JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
17010
View
1355
Reply

[Pelbagai] Jom Karoks, Bicara Muzik dan Luahan Idea (Vol. 4)

[Copy link]

Author: hanni_ruzz       Show all posts   Read mode

Post time 13-11-2018 06:24 PM | Show all posts
thanks pipi gebu...

Nyanyian Rindu Buat Kekasih - Data

Tiada yang lain yang ku cinta
Hanyalah padamu
Tiada yang lain yang ku rindu
Hanyalah dirimu
Dikaulah permata yang bersinar
Di kala ku kesepian

Tiada yang lain yang kumahu
Hanyalah kasihmu
Tiada yang lain yang kupuja
Hanyalah dirimu
Tak mungkin aku berpaling
Berpaling mencari yang lain
Tak mungkin aku biarkan kau merana

Aku cinta kepadamu sepenuh hati
Janganlah kau ragu kasih
Ragu padaku
Sejujur niatku niat bersama
Selama-lamanya
Janganlah kau pergi kasih
Pergi dariku

( korus )
Kunyanyikan lagu rindu
Buatmu kekasih
Ku baca puisi syahdu
Puisi kita
Ku ingin kau di sampingku
Untuk sama-sama
Melayarkan bahtera cinta yang terbina
Oh! Kekasih dengarkanlah
Bila aku tersiksa kaulah penawarnya
Bila kau terluka akulah penyembuhnya
Kita sama-sama sudah jatuh hati jatuh cinta

( ulang korus )

Tiada yang lain yang ku cinta
Hanyalah padamu
Tiada yang lain yang ku rindu
Hanyalah dirimu
Dikaulah permata yang bersinar
Dikala ku kesepian

Tiada yang lain yang kumahu
Hanyalah kasihmu
Tiada yang lain yang kupuja
Hanyalah dirimu
Tak mungkin aku berpaling
Berpaling mencari yang lain
Tak mungkin aku biarkan kau merana

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2018 07:52 PM | Show all posts
Kasihku - Rahim Maarof

Aku masih yang dulu
Walaupun kita lama berpisah
Hati takkan menipu
Ternyata hatimu hanya kepadaku

Kasihku adakah kau rasakan
Seperti ku rasa
Sayangku kau perlahan tapi pasti
Mencuri bahagia dalam hati nurani

Segala kelembutan yang kau berikan
Tetapi tak akan mengemis kasihmu
Biarkan ia subur bersama waktu
Jodoh kehendak tuhan

Kasihku sekadar melaksanakan
Utamakan cita kita bersama
Manisku demi masa depan
Yang luas terbentang
Semoga berjayalah

Kenangan lama jadi pedoman
Kita bersama
Jangan diulangi
Cukuplah sudah kesabaranku
Menantimu kasih
Yang indah hanya mimpi




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2018 09:40 AM | Show all posts
pungguk...

Guns N' Roses - November Rain - YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=8SbUC-UaAxE


When I look into your eyes
I can see a love restrained
But darlin' when I hold you
Don't you know I feel the same
Nothin' lasts forever
And we both know hearts can change
And it's hard to hold a candle
In the cold November rain
We've been through this such a long long time
Just tryin' to kill the pain, oo yeah
But love is always coming and love is always going
And no one's really sure who's lettin' go today
Walking away
If we could take the time
To lay it on the line
I could rest my head
Just knowin' that you were mine
All mine
So if you want to love me
Then darlin' don't refrain
Or I'll just end up walkin'
In the cold November rain
Do you need some time on your own
Do you need some time all alone
Everybody needs some time
On their own
Don't you know you need some time all alone
I know it's hard to keep an open heart
When even friends seem out to harm you
But if you could heal a broken heart
Wouldn't time be out to charm you
Sometimes I need some time on my
Own
Sometimes I need some time all alone
Everybody needs some time
On their own
Don't you know you need some time all alone
And when your fears subside
And shadows still remain, oh yeah
I know that you can love me
When there's no one left to blame
So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain
Don't ya think that you need somebody
Don't ya think that you need someone
Everybody needs somebody
You're not the only one
You're not the only one
Don't ya think that you need somebody
Don't ya think that you need someone
Everybody needs somebody
You're not the only one
You're not the only one
Don't ya think that you need somebody
Don't ya think that you need someone
Everybody needs somebody
You're not the only one
You're not the only one
Don't ya think that you need somebody
Don't ya think that you need someone
Everybody needs somebody

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2018 09:45 AM | Show all posts
pipi gebu...


November Song - Baek Yerin

I take picture of you
especially best of you
Don't care if it's not really pretty
Just record now this time to
share this feelings with you
You took my time with you
with my very first kiss
Don't mind if it
ain't really romantic
From my head to toe
I feel the love from you
Wanna sing this moment for us
This love could make me alone
but I know we'll be together
now or forever
With you I'd float everywhere
with you I'd
I play my songs with you
It's ordinary to us
Don't care what would people
want from me
Just record now this time to
remember this feelings with you
You took care of me
with your special cure
Don't mind if it costs
a lot of my heart
From my finger to ear
I feel the warm from you
Wanna tell this moment for you
This love could make me blue
but I know we'll be together
now or forever
With you I'd float everywhere






Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2018 09:54 AM | Show all posts
my superman...


