CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Kangkung1M

VOL 2 : Edisi Why Always Me? : Hairul Azreen #YourChildisNotYourPunchingBag

     Close [Copy link]
Post time 15-2-2018 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni mmg mcm x cukup akal eh?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-2-2018 03:57 PM | Show all posts
talapia replied at 15-2-2018 03:31 AM
aku xpernah tgk cerita si usop n bujibu tu.. so xtau kupasan dalam tu camne... sape yg bagi tips par ...

i gor what u mean....  u got the point.... latih anak untuk lasak dan connect dengan alam sekeliling different dengan mengabaikan keselamatan anak-anak sewaktu beraktiviti. aktiviti perlu ditapis dengan pergrakan , peralatan serta precaution yang sesuai.   
yes. sebab diorang menjadi ikutan dan diorang menjadi ikutan YI juga nanti. itu yang benang ni highlightkan tindakan si HA ni sewaktu bersama anak dan public. cara dia pamerkan aktiviti yang dia nak buat serta dia rasa semua tindakan dia betul tu lah yang jadikan benang ni berkembang hingga episod kedua ni chuols...

iols sangat setuju budak-budak sekarang perlu di ajar lasak and attach dengan alam...kanak2 sekarang dah hilang kekuatan dalaman dan emosi ... jiwa pun jiwa gadget...hati keras.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Akhirnya, Benang Kek family..Thanks kangkung..haha yng org nyampah Kek family nie selalu acah2 classy, Pioneer, acah2 pandai, berpengatahuan Sgt..sdngkan biasa2 jer..Lau Depa buat biasa org pun tak heran..sendu jer..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 15-2-2018 03:13 PM
Lah ye ke? I tot zalora ni picky jugak bab pilih brand yg nak masuk.... bukan zalora ni sama je mc ...

Kalau x salah i...zalora tu requirement dia....contoh mcm tudung..setiap warna tudung tu mesti ada certain amount of pieces..say setiap warna mesti ada 40pieces...gitu je syarat dia...husband i explain haritu sbb husband i tailor..so dia dok survey market...dia kata x ssh pon nk jd vendor zalora
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 04:02 PM | Show all posts

Iols dah jumpa pasal ni kat Beautiful Nara https://beautifulnara.com/idea-s ... -tiru-mirage-shawl/
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
syasb replied at 15-2-2018 03:49 PM
mujur ada yang senasib

Hahahaaaa.. Ok.. Give me five..!..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 15-2-2018 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
snazzydaisy replied at 15-2-2018 12:50 PM
I simpati kat couple ni yg tak mampu bayar bil elektrik berbulan-bulan, tak mampu beli safety gear u ...

Tu lah... Nk harap duit reta karun mak ayah... Mak ayah pun x kaya.. Struggle utk kaya.. Berhabis... Keksinah nk bagi duit ke keknis?  Diungkit smpai masuk kubur kot
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
rosaya replied at 15-2-2018 12:58 PM
Entah la bagi iols lantak deme la anak deme. Haritu kutuk che ta besarkan aishah tak macam budak2... ...

Nak melantak ke anak deme saje x pe... Tp perangai bapa kekrul ni boleh mengundang bahaya pda org awam dan vandalism jugak...  Terbang atas escalator...  Bawak kereta laju.... N mcm2 lagi...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-2-2018 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
mixed replied at 15-2-2018 01:44 PM
anak2 mmg aku x ajar tgk cite wrestling ni bahaya. kang mengikut hempuk adik2 nya x ke naya

Menghempuk adik2 nya lantok lah.. Dna dia jugok.. Biar bapanya learnt kesan akibat perbuatan sendiri... Ini takut menghempuk kawan2 kat sekolah... Anak org tu weh...
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 04:10 PM | Show all posts
makton replied at 15-2-2018 02:57 PM
aku rasa tokti jauhhhhh lebih bagus perangainya dgn pasangan poyo ni..

kalau tokti naik boat, d ...

Harapnya begitu lah sis. Tapi tahu la netizen kan. Buat pi la cara mana pon pasti ada hencapannya gituhhh
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 04:11 PM | Show all posts
Edited by pitera at 15-2-2018 04:15 PM
Orix replied at 15-2-2018 03:13 PM
Lah ye ke? I tot zalora ni picky jugak bab pilih brand yg nak masuk.... bukan zalora ni sama je mc ...


I tot zalora ni picky jugak bab pilih brand yg nak masuk

- not that picky apparently, sama mcm FV tapi FV kan as you know memang picky sbb dorang nak jaga image. utk zalora, yes high end tapi kalou notice brand biasa-biasa pun ada jugak, tapi kadang tu as long as you ada nama mcm u ni artis ke so dorang ambil jurr. Win-win kan, aku tumpang glamorkau, kau tumpang glamor aku.

Cmne lak Cakenis lak yg kena bayar pd zalora ? I tot zalorayg kena beli stok in bulk price then re-sell ?

-        Bayar kat sini ada byk jenis payment. 1 u kene bayar jugak for your space as vendor. Mcm konsep vendor butik gitu, tapi online. Then lagi kena bayar more to do promotions etc. lagi2 ecommerce site,you kena bayar more untuk tampilkan brand you on top of other brands. Contoh senang kalau boleh lazada, kan ada satu link tu yang Most Popular tu kan, sometimes benda tu tak popular pun tapi vendor tu bayar more untuk lazada tonjolkan produk dorang, gitu lah.

