JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
7636
View
95
Reply

ALL ABOUT PULAU LANGKAWI PART 7

[Copy link]

Author: LelaRentaka7       Show all posts   Read mode

Post time 9-7-2018 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Org Langkawi baik baik dan ramah dan jujur. Texi banyak kereta buruk. Wet water park tak siap lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2018 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Pandai chenang....serabut! Road construction sana sini. Kawasan ini tak dirancang baik. Sad.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2018 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
rohayatimat replied at 6-7-2018 12:07 PM
Akak kalau pergi Langkawi tak berapa sangat nak shopping...suka explore tempat2 menarik dengan bot @ ...

Yg nie berapa RM? Nie yg island hoping tue ke?
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2018 03:23 PM | Show all posts
zu_nia replied at 11-7-2018 10:53 AM
Yg nie berapa RM? Nie yg island hoping tue ke?

Masa akak pergi beberapa tahun lepas dia bagi offer rm90/seorang....kami berlima cuma bayar rm450...harga pakej sebenar rm150/seorang...sekarang tak tahu laaaa berapa....
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2018 12:41 PM | Show all posts
jose_rizal replied at 22-6-2018 04:54 PM
mana lagi best? bawak keta sendiri pi langkawi ke atau sewa keta je kat langkawi?

dah cuba dua-dua

best bila bawa kereta, barang-barang kita biar dalam bonet dalam kereta tak perlu punggah-punggah, angkut dalam feri, nanti sibuk kat jeti kuala perlis..

kastam check pun hanya bukak bonet dan tengok-tengok je

cuma yang tak best bawa kereta adalah lama betul dalam feri sampai 3 jam masa perjalanan

tu je
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2018 03:53 PM | Show all posts
korokure replied at 6-5-2018 10:41 PM
Langkawi ada ubat aroma terapi resdung, produk yang sangat bagus.

nak cari kat mana tu?
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2018 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat mana coklat murah... Tadi gi coco valley.. Daim 9.90 utk 200g.... 22.90 utk 460g

Underwater world dewasa 36.. Kanak2 24
  Esok pagi bajet nk gi cablecar.. Pagi tadi hujan lebat... So harap esok cerah...

Mkn tghari td kt kak yan nasi campur.. Kerabu bronok... Bukan taste saya.. Bronok tu rasa kunyah getah.. Haha.. Tp lauk2 situ sedap...

Mlm tadi mkn kt selera lubuk buaya.. Order siakap 3rasa.. Besar giler & sangat sedap... Sotong cili, udang goreng tepung, kailan belacan, telur dadar, char kueh tiaw, air 4gelas.. Total semua rm72...

Esok nak cari zul laksa.. Org kata paling sedap.. Niaga naik lori putih kecik... Pagi esok nak bekpes kt che nah.. Nak try padu ke tak roti canai black pepper dia...

Sapa ada info coklat murah....
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2018 12:09 PM | Show all posts
Alex8fire replied at 18-7-2018 07:36 PM
Kat mana coklat murah... Tadi gi coco valley.. Daim 9.90 utk 200g.... 22.90 utk 460g

Underwater w ...

share lg info banyak2 plss, sya pegi wiken ni hehe.. tq :-)
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2018 12:12 PM | Show all posts
nak share info sewa kereta

ustaz zul - 3 hari Saga (ada extra caj rm30 sebab amik awal & pulang lewat - due to flite tiket smpai pagi & balik lambat). Urusan kolek mengolek kat epot, takde extra caj.
017-3727372

kereta lain pun ada kut
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2018 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
dakmama replied at 17-7-2018 03:53 PM
nak cari kat mana tu?

saya cari kat rambo care ubat resdung.. Ada 2 tempat kedai dia... 1 pekan kuah kt area HIG.. 1 lagi area mahsuri.. Waze je rambo care...
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2018 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
dakmama replied at 19-7-2018 12:09 PM
share lg info banyak2 plss, sya pegi wiken ni hehe.. tq :-)

Keta sewa ambik kt airport je.. Saya dpt ambik axia selasa tgahari sampai jumaat japgi.. Kira 4hari 3malam, rm180.. Myvi pon dia offer harga sama..

Laksa epot tepi pantai tu makan kat 'laksa power'... Kuah pekat giler.. Rasa isi ikan dlm kuah tu kaw2.. Puas hati.. Try yg kedai lain laksa ikan sekor.. Kurengg...

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2018 01:01 PM | Show all posts
@LelaRentaka7  blh update roro kat frontpage
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2018 10:37 AM | Show all posts
Aii suka sangat Langkawi. Harap kerajaan negeri Kedah tidak majukan langkawi spt tmpt peranginan negeri lain. Kekalkan hutan hutan yang ada . Tak perlu bena banyak hotel 5 bintang sebab kebanyakkan orang tempatan suka duduk homestay.

Aii tak sewa kereta semasa di sana. Kami hire travel tour selama 2 hari. Merata lah perginya. RM$420 utk dua hari.

Aii suka tengok ramai anak Melayu kita yang berkerja di semua tempat. Harap penduduk Langkawi tiada masalah pengangguran.

Texi - texi di Langkawi kebanyakkannya buruk buruk. mereka beritahu susah dpt loan sebab pendapatan tidak lumayan. Terpaksa bersaing dgn Grab car.

Airport - masih dlm proses pembesaran. Toilet airport sangat KOTOR!!! Harap perkerja pencuci rajin memantau.
Water Park - tak siap lagi (nampak mcm tak cantik jer)

20180708_131826 (2).jpg
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2018 06:00 PM | Show all posts
DARSITA replied at 27-7-2018 10:37 AM
Aii suka sangat Langkawi. Harap kerajaan negeri Kedah tidak majukan langkawi spt tmpt peranginan neg ...

kat mana depa bawa...tgh plan nak pi lg nih, byk tmpt dh pi, cuma nak cari tmpt2 yg termiss
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 02:13 PM | Show all posts
DARSITA replied at 27-7-2018 10:37 AM
Aii suka sangat Langkawi. Harap kerajaan negeri Kedah tidak majukan langkawi spt tmpt peranginan neg ...

dok hotel mana ms kt LGK
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 11:08 PM | Show all posts
jofizo replied at 30-7-2018 02:00 AM
kat mana depa bawa...tgh plan nak pi lg nih, byk tmpt dh pi, cuma nak cari tmpt2 yg termiss



Kita buat senarai tmpt yang kita hendak pergi, pemandu akan bawa kita ke tempat tempat tersebut.


Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 11:09 PM | Show all posts
zaziot replied at 30-7-2018 10:13 PM
dok hotel mana ms kt LGK


4 seasons Langkawi.


Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 07:43 AM | Show all posts

wahhh bestnye
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2018 05:43 AM | Show all posts



ambil kesempatan ketika duit US tengah kuat banding dgn Malaysia :-)


Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2018 11:13 PM | Show all posts
bagi yg suka backpacker boleh try dormstay di MotoDorm. Host dia Encik Moh yg sangat friendly.

https://www.malaysiatravelforum. ... m-langkawi-dormstay
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045680s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list