November Itu C Fazley                                                                                                                                                       


                        
November itu
Terdengar hembusan bayu membisikkannya untukku
Terdengar desiran lafaz pendam rindunya padaku
Manis tak selalu madu pahit tak selalu racun
Saat mimpi terukir jua ohh
November itu kau jadi milikku
November itu cinta telah bersatu
November itu penghujung cerita
November itu ku raja hatimu kasih (kasih)
Kau ratu hatiku
Masih bisa aku membayangkan segala rentetan
Masih mampu aku memutar memoriku selalu
Manis tak selalu madu pahit tak selalu racun
Saat mimpi terukir jua ohh
November itu kau jadi milikku
November itu cinta telah bersatu
November itu penghujung cerita
November itu ku raja hatimu kasih (kasih)
Kau ratu hatiku
November itu kau jadi milikku
November itu cinta telah bersatu
November itu penghujung cerita
November itu ku raja hatimu kasih (kasih) hoyeah
November November itu
Kasih kau ratu hatiku
7 November
7 November




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2018 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by MeghanK at 14-11-2018 11:48 AM

antara lagu semangat..dengar pagi2 rasa energetic
rasa nak balik salin baju g jogging 10 round pulak

Wave your hands side to side
Wave your hands side to side
Wave your hands side to side
Wave your hands side to side
Ooh we be be freaky deaky
Then you see she pink bikini
Rock out that booty out that dashiki
Never T.D. edges teeny
Sweatin' on my blow out
Sweatin' on my dress
This trick about to go off
Mad 'cause I'm so fresh
Fresher than you
I'm fresher than you
Fresher than you

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2018 02:02 PM | Show all posts
lagu utk otai rock mod@KILL_NANCY


Bloodshed - Ribut 10.59 Pagi
Lagu asal - Sweet Charity


Pagi yang bermula
Tenang suasana
Siapakan menyangka
Kau datang melanda
Dengan tiba-tiba

Hari pun meninggi
Kau hadirkan diri
Dari barat daya
Kencang tiupanmu
Gerunnya ususku
Kau hancurkan
Musnah semua

Lambang kemarahan
Yang tiada belas kasihan
Bila kau melanda
Kami tak berdaya untuk melawannya

Hari pun meninggi
Kau hadirkan diri
Dari barat daya
Kencang tiupanmu
Gerunnya ususku
Kau hancurkan
Musnah semua

Mengapa terjadi
Ini semuanya
Adakah angkara
Dunia manusia
Jikalau sukarnya
Kerana manusia
Mengapa terjadi
Ini semuanya

Hari pun meninggi
Kau hadirkan diri
Dari barat daya
Kencang tiupanmu
Gerunnya ususku
Kau hancurkan
Musnah semua

Ribut kau kuasa
Yang amat bahaya ribut
Badai menderu
Gegak gempita
Bumi dan angkasa
Ribut berkuasa
Yang amat bahaya





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2018 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
ip_lepat replied at 14-11-2018 02:02 PM
lagu utk otai rock mod@KILL_NANCY



alahai bang lepat.tak otai pun bang.tahu sikit2 je.segannya saya.terim kasih bang lepat.rare ni nak layan jap.

Comments

sama2 mod. otai bkn dikira dari usia je bro. janji pengalaman ada bhahaha  Post time 14-11-2018 02:07 PM
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2018 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
rosdan dengan nike air force, seluar spendex hitam, jalang sangat.

rock satu genre yang tak lapuk dek hujan tak lekang dek panas.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2018 02:20 PM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 14-11-2018 02:14 PM
rosdan dengan nike air force, seluar spendex hitam, jalang sangat.

rock satu genre yang tak lap ...

hang jgn terkejut
tu pakaian rasmi zaman rock kapak dulu
kira sapa yg ada pakaian mcmtu kira mmg hebat
klu ingat balik zaman tu... nangis rasanya
klu ank aku tgk pakaian mcmtu, sahih dia menggeleng kepala
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2018 02:23 PM | Show all posts
pakaian wajip rock zaman dulu
key mesti ada

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2018 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
ip_lepat replied at 14-11-2018 02:20 PM
hang jgn terkejut
tu pakaian rasmi zaman rock kapak dulu
kira sapa yg ada pakaian mcmtu kira mmg ...

tak terkejut bang.akar umbi dari barat, tengoklah band2 otai dari barat macam black sabbath, led zeppelin, scorpions, the darkness, kiss dan lain2 semua pakai spendex kulit ni.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2018 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
ip_lepat replied at 14-11-2018 02:23 PM
pakaian wajip rock zaman dulu
key mesti ada

tudia bak hang.

bandana satu kewajipan untuk diusung bergedung hari2.

selain genre rock abang layan genre apa lagi?ke stay pada tunggul yang satu je?
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2018 02:39 PM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 14-11-2018 02:26 PM
tak terkejut bang.akar umbi dari barat, tengoklah band2 otai dari barat macam black sabbath, led z ...