-         Lagi satu kalau tak silap I, kalau you dah top gila macam rizalman semua tu, yes yang tu maybe takde bayaran sewa for vendorkot. Depends on the T&C antara vendor and zalora. Sometimes dorang ni sebab nak secure vendor yg top gini dorang sacrifice on a few things. Dlm love vivy haritu ada kot yang dorang nak secure this local designer and vivy sendiri turun padang jumpa designer tu sebab dengarnya ‘rival’ dia pun tengah ‘usha’ the same designer, so mesti vivy put their best deal on the table; free space,all out marketing/promotions, including promotions on vivy’s ig and blog. You lose some, you win some.

-         Yang pasal cakenis ni pulak, I taktau agreement dorang cemane, tapi based on produk tu itself yang suam-suam kuku I rasa keknis pay more to zalora to be listed as one of their vendor. Kadang kita as online seller ni bila kita tau produk kita tak gah, memang kita akan all out collaborate dengan any platform to gain more market and to be seen as established business, tu yang dorang amek zalora tu. Kalau tak dorang mana ada own platform(website) yang jual tudung dorang. Yang I nampak, cakenis ada merata kat 11street (maybe agents), FV pun ada instead of Zalora, dekat hijabbyme pun adajugak. Semua park on other’s platform to be seen by other’s. kalau depends on their own I don’t think dorang akan pergi jauh, seriously their product takde ‘it’ factor pun. Same as other tudung je. And keknis is not at that level yang orang akan bangga kalau pakai tudung dia.

Sekian penjelasan I yg pernah berkecimpung dalam bidang inihehe. tapi sejujurnya I don’t think keknis is a business icon. Sibuk promoteanak adalah.


Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 04:14 PM | Show all posts
rosaya replied at 15-2-2018 04:58 AM
Entah la bagi iols lantak deme la anak deme. Haritu kutuk che ta besarkan aishah tak macam budak2... ...

tengokkan tahap selfie tokti, mungkin toktilah yang seterusnya.... unless dia amik iktibar kek HA HZ..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 04:14 PM | Show all posts
brainbiru replied at 15-2-2018 04:07 PM
Nak melantak ke anak deme saje x pe... Tp perangai bapa kekrul ni boleh mengundang bahaya pda org  ...

Paham uolss
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
minguk replied at 15-2-2018 01:51 PM
alah dah cara tu dia bergurau dengan anak dia, biar lah.. lagipun dia pun tahu bab keselamatan anak  ...

Kalau cara tu menjadi ikutan follower ? Cth..

1.X payah la pakai safety jacket...  Kekrul n anak dia x pakai pun.. Elok je....  
2.nk try bawak kete laju laju atas jalan raya lah...  Kekrul buat... Best paaaa...
3.nak terbang atas escalator lah mcm kekrul buat.. Best pa... X jatuh pun...
4.nak terjun sambil pegang baby mcm kekrul buatlah... Mcm best ja...
5.jom bagi baby makan tonjours utk bagi kulit Putih .. Mcm keksop..

P/s perlu diingatkan pelaku adalah PUBLIC FIGURE dan idola masyarakat. Period. Ulang tayang kepada new visitor for kekfamily..  Amaran: video ini adalah disturbing.. Jgn tiru perikaku ini
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 04:16 PM | Show all posts
silampumeja replied at 15-2-2018 04:14 PM
tengokkan tahap selfie tokti, mungkin toktilah yang seterusnya....  unless dia amik iktibar k ...

Jangan risau chuolss pasti nanti ada satu rumah baru untuk menghencap cara tokti menjaga si pipi merah gitchew
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
mieymiey replied at 15-2-2018 04:02 PM
Iols dah jumpa pasal ni kat Beautiful Nara https://beautifulnara.com/idea-shawl-cangkuk-hanis-zali ...

thanks dear
nampak lagi perangai bongkak mak nani
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-2-2018 04:18 PM | Show all posts
latest story in beautifulnara. goodjob forom.com!


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 04:20 PM | Show all posts
anony-mous replied at 15-2-2018 07:05 AM
I pon nmpk keksop dah kurang comel. Lg plak rmai anak2 retis lain yg comel. Masa kecik xpnting sgt ...

yes i setuju sheriv memang hensem kecik ni...kecik ni je ya...dah besar sikit lagi tataula.. hehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
brainbiru replied at 15-2-2018 04:08 PM
Menghempuk adik2 nya lantok lah.. Dna dia jugok.. Biar bapanya learnt kesan akibat perbuatan sendi ...

tu pn satu gelaja buli klu dh biasa tgk wrestling ni. bongok mengajar yg bkn2
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2018 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
mieymiey replied at 15-2-2018 04:02 PM
Iols dah jumpa pasal ni kat Beautiful Nara https://beautifulnara.com/idea-shawl-cangkuk-hanis-zali ...

Aku baru tau yg nie....  Bodoh jugak jawapan keksinah busuk ni... Ofcos la baru muncul sbb keknis claim itu tudung mcm tu trademark dia... Bodoh nya...

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-2-2024 10:38 AM GMT+8 , Processed in 0.375798 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list