JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
6512
View
89
Reply

ALL ABOUT PULAU LANGKAWI PART 7

[Copy link]

Author: LelaRentaka7       Show all posts   Read mode

Post time 20-7-2018 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
dakmama replied at 19-7-2018 12:09 PM
share lg info banyak2 plss, sya pegi wiken ni hehe.. tq :-)

Keta sewa ambik kt airport je.. Saya dpt ambik axia selasa tgahari sampai jumaat japgi.. Kira 4hari 3malam, rm180.. Myvi pon dia offer harga sama..

Laksa epot tepi pantai tu makan kat 'laksa power'... Kuah pekat giler.. Rasa isi ikan dlm kuah tu kaw2.. Puas hati.. Try yg kedai lain laksa ikan sekor.. Kurengg...

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2018 01:01 PM | Show all posts
@LelaRentaka7  blh update roro kat frontpage
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2018 10:37 AM | Show all posts
Aii suka sangat Langkawi. Harap kerajaan negeri Kedah tidak majukan langkawi spt tmpt peranginan negeri lain. Kekalkan hutan hutan yang ada . Tak perlu bena banyak hotel 5 bintang sebab kebanyakkan orang tempatan suka duduk homestay.

Aii tak sewa kereta semasa di sana. Kami hire travel tour selama 2 hari. Merata lah perginya. RM$420 utk dua hari.

Aii suka tengok ramai anak Melayu kita yang berkerja di semua tempat. Harap penduduk Langkawi tiada masalah pengangguran.

Texi - texi di Langkawi kebanyakkannya buruk buruk. mereka beritahu susah dpt loan sebab pendapatan tidak lumayan. Terpaksa bersaing dgn Grab car.

Airport - masih dlm proses pembesaran. Toilet airport sangat KOTOR!!! Harap perkerja pencuci rajin memantau.
Water Park - tak siap lagi (nampak mcm tak cantik jer)

20180708_131826 (2).jpg
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2018 06:00 PM | Show all posts
DARSITA replied at 27-7-2018 10:37 AM
Aii suka sangat Langkawi. Harap kerajaan negeri Kedah tidak majukan langkawi spt tmpt peranginan neg ...

kat mana depa bawa...tgh plan nak pi lg nih, byk tmpt dh pi, cuma nak cari tmpt2 yg termiss
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 02:13 PM | Show all posts
DARSITA replied at 27-7-2018 10:37 AM
Aii suka sangat Langkawi. Harap kerajaan negeri Kedah tidak majukan langkawi spt tmpt peranginan neg ...

dok hotel mana ms kt LGK
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 11:08 PM | Show all posts
jofizo replied at 30-7-2018 02:00 AM
kat mana depa bawa...tgh plan nak pi lg nih, byk tmpt dh pi, cuma nak cari tmpt2 yg termiss



Kita buat senarai tmpt yang kita hendak pergi, pemandu akan bawa kita ke tempat tempat tersebut.


Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 11:09 PM | Show all posts
zaziot replied at 30-7-2018 10:13 PM
dok hotel mana ms kt LGK


4 seasons Langkawi.


Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2018 07:43 AM | Show all posts

wahhh bestnye
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2018 05:43 AM | Show all posts



ambil kesempatan ketika duit US tengah kuat banding dgn Malaysia :-)


Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2018 11:13 PM | Show all posts
bagi yg suka backpacker boleh try dormstay di MotoDorm. Host dia Encik Moh yg sangat friendly.

https://www.malaysiatravelforum. ... m-langkawi-dormstay
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2018 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_htc replied at 21-6-2018 03:30 PM
minta compact car..date pegi langkawi tu hanya ada myvi je..tu dpt total dia bagi rm180...
bl ...

Dia memang lambat or x reply ek. Sebab lepas bayar depo senyap jea. So tengah pelik jadi ke x nie? Sebab dh bank in depo RM50. Mula2 tanya tue elok jea dia reply.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 01:52 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_htc replied at 5-6-2018 08:14 AM
mana ok kat langkawi pagi grab car atau sewa kereta?

masa pegi kali kedua, sbb x byk sgt pergi melawat2, hanya pergi tmpt2 soping je, jd akak guna grab sbb lagi jimat dan guna promo code
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 01:55 AM From the mobile phone | Show all posts
try mkn kat Veena Thai Restaurant Seafood, bg akak kerabu kaki ayam dia sedap
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 07:59 AM | Show all posts
Frust betul LIMA Langkawi bukan jatuh pada cuti sekolah kami (USA) kalau tidak ke Langkawi lagi ler tahun depan!
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2018 11:36 AM | Show all posts
zu_nia replied at 8-8-2018 06:04 PM
Dia memang lambat or x reply ek. Sebab lepas bayar depo senyap jea. So tengah pelik jadi ke x nie? ...

ok mmg mcm tu...nnt dh smpai langkawi blh inform dia


sorry baru bukak forum..tgh cuti berpantang bersalin..
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2018 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
I baca kat page depan area pantai cenang ada construction... dah siap ke belum ye...

Bulan november ramai ke naik cable car...
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2018 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Forumer yang baru pergi langkawi update la kat sini... I nak baca info2 baru...
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2018 07:56 PM | Show all posts
kami sekeluarga akan ke langkawi bulan 12 ni.  dok kat Adya hotel. ada yg pernah esperience dok kat situ boleh share info on Adya Hotel.   Sewa kereta kat shamsibah ok tak?
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2018 09:25 PM | Show all posts
heli utk keliling langkawi tu berapa ea?
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2018 06:38 PM | Show all posts
Romicopa replied at 8-9-2018 07:56 PM
kami sekeluarga akan ke langkawi bulan 12 ni.  dok kat Adya hotel. ada yg pernah esperience dok kat  ...

I dah 2 kali duk adya hotel sejak berfamily...tiap2 tahun pegi stay situ je.. sbb muslim hotel...breakfast best..especially roti croissant...mmg cpt abis..ramai dr timur tengah checkin situ...hotel kt tgh2 pekan..senang nk shopping ke kt pekan kuah..

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2018 04:33 PM | Show all posts
Dah beli tiket ke LGK for LIMA'19. Hotel banyak yang penuuuuhhh frust nya!
Konon trip LGK kali ni nak try hotel yg best sikit.. keciwa betul byk yg full. St Regis yg mampu tengok pun full!
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2018 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Hye weekend ni sy ke langkawi stay kat tg rhu, sewa iriz dengan forumer zarina....hope cuaca cantik....
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2018 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
nfaaa replied at 13-9-2018 04:33 PM
Dah beli tiket ke LGK for LIMA'19. Hotel banyak yang penuuuuhhh frust nya!
Konon trip LGK kali ni n ...

Lima December kan
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2018 02:28 PM | Show all posts

LIMA'19 nnt 26-30 March 2019.
Tg Rhu best kan. tapi jauh sket dr town. takut kalau keluar malam2..nak balik tu jalan gelap. ke tak?
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2018 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
cintasakti replied at 13-9-2018 06:13 PM
Hye weekend ni sy ke langkawi stay kat tg rhu, sewa iriz dengan forumer zarina....hope cuaca cantik. ...

Nanti citer pasal langkawi ye uols... dah lama tak pergi langkawi...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.060562s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list