dari pengalaman dulu, kenapa muzik masa tu smpai skrg diminati lagi

dulu, teknologi muzik tk mcm skrg
masa tu, peralatan muzik tk byk, kena kerja dgn apa yg ada je
cth: pedal (sebutan wajip masa tu) terhad. byk jenama boss
paling popular metal, delay atau 1/2 yg lain

dalam kekurangan, pemuzik kena hasilkan produk yg baik utk peminat
jadi... diaorg buat kerja utk peminat dgn ikhlas, bersungguh2
bkn mcm kebanyakan muzik skrg sbb duit atau glamer
hasilnya, kita blh tgk smpai skrg
muzik zaman tu smpai skrg kekal


s.charity - sapa blh pukul muzik diaorg?
dah berapa lama lagu diaorg tapi tetap ada peminat smpai skrg - teratai, batu, kamelia (lagu indon tapi tk popular smpai le s.charity yg buat, baru lagu tu naik), datang dan pergi, zakiah


ni pendapat aku je. maap le klu salah


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2018 02:40 PM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 14-11-2018 02:30 PM
tudia bak hang.

bandana satu kewajipan untuk diusung bergedung hari2.

masa tu 1 tu jemmg tkde layan muzik lain dah


skrg ikut mood, semua layan. janji blh masuk telinga. dangdut pun goyang jgk klu kena

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2018 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
ip_lepat replied at 14-11-2018 02:39 PM
dari pengalaman dulu, kenapa muzik masa tu smpai skrg diminati lagi

dulu, teknologi muzik tk mc ...

ebiet g. ade bang penyanyi indon tu.

betul bang lepat saya setuju.muzik ni seni, jadi bila ada seni mesti membabitkan bakat.lirik pun bagus2, walaupun lapisan atasnya CINTA tetapi keraknya sudah membawa maksud lain.perhatikan sahaja XPDC, sakinah.lirik2nya yang membawa unsur2 keagamaan dan ketuhanan.

dulu2 band bukannya cikai2, dari gitar tong ke real gadget.satu kepala boleh handle banyak instruments.busuk2 pun boleh setup sound system.

kita ambil contoh metallica(saya bukan poser ya ), bassist dia tahun 2003 robert trujillo, flamenco dia sangat mengancam, clean dan sangat teratur sehinggakan hammett terpegun melihat dia memetik gitar?tu bassist tu main gitar tong macam lelabah jari dia.

seniman p.ramlee, basic instruments apa yang dia tak boleh main?

x factor ni bang lepat bukan ada pada semua orang, lain dari yang lain, kreatif dalam berkarya buatkan band dulu2 muziknya ada roh sehingga kini.

saya terus terang dengan abang, otak saya sikit pun tak boleh hadam penyanyi2 bbnu sekarang ni.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2018 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
ip_lepat replied at 14-11-2018 02:40 PM
masa tu 1 tu jemmg tkde layan muzik lain dah



dangdut?

nah makan ni.

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2018 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Seronok nancy dpt geng dgn abg lepat, berkongsi info, idea psl musik
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2018 04:48 PM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 14-11-2018 02:56 PM
ebiet g. ade bang penyanyi indon tu.

betul bang lepat saya setuju.muzik ni seni, jadi bila ada  ...
kita ambil contoh metallica(saya bukan poser ya ), bassist dia tahun 2003 robert trujillo, flamenco dia sangat mengancam, clean dan sangat teratur sehinggakan hammett terpegun melihat dia memetik gitar?tu bassist tu main gitar tong macam lelabah jari dia
ini kot... jari dah mcm lipas kudung




hang ni pun byk pengalaman, byk pengetahuan aku rasa
dari post hang blh baca semua tu
klu ada minat, teruskan
setidak2nya blh isi masa lapang, tk buang masa merayau sana sini

muzik tak salah, bkn punca segala kejahatan
klu btl arah jalan kita, kita sampai ke tempat yg kita tuju
melencong kalu, sesat le kita

sori le beb, aku tk pandai pasal nama2 gadget baru zaman skrg
aku sebut mana yg aku tau je
dah lama aku tggalkn semua tu
berlagak pandai karang, silap gaya isap gam aku kena lahar dgn hang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2018 04:50 PM | Show all posts

ni lagu dangdut feveret aku dari dulu
zaman ni aku belajor kat kedah
lagu lejen ni



Ini Rindu - Farid Hardja

Sebelum aku tahu akan artinya cinta
Terlena ku dibawa nya ke sana
Setelah dia pergi baru aku mengerti
Ku telah jatuh cinta kepadanya

Oooooaku rindu
katakan pada nya aku rindu
Ooo burung nyanyikan lah
katakan pada nya aku rindu

Apabila cinta singgah di hati
Bola mata sesat ku tak memandang
Melihat api seperti air
Dan melihat air laksana api
Meskipun banyaknya nasehat asmara
Namun tiada ada satupun pengobat rindu
Telinga pun tuli mata jadi buta
Begitunya panasnya demam asmara
Mulutpun bisu lidah pun keluh
Karena cinta

Biarlah cinta berjuta-juta menggoda jiwa
Biarlah hati berkeping-keping asal kau ada di sisiku



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.062731s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list