price kat Carousell, sbb sy x ade pengalaman
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 11:55 AM | Show all posts
SajatFuhhh replied at 7-12-2018 11:50 AM
oh, alright...
ape tips nya utk nego price kat Carousell, sbb sy x ade pengalaman

senang jer..
kalau rasa harga brg tu mahal blh try turukan harga sikit
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.069347s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list